19 Юни, 2021 09:41 2 636 64

Кацаров: Около 800 000 души над 60 години са получили първа ваксина

  • д-р стойчо кацаров-
  • ваксинация-
  • здравеопазване

Според него те ще бъдат напълно защитени, ако ваксинацията продължи с този темп

Кацаров: Около 800 000 души над 60 години са получили първа ваксина - 1
Кадър Нова тв

„През последният месец значителен брой възрастни хора са се ваксинирали. Около 800 000 души над 60 години са получили първа доза от ваксината. Ако продължаваме в същите темпове, може би след около 2 месеца тази най-критична част от населението ще бъде защитена, което ще ни позволи да не прилагаме чак толкова строги мерки”, заяви в ефира на „Събуди се” по Нова тв служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Според него ваксинирането е най-сигурният начин да отпаднат мерките и категорично отрече обвиненията срещу него, че е против имунизацията. Здравният министър е на мнение, че недостигът на ваксини, скандалите около една от тях и липсата на здравна информационна кампания са довели до негативното отношение към ваксинацията в страната.

"Тази създадена психологическа нагласа е много трудно да бъде преодоляна. Сега полагаме усилия да организираме здравна информационна кампания. Получаваме подкрепа от ЕС, от СЗО, включително и от медиите, за да убедим колкото се може повече хора, че ефективният начин да се предпазим не е дистанцията или маски, а ваксината. Сега имаме повече информация за ваксините, отколкото в началото на годината, когато страховете може би са били основателни. Но днес виждаме, че над 2 млн. души са ваксинирани”, каза още д-р Кацаров.

Той сподели, че в момента се и дискутира въвеждането на стимули за ваксинация, но не е привърженик на подобна идея.

„Експертите очакват нов пик на коронавируса през есента. Аз не мога да го обещая, нито да обещая, че няма да има нов пик. Нещото, което ми липсва, е оценка на това колко души са се срещали с вируса. За съжаление не е направено нищо такова до този момент”

Той ще представи проучване от частна компания, което да даде първоначална представа за това. Д-р Кацаров е провел разговори с частни софтуерни компании, с които да се проведе мащабно проучване. Целта е да се съберат данни за срещата на населението с вируса.

„В момента се разработва механизъм както по отношение на мерките, така и по отношение на влизащите в страната граждани. Искам всичко да бъде прозрачно, да има видими правила, за да няма изненадващи заповеди, среднощни пресконференции. Предварително да бъде ясно при какви показатели какво ще се случва. Това ще стане в кратки срокове”, обясни д-р Кацаров.

Относно констатирания в страната делта щам на коронавируса, д-р Кацаров обясни, че това означава огромен риск. Притеснила го късната реакция на здравните власти – пробата от мъжа е взета на 5 април, резултатите ѝ станах ясни в средата на юни. Според него причината за това е липсата на процедура, която ще бъде въведена от другата седмица със заповед. За случилото се здравният министър обвини проф. Костадин Ангелов и проф. Тодор Кантарджиев.

„Напълно е възможно този вариант вече да се разпространява. Той вече е изолиран в голяма част на страните в ЕС. Ние не сме изолиран остров, няма да е изненадващо, ако открием нови проби. Най-ефективният начин да се предпазим е да се ваксинираме. Ако не искаме нищо да се затваря, просто трябва да се ваксинираме.”, посочи той.

Д-р Кацаров е поискал аналитични доклади, свързан с PCR изследвания, тестване, ваксинация за последната година. Не е открил нито един.

„Ако не сме наясно къде сме сгрешили през тази година, рискуваме да повторим същите грешки при следващата вълна или при следващ вирус”, смята здравният министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoV TV

    32 13 Отговор
    Това е много добра новина по-добре така определени рискове групи да се ваксинират, отколкото масово !
  • 2 Бай Събин

    24 9 Отговор
    Да са живи и здрави тези хора, но аз още си чакам "Спутника V" :)

    Коментиран от #31

  • 3 324

    26 3 Отговор
    Следващият фин министър няма да му се налага да подписва с отвращение като Горанов увеличението на пенсиите, защото ще намалее сумата за пенсии значително, ще има епидемия за пенсионерите.
  • 4 црррр

    3 17 Отговор
    Без внасянето на "Спутник -V" ваксинитрацията в Бългерията ошушкана няма да я бъде.
  • 5 абг

    31 6 Отговор
    Значи проблемът с пенсиите скоро, ще бъде решен.
  • 6 док

    21 15 Отговор
    Очакваме нови тромбози,увеличени в пъти.
  • 7 Българка

    25 16 Отговор
    Кацаров не е антиваксър, в каквото го обвини корумпираното ботоксово недоразумение. Той е умерен и внимателно стъпва върху научни факти, които се оказва, че в министерството не са анализирани при управлението на епидемията "като ластик" под ръководството на Ангелов

    Коментиран от #9, #11

  • 8 РЕСПЕКТ

    14 4 Отговор
    ДА ТОВА Е ПРАВИЛНО ,ПЪРВО ЗАСТРАШЕНИТЕ ГРУПИ И ДА СЕ СЛЕДИ БРОЯ ИМ, АКО МОЖЕ ЗАКРИЙТЕ И ЗДРАВНАТА КАСА ИМА ДУБЛИРАЩИ ФУНКЦИЙ С М.З. И НАД 700ЧОВЕКА ПЕРСОНАЛ НА БЮРО

    Коментиран от #12

  • 9 мислещ

    29 11 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Кацаров е Ботокса - 2 - същият продажник, който се извъртя на 100% като получи власт.
  • 10 реалист

    9 8 Отговор
    По-добрия вариант е тромбоза с Астразенека или Спутник, отколкото заболяване на нервната система плюс депресия с Файзер или Модерна.
  • 11 добре

    17 6 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Кацаров е лъжец. Ваксинираните до момента са 600 000 с 2 игли и 200 000 с 1 игла, това прави 800 000 човека . Нали не мислиш , че по голямата част са над 60 годишни.

    Коментиран от #28

  • 12 добре

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "РЕСПЕКТ":

    Защо първо застрашените групи, когато има ваксини в изобилие, бихте ли обяснили логиката си .Има зелени коридори в големите градове ,личните лекари ваксинират, желаещи няма.
  • 13 Боц боц

    11 0 Отговор
    Няма край
  • 14 ковидар

    13 7 Отговор
    За какво се ваксинират тези? Някаква болест ли има, или се наливат пари на разни фирми?
  • 15 Потребител

    20 7 Отговор
    Ще гласувам доверие на този здравен министър, който не поставя условие между ваксинирането и затварянето. Кацаров не е такъв.
  • 16 Десети ноември

    15 7 Отговор
    Боко тъпото ще ви се стори най-гомемия демократ в сравнение със следващите. Само вижте тия смешници тия как се извъртат.

    Коментиран от #21

  • 17 Не вярвам

    12 5 Отговор
    800хил.души над 60 са почти всички пенсионери. Вярвате ли?

    Коментиран от #19

  • 18 провинциалист от провинция Тракия

    16 0 Отговор
    От заглавието и подзаглавието става ясно, че ваксинираните ще са защитени, когато се ваксинират и останалите. Традиционно и тенденциозно и дума не се обелва дали всички подлежат на ваксинация...
  • 19 Хо хо хо

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Не вярвам":

    Не приказвай глупости пенсионерите в Бг са над 2 милиона
  • 20 Филм

    10 5 Отговор
    Неваксинираните ще бьдат изолирани в подземията ,тунели,в пещерите .

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Хаджи Генчо

    8 6 Отговор

    До коментар #16 от "Десети ноември":

    Боко тъпото завинаги ще си е Боко тъпото, мутромилиционер, крадлив нагъл и безсрамен примитив!

    Коментиран от #26

  • 22 мислещ

    17 3 Отговор

    До коментар #20 от "Филм":

    И кои ще ни изолирате, 30-те процента (В най-песимистичния/оттимистичен сценарий, в доста дългосрочен план) ваксидиоти ли? Малко ще ви е трудничко. Особено като почнете и да измирате.
  • 23 Гледал съм го тоя филм

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "Филм":

    А ваксинираните ще стана зомбита.
  • 24 Всеки ден

    8 0 Отговор
    По една доза от 100гр с айран.
  • 25 Биби Кинг

    2 5 Отговор
    Спутин v е доказателсвото каде бойковинцките пемберуги са по наклонени на исток од колкото се сметаше одколе деа! Алкашите се масово одказват од таа баркочниа а нашите команези маршеруват на место од нетарпение за опраскванье с интернацеонало на оста! Внетен ли сме деа?

    Коментиран от #35

  • 26 Десети ноември

    9 6 Отговор

    До коментар #21 от "Хаджи Генчо":

    За друго става въорос тука, когато в цяла Европа ги затвориха като добитък, Боко колко и да е тъпото ни остави СВОБОДНИ.

    Коментиран от #27

  • 27 мислещ

    7 6 Отговор

    До коментар #26 от "Десети ноември":

    Тук когато не можеше да стъпиш в парка, в Германия хората се събираха свободно по поляните и плажовете без маски. А тук през цялото време дори нямаше свободата да отидеш до магазина, когато поискаш (Доста хора нямаха право и да работят, нито да получават помощи). А прословутия "ластик" постигна това, че нито имаше полза от отварянията, нито от отварянията. Обрахме едновременно негативите и от 2-та подхода.

    Коментиран от #32

  • 28 ботокса

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "добре":

    Ти съл лъжец гербераст ТО НЯМА ДА Е ГЕРБЕРАС АКО НЕ ИЗЛЪЖЕ : 1 653 186

    ОБЩО ПОСТАВЕНИ ДОЗИ

    15 249

    за последното денонощие
  • 29 Кога ще

    6 2 Отговор
    има трета игла са всички ваксъри?Чакаме я с нетърпение!

    Коментиран от #30

  • 30 La une

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Кога ще":

    Ще има
  • 31 И ОТНОВО8434

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Събин":

    Е ще има да чакаш,руснаците масово отказват да се ваксинират.

    Коментиран от #39

  • 32 от Германия

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "мислещ":

    До преди 2-3 седмици в Германия освен в магазин за хранителни стоки, без бърз тест не ходихме никъде. Искаш телевизор, правиш си тест който важи за деня. Утре искаш обувки- тест за деня, подстригване- тест за деня, маски ….в гората. Така, че не приказвай наизуст

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Мислещ

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "от Германия":

    Не приказвам наизист, казаното от мен си остава валидно - когато там имаше свобода, тук имаше терор. От известно време до голяма степен наистина е обратното, но това не оневинява тиквата за половинчатия подход, с който нито имаше свобода (Тук наистина ще се изкажа наизуст, ама предполагам, че там поне затворените бизнеси и работещи получават солидна подкрепа, за разлика от тук), нито се спасиха животи.
  • 34 Е саюз

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "от Германия":

    Честито
  • 35 Ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Биби Кинг":

    Когато си наклонен на изток си си дал задника на запад.Анадънму ,афроамериканецо?

    Коментиран от #62

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 123

    12 3 Отговор
    Ваксинираните след 6 месеца ще им кажат че ваксината не работи за новия щам и трябва нова. Няма никакви ваксини. Това са бавно действащи отрови за намаляване на населението.
  • 38 Тук

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "ПЕТЪР":

    не е детски сайт!
  • 39 Един българин

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "И ОТНОВО8434":

    Цели колективи са заплашили с напускане, ако ги накарат да се набоцкат. Съпротивата в Русия е огромна! Настъпиха мотиката.
  • 40 Ваксиниран1403

    3 16 Отговор
    Отказа от ваксинация е признак за липса на интелект. Хората в другите страни постъпват адекватно и се ваксинират, а ние тука си мислим, че сме най-хитрите и вярваме на нелепи теории. Съответно ние ще платим много солено за това. Другаде ще си решат проблема и ще забравят, а ние ще продължаваме да броим вълните. Ще броим починалите и ще протестираме срещу ограничителните мерки докато цивилизования свят ще ни изолира като една от малкото останали високо рискови зони в света задно с изостаналите страни от Африка и Азия.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 !!!?

    8 2 Отговор
    Кацаров е по-опасен от вируса. Ужким за добро, а "промянаната" идва с нови некадърници !!!?
  • 43 Глад

    4 9 Отговор
    Вижте опашките за Търция. Ще се молим да дойде Бойко и да внесе ред в държавата, с тези идващата пандемия и глад ще уморят много народ

    Коментиран от #45

  • 44 Болести

    5 2 Отговор
    Прав си няма да има вече почивки в Гърция. Като дойде пандемията ще ни изолира целия свят. Новите само плюят лъжи.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #45 от "Ами":

    Глада ще е заради друго.За огромно съжаление малко хора си дават сметка за икономическата кризата която си гарантираме чрез отказа от ваксинация като общество.
  • 47 Фифи

    8 3 Отговор
    Миналата година не съм спирала да работя с изключение на 5 дни отпуска.
    Шефът ми реши да ме разкарва като панаирджиска мечка да замествам понеже колежките ся възрастни и ги е шубе да не пукнат.
    Аз като най-младата мога да пукна без проблем, нали.
    Бабичките и дядовците не се пазят изобщо. Носят маски като лигавник. Тъпчат се в магазините по всяко време. Нахални и от сутринта заемат всички седалки в автобусите .
    Плюнчат се насреща и с беззъбата си уста викат, че нямало вирус.
    Кой е заразен ,кой не никой не казва във офиса. Имаше клиенти болни. Нито се заразих. Нито се разболях.
    Освен ,че вече ми омръзна да слушам тази пропаганда за вируса и ваксините , мерките, които противоконституционни. Маските, които са вредни, а ваксините са експериментални.
    Щом си сложил ваксина и ти няма нищо, това не оззначва ,че след години няма да имаш странични ефекти. А какви ще бъдат никой не знае от този експеримент.
    Аз лично няма да сложа ваксина каквито и насилствени мерки и ограничения да налагат.

    Коментиран от #50

  • 48 Друга тема

    4 1 Отговор
    ХОРАТА , КОИТО СА ИЗМИСЛИЛИ И СЪЗДАЛИ КОРОНА ВИРУСЪТ И ПАНДЕМИЯТА, ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЧЕ СА НАПРАВИЛИ ГРЯХ, ГОЛЯМ ГРЯХ !
  • 49 Гост

    5 2 Отговор
    Кацаров, айде спри се и ти с глупостите бе, човек?! Кой ти навива бурмите да дрънкаш небивалици за "затваряния" при положение, че от седмици насам под 1 процент от пробите са положителни? Какво общо имат ваксините - в Ингилизия, Чили, Португалия при средно над 50 процента ваксинирани от населението, случаите скачат, защото стоят от година затворени, а и ваксините толкова им" помагат"!?

    Коментиран от #52

  • 50 Ваксиниран1403

    1 5 Отговор

    До коментар #47 от "Фифи":

    Довода ама не се знае дали ваксината няма да има някакви дълготрайни неблагоприятни последици е напълно несъстоятелен. Няма никакви научно обосновани опасения, а само спекулации за това. По същата логика аз може да твърдя, че всеки преболедувал от ковид е застрашен от страшни и фатални ефекти които ще се проявят след 15-20 години, но това си е просто едно твърдение което не почива на доказателства. Както не са минали години за да се види “дълготрайните ефекти” от ваксините така и не са минали години от когато хората са изкарали ковид и не са доказани дълготрайните последици от заболяването. Това е напълно аналогична спекулация на тази за дълготрайните неблагоприятни ефекти на ваксините

    Коментиран от #51

  • 51 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Ваксиниран1403":

    Вместо да философстваш за нас преболедувалите, бягай да си слагаш 3-та и 4-та доза, че минаха 6 месеца и не се знае дали си "защитен", а като гледам се готвиш да векуваш с орлите! Аз лично смятам да се доверя на учените от университета в Сейнт Луис, които твърдят, че преболедувалите имат 99 процента вечен имунитет срещу Нещото, а не на самозванци, като теб, НОЩ, Стойчо, СЗО и фармамафията!

    Коментиран от #54

  • 52 Ваксиниран1403

    2 4 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    Въпроса е в тези стани които споменаваш какви ваксини се използват масово. Не само процента на ваксинираните има значение но и ефективността на ваксините. Както има и значение дали хората са с завършена ваксинация с две дози или политиците са решили да отложат втората доза нататък във времето за да имало ваксини за повече хора. В стани където не се използват ниско ефективни ваксини и където се поставя втората доза навреме нещата не стоят така. В изриел и САЩ защо не коментираш как е?
  • 53 Спасов

    2 5 Отговор
    Браво на министъра на здравеопазването за тази политика!

    Коментиран от #56

  • 54 Ваксиниран1403

    1 5 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Септември ще си сложа следващата доза и ще го правя на всеки 6 месеща без грам съмнение или колебание. Ти се доверяващ на гръмки предположения защото ти допадат, но има голяма разлика между това да се изкаже предположение и да се докаже нещо. Случаите на повторно заразяване вече са факт и не са единични както беше по-рано и постепенно с времето нарастват. Има не малко хора които при повторното си заразяване боледуват по-тежко отколкото при първото.Това не е първия корона вирус с които се срещат хората. Тези вируси вече се изследват от десетки години и за тях е доказано, че имунитета не е доживотен. Много вероятно е и с този вирус нещата да стоят така. Аз трезво преценявам риска и залагам на безкрайно по-малкия риск които е периодична ваксинация.

    Коментиран от #55, #60

  • 55 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ваксиниран1403":

    Учените от университета са го доказали - научно, наблюдавайки имунитета на над 100 заразени от преди повече от година! А не дрънкат алабалистики и предположения, като теб и фармамафията! Както и фантасмагории за "многото" боледували, че и "починали" след уж "повторно" заразяване! Ръчкай си иглата през 6 месеца и не се грижи"за нас! Той първият официално боцнат в Англия - бай Уилям Шекспир Бог да го прости, няма да има възможност за 2-ра доза.... И не... не е ваксината причина за смъртта му, а "старостта"!

    Коментиран от #57

  • 56 Отговори

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Спасов":

    Този Куц Кацар е продажник и не е лекар.за да говори за ваксинация ПОЗОР си Кацар Оставка
  • 57 Ваксиниран1403

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "Гост":

    Да те са наблюдавали 100 човека за година, а за 2,3, и т.н наблюдава ли саги.
    Имунитета срещу други корона вируси е следван за доста повече време и е доказано че е около 6 -12месеца средно. Разбира се при всеки човек е индивидуално. Фактите до сега потвърждават, че и при новия вирус е така, но защото те са наблюдавали 100 човека след една година и правят заключеното, че имунитета е доживотен. Как са ги изследвали като са им взели кръв или като умишлено са ги изложели на вирус. Разбира се, че по първия начин. Дали този имунни клетки които са констатирали при тях след една година могат да ги предпазят действително при целенасочено излагане на вирус? Това не е изследвано разбира се, защото подобен тип експерименти са забранени като не етични и се правят само с животни.
    Колкото до първия ваксиниран в Англия като си спомням как изглеждаше човечеца и толкова, че изкарал е добре.Може би осен старостта му и двете му онкологични заболявания които си имаше и преди да се ваксинира са причината да почини, но сега е модерно ваксините да са виновни за всичко.
    Какво да се прави на антиваксърите им трябват “доказателства” за “вредност на опасните ваксини”

    Коментиран от #58

  • 58 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "Ваксиниран1403":

    Не се притеснявай - нали си се затворил с памперси на устата до септември, когато можеш "спокойно" да излезеш за поредната доза боц! С този начин на "живот" може да си умреш, като Нютон, но важното е да си "здрав" и щастлиФ....

    Коментиран от #59

  • 59 Ваксиниран

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "Гост":

    Да бе да защо мие ваксина тогава?
    Единственото за което се притеснявам, е че ще трябва да живея в икономическа криза породена от нежелаещи да се ваксинират и да плащам за тяхната наивност.

    Коментиран от #61

  • 60 Ковида

    4 3 Отговор

    До коментар #54 от "Ваксиниран1403":

    Ако искаш и всеки час се ваксинирай.Куку!
  • 61 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #59 от "Ваксиниран":

    Аз също мога да кажа, че не ща да плащам за наивността на вас ваксърите, които ако тръгнете масово да се гътате след година, две или пет от всевъзможни болести, причинени от боца срещу Нещото, а здравната система да вдига ръце! Не съм тръгнал да те спирам да се бодеш, но недей да ни "задълаваш" да го правим, ако обичаш, а си гледай собствения Нещастен живот, който не искам да имам!

    Коментиран от #64

  • 62 БиБи Кинг

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Ха ха":

    И на запад да ти е заднико па че те намерат! Ко ште и с Кузя да е че дойдат да те вакценират! Ма само да си на море де, не си ли на море требе да го теглат борлаците по Темза примерно деа! Внетен сме нале пемберуго изкривена?
  • 63 Хаха

    1 0 Отговор
    Дол'ен лъже' ц. За 40 дена откакто сте на власт, трябва по 20000 пенсионери да са ваксинирани, а то няма по 20000 изобщо, а не само пенсионери.
  • 64 Ваксиниран1403

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Гост":

    Пошавай, но никого не задължавам нищо. Всеки които не се подава на безпочвените манипулации и може да мисли сам взема правилното решение. Аз само излагам факти и доказателства като разбивам антиваксърските неоснователни теории напълно, а всеки сам да си направи изводите. Едно е да можеш да защитиш своите позиции и съвсем друго е да повтарящ измислени неща които дори не са логически издържани. Кое е научното основание на базата на която да се прави каквото и да е предположение за дълготрайно въздействие на една ваксина? Ако някои се притеснява от последствия след много години от ваксинацията защо не се притеснява от аналогични дълготрайни ефекти от преболедуването? И за едното няма доказателства и за другото няма, защото толкова време не е минало. Дори за здравословни проблеми продължаващи по 6 месеца след преболедуване на някои хора има доказателства. А за такива при ваксинация няма никакви. Да, но ваксината е страшна, а заболяване не. Хайде някои антиваксър да се опита да изясни логиката на тези твърдения, че да взема да повярвам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове