Last news in Fakti

24 Юни, 2021 16:19 1 511 13

Янев и посланик Предеску обсъдиха изграждане на трети мост през Дунав

  • стефан янев-
  • посланик бръндуша предеску-
  • трети мост

В хода на срещата бяха обсъдени мерки за подобряване взаимодействието на ниво местна власт между отделни градове

Янев и посланик Предеску обсъдиха изграждане на трети мост през Дунав - 1
Снимка: Пресцентър

Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на Румъния Бръндуша Предеску в Министерския съвет. Двамата изразиха задоволство от развитието на двустранните отношения, основани на принципите на добросъседство и на общи европейски и евроатлантически ценности. Бе отбелязано, че двете страни имат интерес към засилване на политическия диалог и към възможности за двустранни срещи на високо ниво.

Бяха обсъдени перспективи за по-нататъшно разширяване на транспортните връзки между България и Румъния през Дунав. Изграждането на трети мост над реката ще има положително въздействие не само върху развитието на търговско-икономическите връзки и туристическия обмен между двете страни, но и върху икономиката в региона като цяло.

Премиерът Стефан Янев и посланик Бръндуша Предеску очертаха перспективи за задълбочаване на връзките в различни области от взаимен интерес. Акцент бе поставен върху сътрудничеството по енергийните въпроси и в областта на туризма, както и върху необходимостта от увеличаване на инвестициите на двустранна основа. Също така се откроиха възможности за по-добро взаимодействие по отношение на икономиката и свързаността.

В хода на срещата бяха обсъдени мерки за подобряване взаимодействието на ниво местна власт между отделни градове, както и между хората. Добрите примери в това отношение следва да бъдат по-видими и окуражавани.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Празните приказки

    2 6 Отговор
    на мумията. Нищо няма да се случи,докато няма редовно правителство. А и тогава не се знае.
  • 2 choko

    6 2 Отговор
    Три моста ще правим а на гръцката граница километри чакане и опашки!

    Коментиран от #7

  • 3 Дунава

    3 1 Отговор
    А ти знаеш ли колко пък се чака да минеш от Румъния в БГ?
  • 4 Дипломат

    5 0 Отговор
    Добра идея, защото през последните години се доказа, че основната група от чуждестранни туристи за България идва от Румъния. Това ще подобри транспортните връзки между двете страни и може да повлияе благоприятно за Северна България.
  • 5 Българина

    1 4 Отговор
    Румъния ни цака с тия мостове. Не може за 650 км река плавателна да има сами два моста!?!?! През 50 км както е малко по нагоре по течението. Всичко е заради обезбългаряването на тези земи.
  • 6 Румъния ни цака яко

    5 0 Отговор
    На словашко унгарската граница са 6, на сърбохърватската са 4, румънскобсръбската са 3! Нашата е най дългата и са 2 ! Тук или да се намесва ЕС или ще има бан от баша страна по много въпроси! Мост при силистра, на Русе още един при Свищов оше един!

    Коментиран от #8, #10, #13

  • 7 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "choko":

    Ти тия опашки не ги мисли , там решението се казва Шенген !! Ако не знаеш след него проверките отпадат и там ще се минава както все едно си вътре в България ! Ако беше минавал по на запад от Хърватска и Унгария щеше да знаеш !
  • 8 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румъния ни цака яко":

    Третия и четвъртия мост трябва да са ВЕЦ на Дунава , както в Черна вода , а стените ще са и мостове за преминаване ! Това е и по-изгодния вариант за Румъния !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Румъния ни цака яко":

    Само от Дунав можем да заместим всички тецове в България и то на два пъти по-ниска цена от АЕЦ и с безкрайно по-голяма переспектива !
  • 11 СтарТИРаджия

    1 4 Отговор
    И за чий са ни тези мостове? И ЕС? Пак се чака, като на граница м/у Иран и Пакистан! На Балканите всичко е тотален таш.к - всеки е по-по-най и всички са "македонци". И в ЕС и в Евразийския да сме няма оправия...

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "СтарТИРаджия":

    Ама да бе , друго си беше кога на 30 км от границата стреляха на месо без предупреждение , а случайно оцелелите гниеха по затворите доживот , само щото можеше да видят колко "загнил" е света оттатък и да разкажат и на другите !!!! Че после и с калашниците нямаше да могат да ги удържат да не се изнесат всичките !! И да няма кой да слугува на шумкарите за без пари !!
  • 13 Някой си

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румъния ни цака яко":

    И още един при град Оряхово.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове