ФАКТИ.БГ

Сова Харис: Радев, Трифонов и Кубрат Пулев са най-харесваните политици

52,6% одобряват дейността на служебното правителство

Публикувана: 18 Юни, 2021 14:18
105 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3842
Сова Харис: Радев, Трифонов и Кубрат Пулев са най-харесваните политици
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.9 от 32 гласа.

Първият въпрос, който си задаваме в навечерието на извънредните парламентарни избори, е за избирателната активност. В търсене на отговора този път сме облекчени от обстоятелството, че предстоящите избори са повторение на наскоро проведен вот, който може да ни послужи за надежден ориентир. Данните от проучването показват, че около половината избиратели (48,4%) са напълно сигурни, че ще отидат до урните (машините), а други 24,7% предполагат, че по-скоро ще го направят. От опит знаем, че значителна част от тези, които имат колебания, в последна сметка се въздържат, показва изследване на "Сова Харис".

Ако предположим, че половината от колебаещите се гласуват, ще се окаже, че делът на гласуващите ще бъде около 60% от избирателите, намиращи се в страната. Това съвпада с броя на гласувалите на последните избори – около 3 300 000 души. Допълнителна информация получаваме от отговорите на въпроса дали гласоподавателите възнамеряват да повторят избора си от предишното гласуване.

Тези, които на 4 април т.г. не са гласували, а сега заявяват, че ще гласуват, са 6,5%; тези, които тогава са гласували, а сега заявяват, че няма да гласуват, са 4,3%. Тоест, може да прогнозираме увеличение на избирателната активност с около 2%. Това означава, че към днешна дата би трябвало да очакваме избирателната активност вътре в страната да бъде около 60% (около 3 400 000 души).

Отговорите на цитирания по-горе въпрос ни ориентират и за предпочитанията на избирателите. Голямото мнозинство (65%) декларират, че ще гласуват за същата партия/коалиция. Решили да променят избора си са 5,5%. Това означава, че около 300 000 души са променили мнението си и ако гласуват, ще направят различен избор.

Данните от изследването показват, че засега не можем да очакваме значителни размествания в подкрепата за различните политически субекти. Нямаме основания да говорим нито за срив на някои от политическите партии, нито за приливна вълна към други. Има забележима ерозия на предпочитанията към бившата управляваща партия ГЕРБ и известно увеличение за „Има такъв народ“, БСП, ДПС и ДБ.

Стабилно от гледна точка на преодоляване на бариерата стои „Изправи се! Мутри вън!“. В следващия парламент би трябвало да присъства и нов субект – Патриотичната коалиция - ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ. Знаем, че последния момент и най-вече последните дни са най-важни в предизборната борба, така че не би трябвало да изключваме възможност за промени в съотношенията между субектите на политическата сцена.

И преди изборите от април, и сега ни се предлагат два разказа за състоянието на страната. Единият е на предишните управляващи, че всичко е наред и държавата ни се развива успешно според потенциала, който имаме като даденост. А другият, интерпретиран първоначално от БСП и Президента, а сега и от партиите на протестния вот, че положението е катастрофално и се налагат радикални спешни мерки за излизане от негативната ситуация.

Изборите показаха, че нито една от версиите не е убедителна за постигане на преобладаващо мнозинство. Към момента регистрираме признаци, че версията на доскорошната опозиция, а вече управляващи, постепенно придобива преимущество. Засега можем да твърдим, че процесът се развива еволюционно. Каква ще бъде ситуацията на идващите избори, предстои да видим.

Показателно за посочената тенденция е отношението към дейността на служебното правителство. Тези, които одобряват дейността му (52,6%), са почти два пъти повече от тези, които не я одобряват (27,2%). С тезата, че за българската прокуратура съществува кръг от недосегаеми личности, са съгласни 75,1%; че прокуратурата трябва да образува дело за случая с чекмеджето на Бойко Борисов смятат 66,6%.

Делът на очакващите, че ще има реакция от българските правораздавателни институции относно санкциите по закона „Магнитски“ (44,0%), превишава почти двойно дела на тези, които смятат, че нещата ще се разминат (24,1%). Аналогично е съотношението и за бъдеща реакция по казуса от институциите на ЕС. Данните показват, че за изграждане на цялостна оценка по този набор от въпроси на общественото мнение му е необходимо още време. Образът на ГЕРБ като най-масова основополагаща партия в страната засега не е разрушен. Раздадените от предишното правителство авансово плащания по целия фронт - магистрали, язовири, свлачища, селскостопански субсидии и т.н. - продължават да оказват съществено влияние върху обществените нагласи за предстоящите избори.

Отговорите на въпроса за това, дали служебното правителство ще осигури условия за провеждане на честни и демократични избори, са силно политизирани. 47,9% отговарят положително и в преобладаващата си част това са привържениците на партиите, симпатизиращи на настоящия Кабинет. 20,8% са на обратното становище. Това съотношение показва, че доминират очакванията, че изборната администрация у нас ще се справи с проблемите и на тези избори.

По показателя „доверие към политическите личности и институции“ няма изненади. Безспорен лидер за общественото мнение в момента е Президентът Румен Радев. Той е единственият политик с положителен рейтинг – 46,4% доверие срещу 41,9% недоверие. При всички останали лидери недоверието надвишава доверието. Втората и третата позиция се заемат от Слави Трифонов (доверие 28,7%) и Кубрат Пулев (доверие 28,6%). Това са личности, които са се заявили, но все още не са се проявили в политически план. Съотношението между доверието към личностите и доверието към партиите, към които принадлежат, ни ориентира за личния принос на лидерите към техните формации. „Има такъв народ“ е партията, която се ползва с най-високо доверие в момента. Това е показателно за наличие на потенциал за увеличаване на електоралната ѝ подкрепа. Като цяло, там, където доверието към даден политически субект надвишава подкрепата, показва възможност за електорален растеж.

Повишило се е доверието в Европейския Съюз, което вероятно е в противовес на кризата в българските институции. Президентството и НАТО са другите опорни точки за общественото мнение в сегашната ситуация. Правителството и МВР, макар и с отрицателен рейтинг, попадат в групата с по-високо доверие, за разлика от Прокуратурата и съда, които са на дъното.

В настоящата ситуация не трябва да се подценява факторът Ковид-19. Данните от изследването показват, че в нашето общество има изградено устойчиво отношение към пандемията. Болшинството от хората са изградили своето поведение като превенция към заразата в рамките на един по-свободен режим.

Групата на тези, които декларират, че не спазват мерките, не е голяма. Това не значи обаче, че тя е безопасна при евентуална нова вълна. Делът на ваксинираните и на тези, които декларират, че са преболедували, доближава и вероятно скоро ще достигне половината от пълнолетното население на страната. Очаквано това ще бъде делът на хората с изграден имунитет през летния сезон. Как ще се развиват нещата по-нататък е въпрос с повишена трудност, на който трябва да отговорят най-вече здравните власти. Засега можем да кажем, че не се очаква пандемията да окаже непосредствено влияние върху предстоящите избори.

Когато анализираме ситуацията за предстоящия вот, не можем да пренебрегнем и темата за Северна Македония. Преобладаващото становище (55,4%) е за това да поддържаме наложеното от България вето и да отстояваме твърдо нашите претенции. Тезата, че България би трявало да направи известни отстъпки, се застъпва от около 3 пъти по-малък дял – 17,7%.

Очевидно е, че в настоящия момент промяна в националната ни позиция не се очаква. Обаче по най-чувствителния проблем за хората от двете страни на границата– историята – не само че не се забелязва сближаване, а напротив, има втвърдяване. Струва ми се, че този възел вече сами не можем да разплетем. Най-вероятно и този път ще се наложи да се намесят нашите партньори от Запад. Можем да се надяваме, че това ще стане със средствата на науката.

* Данните са от представително за пълнолетното население на страната проучване, проведено от СОВА ХАРИС в периода 10-15 юни 2021 г. сред 1000 български граждани по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента. Изследването е по поръчка на «ДИР БГ».

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.9 от 32 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️
1 Отговор
Чакайте малко сега, Кубрат Пулев от кога е политик?

Коментиран от #14, #18, #22, #97


Оценка:
-2 +119

1618
2 Отговор
А, Борисов е най мразеният!

Коментиран от #20


Оценка:
-19 +74

за пулев
3 Отговор
е лъжа , платено инфо, никой не харесва мутри.

Коментиран от #25, #50


Оценка:
-1 +85

324
4 Отговор
Къде го набутахте Пулев? Ама какви сте ми лъжливи агенции.

Оценка:
-2 +91

Моляяя
5 Отговор
Трифонов и Кубрат Пулев "политици" ? Че и харесвани ?! Що за тъпни ?

Оценка:
-6 +83

Тиквата
6 Отговор
52,60% плиткоумни!

Коментиран от #44


Оценка:
-5 +37

Стъки
7 Отговор
А ас ?

Коментиран от #17, #24


Оценка:
-5 +35

И какво може харесва на Трифонов бе
8 Отговор
Това че се крие като г---ъ---з или че няма да е дупетат и узл га дума ти хора да гласуват за него или че на гласува против ревизия и мораториум на бойковото правителство в началото на предното НС или че гладува против индексациите на 100 евро пенсии или че назначи Ива Митова бивша ДПС под контрола на Данчо Ментата в предното НС!? Трифонов е новара Миглена Куневица на България, горко ни, яко лумпените гладуват за тоя или машините ги манипулират, за да го изкарат първи тоя боклу

Оценка:
-15 +31

дедо Ванго
9 Отговор
Тежка, тежка дебилност . Много мъка го чака този прост народ !

Оценка:
-1 +53

Совата
10 Отговор
😂😂😂😂😂😂

Оценка:
-0 +22

БОЛШЕВИК
11 Отговор
Идиоти, Пулев откога стана политик?

Оценка:
-1 +61

Ива Прилепа от ПИК
12 Отговор
Стъки, президент!

Оценка:
-42 +6

!!!?
13 Отговор
Най-харесваните политици - Сульо, Пульо и Шута на Ит.н. !!!?

Оценка:
-10 +36

Абе тия за другата мутра бъзикат ли се?
14 Отговор

До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":


Щото ако не, то тогава какво искат да насажда у хората. Аман. Време е да престанат всички с глупостите и да се залавя е за работа

Оценка:
-0 +18

Имбецилиус Максимус
15 Отговор
Защо го няма Тошко Африкански? Най много него харесвам!

Оценка:
-7 +31

НЕЩО НЕ
16 Отговор
разбирам - Кубрат Пулев - ните политик, нито е заслужаващ доверие. С какво и за какво? Или това проучване все пак прави опиг да щади срива на ГЕРБ и Борисов, прехвърляйки някак ви остатъци от симпатия към техните протежета, каквото е неколкократно пребитата ни "звезда"?

Оценка:
-2 +29

17
Този коментар е премахнат от модератор.
Патето Яки
18 Отговор

До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":


Кубрат Пулю е прост целувач.

Оценка:
-1 +30

Мръсния Харис
19 Отговор
Ще повърна

Оценка:
-0 +27

🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼❤️❤️❤️❤️❤️❤️
20 Отговор

До коментар #2 от "1618":


🌼🌼🌼🌼🌼❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Оценка:
-1 +2

Марти
21 Отговор
Пулев, нито е достоен спортист, нито е политик!
Едно балканско, българско недоразумение!
Истинско...посмешище!

Коментиран от #26


Оценка:
-4 +37

БАЙ Х@Й ‼
22 Отговор

До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":


Абе той толкова е и боксьор ‼

Оценка:
-2 +31

Стъки!
23 Отговор
Ей сега влизам с взлом в офисите на агенцията и ви разпердушинвам с юмрюци от секретарката до директора...!Как може изобщо да не ме включите в класацията...?!Бой,бой и пак бой,че да видите другият път как ще ме класирате дори и пред Радев...!Моят шеф -Буци е бил прав...-явно това е начина...!!!

Коментиран от #27


Оценка:
-4 +29

Ти си
24 Отговор

До коментар #7 от "Стъки":


Мечо Пух

Оценка:
-1 +5

Опп
25 Отговор

До коментар #3 от "за пулев":


А мутрите с торбите с парите, мутрите с кортржи без да са никой се имат за Георги Илиев 😂😂😂

Оценка:
-0 +13

Читател
26 Отговор

До коментар #21 от "Марти":


Нека сме обективни - колко професионални български боксьори стигат до два мача за световна титла? Спортист е.... това е факт. Но като всичко българско - и покрай него сме "на двата полюса";

Оценка:
-6 +5

Заповядай
27 Отговор

До коментар #23 от "Стъки!":


Една бригада арматуристи те чакат. Вземи и дружките си.

Оценка:
-3 +11

122333
28 Отговор
100 % одобрение имат служебното правителство от мен.Политик с рейтинг е Румен Радев. Продължавайте все така, нека България гледа света с гордо вдигната глава! Добре, че ви има!

Оценка:
-14 +17

Gost
29 Отговор
Нито един политик няма между тримата аиде моля моля

Оценка:
-10 +16

Пловдив
30 Отговор
Явно ерата, на плеймейтките и чалгаджийките в политиката, приключи! Каратистите си минаха, по реда...! Наред са боксьорите, борците и ММ-ейците...! Тежко ни и, горко...!!!

Коментиран от #41


Оценка:
-3 +18

GnG
31 Отговор
Откога г-н Слави Трифонов и Кубрат Пулев, станаха политици ?!

Оценка:
-1 +20

Гомемкурев
32 Отговор
Цял живот съм знаел че Кубрат Пулев е отличен боксьор, но всъщност съм грешал-той бил политик...

Оценка:
-2 +18

БОЙКОООО
33 Отговор
Cпoрeд oтчeтитe, фирмa "Грaдуc" e пoлучaвaлa oк. 12 млн. лв. финaнcирaнe oт държaвaтa нa гoдинa. Пoчти цялoтo финaнcирaнe e пo прoгрaмa зa хумaннo oтнoшeниe към живoтни. Aкo cрaвним чиcлaтa oт държaвeн фoнд "Зeмeдeлиe" c oтчeтитe нa фирмa "Грaдуc", щe oткриeм, чe плaщaниятa зa eднa кoкoшкa нocaчкa, ca били в рaзмeр нa 88 eврo.

Зa eднo дeтe - 40 лв. (мeceчнo). Зa eднa кoкoшкa - 88 eврo (гoдишнo). Cлeдoвaтeлнo, пoмoщтa зa oтглeждaнe нa eднo дeтe нa гoдишнa бaзa, e рaвнa нa гoдишнaтa cубcидия зa хумaннo oтглeждaнe нa 3 кoкoшки.

Оценка:
-6 +10

антибсп
34 Отговор
Странно, нито един от тримата не може да се нарече "политик".

Оценка:
-6 +11

Билета
35 Отговор
Съсипаха я тази държава.

Оценка:
-1 +12

МУЛЕВ ПУЛЕВ
36 Отговор
СЛАВИ Е ПОЛИТИК И ПОЛОВИНА АМА ПУЛЕВ МОЖЕ ДА ЦЕЛУВА САМО ДЖУРНАЛИСТКИ И ЕДВАМ ОТЪРВА ЗАТВОРА ЗА КОЕТО ! ЧЕ ТОЙ МЕРКЕЛ НАПРАВО ЩЕ Я ...................

Оценка:
-7 +10

Behemoth
37 Отговор
Леле ....продължаваме напред....

Оценка:
-2 +6

Професора
38 Отговор
Къв политик е Кубрат бе палячовци, някакъв смеш с ръкавици бил политик??!!!

Оценка:
-1 +11

Кубрат не е политик
39 Отговор
Пулев, не е политик. Боксьор е, не е титан на мисълта. Сериозно ли искате да проверите бъдещето си в неговите ръце?

Оценка:
-1 +12

ШИШО
40 Отговор
Саво в грешка сте? На мен все още не ми е извесно тук сред блока от 500 души некой да харесва Слави чалгата , а пък за Пулев даже не искат и да чуят.Най харесвани са президента Радев, Министър Рашков и мин. председателя Янев, както и онези министри които разровиха далаверите на ГЕРБ.

Коментиран от #43


Оценка:
-11 +10

Диверсант
41 Отговор

До коментар #30 от "Пловдив":


И хвърчилата не ги забравяй.

Оценка:
-2 +6

Рап
42 Отговор
Прост народ,само като им видиш предпочитаните политици! Е,заслужаваме си съдбата!

Оценка:
-2 +17

Пишо
43 Отговор

До коментар #40 от "ШИШО":


У наше село военньо не го харесваме, най-си аресваме Бойко и Нинова. Дано се разберат и да изгонят тия айдуци.

Оценка:
-6 +3

МИШ МАШ
44 Отговор

До коментар #6 от "Тиквата":


Проф. Иво Христов преди време ги каза най точно колко процента са дебилите.

Коментиран от #46


Оценка:
-0 +13

Дано са
45 Отговор
Нагаждачески тези" данни".Но ако е вярно,и Учиндол партия е " черешката на тортата" в държавата, означава че Иво Христов деликатно беше посочил ОНЕЗИ 80%. Случи ли се, процента премълчан от Иво Христов клони към 95%. Но д,би,л,зма на 95% ще се плаща жестоко и от останалите нормално мислещи.Не че и самите те няма да плащат.Ще плащат,но все ще търсят вината във комунисти,техните наследници,Руснака,Путин,щатите и Европа.Абе от офчерска сбирщина, какво да очакваш.Поколения назад все с беневрека и навущата,с гегата и на мерата.Той без Чорбаджия,който да го блъска по кратуната не може.Колкото по го налага,толкова по го уважава!

Оценка:
-2 +8

Диверсант
46 Отговор

До коментар #44 от "МИШ МАШ":


В този сайт , като чета коментарите се убеждавам, че Професора е бил снисходителен. Над 95% са.

Оценка:
-0 +12

47
Този коментар е премахнат от модератор.
Centurion
48 Отговор
Не съм чувал и не зная Трифонов и Пулев да са политици.Други техни качества не бих обсъждал,щото няма за какво.

Оценка:
-0 +10

Хан Сол
49 Отговор
Ааахаха даже не прочетох статията Смятай докъде сме се о а ка ли че да харесват тези най най като политици. И къде я целия филм е боксовата балерина не разбирам

Оценка:
-0 +3

Иван
50 Отговор

До коментар #3 от "за пулев":


Че то всичкото е платена ЛЪЖА!

Милионите на Божков с в ход за платения вот.

Продажниците в управлението се избират от продажниците сред народа.

Коментиран от #60


Оценка:
-1 +4

51
Този коментар е премахнат от модератор.
СОВИТЕНЕСАТОВА
52 Отговор
ФАКТИ, ДА ВИ ПОПИТАМ ОТ КОГА БИТИЯ У ГЛАВАТА ....Опулев Е .....ПОЛИТИК , ...ПА И СЛАВУЦО КЪДЕ ГО ....РЕДИТЕ ПРЕД КАРУЦАТА !!!!

Оценка:
-0 +9

Кубрат Пулев
53 Отговор
Аз най-харесван? Утре ще се Бия със Стъки...да си вдигна рейтинга @

Оценка:
-1 +5

Слави Трифонов
54 Отговор
"ЕДНО ФЕРАРИ С ЦВЯТ ЧЕРВЕН-ОБЕЩАВАМ ЗА ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ ЗА МЕН."

Оценка:
-0 +5

Факти
55 Отговор
Като триете коментари против кРадев, смятате ли, че ще промените мнението на хората за него?!

Коментиран от #56


Оценка:
-3 +5

Стенли
56 Отговор

До коментар #55 от "Факти":


Не само за хвърчилото, за всички мутри и мутреси на този сайт се плаща яко, за да им вдигнат рейтинга.

Само че има малка подробност - на повечето хора им увряха главите, четат рейтингите и правят обратното на внушенията.

Оценка:
-1 +3

иииха
57 Отговор
Кобрю Нулев и Гумен Гадев водят класацията.

Оценка:
-0 +7

Чичо
58 Отговор
Пък бацо е най-мразения

Оценка:
-1 +1

пРезидентът
59 Отговор
защо не почерпи за ЧРД?

Само в Лупа е оповестил събитието, а тук на този сайт, където гражданите могат да отправят честитките си по повод събитието, се крие в дупката.

Не е красиво да се постъпва така.

Оценка:
-1 +4

БГ гражданин
60 Отговор

До коментар #50 от "Иван":


Ceгa рaзбрaхтe ли зa кaкви мaлoумници ни взeмaт?!

Днec нa ЧРД нa кРaдeв му пoжeлaвaм дa се порадва на резултатите от дейността си в държавата!

Пожелавам му весел празник с Херо Мустафа, на който да получи нови инструкции за успешно управление в американската колония.

Коментиран от #75


Оценка:
-1 +3

Биби Кинг
61 Отговор
Ма кога дойде некой од чожбина парво през Бацо се одбива! Пембен го нема никой за некой! Вниатен сме нале?

Оценка:
-1 +2

Павел Пенев
62 Отговор
Който вярва на Сова харис–ряпа да яде.Изтървали са най перспективния кандидат за президент– Стъки.

Оценка:
-0 +6

НОРМАЛНО
63 Отговор
ДА ОТГОВАРЯТ ЗА НЕЩО......ИМА ВРЕМЕ ДА СТАНАТ ЗА РЕЗИЛ

Оценка:
-0 +3

Чичо
64 Отговор
Прочета ли Совата и спирам да чета, цецка президент

Оценка:
-1 +4

Иванов
65 Отговор
Сова Харис да си скрие платеното, манипулативно проучване.
Радев е национален предател, насъскваше българин да пролее кръвтта на други българи лятото с вдигнато юмруче, а сега като Клаигула руши наред, за да раздава постове срещу торбички с парички. Колко 200-300 такива турбички е събрал само за месец?
Слави, танцуваше и рекламираше Мултигруп, скри се след изборите, внесе увеличение на заплатите на депотатие и увеличи секциите на ДПС в Турция! Относно Кобрат, какъв политик може да бъде той?!?!
Не се чудете защо България е зле във всяко отношение, щом посочвате тези хорица за политици...

Оценка:
-1 +8

Дебилчев
66 Отговор
Да, бе, прогноза на птичка дето не вижда

Оценка:
-0 +5

Пулев ли
67 Отговор
За същия Пулев комуто комунистите откраднаха детските книжки и не можа да се изучи, за този Пулев ли става дума?! Че той не е политик! Коя му е партията?

Оценка:
-1 +3

777
68 Отговор
Пулев: Искам и аз да съм Президент...ЗАЩО Стъки??? Един пръст чело имам,и всичките Президенти ще ги нокаутирам с 200.

Оценка:
-0 +4

Аз Негодника
69 Отговор
Проучванията към момента,нямат никакви точни данни,а по скоро съчинения...Който манипулативно представят данните...Абсолютна ОБИДА към интелекта на масовия избирател...Последния месец сме свидетели на изключителна арогатност, и безприципност,гарнирано обилно със пропаганди без конкретни факти...Чалгаря се направи на болен,отказа всякаква комуникация с избирателите си,сценаристе му сътвориха камари от простотии,без да се съобразяват с нищо...Президента епизодично се изказва,с двете си реплики,мутри вън...И това е всичко...Другото го е оставил КОСТОВ да решава...За един месец сътвориха такъв хаос,че даже не си мисля какво ще случи,ако тези хора утре ни управляват...Връщаме се там откъдето,го минахме 90 години

Оценка:
-1 +6

сулюИпулю
70 Отговор
тръгнали да стават политици.

Е, ми и аз искам тогава. Кво мий?

Оценка:
-0 +5

Хунтата
71 Отговор
на Зелените чорапи сменя Хунтата на Мутро-милицинерите.
Но Дебилната Електорална маса на Задунайският WC се е прехласнала по Учиндолският Шоумен, чийто познания по английски език и други международни езици е идентично с това на Винету от СИК, а Тошко Африкански изпълнява функции в Партийният апарат, аналогични на тези на Възпитаникът и Патронът на Помощното учебно заведение във Вършец при Винету от СИК – а именно масовик и Гаулайтер, ответствен за парт. дисциплина и предизборната кампания.

Коментиран от #74


Оценка:
-0 +2

72
Този коментар е премахнат от модератор.
Докато
73 Отговор

До коментар #72 от "Петев":


чакаме да се изтрие всичко от Тиквата, тези новите мафиоти така ще се окопаят във властта, че не можем ги мръдна след това!

А са и от същото котило на ГЕРБ, което е овъртолено със сегашните, отврат!

Борба с корупцията, демокрация, изчегъртване и тем подобни!?

Забравете, докато на власт в България са американците!

Но, пък си го заслужаваме, след като ги търпим!
Вън мръсните американци от България и си вземете с вас и Тиквата, който беше до сега вашия човек и този двуличник и масонски УС предател Гадев!

Оценка:
-0 +2

74
Този коментар е премахнат от модератор.
РадУ
75 Отговор

До коментар #60 от "БГ гражданин":


Т.п.то, известен и като Кауня, Ушатия, Клепоухия, Мунчо Шпаклата и още много други подобни, е истински срам за България!

В цялата 1340 годишна история на България няма такъв нещастник!!!!!

Коментиран от #76


Оценка:
-1 +4

Реално,
76 Отговор

До коментар #75 от "РадУ":


няма как независим човек да бъде издигнат и избран за президент на страната в условия на брутална окупация и компрадорски режим.

Не може да очакваме нещо друго от американския продажник Гумен Гадев.

Коментиран от #77, #90


Оценка:
-2 +3

Откакто ФАЩ
77 Отговор

До коментар #76 от "Реално,":


определя световния ред, е все едно сериен убиец да бъде направен едновременно министър на правосъдието, главен прокурор и върховен главнокомандващ. Превърнаха се по всеобщо мнение в световен жандарм. Интересите им се простирали върху целия свят. След 30 години еднолично мутренско управление не оставиха нито едно кътче по света, където да няма войни, майдани, кръвопролития, талибани, ислямски държави, терористи, бежанци, мизерия. Всеки, който не им играе по свирката бива оплюван, демонизиран и унищожаван по най-дивашкия начин. Не признават на никой друг правото на съществуване, ако не служи на тях. Всички световни организации нямат право на съществуване, ако не служат на техните престъпни цели да тероризират и подчиняват целия свят. Не признават никакви писани и неписани закони. Тяхната пропаганда вече до такава степен е оплела целия свят, че вече на бялото се казва черно и обратно.

Както го виждаме и в нашата държава на най-високо ниво в предателскатото "управление" на пРезидента, превърнал се в слуга на Козяк.

Коментиран от #78


Оценка:
-0 +2

Уж се борят
78 Отговор

До коментар #77 от "Откакто ФАЩ":


против лъжливите новини, а те са най-големите разпространители на такива. Гьобелсовата и комунистическата пропаганда са като невръстни дечица в сравнение с лъжливата пропаганда, с която са обхванали целия свят. Те са новите фашисти на 21 век.
ФАЩ са се превърнали в най-престъпната държава, която някога е съществувала на нашата плавета. Ясно е, че от там нищо добро не може да се очаква за света, независимо какъв режим съществува и са си „избрали“ в момента.
Всеки, който служи или се съюзява с престъпната държава ФАЩ, е също престъпник - това най-вече важи за масона и национален предател Радев.

Оценка:
-0 +2

Тежко
79 Отговор
и горко на планетата, щом като престъпниците казват какво е добро и какво е лошо, кой е добър и кой е лош!

Вън американските престъпници от нашата страна, от Европа и от целия свят. Щом като са такива големи юнаци, да се бият с Русия и Китай, но без да закачат останалите като нас, без да ни използват като поле на военни действия и за пушечно месо!

Ние не сме родени да загиваме, за да бъдат американските престъпници фърст!

ВЪН американски престъпници! Заедно с масонските ложи и зелените чорапи!

Коментиран от #84


Оценка:
-0 +2

Дяволът,
80 Отговор
Радев, живее чрез Егото, чийто джоб е само подробност. А в джоба не се крият само пари и корист, а и ръце, които не са разтворени и крепят топките на личния интерес.

Егото, Радев, прецежда всичко през личния интерес и личната изгода. Дяволът е прагматичен, Бог е саможертвен.

Егото е еманация на най-големия грях – Гордостта, която във вселенски смисъл не е онази гордост, която в земно разбиране е повод за … гордост.
Тя е горделивост, поставяне личното щение над Бог, включва ревността, високомерието, контрола, вкопчването, и още, и още… Егото е онази Гордост, която е личното ни оръжие за самоубийство.

А после се питаме – о, Боже, защо ни убиваш…

Коментиран от #81, #82


Оценка:
-3 +2

Избирател
81 Отговор

До коментар #80 от "Дяволът,":


Неуважаваний от мен, г-н Президент, вие сте същия като Тиквата, която уж борите!

И двамата се радвате и хвалите, че сте се докоснали до някаква “папа“!?

Този човек, папата, няма нищо общо с нашето си православие и хилядолетия наред тези папи са водили борбите срещу нашето православие!

Аз съм възрастен и слаб човек и няма да имам силите да си отрежа двата пръста, с които пуснах бюлетината преди години за вас!

Но втори път тази грешка няма да я допусна -да гласувам за човек, продал се на американските узурпатори, които от три десетилетия ни унищожават!

Ще работя със всичките си, даже и малко, които имам, сили , против преизбирането ви за втори мандат, дори с риска това да е Борисов, той поне не се крие какъв боклук е!

Коментиран от #83, #87


Оценка:
-2 +2

за ЧРД
82 Отговор

До коментар #80 от "Дяволът,":


„Забелязал съм, че някои хора имат големи късмети, простотиите им съвсем дребни, могат да ги скрият, където си искат.

Аз съм виждал и човек, простотията му голяма колкото една дървеница.

Ей тук стои, на ревера му, той се разхожда с дървеницата, вози се с нея, храни се, спи, а също така и говори.

Той говори, а простотията стои на ревера му като дървеница.

Тя стои на ревера му като дървеница, а той говори и ръкомаха, говори и ръкомаха, говори и ръкомаха!“

Йордан Радичков

Оценка:
-0 +3

777
83 Отговор

До коментар #81 от "Избирател":


Трябва да се молим и кръстим, да не ни направи по-голяма беля от боко тиквата това послушно свръх амбицирано президентче.

За разлика от боко, който си се знае каква г.д е и голяма част от електората му го знае какъв е, този двуличен лицемер и национален предател радев май си е въобразил, че народа няма да го намрази и него заради продажността му, а все ще го имат за моралиста, борещ се с корупцията като държи окурителни речи от безопасно разстояние.

Оценка:
-2 +2

Зеленият
84 Отговор

До коментар #79 от "Тежко":


чорап не скри от самото начало, че е ам. възпитаник, че н ее наш генерал, а натовски и не знам, защо БСП предложи него, а не някой друг.

На този етап нещата са повече от ясни. Клетвите му за вярност и раболепие към Байдъновия екип не са гаранция, че ще получи втори мандат. Когато и децата разбраха, каква война се води и сега, война за световна хегемония, когато разбраха, че Българската територия е поставена на шахматната дъска във войната срещу Русия, всички действия на Радев го определят като национален предател. Призивът за излизане от този адски екип и превръщане на страната ни в зона на мира не получи НИКАКВО внимание от негова страна и управляващата клика.

Мислете хора, има само едно спасение и баба Ванга ни го е посочила.

Оценка:
-2 +3

Роденият
85 Отговор
да пълзи не може да лети, а кРадев пълзи цял живот.

Въпреки десетките произшествия, които е причинил по време на полетите си, може да е бил добър пилот, но не и орел.

Последните избори го показаха.

Поведението на Румен Радев: слушайте какво говоря и не гледайте какво правя, предизвиква у някои възторг.

Вчерашните „приятели“ на Борисов, станаха „истински“ приятели на Румен Радев.

Гледаме театъра на абсурда.

В този театър най-важното е да не загубите себе си.

Коментиран от #86


Оценка:
-2 +3

Стив
86 Отговор

До коментар #85 от "Роденият":


От емоционални изблици и призиви към почтеност индивиди като пРезидента не се трогват.

Единственото, което може да ги трогне, е да е застрашена властта им. И загуба на изборите ще бъде политическото и моралното възмездие, което трябва да получат.

Не гласувайте за Радев!

Оценка:
-1 +2

Военните
87 Отговор

До коментар #81 от "Избирател":


предизвикват погн.са в мен, главната цел е да им се пречупи характерът още от първия ден в казармата и да станат мекотели, които по цял ден пълзят и лижат за.ника на началника и чакат мечтаното ранно пенсиониране с 20 заплати накуп.

Не очаквайте от наш военен да свърши каквато и да е работа еле пък да тръгне да оправя страната, за това няма ни знания, ни кураж.

Тази мишка се е уредила с обучение в САЩ още 92-а година, когато в българската армия вървеше поголовна сеч и уволнения, смятай какъв връзкар и предател е още от тогава.

Коментиран от #88


Оценка:
-1 +2

Гадев
88 Отговор

До коментар #87 от "Военните":


предаде националните интереси на България, така предаде душата си на дявола.

Лъже та се къса:

- За проекта Три Морета - не било вярно, че бил насочен срещу Русия, казва той.

- Неназоваването на Истината за достойния ни пилот Валентин Терзиев,

- лъжата за фашиста Пламен Узунов и прочее…..

Но вярвам, сигурен съм, че скоро ще има ВЪЗМЕЗДИЕ за Националните Предатели!

Коментиран от #89


Оценка:
-3 +2

В началото
89 Отговор

До коментар #88 от "Гадев":


на юли предстои инициативата „Три морета“ и работим с много сериозен екип да поканим големи компании като „Гугъл“ и „Амазон“ да дойдат в България за първи път.

Това каза на брифинг служебният министър на икономиката Кирил Петков, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Добра американска инициатива, а бизнесът на малките да умре?!

Оценка:
-1 +1

Всъщност
90 Отговор

До коментар #76 от "Реално,":


не ги избираме, а ЦРУ ги назначава.

Както навсякъде, където може.

А те се оказват най-големите предатели и колкото по-нависоко са, толкова по–опасни са.

Няма да гласувам за този мерзък предател радев, чуждо американско оръдие.

Оценка:
-0 +3

Трезво мислещ българин
91 Отговор
Да, и са на нивото на Кубрат Пулев.

Оценка:
-0 +0

Анонимен
92 Отговор
Честит рожден ден на Президента на Република България г - н Румен Радев! Да бъде жив, здрав, честит, почтен, добър, умен, кадърен! Да му е живо и здраво семейството, а през есента пак да стане президент на България!

Коментиран от #93, #94


Оценка:
-3 +6

ЧРД на чорапа
93 Отговор

До коментар #92 от "Анонимен":


И да изпие до дъно горчивата чаша, която сам си приготви.

Колкото до семейството му - както примерите с други народни избраници показват, и децата и жените му солидарно ще изплащат тежката карма, заради предателството на кРадев спрямо българския народ.

Оценка:
-3 +3

Избирател
94 Отговор

До коментар #92 от "Анонимен":


Лъжец, лицемер, двуличник и предател няма как да се надява на втори мандат.

Най-добре американците да си го прибират наесен да разнася кафетата в натовските подразделения.

Оценка:
-3 +4

Чалгар
95 Отговор
Ами Луна? Ами Стърки? Те не са ли харесвани.?

Оценка:
-2 +2

зъл пес
96 Отговор
Че откога тия тримата са политици бе?Единия цял живот жалък чалгар,добре че има добри музиканти ,другия цял живот спортист,бит по главата,третия израснал по казармите дето са му крещели да изпълнява заповеди,а сега той крещи заповеди и съсипва България.Пълна пор....ногр....афия.

Оценка:
-4 +1

97
Този коментар е премахнат от модератор.
Малиии
98 Отговор
онуй тъпото от Банкя, много злоба и завист има, щом е развързал кесията с бонбони за детска простотия и лъжи! Ужас майка! Ужас да се закопаваш сам!

Оценка:
-0 +1

Цар Вул
99 Отговор
И тримата са съвсем различни и не трябва да се слагат един до друг! Пулев?? Ами към Стоичков и Марадона как е доверието?

Оценка:
-0 +1

Ханко Брат
100 Отговор
Доскоро орките пееха как Радев бил слуга на Кремъл... сега обърнаха палачинката - че е агент на САШ :) Важното е жлъчка да се лее! Ами като няма да гласувате за него, за кого? я кажете, за Винету ли? или за Пищова?

Оценка:
-0 +1

СМЕРШ
101 Отговор
Казвайте от коя партия сте - и да се посмеем дружно!

Оценка:
-0 +0

Който и да съм
102 Отговор
След като правим политици от артисти и спортисти, това е братя!
Не, че спортистите и шоумените са лоши! Просто не им е това работата!

Оценка:
-0 +0

www
103 Отговор
Трифонов и Пулев не са политици!

Оценка:
-0 +1

Име
104 Отговор
Кубрат !!! Къде ти го намериха тези турско име бре?

Оценка:
-0 +0

Тъпото
105 Отговор
Как ве? Кубрат не беше ли боксьор?

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
ТОП 5