Last news in Fakti

27 Юни, 2021 18:07 3 919 103

Коронавиусът може да повлияе на мъжката репродуктивна система

  • полова система-
  • мъжка полова система-
  • мъжка репродуктивна система-
  • репродуктивни органи

Вирусът SARS-CoV-2 достига до мъжките полови жлези и оказва влияние и върху тях

Коронавиусът може да повлияе на мъжката репродуктивна система - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Мъжката репродуктивна система може да бъде повлияна от COVID-19. Това показва проучване, публикувано в специализираното медицинско издание The Lancet, предупреждават от Министерството на здравеопазването.

Нарушение на сперматогенезата се наблюдава при пациенти с COVID-19, което може да бъде частично обяснено с повишен имунен отговор в тестисите. Вирусът SARS-CoV-2 достига до мъжките полови жлези и оказва влияние и върху тях, показва проучването.

Според цитирани в изданието изследвания се наблюдава значително въздействие на вирусът на SARS-CoV-2 върху репродуктивната функция на мъжете, включващо нарушена сперматогенеза и понижен брой сперматозоиди, възпалителни процеси на половата система, факти говорещи за вероятност от функционално увреждане на половата система в следствие на бурен имунен отговор.

Проучването е извършено с цел да се определи влиянието на инфекцията със SARS-CoV-2 върху фертилитета на мъжете. В изследването са цитирани данни за изтъняване и на семенните каналчета.

Нарушение на сперматогенезата се наблюдава при пациенти с COVID-19, което може да бъде обяснено частично в резултат на повишен имунен отговор в тестисите . Освен това при някои пациенти, прекарали COVID-19 се наблюдава състояние на автоимунен орхит. Необходими са по-нататъшни изследвания за проучване на обратимостта на функционалното дисфункция и разработването на лечение, отбелязва изследването.

Репродуктивната система при мъжете е уязвима при вирусни инфекции и по време на предишни вълни на вирусни инфекции са отбелязвани различни видове въздействие върху репродуктивните функции на мъжете.

Повишен брой апоптотични клетки са наблюдавани в тестисите на пациенти с COVID-19 в сравнение с мъже на същата възраст, които не са прекарали коронавирусна инфекция, отбелязва изследването. В сравнение с контролната група, тяхното средното съотношение е 2,95 пъти.

Още от избухването на пандемията на COVID-19 са проведени няколко проучвания с основна цел изучаването на механизма на протичането на заболяването, определящи терапевтичния подход и стратегии за ограничаване на разпространението на болестта.

От първостепенно значение е да се определят количествено възможните неблагоприятни ефекти, включително и върху мъжката репродуктивна система, което остава от съществено значение за клиницистите. Няколко съществуващи фактора оказват отрицателно въздействие върху фертилитета при мъжете, което се доказва чрез рязко понижаване на броя и качеството на сперматозоидите.

Констатациите в проучването показват, че мъжката репродуктивна система може да бъде уязвима при COVID-19. Това означава да се придаде значение на прилагането на допълнителни грижи в областта на репродуктивното здраве при мъже, заразени с COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 16 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    90 10 Отговор
    Значи и ваксината също.Масова ваксинация за хуманно намаляване на населението.

    Коментиран от #9, #20, #28

  • 2 CoV TV

    38 14 Отговор
    Не съм забелязал подобни проблеми :)

    Коментиран от #18

  • 3 Много ясно

    56 5 Отговор
    Нали затова е създаден от сатанистите.
  • 4 Валим

    64 4 Отговор
    Това е проблем при ваксините!
  • 5 Никакво

    25 6 Отговор
    размножаване повече !
  • 6 Последния Софиянец

    61 4 Отговор
    Като не може намаляване на населението с война измислиха вирус и ваксина.

    Коментиран от #29, #54, #67

  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    36 4 Отговор
    Хайде-е-е поредното плашило, след като се видя, че трупове на умрелите от ковид-19 не ги извозват с конвои от камиони...

    Коментиран от #31

  • 8 Корта се тресе

    5 18 Отговор
    Дъпъсъ да поемат юздите на държавата,Мюмюн , Шефкет Данчо
  • 9 мислех те

    8 25 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    за по-умен. Честно. Нерде Ямбол, нерде Стамбул. В момента казваш следното "Ваксината против грип е грип".

    Коментиран от #38

  • 10 Влияе на белио мачо

    18 3 Отговор
    а црна маца се коти нон-стоп без проблем
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1111

    19 3 Отговор
    Много любопитно! Един инфекционист преди време каза обратното, че на няколко места в тялото, едно от които са тестисите, имунният отговор е слаб. На кого да вярваме?

    Коментиран от #17, #32

  • 13 аман

    28 2 Отговор
    Аре пуснете ивермектин, мама му да ***, има вече peer-reviewed study, може да се взема веднъж седмично профилактично, 86% шанс да не се заразиш, а ако се заразиш почваш да го пиеш веднага за 3-5 дена или докато отминат симптомите. В Индия адвокати ще съдят главният учен на СЗО за убийство чрез прикриване на истината за ивермектин, чрез подеждаща информация относно медикамента. Хора, купувайте го това, ветеринарните имат чисти формули, четете само активните съставки. Споделяйте на всеки, трябва да се разчуе още повече. В Шумен масово се взима, а същевременно шумен е рекордьор по тенденция в момента за справяне с коронавируса, оня математика от щаба сам го каза наскоро.
  • 14 Последния Софиянец

    6 11 Отговор
    Както и да е, ние с Хасан и без това няма да имаме деца.

    Коментиран от #16

  • 15 Лейка

    5 4 Отговор
    Карагьозов, това беше казано официялно преди година от самите китайци. Прочети и потърси малко информация ако ти стиска де!
  • 16 Мутафчийски

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Не се отчайвайте! Продължавайте да опитвате!
  • 17 Втория с коня

    3 13 Отговор

    До коментар #12 от "1111":

    Кажи го кой е този Велик инфекционист? Китай официално писа преди година за този повод. Да не е Мангъра с чайчетата и клиниката за деца?

    Коментиран от #19

  • 18 Масово ваксископяване

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "CoV TV":

    Не на ерекцията ве на репродукцията! Колко деца ти се родиха от да кажем януари миналата гидина и ако случайно са си те родили прави ли си тест за бащинство ?

    Коментиран от #21, #25

  • 19 айде бе

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "Втория с коня":

    В Китай пишат всичко, само не и откъде се взе вируса.

    Коментиран от #34, #55

  • 20 Плевенчанин

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Няма такова понятие, като ХУМАННО намаляване на населението.
    Тук не споря, че със сигурност, населението трябва да се намали, но не се почва от тия, които трябва и начина не е тоя, който би трябвало.
    Ако хората живееха в НОРМАЛНО и общество, което пести ресурсите на планетата, нещата щяха да са инак. Но ниеживеем в ПОТРЕБИТЕЛСКО общество, което яде тия ресурси, като гладно ромче, кисело мляко.
    Междувпрочем, това общество бе натресено от същите тия, дето сега искат да ни намаляват. И го натресоха почти по същият начин, по който сега натрисат джендъризма и ковидиотството.

    Коментиран от #35

  • 21 CoV TV

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Масово ваксископяване":

    Не съм ги броил хаха
  • 22 Евала

    8 4 Отговор
    Вирус ,изкуствено създаден за намаляване на човечеството.Така или иначе 80% са паразити.Чакаме новата му разновидност.
  • 23 И така

    8 2 Отговор
    Според последните проучвания коронавирусът може да ни докара извънземните и да възроди динозаврите.А българите прекарали короната щели да станат най умните в целия космос.Ей няма спиране пропагандната машина.Тя е като паразитите,нямат спиране и се разрастват лудо.
  • 24 Тъжен пеперуд

    7 3 Отговор
    Верно е преди ми беше 25 санта сега като преболедувах стана 12.
  • 25 Лейка

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Масово ваксископяване":

    Така и не се разбра дали имаш Е..ция и какво пишеш. Поне поясни и благодаря. Това е важно все пак и за нас мъжете в България.
  • 26 Студент

    10 2 Отговор
    Много е важно есента и догодина да се направи национално представително проучване, стратифицирано по възрастови групи, което да провери работна хипотеза, че ваксинация срещу ковид ( независимо с коя ваксина) повишава общата смъртност и заболевоемостта от онкологични заболявания.
    Ще се сравняват данни за неваксинирани и ваксинирани хора. Данните ще са от РЗИ и онкодиспансерите. Проучването ще докаже, дали г-н Кантарджиев и г-н Ангелов са виновни с настоящите си изяви или не са.
  • 27 mi6osp

    12 3 Отговор
    Проблемът беше забелязан още в първите месеци на епидемията в Китай и изследван после в Англия, Индия, Австралия, Бразилия, САЩ. Установено бе, че 30% от преболедувалите юноши стават напълно или частично стерилни. Причината- вирусът прониква най лесно в клетки, които съдържат повишено количество тестостерон, репликира се в тях в големи количества и отделя много токсини. Тези токсини увреждат човешките органи.
  • 28 Първият Софиянец

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Аба как може да си под всяка статия, излез малко, отиди на разходка, на море , на планина, направи там нещо, стига досажда
  • 29 Факт

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Спокойно. Вас в махалата Бил Гейтс ще ви чипира
  • 30 Борбата е безмилостно жестока

    1 2 Отговор
    Комунистическата селекция те проучва до девето коляно ерген и след ергена червей туй е толкоз просто и логично какво тук значи някаква си личност

    Коментиран от #47

  • 31 БАШ ИМПЕР

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ти нали си безстрашен какво се пънеш.
  • 32 Любопитно е

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "1111":

    Оплачи се на Мангъров

    Коментиран от #46

  • 33 Малка грешка

    10 3 Отговор
    Малко уточнение. Не коронавирусът, а "ваксините" срещу "коронавирусът".

    Коментиран от #36

  • 34 разбрал

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "айде бе":

    И като разбереш от къде е, това какво ще те стопли?

    Коментиран от #43

  • 35 др Уотсън

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "Плевенчанин":

    Съгласен съм с твоят коментар . Властиците създават ситуации , за да отклонят вниманието , като факирите и крадците , бутат те от едната страна и ровят в другата . Целта е КОНТРОЛ , но в дъното е цената на този контрол .............. да станат БОГОВЕ с всички произтичащи облаги - БЕЗСМЪРТИЕ .
  • 36 Ромчо

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Малка грешка":

    Това ли си е последното инфо което имате в махалата (Столипиново) ?
  • 37 Последния Софиянец

    6 4 Отговор
    Яко ви дразним гербавите тролчета. ха ха ха

    Коментиран от #87

  • 38 МИАЛИХ ТЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "мислех те":

    ЗА „ТРЕЗВО ”МИСЛЕЩ..😀
  • 39 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    22 2 Отговор
    Ваксите стерилизират хората. А след това ще го припишат на мистериозния вирус. Това отдавна се знае от средностатистическия човек. Гейтс преди 10-ина години си каза, че човечеството е прекалено многобройно и трябва да бъде РЕДУЦИРАНО с МЕДИЦИНА и ВАКСИНИ. Тези, които си набиха експерименталните вакси, са идиоти и не заслужават да оставят поколение. Вакснете и ДЕЦАТА си, щом вярвате на медиите и политиците! Да не говорим за миокардита (възпаление на сърцето), открит при млади мъже, ваксинирани с Pfizer. Тази вакса стига до СЪРЦЕТО! Кой знае колко хора са имали минимални проблеми със сърцето след вакса, но са помислили, че е заради общото неразположение, и не са обърнали внимание! И кой знае колко дори не са забелязали. А това може да е малък проблем сега, който да се усили в следващите 5-10 години. След 1-2 десетилетия може да наблюдаваме бум на ИНФАРКТИТЕ и ИНСУЛТИТЕ.

    Коментиран от #42, #44

  • 40 Ваксиниран1403

    3 13 Отговор
    Напротив това е поредното доказателство колко по-опасно е преболедуването спрямо ваксинацията. Заболяването за разлика от ваксинацията може да предизвика и стерилитет.
  • 41 Последния Софиянец

    9 2 Отговор
    Между другото, тая вечер ще има почерпка в заведението ми и който не го е страх от ковида, да заповяда.

    Коментиран от #45

  • 42 Лейка

    5 4 Отговор

    До коментар #39 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Бъди стерилен завинаги и стига си драскал цигански простотии.
  • 43 студено ли ти е

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "разбрал":

    Вероятно ти е все едно кой те манипулира. Сигурно ти харесва...
  • 44 Винету

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Здравейте господине. Благодаря ви че се опитвате да спасите света! Благодаря ви че го правите безплатно тук в сайта дори без да ме познавате!!! Вие сте моя лидер !!! Моя Идол !!! Поклон

    Коментиран от #48

  • 45 Лейка

    3 5 Отговор

    До коментар #41 от "Последния Софиянец":

    Софиянец, ще ти дам едно плюс за простотията. Явно не си загубил близки и познати от пандемията. И недей по този повод да рекламираш черпене или друго!
  • 46 хе хе

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Любопитно е":

    Не беше Мангъров.
  • 47 др Уотсън

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "Борбата е безмилостно жестока":

    Целта е , оплодителната способност на мъжете да се намали до минимум и децата да се създават САМО инвитро с материал ПОДБРАН от Властниците ............... накратко синтетична СЕЛЕКЦИЯ на „ популацията “ , послушни и покорни ЕДИНИЦИ , готови да се трудят за ТЯХ , именно тях , тези , които управляват света .

    Коментиран от #49, #50

  • 48 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    9 2 Отговор

    До коментар #44 от "Винету":

    Ходи и се ваксни, ако ще си по-спокоен. Вземи и децата, и внуците, ако имаш такива. Не се опитвам да спася идиоти. За това съм на едно мнение с Бил Гейтс - твърде много хора има на Земята и е по-добре да си идат идиотите.

    Коментиран от #52

  • 49 фафа

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "др Уотсън":

    Няма да се плашиш. Пий чайчета и аспиринчета
  • 50 препоръка

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "др Уотсън":

    Клиентите на инвитро клининиките трябва да проверяват за такива "грешки". Че скандалите ги четем по новините.

    Коментиран от #60, #61

  • 51 67778

    7 1 Отговор
    Чувам от познати, от комшии за умрели ваксъри, но по телевизора нищо. Много ваксър ще мре докат се усетят

    Коментиран от #56

  • 52 питащ

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    И като има твърде много хора , какво смяташ да правиш?

    Коментиран от #57, #62

  • 53 Englishman

    3 1 Отговор
    напишете в гугъл това: "The souvergn Independant, Depopulation trough forced vaxination". Статията е от 2011г., но ваксинатора си е същия.

    Коментиран от #58

  • 54 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    И го измислиха умно! Вирусът трепе основно ВЪЗРАСТНИТЕ и БОЛНИТЕ, а ваксата - ТЪПИТЕ! Удариха и трите целеви групи!

    Коментиран от #59, #66

  • 55 така де

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "айде бе":

    де да бяха само китайците. Трябва да се съпоставят информации от по-рано, ако не дават категоричен отговор, то достатъчно ясно и последователно във времето дават основание за размисъл и изводи. А защо "мъдрият елит" ли е, "вождове" ли са на т. нар. "цивилизован свят" проспаха като на инат или от глупост(не казвам умишлено) "началото", докато екшъна беше основно в Китай, а дали беше само там?
  • 56 Айше

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "67778":

    Да не е от гюбеците? Преди два дни с чуваше яко музика от при вас в махалата
  • 57 Ваксиниран1403

    3 5 Отговор

    До коментар #52 от "питащ":

    Да ги нали чрез естествения подбор отричайки ваксините спасяващи животи.
  • 58 Хао

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Englishman":

    Напиши в гугъл: НЛО кацна в средата на махалата и зелени човечета започнаха да танцуват на Азис. Статията е от 2012, но махалата си е същата
  • 59 умен

    0 4 Отговор

    До коментар #54 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Ти от кои си?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 фаКтически

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "препоръка":

    Хубаво е че може да четете. Имате напредък

    Коментиран от #70

  • 62 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    6 3 Отговор

    До коментар #52 от "питащ":

    Аз? Нищо. Те сами ще се стерилизират или по-лошо (дано не) чрез нетествана химия, наречена от медиите "ваксина". Вече доста от тези ни напуснаха след инжекцията. И другите може ги последват - при по-дългосрочните странични ефекти (дано не).

    Коментиран от #65

  • 63 гтнгтн

    10 3 Отговор
    Ония ден четох лекарите казват, че имало 20 процента увеличение на инсулти от началото на годината и спад на възрастта на пациентите.
    Това е само при десетина процента боцнати и още в началото.
    Не им завиждам на ваксърите как ще се оправят не ги знам

    Коментиран от #64, #68

  • 64 несеплаши

    2 4 Отговор

    До коментар #63 от "гтнгтн":

    Няма страшно, вас в махалите тези болести не ви ловят
  • 65 умен

    7 3 Отговор

    До коментар #62 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Много си загрижен за чуждите хора, без да ги познаваш? Това на какво се дължи?
  • 66 Лейка

    4 4 Отговор

    До коментар #54 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Дано не отидеш в гробищата в Банкя. Там всичко е пълно за няколко месеца. Остани си прост и бъди здрав Вовеки.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ваксиниран1403

    3 8 Отговор

    До коментар #63 от "гтнгтн":

    Инсултите са следствие на прекаран “много безопасния” вирус. Както и увеличените инфаркти. Тепърва ще се видят последствията от това заболяване. Далече не всеки преболедувал е регистриран с положителен тест. Това за жертвите на епидемията които такива като вас упорито отричаха. Нито в Израел нито другаде по света има масови жертви след ваксинация. Това са пълни глупости. Разбира се ваксинирани хора умират както умират и не ваксинирани хора. Тежките алергични реакции от ваксините са утра редки по няколко човека на всеки милион ваксинирани и това са главно хора които имат тежки алергии по принцип към много неща. Ваксинираните в целия свят вече са почети два милиарда вече. Колко са масово измелите от тях? Къде сриха според теб толкова трупове? Може би половината американци вече са умрели и труповете им плават из океана.А не трупове плаваха из реките на Индия в която не се ваксинираше масово защо ли? В България като нямаше масова ваксинация защо смъртността през изминалата година е рекордна. 20 хиляди човека повече спрямо всички предходни години. Да не би ваксините да са виновни при положение че ваксинацията тук започна три дни преди края на годината.

    Коментиран от #73

  • 69 Счупи тъпомера

    5 1 Отговор
    Епа я деца не правим, я само тренирам :)
  • 70 практически

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "фаКтически":

    А ти се научи да пишеш, че нямаш още напредък!

    Коментиран от #71

  • 71 Васил

    1 2 Отговор

    До коментар #70 от "практически":

    Не ми трябва да пиша. Трябва ми да съм Репродуктивен че сме се разбрали с Айше още 8 деца да имаме. Ако хвана вирус няма да мога да имам деца. Трябва да се ваксинирам
  • 72 55555

    3 3 Отговор
    Ваксърите стоят с аспиринче в ръка у тях и се разкайват за тапащината си
  • 73 5555

    6 2 Отговор

    До коментар #68 от "Ваксиниран1403":

    Той вируса също чупи кости и вади зъби. Откъде ви изправят без мозъци бе
  • 74 Sieg

    11 2 Отговор
    Белият дроб, сърцето, мозъкът, а сега и това. Виж ти какъв вирус само. СТИГА ПЛАШИХТЕ ХОРАТА И НЕ ГИ ПРИНУЖДАВАЙТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ЧРЕЗ ТОЗИ ПОДЪЛ НАЧИН!!!

    Коментиран от #75, #79

  • 75 Кристина

    0 3 Отговор

    До коментар #74 от "Sieg":

    Защо си се загрижил така за хората без да ги познаваш? Каква е целта ти с това писане в сайта?
  • 76 ПРОПАГАНДНАТА МАШИНА

    5 2 Отговор
    ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ ЗА ДА НЯМАТЕ ПРОБЛЕМИ...
    БИЛ ГЕЙТС И КОМПАНИЯ ОТ 20 ГОДИНИ СЕ ОПИТВАТ ДА ВАКСИНИРАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО....СЕГА САМО ПРОМИВКИТЕ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАТ...УМНИЯТ ЧОВЕК НЕ БИ ГО НАПРАВИЛ НИКОГА

    Коментиран от #78, #80, #81

  • 77 Ваксини

    4 1 Отговор
    Боклуци
  • 78 ще видим

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "ПРОПАГАНДНАТА МАШИНА":

    Доста упорита пропаганда против ваксините правите тук по цял ден. Интересно
  • 79 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #74 от "Sieg":

    Абе ти да си чувал случайно, че вируса засяга малките кръвоносни съдове, а те са налични в абсолютно всички органи. Често засяга освен изборните от теб органи и бъбреците и при някои хора много жестоко ги уврежда. Аз познавам човек дето лежа заради ковид в болница 15 дена и после три пъти влиза заради бъбреци в болница. Преди това е нямал никакви проблеми с бъбреци, а сега седем месеца по-късно още не може да се оправи. Аман от наивници и такива дето им се връзват на тъпите теории.

    Коментиран от #92

  • 80 Ваксиниран1403

    1 5 Отговор

    До коментар #76 от "ПРОПАГАНДНАТА МАШИНА":

    Всеки трезво мислещ човек при първа възможност се ваксинира така е в цял свят с малки изключения. Разликата при нас е,че трезво мислещите хора невярващи на търтите терори е в пъти по-малак отколкото в другите страни. Хроничната липса на доверие към властта води до съмнение и отричане на ваксинацията. Това от своя стана е идеалната почва за разпространение на глупави и неоснователни теории, че ваксините били “най-голямото зло” За съжаление всички ще плащаме за това.
  • 81 хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "ПРОПАГАНДНАТА МАШИНА":

    Тебе са те ваксинирали мозъчно от малък като гледам
  • 82 Баце

    4 0 Отговор
    Намериха му цаката за масова джендъризация, добре, че одъртявам и все по-малко ми се ще. Мъж съм са родим, мъж ша си ида!
  • 83 За сажаление

    5 1 Отговор
    Тези уж безплатни ваксини ще Ви излезе през носа.

    Коментиран от #85, #86

  • 84 За сажаление

    2 1 Отговор
    Тези уж безплатни ваксини ще Ви излезе през носа.
  • 85 ужас

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "За сажаление":

    Нас не ни мисли. Гледай себе си, че едно изречение не можеш да напишеш грамотно!

    Коментиран от #88

  • 86 Ваксиниран1403

    2 3 Отговор

    До коментар #83 от "За сажаление":

    През носа ще ни излезе отказа ни от ваксинация като общество.
    За огромно съжаление в нашата страна наивниците са в пъти в повече и не искат да се ваксинират, защото си мислят, че са много хитри, а другите се минават. Скоро и те ще се убедят, но по трудния начин. Противниците на ваксините ще разберат колко са сгрешили и колко са били наивни, но ще е късно и ще си платим много солено за глупавата постъпка като общество. За икономическата криза и рецесията която ще ни осигурите чрез масовия отказ от ваксина за огромно съжаление ще плащаме всички и то с десетилетия.

    Коментиран от #89, #90, #93

  • 87 Първият Софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Последния Софиянец":

    Забележи , че първо трябва да се напишеш с пълен член/ят/. Ами 1-3 клас. Второ - кви гербови, кви тролове , кви глупости ми плещиш, политиката не ме засяга. Трето -изобщо не се дразня, само се усмихвам….на интелектуалното ти ниво.
  • 88 Споко

    4 1 Отговор

    До коментар #85 от "ужас":

    Вземи си една банка с ваксина и движи и лягай с него.
  • 89 Виж какво сопoл

    2 4 Отговор

    До коментар #86 от "Ваксиниран1403":

    Да го направят задьлжително,да видим какво ще се получи.

    Коментиран от #91, #97

  • 90 Абе кво им обясняваш

    1 4 Отговор

    До коментар #86 от "Ваксиниран1403":

    То израелците, американците, англичаните, унгарците, та дори и сърбите, щото са по-тъпи се ваксинираха. Ама то Мунчо от Бг , както винаги е тарикат- бил антиваксър, ми хубаво.

    Коментиран от #94

  • 91 лопоС

    1 2 Отговор

    До коментар #89 от "Виж какво сопoл":

    Абе не искам да е задължително, искам само тези , които са за болница с Ковид и не са се ваксинирали- да си плащат до стотинка, достатъчно е.
  • 92 Sieg

    3 1 Отговор

    До коментар #79 от "Ваксиниран1403":

    Да, на теб на мозъкът е повлиял най-много
  • 93 Чужденец от Германия

    2 1 Отговор

    До коментар #86 от "Ваксиниран1403":

    Много съм горд с българите. Много прозрителен народ се оказаха с отказа си от cov-19 ваксините. Българите ще пребъдят и ще се запазят като народ. Тука в Германия масово оплаквания от ваксините. Болничен персонал с дни в болнични след ваксинация, недостиг на персонал, тези дето нямат оплаквания или не са се ваксинирали трябва да поемат смените на тез които са в болнични. Пренатоварване. Същото е и в фирмите. Горд съм с българите. Браво.

    Коментиран от #95, #96, #98

  • 94 Факт

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "Абе кво им обясняваш":

    Дори и Русия, която е идол на тукашните тролове - също са на път да го постигнат, но бай-ганьо е по умен от всички
  • 95 Сигурен ли си

    1 2 Отговор

    До коментар #93 от "Чужденец от Германия":

    Нали знаеш, че всеки може да отвори в интернет германските медии и да види, че това което пишеш са лъжи?

    Коментиран от #99

  • 96 Немски Ганьо

    1 2 Отговор

    До коментар #93 от "Чужденец от Германия":

    Не знам дали си горд германец, ама ай-пи то ти е българско !?? Като лъжеш заблуждаваш само себе си
  • 97 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #89 от "Виж какво сопoл":

    Такова нещо на запад от Русия никога няма да се сучи което реално е зле за хората и добре за замисъла които се крие зад всичко. В начелото преди година и половина и сега замисъла е един и същ и той е разделяй и владей. Но не всеки си дава сметка, а приема нещата повърхностно без да вижда втория и третия план зад привидно очевидното.

    Коментиран от #100

  • 98 Немец

    1 2 Отговор

    До коментар #93 от "Чужденец от Германия":

    Е щом ти си горд, значи всичко е точно. Сипи си една мастика и лягай че утре те чака пак лепене на плочки, а имаш 5 чавета тука в махалата
  • 99 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #95 от "Сигурен ли си":

    Остави той на медии не вярва той се осведомява само от най-достоверния клюкарник след пазара социалната мрежа.
  • 100 Вече

    4 1 Отговор

    До коментар #97 от "Ваксиниран1403":

    Си kлекнал
  • 101 УЖ ВАКСИНАТА

    3 1 Отговор
    УЖ ВАКСИНКАТА ВИ ВЛИЯЕ НА ПОЛОВИТЕ ЖЛЕЗИ НЕ Е КОРОНКАТА ВИ ЗНАМ ВИ ПСИХОЛОГИЙКАТА!
  • 102 сноу

    1 1 Отговор
    Може ..ама ще го повярвам ако айшето почне да ражда през 6 м, а не както досега през 3..
  • 103 Бай Илия

    2 1 Отговор
    еееее, мнооо ми липсва щаба.. няма кого да псувам сега! Добре поне, че Тиквняк първи все още е активен по медиите.
    Я разяснете, моля, наесен какъв щам ще дойде и ще бъде ли опасен за мозъчните гънки на 80те процента дисциплинирани и съвестни същества, за които Иво Христов спомена?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове