Last news in Fakti

25 Юни, 2021 06:15 2 561 26

Цветозар Томов: Очакваме саботажи на вота

  • цветозар томов-
  • цик-
  • саботажи-
  • избори

ЦИК няма институционална власт да ги предотврати, но няма да имаме извинение, ако не се справим с изборите, заяви говорителят на институцията Цветозар Томов

Цветозар Томов: Очакваме саботажи на вота - 1
Снимка: БГНЕС

В деня на изборите ще има опити за саботаж, доколкото виждам как върви предизборната кампания.

Това каза на брифинг говорителят на ЦИК Цветозар Томов, предаде Агенция „Фокус“.

„Ако питате дали ЦИК има институционална власт да предотврати масови саботажи на изборите, краткият отговор е - не. Мисля си, че това трябва да бъде задача на всички ангажирани с изборите институции, даже бих казал на цялото общество, ако искаме да проведем нормални избори. Ние ще направим, каквото ни е по силите. Добре е обаче и медиите да направят, каквото им е силите. Опити за саботаж, доколкото виждам как върви предизборната кампания, ще има. Ще има опити за саботаж в СИК, ще има в РИК, има такива опити и в самата ЦИК. Това е обстановката, при която произвеждаме тези избори. Тя никак не е лесна, но ние сме поели отговорността да се справим и не бихме имали никакво извинение, ако не се справим“, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър Пичук

    14 55 Отговор
    Хайде, хайде, започнаха с оправданията отдалече.
    Провалът на предстоящите избори беше предизвестен още с неграмотните, глупави и услужливи за ДПС поправки, които бяха приети от политическите неграмотници на кукувците и адвокатите на задкулисието и олигарсите от мутренската групировка.

    Коментиран от #17

  • 2 Ще има Саботажи при гласуването, това

    39 1 Отговор
    Се очаква!!! В СИК, ЦИК, ще спират на, места и Така, очаквайте го, вземете мерки, Енергото да имат повече Дежурни екипи!!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 3 Хахахахаха

    11 46 Отговор
    На калпавия водолаз мидите му пречат!

    Коментиран от #9

  • 4 Съботиране на избори

    44 1 Отговор
    Не е ли престъпление срещу републиката?
  • 5 Тока

    23 0 Отговор
    Тока
  • 6 От кого

    10 23 Отговор
    Ще има саботаж? Явно кибер атаки от извънземни.

    Коментиран от #8

  • 7 Ще има

    33 2 Отговор
    Цели групи от населението ще бъдат инструктирани да се бавят колкото може повече за да не се даде възможност всички желаещи да гласуват в определеното за това време
  • 8 @##_&

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "От кого":

    Ти който питаш си един от тези които се канят да саботират
  • 9 Хух

    31 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахахаха":

    На калпав боко 12 год. все друг му е виновен. Аман от платени 5 левови гербер ски калинки
  • 10 Чук и Гек

    4 24 Отговор
    Човека ви подсказва елементарни неща, вие отидохте на кибератаки! Аз ще саботирам! Най малко 15 минути ще се мотая пред машината, ще натисна всички копчета едновременно и от нея ще изскочат дяволи и дим! Ще изям перфокартата и ще поискам повторно гласуване, както имам право на втора бюлетина! Ще се обадя на 112, нашите медии и БХК! Ако не ме озаптят, може и да ползвам кабината за други нужди!
  • 11 Сър Пичук

    10 19 Отговор

    До коментар #2 от "Ще има Саботажи при гласуването, това":

    Мдаааа,
    - ако някой програмист обърка преференциялният лист, това ще е саботаж,
    - ако някоя машина не успее да стигне до онзи край на света, това ще е саботаж,
    - ако времето за пристигане и подготовка на машините не стигне, това е саботаж.
    - ако някой неграмотен се тутка повече от 45 сек, колкото е средното време измерено за образовани и запознати със съвременните технологии, това е саботаж,
    - ако някоя машина аварира, това е саботаж,
    - ако във Флорида има ураган и няма ток в продължение на седмица, което е нормално за сезона, това е саботаж,
    - ако някой от проверяващите и обслужващите е купен или просто симпатизант на някоя партия и пипне нещичко по машините, това е саботаж,
    - ако поради калпавия закон 100% не успеят да гласуват машинно в секциите с над 300 души, това е саботаж,
    - ако в някоя секция има заявени 290 гласували и там не е доставена машина, а гласуват 310, което вече нарушава закона, това е саботаж,
    - ако..., това е саботаж...
    Смешници!
  • 12 Кочо

    28 6 Отговор
    След като Герб 10 години саботират машинното гласуване, защо да считам, че сега ще го подкрепят с ентусиазъм? Естествено, че е трудно! Докато се преобърнат нещата и тази проста прослойка не бъде изчегъркана! Докато имат ресурс - ще пречат! Смачкате ли ги с вашият глас - бента ще се отпуши и никой няма да ги брои за живи! И внимавайте следващите да не ви затлачат!

    Коментиран от #13

  • 13 Сър Пичук

    7 19 Отговор

    До коментар #12 от "Кочо":

    Можеш ли да направиш разлика между задължително машинно гласуване (което дори не може да се подсигури) и възможност за машинно гласуване по избор, което е демократичният и нормален вариант?!?!?!
    Не съм фен на ГЕРБ, но това, някой да ме задължава за това и онова ми напомня едни мрачни времена, които смятах за отдавна безвъзвратно отминали. Да ама не.

    Коментиран от #20, #21

  • 14 Павел пенев

    19 3 Отговор
    На медиите не разчитайте,те ще бъдат част от саботьорите на престъпника Борисов. Честни избори ще има ако бъде задържан, а обосновани причини има стотици за това.
  • 15 Така така..

    10 3 Отговор
    Като правите саботажи и с онзи руски шпионин какво да е..
  • 16 Дебилчев

    4 12 Отговор
    И без саботажи изср...хте едно голямо гО...ф
  • 17 пешо

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сър Пичук":

    сър биг^ъз представя желаното за действителност. както обикновено.
  • 18 Тредстоун

    5 13 Отговор
    Мъчите да си оправдаете собствените неадекватни действия с някакви химери от бъдещето. То изначално машинното гласуване не напразно е отхвърляно от цяла Европа , само страни като Венесуела е на почит. Нали е сигурно , нали при него няма да може да се гласува под натиск , нали няма да има купен вот ... , сякаш има значение за продажните гласове по какъв начин ще си го продадат , дали на хартия или с машина , глупаци. Цялата ви работа е пунта мара , единственото което се случи реално е явната подкрепа от новите варвари на подмяната към дпс , наляха им още 5-6 мандата ,некъдърници - предатели.
  • 19 user

    5 12 Отговор
    Разбира се пак ГЕРБ ще са виновни за простотиите които направихте за 9 дена. Ще катурните държавата без да ви мигне окото и пак ГЕРБ ще обвините. Целият преход едно и също благодарение на комуноиндите шизофреници-носталгици по тези земи. Сега пак 2 години безвремие както при Орешарски. Няма оправи тази държава!
  • 20 Принципно

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сър Пичук":

    си прав! Но като сме се докарали до тук, нима имаме избор!? Като сме се докарали, че на изборите е най важно колко гласа, ще купиш, ще излъжеш, ще манипулираш, а не какво ще предложиш, какво друго да направим!!!!!? Та какво да направиш, за да прекъснеш тази порочна верига?! Историята показва, че като се стигне до крайности, то само с крайни мерки и тотално разрушаване на всичко, се тръгва по нов път напред!
  • 21 Ех много умни герберссти

    1 6 Отговор

    До коментар #13 от "Сър Пичук":

    "Не съм фен на ГЕРБ, но" и аз не съм фен на хикс ама дузпа нямаше.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Някой

    4 1 Отговор
    А кой ще предотврати масови саботажи на изборите от ЦИК?!
    До колкото виждам как върви предизборната кампания и вялата подготовката на ЦИК за изборите,то натам сочат към саботаж от страна на ЦИК!
  • 24 Ами Бою

    3 0 Отговор
    -макето само това говори ,защото това иска изборите да се провалят,защото не може да купува колкото си иска гласове,както прави на миналите избори,на едни по50лв.,на други по 7олв.даваха.Аз не приех и се гордея със себе си,защото искам държавностата да се върне и правовата държава.Стига мафиотско управление и разруха.Хаосът ОПГ ГЕРБ го направи,защото лакомията им няма граници.
  • 25 Фатме

    0 0 Отговор
    Чакали и мастиите ще правят опити за провокации и провал на единствените честни избори последните 15 години
  • 26 0123

    0 0 Отговор
    Ако има саботажи на изборите и това доведе до провал на вота ,то за това ще са виновни гласуващите в Б-я. При провал и нови избори ще има масов отказ на гласуващите в чужбина. И тогава всички ще разберат що е мракобесие , ако ГРОБ се върне на власт. Всеки народ заслужава съдбата си!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове