Last news in Fakti

16 Юни, 2021 09:50 5 903 73

Проф. Кожухарова: Ще има нова коронавирусна вълна

  • проф. мира кожухарова-
  • мира кожухарова-
  • коронавирус-
  • коронавирусна вълна

Можем да намалим жертвите на този вирус – това става само с ваксина, призова съветникът на служебния министър

Проф. Кожухарова: Ще има нова коронавирусна вълна - 1
Кадър: bTV

"Нова COVID вълна ще има. Колко ще е висока и колко ще ни струва, зависи от нас. Не можем да спрем вируса тотално, но можем да намалим жертвите на този вирус. Това става само с ваксина." Това обясни пред bTV съветникът на служебния министър проф. Мира Кожухарова.

Тя призова хората да продължат да се ваксинират, защото при достигане на относително висок ваксинален обхват могат да отпаднат и повече мерки.

"Рискът от циркулация на вируса намалява, много е нисък процентът на болни в момента у нас. Надявам се повече хора да се решат да се ваксинират“, коментира Кожухарова. Според нея ще има засилване на ваксинацията вероятно към края на септември и началото на октомври с покачването на заболеваемостта от COVID-19.

Що се отнася до новата заповед за отпадане на маските при ваксинирани или преболедували малки колективи, проф. Кожухарова уточни, че не отпада забраната за посетители на магазини.

"За клиентите и посетителите маските си остават задължителни, защото не е възможно да се контролира дали те са ваксинирани или преболедували“, обясни тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    74 3 Отговор
    Ще има ми, защо си мислите, че Европейското е в 11 града из цяла Европа и защо Бай Шиле орева орталъка, че го пенсионират?

    Коментиран от #32, #53

  • 2 Въпрос

    66 15 Отговор
    Какъв съветник е тази комунистка???

    Коментиран от #8, #10

  • 3 нашия

    93 5 Отговор
    това ,че ще има нова вълна на насаждане на стрх у хаселението което има безкритично мислене е ясно -въпроса е вие какво правите това да не се случи...или вие помагате това да се случва...????!!!!!
  • 4 трясъ

    56 4 Отговор
    Проф. Кожухарова: Ще има нова коронавирусна вълна. Това обясни пред bTV съветничката на служебния министър. ГОТВЕТЕ ЧУВАЛИТЕ И ХЛАДИЛНИТЕ КАМИОНИ!
  • 5 ковидиот

    89 5 Отговор
    Ми ще има ми. Всичко е подготвено вече. Мислите ли, че след като видяха колко лесно се манипулира населението, някой ще спре и ще си изключи тая екстра?
    В тая конспирация са впрегнати ОГРОМНИ ресурси.
  • 6 Много

    76 2 Отговор
    ама много професори бе ей. По двама професори на глава от населението. Все специалисти и все различни щуротии предвиждат и взаимно се опровергават. Направиха ни разногледи.
    В тази нашата държава професори и генерали бол, произвеждат ги на конвеер.

    Коментиран от #28, #38

  • 7 MERS

    46 2 Отговор
    Ако не отпаднат корона мерките и забраните, НЕ очаквайте доходи от туризма!
  • 8 от съветите

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    По частта с гробищните паркове.
  • 9 Омерзен

    52 1 Отговор
    О, я млъквайте всички мъдици-манипулатори и уб ийци на населението!
  • 10 Въпросник

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    ти от сутринта за комунистите говориш. Да не си ги сънувал нощес?

    Коментиран от #24

  • 11 Псевдоним

    45 2 Отговор
    Абе утре кой е на смяна, Витанов ли?
  • 12 Хихата

    65 4 Отговор
    Ето как цъфна лъжата за "предпазването" с маски. Досега ни убеждаваха, че с маската човек предпазва предимно околните. Значи, ако персоналът е ваксиниран (и защитен, както ни втълпяват) няма смисъл клиентите да носят маски. Лъсна общоизвестният факт, че налагането на маските е терор над личността, от който амнистират ваксинираните с цел да принудят останалите също да се "ваксинират". Размите му НПО-та по защита на човешките права какво се ослушват?
  • 13 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    48 3 Отговор
    Тая мома не е ли за пенсия?
  • 14 Бабачко

    56 5 Отговор
    Тия българоубийци няма да се откажат, докато не ни изтребят до крак! Не на ваксиотровата!
  • 15 Тая

    44 4 Отговор
    бабишкерница да де пенсионира веднага.
  • 16 Майна

    37 3 Отговор
    Кацаров и тази са материални медици, които продават в момента човешки животи...
  • 17 провинциалист

    37 0 Отговор
    От официалния сайт на Ковид у нас: 1. "които наскоро са боледували от COVID-19, трябва да изчакат до 90 дни след лечението, за да бъдат ваксинирани" и 2. "не се препоръчва тестване преди ваксинация"... Нямам повече въпроси
  • 18 слава на ГЕРБ

    39 0 Отговор
    Имате ли списък на хората, които ще умрът ? Питам щото ми дойде изравнителната за парното и ми изтича гражданската.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Топ

    41 1 Отговор
    ТАЗИ АГИТАТОРКА ДА НЕ Е ВРАЧКА!ПРОСТО ЗАЩО КАРАТ ХОРАТА ДА ПОДПИСВАТ ДОКУМЕНТИ ПРИ ВАКСИНИРАНЕ? В АНГЛИЯ НЕ Е ТАКА!ВРЕМЕ Е ВСЕКИ ДА СЕ ОСЬЗНАЕ!НЯМА НУЖДА ДА СЕ РЕКЛАМИРАТ НЕДОКАЗАНИ НЕЩА! ТЕ МОГАТ ДА БЬДАТ МНОГО
  • 21 Бабичка

    35 1 Отговор
    Ами време ти е да се омиташ, а не да се зомбиш в телевизора. И си скъсай дипломата....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Харалампи

    20 1 Отговор
    И тази говорила с Господ,само не каза каква сума взема Господ.
  • 24 Сънувам ги от

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Въпросник":

    31 години!
  • 25 Християнин

    42 0 Отговор
    Аз съм вече на 47 години и за първи път през живота си чувам някой да предвижда в бъдеще време някаква болест в случая вирус . Чудя се само колко парички и дават на нея учи подобните и да се показват по телевизора и да всяват страх и ужас с абсолютните си лъжи
  • 26 Ядеитн

    4 13 Отговор
    То е ясно че морът па ша са повърне. И раята е кат изтървана, и преавителствата са со меки топки, та слободията ся е навсекъде.
    Раята маа кренвирши, без да пита кво има у них, па са закахърила кво има у ваксино.
    Я кат са набодох и кво - саде у втората ижджекциа ми са позамая малце главата за ден два и дотм.
  • 27 Топ

    23 0 Отговор
    ТАЗИ АГИТАТОРКА ДА НЕ Е ВРАЧКА!ПРОСТО ЗАЩО КАРАТ ХОРАТА ДА ПОДПИСВАТ ДОКУМЕНТИ ПРИ ВАКСИНИРАНЕ? В АНГЛИЯ НЕ Е ТАКА!ВРЕМЕ Е ВСЕКИ ДА СЕ ОСЬЗНАЕ!НЯМА НУЖДА ДА СЕ РЕКЛАМИРАТ НЕДОКАЗАНИ НЕЩА! ТЕ МОГАТ ДА БЬДАТ МНОГО ОПАСНИ ЗА ХОРАТА!КАЦАРОВ ВЕДНАГА Я ПЕНСИОНИРАЙ ТАЯ !
  • 28 никой

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "Много":

    За генералите съм съгласен,множко са,прекалено множко за мижавата армия. Професорите са друга работа,учени хора,не са драскали по форумите, ами са чели много Въпроса е да говорят и съветват безкористно,от медицинска гледна точка.
  • 29 Проф Кожухарова?? Предишната власт

    18 0 Отговор
    Прекалено много Опсихясваше хората и Нагнетяваше страх и по Политически причини, така, че хората са под въздействието на, този страх и стрес!!! Не вярват хората на Физици Витановци, Томовци, Балтовци, проф. И доценти от НОЩ!! Загубиха вяра хората в Медиците с Титли!!! Сега са НЕ ориентирани, какво да правят!!! Да рискуват или не!! Опсихясване то на Герберската Шайка още е Стиснала хората, сега казвате за нанесен, дали нее свързано с Изборите през Есента, или просто подсеща не за Ваксинация през лятото!! Това сътворихаГЕРБ!! Недоверие!!! А каквото и да има ще Гласуваме на следващите избори,!!! Мислете, как да обедите хората, трудно е след 12год Управление на ГЕРБ
  • 30 да де да

    30 0 Отговор
    ще има, ще има - на всеки 6 месеца, покрай кампанията за реваксиниране. или поне ще изпълзяват плашила като тебе да страхуват хората и да ги побутват към иглата
  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 1 Отговор
    Тя женицата гледа,какво става в Англосаксония и Русия,но не смята,че бг е 3пъти по малка от Москва....Ще има отделни болни ,но това,което е сега ще бъде и наесен!Освен,ако не ни пуснат ядрено бръмбърче......
  • 32 бл.134 в Зап. парк

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Дрън-дрън.
  • 33 нннн

    23 0 Отговор
    Знаем, знаем. Есента пак ще има грип.
  • 34 Гост

    27 2 Отговор
    Още една леля с първо име "професор" пророкува, че грипа щял да се върне в началото на есента! Ами то всяка година е така откакто свят светува бе, лельо! Как не познахте "пророците", че ще има увеличение на заразените след баловете, връщането на всички ученици в клас и след финала за купата на България на 20.05.,когато 20 хил. бяха натъпкани в 2 сектора за 3 часа!?
    Не познахте, защото сезона на грипа отмина и той не се влияе от маски, каски, дистанции, забрани за събирания и прочие глупости... Кога най-накрая тези карикатури ще ги изпратите в пенсия на село да си гледат градинките и скубят лук?

    Коментиран от #39

  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 1 Отговор
    Великобритания
    2.06–15.06
    Общ брой случаи 90 568
    Смъртни случаи 135
    137,224/100000.....Вчера бяха 130/100000......Как ще коментира тези данни при положение,че Напълно ваксинирани хора
    29 973 779
    % от населението: 45,1%....не съм видял УУУчен да коментира феномена велика британия...На фона на тях данни за бг днесБългария
    2.06–15.06
    Общ брой случаи 1 841
    Смъртни случаи 206
    26.681/100000До края на седмицата ще сме по ниско от предварителните ми прогнози а,те бяха под 25/100000.По логично е да сме под 22/100000 до черешова задушница!Това са реални данни,защо не се коментират,а се говори какво ще стане след 3месеца при положение,че тези,които предричат не помнят какво са казали вчера!За разлика от тях тук в този сайт аз стоя зад думите си и прогнозите ми са доста прецизни!Няма да имаКовид вълна в бг,но може да има война........
  • 36 ДЖОТО

    26 1 Отговор
    АБЕ БАБЧЕ,ВИДЯЛИ ВЧЕРА В БУДАПЕЩА НА СТАДИОНА,КОЛКО НАРОД ИМАШЕ?ТОВА ЛИ ТИ Е ВЪЛНАТА БЕ ДЪРТО?
  • 37 Абе

    21 1 Отговор
    тая бабичка не е много наред с главата. още ли пускат герберасти по телевизиите?
  • 38 СашоДебелото

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Много":

    Най-простият и алчен генерал е Буци от Банкя!!!
  • 39 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Какво лошо има да си гледаш Градинката,и да си гледаш Билките ,дръвчетата да храниш бездомните кучета и да се радваш,когато ябълките и сливите едреят???това заимание със земята обогатява човека гост!
  • 40 Ива

    19 1 Отговор
    Докато има пари за крадене от здравната каса ще има вълни и 4та и 5та. Тези от НОЩ да се скрият някъде,доц.Кунчев е най-големият манипулатор и измамник,него трябваше да пенсионират.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 абра кадабра

    11 0 Отговор
    Ееееее, баба Ванга (бог да я прости), вода има да им носи на тези пророци! Ами лелче, кога есенно време не е имало грип?
  • 43 Хо хо хо

    15 0 Отговор
    Ваксините се оказаха напълно ненужни и неефективни
    При грипа поне минава година преди да се наложи да се ваксинираш отново а с тия нови щамове през месец прави всичките тия ваксинационни кампании безсмислени че кой ще се ваксинира всеки месец
    Да не говорим за страничните ефекти от ваксинацията.

    Коментиран от #58

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Българомразец

    17 0 Отговор
    Тая лелка е показателен пример за нивото на медиците и медицината на територията.Вижте я добре и си помислете за така наречената Хипократова клетва, която в случая е клетва пред Мамона. Прозират не само некадърност но и алчност и продажно отношение. Стотици така наречени медици си плюха на дипломите и знанията, за да вземат шепа сребърници от смърта на много хора. А колкото до мерките, макси, маски навсякъде а оня ден разрешен гейпарад от около 1000 човека, няма маски, няма мерки, няма ваксини за педофилите.
  • 46 На тази

    14 0 Отговор
    й вярвам! Ако рече, че може да лети на метла, пак ще й повярвам. Много прилича на баба Яга. А външният вид не лъже. И мухата никога не лъже. Все нагумнатакаца.
  • 47 Мммммм

    15 0 Отговор
    Няма ли скоро някоя такава тъпа патка да бъде осъдена за всяване на паника??????
  • 48 ДЖОН МЪГУФИЛИ

    5 0 Отговор
    НА ЕСЕН БЪЛГАРИТЕ ще ВИДЯТ ИНДИЕЦ МАСКА И ВАКСИНА СЛАГА ЛИ
  • 49 Аналгинчо

    9 1 Отговор
    Ам'чи то наесен и зимъска винаги има хреми и кашлици.......
    Нищо ново в тази връзка, но...... ЗАБЕЛЕЖЕТЕ..... индиректно доктори и професори по медицина ви заплашват, че няма да ви лекуват.
    Не е ваксината единствен начин да избегнеш хремата.
    Аналгин хининът, който скриха, комбиниран с аспирин, лекуваше перфектно за 7 дни всякакви грипове.

    Коментиран от #51, #59

  • 50 Хлъц

    9 0 Отговор
    Голяма е софрата,да знаете! Ол Инклузив,прегъва се от пачки със стотачки.Кой ще изпусне хилядарка върху заплатата вече над година? Всеки се бута да е на " Първа линия".Доктори,сестри,джипита, лаборатории.Такава гигантска далавера от планетарен мащаб,никога не е имало и няма да се повтори.За местните престилкаджии и " учени глави" е манна небесна.Всяка поредна вълна е месеци по хилядарка върху заплатата.За всеки боцнат- двайсетачка. Клинична пътека-1760 лв,плюс 670 лв на ден за лечение.Затова другите заболявания се изпариха.Преди беше пневмония,сега е коронка с усложнение.Защото за пневмония клинична пътека е около 300 лева,заедно с лекарствата.И всичко отива в касата на болницата.Превърнаха пациентите в клиенти.Защото са търговски дружества.И като такива " печалбата" се преразпределя - още някоя хилядарка допълнително.Онези- с лабораториите също гълтат милиони.Тестваните са над два милиона.Сами пресметнете средно между 120-150 лв на човек.Забравихме данните от БНБ.За периода Ноември- Декември 2020 г,са се пръкнали нови 102 милионера.При пандемия,и почти блокиран бизнес!? Едва ли са от продажба на банички и тениски.Сещаме се кои са!

    Коментиран от #52, #54

  • 51 Безобиден

    10 0 Отговор

    До коментар #49 от "Аналгинчо":

    Да! Когато бяхме малки преди 40 години, бабите ни даваха 3 пъти на ден по едно аналгинхининче с едно обикновено аспиринче и така се лекуваха всички.
  • 52 Уърлд Бенк

    10 1 Отговор

    До коментар #50 от "Хлъц":

    Някъде четох, че всъщност Световната банка е организатора на цялото това театро.
    Целите са много, ама който чете ще стигне до тази информация. Другите - да се бодат

    Коментиран от #65

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дракули

    10 1 Отговор

    До коментар #50 от "Хлъц":

    Да, така е. Убиха много възрастни хора-ей такива "безобидни" бабички като тази. Всеки втори позволил си да кихне , беше с Ков-ид. Всеки трети кихнал биваше упоен и интубиран. А в упойка си безпомощен, а и роднини не пускат в интензивното, че било стерилно ( като знам как се поддържа стерилност в нашите болници....майко мила). И в упойка ги наливаха със системи с кой знае какво....докато издъхнат. Взимали са пари на глава отсвирен пенсионер, но това няма скоро да се разбере от масовката, защото всички правите;ства искат да лапат яко.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Бай Проф

    9 1 Отговор

    До коментар #43 от "Хо хо хо":

    Няма никакви щамове.
    Има естествен вирусен фон и неразумни настинали хора, които се разболяват при настинка.
    Вируси винаги е имало и ще има, ergo пандемията няма никога да свърши, ако не я свършим сами.
  • 59 Да де,но сега

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Аналгинчо":

    го изнасят при руснака.Тук бил " забранен" като много вреден.Едно от най ефикасните лекарства,което познавам още от детските години.Един блистер струваше ( без промяна) 50 ст.Сутринта едно хапче плюс чист аспирин,вечерта също.На другия ден си като свежа краставичкаНо в къщи ни караха да го приемаме 3 дни.Няма грипове,няма нищо.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 лара

    6 0 Отговор
    Я ДА СЕ СКРИЕ ТАЗИ БАБАЖАБА, соросоидна повлекана- грип, какъвто е имало и преди, само че тогава ни лекувахА не по телефона и на стълбите, а с грижа и отговорност, но вече са търговски дружества, търговци, като ментора си
  • 65 Искат

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Уърлд Бенк":

    рестарт на финансофата система, и не само рестарт а промяна към електронни пари.. Затова е цялата работа.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Доктор Радева

    5 0 Отговор
    Кaк e, бaбo Мирe ? Кaтo чeтa тукa, eтo чe дoйдe рeд ceгa и ти дa ce пoрaдвaш нa вceнaрoднaтa любoв, cлeд кaтo тoлкoз въртя и cукa дa ти cбъднaт дeтcкaтa мeчтa – дa изгoнят Кaнтaрджиeв, чиятo нeпoнocимo уcпeшнa кaриeрa буквaлнo тe зaдушaвaшe и хeптeн cбръчквaшe oт зaвиcт, a нoщeм cън нe тe лoвeшe oт coбcтвeнитe ти клeтви и кoзни.

    Бoн шaнc, престаряла интригантке ! 😁
  • 70 Българин

    7 1 Отговор
    Сега аз да ви кажа че нова вълна на ковида НЯМА да има. Всичко ще е манипулация. И ако искате да сте по здрави за близко бъдеще НЕ се ваксинираните.
  • 71 ВЪЗМЕЗДИЕ

    5 0 Отговор
    ВСИЧКИ Т.НАР. "ковид-мерки" И "рестрикции" СА НЕЗАКОННИ И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ. СЪЩИТЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ГРУБО ПОГАЗВАНЕ НА ОСНОВНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА. ВИНОВНИТЕ ЗА НАЛАГАНЕТО НА СПОМЕНАТИТЕ "мерки/рестрикции" НЕМИНУЕМО ЩЕ БУДАТ НАКАЗАНИ. ПРЕМАХНЕТЕ РЕПРЕСИВНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ И МАСКАДЬОРСТВОТО НЕЗАБАВНО. СПРЕТЕ С "ковид"-ПРОПАГАНДАТА. МЕДИИТЕ НАСАЖДАЩИ "корона–вирусна" ПСИХОЗА СЕ ЯВЯВАТЕ ПРЕКИ СЪУЧАСТНИЦИ В ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
  • 72 Към съветничката

    1 0 Отговор
    Пропагандата за тези псевдо ваксини отказват повечето хора. Но професорите не се отказват. И ако съм изкарал Ковид, и не се ваксинирам...ко?
  • 73 миро

    0 0 Отговор
    ще има да в нейното въображение
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове