16 Юни, 2021 05:18 3 781 14

Шефът на "Автомагистрали" помоли Комитова за среща, видяха се

  • виолета комитова-
  • стоян беличев-
  • министър на регионалното развитие-
  • автомагистрали

Министърът на регионалното развитие е уверила Стоян Беличев, че разплащанията от страна на държавата ще продължат без проблем

Шефът на "Автомагистрали" помоли Комитова за среща, видяха се - 1
Снимка: МРРБ

След размяната на писма, в края на работния ден вчера стана ясно, че министърът на регионалното развитие Виолета Комитова и изпълнителният директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев са се срещнали по негова молба, предаде БНТ. Обсъдени са проблемните теми. Министър Комитова е уверила, че всички разплащания от страна на държавата ще продължат без проблем и в срок, а Беличев е обещал приемственост.

Предисторията

Седмица след като регионалният министър назначи нов съвет на директорите в държавното предприятие Автомагистрали, старото ръководство е все още на мястото си.

"Аз съм много огорчена, защото шефът на Автомагистрали не иска да напусне доброволно дружеството, защото смята, че той е управлявал правилно и може би има намерение да раздава още аванси", заяви служебен министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова.

Вчера Стоян Беличев разпространи отворено писмо до медиите, в което обяснява, че не си тръгва, защото не е вписан нов борд на Автомагистрали в търговския регистър и то не по негова вина. Беличев отбелязва, че наричайки го "бивш" министърката уронва доброто му име.

От своя страна министър Комитова написа писмо до банките, в което ги моли да не допускат разплащания със средства на Автомагистрали, подписани от Беличев или упълномощени от него лица, освен по трудови договори.

Спирането на разплащане с банките на практика ще блокира работата на държавното дружество, реагира Беличев. Министър Комитова обясни, че според изискванията на търговското законодателство ще бъде изискано пълно обезпечаване на предплатените суми и ще се заплаща само за извършена вече работа.

Причината за смяната на ръководството на Автомагистрали е, че проверка на министерството е показала, че са платени авансово суми без защита на обществения интерес. Пример е магистрала "Хемус" от Ябланица до Търговище за 1,8 млрд. лева, която обаче още не е изградена. Били открити и нередности за 220 млн. при укрепване на свлачища, припомня БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъртият отива да се бръсне

    44 2 Отговор
    Добро утро и без Боко тиквата съмна.

    Коментиран от #4

  • 2 Это жизнь

    40 1 Отговор
    Крадците в затвора доживотен затвор и конфискация на имущество,парите да отидат за увеличаване на пенсиите с 50 процента.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 123

    7 28 Отговор
    През цялото време се правят частични плащания до завършване на магистрала.Няма как контракторите да измъкнат 1.8 милярд лева за да закупуват материали, за машини, гориво и работници и накрая след 4 години държавата да им плати 1.8 милярда лева.И забавяне на плащане е максимално 90 дни към контрактора че може и с лихви да е. От къде сте я изкопали тази министърка?

    Коментиран от #8, #12, #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 До неграмотния

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Правилно е да се пише милиард, съкратено – млрд. (с точка). Думата има френски произход – milliard. В средисловието на думи от чужд произход се пише -иа-.
    Милиарди левове са блокирани в недвижими имоти.
    Загубите, нанесени от сушата на земеделието в Северна Италия, възлизат на около 1 милиард евро.
  • 9 Народът на Бг

    19 2 Отговор
    Бoриcoв нe упрaвлявa Бългaрия oт 12 мaй.
    Държaвaтa видимo нe ce cчупи, oткaктo Бoриcoв не е премиер,
    Напротив диша се и се живее по-спокойно!
  • 10 Гост

    4 16 Отговор
    Вие плюйте колкокото искате Бойко магистрата не може да я вземе аз не съм виждал по голямо строителство който не вярва какво се прави да иде да види и тогава да говори плюещи много видели малко .а и терена на Тракия и Хемус са съвсем различни тук е много по тежък

    Коментиран от #14

  • 11 chi

    4 0 Отговор
    Докато крадците не влязат в затвора все едно, че нищо не е направено!
  • 12 123

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Дали е милиард на Френски или милярд на Български няма значение, ако не е написано как ще направиш разлика между двете? Което има значение че сте най-умните,най-красивите,най-стария народ,най-грамотните.И които както винаги ще си бъдат най-големите измамници,крадци и грабители.И поради това ще си стоите още десетки или стотици години все така,гладни, боси и жални-и все други народи ще ви са ви виновни за това че сте окрадени от собственните си хора и навряни тоалетната яма.Всичките ви стари оръжия са отдавна продадени в Азия и Африка от сръчните ви управници-крадци.И не това не е извършено от Борисов и ГЕРБ,нито от САЩ,Турция дори не и от Русия,а от русофилските агенти на ДС И БКП.Които комунисти пак се нагласят с нови дрехи и грим на безплатната вечера на народната българска маса,и се смеят и радват от сърце на глупоста на Българите.
  • 13 ДРАЙФУС

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Мъка, мъка голяма те мъчи!
  • 14 ДЕСО

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Строителство или ремонти - уточни, да не влизаме в полемика!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове