Last news in Fakti

18 Юни, 2021 16:24 3 041 30

Екоминистърът: Няма пречки тунелът под "Петрохан" да бъде реализиран на 100%

  • асен личев-
  • тунел под петрохан

Министърът поясни и защо е прекратил процедурата по ОВОС

Екоминистърът: Няма пречки тунелът под "Петрохан" да бъде реализиран на 100% - 1
Снимки: Пресцентър

Министърът на околната среда и водите Асен Личев посети община Берковица и показа пред представителите на медиите къде са проблемните участъци при реализацията на прохода „Петрохан“. С него бяха областният управител на Монтана Валери Димитров, зам.-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, директорът на РИОСВ – Монтана Любомир Иванов и представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Министър Личев подчерта пред медиите, че никога не е стоял на дневен ред въпросът, дали да има, или да няма тунел под „Петрохан“, защото не е имало колизия с екологичното законодателство. Той категорично заяви, че няма пречки съоръжението да бъде реализирано на 100 процента. Министър Личев уточни, че до този момент дискусията се е отнасяла за връзката под тунела със скоростния път Ботевград-Видин.

Министърът поясни и защо е прекратил процедурата по ОВОС. По думите му малка част от новото трасе в първоначално внесения от АПИ план е минавало през защитена зона „Берковица“. „Има колизия с Плана за управление на защитена зона „Берковица“ за птиците, по отношение на това, че не може да се променя предназначението на имоти с трайно предназначение - ливади. За съжаление тази заповед е от 2016 година и е имала едномесечен срок за обжалване, но никой не го е направил и е влязла окончателно в сила“, категоричен беше министър Личев. Той заключи, че заедно с колегите от АПИ, ще бъде намерено решение за реализирането на връзката под тунела със скоростния път Враца-Видин.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артър

    0 0 Отговор
    Който не прави изключение за правене на бизнес не знае къде е мястото
  • 2 Ивайло

    22 1 Отговор
    За тоя тунел се говори от 40 години, ако не и повече!!! А дано, ама надали, като знам в каква реалност живеем!!!
  • 3 Царь Батюшка

    4 7 Отговор
    Като на Баце унукът стане пълнолетен и ви поеме юздите, тогава може. Ганчовци, а първо си сменете плочките по плоюадите, че са масово 50+ годишни и са станали на сирене, преди да се занимавате с такива сериозни инженерни проекти. Та вие един качестен първокласен път не можете да направите, щели да правят тунел през солидна скала с багера...
  • 4 ЩЕ КАЦНЕТЕ

    7 9 Отговор
    РАНО ИЛИ КЪСНО НА БАЦЕТО НА ОНАЯ РАБОТА, АМА ТРУДНО ВИ ОВИРАТ КРАТУНИТЕ
  • 5 Странно

    11 1 Отговор
    Заглавие. От него излиза че 100% няма да бъде направен тунела

    Коментиран от #8, #25

  • 6 8777

    12 2 Отговор
    ..разочарован съм! Днес, вече 16.30 часа и нито един уволнен, нито едно сензационно разкритие!
    Омеквате, ей!

    Коментиран от #26

  • 7 Казанлък

    6 0 Отговор
    Е де.... Първо под Шипка тунеля!!! От сто и кусур гОдин чакаме!
  • 8 Пламен

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Странно":

    ...Ъхъ!
  • 9 Сестра Галева

    17 1 Отговор
    Хората прекопаха Алпите на 100 места направиха си тунели за всички магистрали ние 2-3 тунела трябва да направим и то са еколози разни разбирачи и така нататък. Няма по загубен народ от нас
  • 10 олее

    12 1 Отговор
    Ами охлювите от къде ще минават
  • 11 Ю.кортес

    5 3 Отговор
    Много неща могат да се направят ама данък русия си върви.За тази година беше 3.5 милиарда за руския газопровод за сърбите.Половината пари са кредит с лихви за плащане.

    Коментиран от #12

  • 12 РЕАЛИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ю.кортес":

    Да бяха построили тогава Южен поток. 30 години всички ги потупваха по рамото, че го отказват и накрая стана Турски поток. Това, което е забранено за България, се оказа , че е разрешено за Турция. Един управник нямаше топки, да защити държавните интереси.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЮЖЕН ПОТОК ГО СПРЯ...ЕС И САЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛИСТ":

    УВЕЛИЧАВАМЕ ГАЗОВАТА ЗАВИСИМОСТ ОТ РУСИЯ.....

    Коментиран от #18

  • 15 ТИЯ НАПРАВИХА ТУНЕЛ ПОД ЛАМАНША

    9 1 Отговор
    НИЕ ОЩЕ УМУВАМЕ ЗА НАШИТЕ ТУНЕЛИ.....ЕКОТЕРОР....
  • 16 Хахаха

    5 1 Отговор
    Айде наблигиха изборите и се заговори за моста под шипка. Уродливи
  • 17 Го4о

    6 4 Отговор
    Мишките на Радев ще кажат, че няма "проект", защото нямат пари, техника и кадри! Радефци и Чалгарци ще спрат всякакви строителство! Държавата влиза в застой и падение!
  • 18 30 г стигат

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "ЮЖЕН ПОТОК ГО СПРЯ...ЕС И САЩ":

    Те хубаво го спряха ама къде бяхме ние , пардон къде бяха управляващите (от навеждане дискови хернии хванаха ).
  • 19 Оптимист

    9 0 Отговор
    Когато се започне копаенето две фирми да започнат една срещу друга, за по бързо. Така ще имаме два тунела, защото няма да се срещнат. Ха бакалъм.
  • 20 Въпрос

    5 3 Отговор
    Днес криминалния и осъждан индивид Станислав Недков , известен като Стъки с 10 тинейджъри на възраст 15-18 години половината от които ромчета , състезатели от федерацията му , влезе в министерството на спорта ! С тях бяха и псевдо -журналистите от жълто-кафявия сайт Пик- Недялко Недялков Йорданов , по известен като Недялко офшорката , Ива Николова ,по известна като баба Яга и Звездомира Мастагаркова , известна като Мастурбаркова! Та тези лица поискаха сметка от министъра за изнесените данни за средствата получени от държавния бюджет за федерацията му! По късно дойдоха полицаи които поискаха личните карти на тези няколко лица и ромче от групата припадна и бе извикана линейка! В кафявия сайт ПИК излязоха със статия :" Полицията малтретира тези десетина деца и едно от тях припадна". В уж огромната федерация на лицето Стъки са тренирали над 600 състезатели и средствата отишли за тях а на протеста пред министерството дойдоха десетина! А както питат мнозинството от гражданите по форуми , новинарски сайтове и социални мрежи , защо въпросното лице не е арестувано за хулиганство! Все едно някой от нас са събере родата и близките си общо 10-на души и да нахлуем в някое министерство без разрешение и да не ни арестуват?!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тунел без изход

    7 0 Отговор
    Тези тримата на снимката, ако им дадат по една лопата, сами ще го изкопаят.
  • 23 Ангел хранител

    1 0 Отговор
    Човек, който живее зле, това не означава че така трябва да бъди цал живот !
  • 24 кой

    2 1 Отговор
    кой братчед на бойко ще строи тунела ?
  • 25 121212

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Странно":

    Представих си как изглежда тунел, реализиран на по-малко от 100 процента... И как се нарича?
    Пещера....?
  • 26 Антифакти

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "8777":

    Ами измисли нещо по-зрелищно, на пример Борсов изяде мариновано по-рано пеленаче на закуска. Платил е на майка му с пари от бюджета. Всичко си видял и искаш да си вземеш 3-те минути слава. Тичай при някой от хунтата на зелените чорапи и започни да говориш каквото ти дойде на акъла. Бас давам, че ще се хванат. Фатмака им е спуснал норма за компромати.
  • 27 БОКОКРАД

    2 0 Отговор
    НА МЕНЕ ТЕНЕЛ МАГИСТРАЛА И МОСТ НЕ МИ ТРЕБВА , ПИСНА МИ ОТ КРАДЦИ НА ПАРИТЕ ЗА ТЯХ ------ С ОТКРАДНАТИТЕ ЕВРОПАРИ ДА БЯХА АСФАЛТИРАЛИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ , А СЕГА ИМАМЕ КОЗИ ПЪТЕКИ И ТЕ СА ВСЕ В РЕМОНТ !
  • 28 Ако беше Бацо

    3 0 Отговор
    Тунел щеше да построи както построи тунел под Шипка. Е вярно, цели 12 години го стори.
  • 29 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 1 Отговор
    1. Колко ще струва този тунел?

    2. Само видинчани и монтанци ли ще плащат за строителството на тунела? Или отново всичики български данъкоплатци, ще плащаме за това поредно безумно прахосничество?

    3. Не съм съгласен, аз да плащам. Тунела да се даде на концесия, на Росица, та да го построи и да си сложат кабинки. Така че преминаващите през тунела да плащат такси и да и го изплащат. По 10 лева за всяко преминаване в едната посока.
  • 30 Бойко Б

    0 0 Отговор
    Колчо слепеца!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове