1 Юли, 2021 09:21 4 591 62

Иван Нейков: Само 60% от пенсиите ще се вдигнат

  • пенсии-
  • иван нейков

Обсъжданите варианти за осъвременяване на пенсиите не са нови

Иван Нейков: Само 60% от пенсиите ще се вдигнат - 1
Снимка: Нова ТВ

„В най-добрия вариант предстои осъвременяване на не повече от 60% от пенсиите“, каза в студиото на „Тази сутрин“ Иван Нейков, бивш социален министър и председател на Балканския институт по труда и социалната политика.

По думите му обсъжданите варианти за осъвременяване на пенсиите не са нови, а са от поне 7-8 години.

„Една от грешките е, че се създава впечатление, че говорим за всички пенсии и, че всички ще бъдат променени. Тук усещам нещо, което отново е на принципа „Пътят към Ада е осеян с добри намерения“, каза Нейков.

Той коментира, че добавката от 50 лв. не е трябвало да се дава. „Това въобще не е социално осигуряване. Това е като да сравняваш круши с крокодили“, каза Нейков, коментирайки факта, че хората и с ниски, и с високи пенсии получиха допълнителните 50 лева.

"Швейцарското правило правило има един минус – то отваря ножицата между ниските и високите пенсии“, допълни Нейков.

Той отправи призив към служебното правителство да не бърза, но похвали усилията им за реформа в пенсиите. „Оттук нататък експертите трябва разумно да създадат механизми“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕВЕРОЗАПАДА

    13 75 Отговор
    НЕЙКОВ, ТОВА ГО КАЖИ НА КРАДЕЦА-НЕАДЪРНИК, РАДЕВ И НА ХАРВАРДСКИТЕ МАЛОУМНИЦИ, ПОСЛУШКОВЦИ!

    Коментиран от #2, #4, #5, #20, #27, #43

  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    63 4 Отговор

    До коментар #1 от "СЕВЕРОЗАПАДА":

    Какво общо има Президента с пенсиите ????????????????????

    Коментиран от #14, #40

  • 3 Българка

    51 7 Отговор
    Според мен първо трябва да се поправят щетите, които нанесоха от бойковата шайка , като вдигнаха само минималната пенсия на 300 лв, без със същия процент да вдигнат и пенсиите на пенсионерите, които десетки години са работили и внасяли осигуровки. Сега хора, които не са работили и осигурявали получават еднакво с тези, които са блъскали и осигурявали. Когато основата/базата за преизчисляване или осъвременяване е грешна, то и процентното увеличение ще е грешно решение.

    Коментиран от #11, #19, #53

  • 4 111

    35 4 Отговор

    До коментар #1 от "СЕВЕРОЗАПАДА":

    Ти си стои на северозапад и се кланял на куция си крал - бока некрадливия чекмеджански, а че си малоумни е ясно поне не се показвай пред хората.
  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    42 1 Отговор

    До коментар #1 от "СЕВЕРОЗАПАДА":

    А за Нейков , първо провери какво той говореше и правеше когато бе в мекото кресло!
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    31 4 Отговор
    Редно е на държавните бюроклати да се дават минимални пенсии!И без това държавата тях г осигурява -само на Хартия,а не чрез реално даване на пари ЕЖЕмесечно!!!
  • 7 Пишман чорбаджии работодатели

    3 7 Отговор
    Защо има условие да имаш повече от 15 години трудов стаж за да имаш право на пенсия на пример служебния министър Стефан Софиянски въведе валутния борд и беше служебен премиер няколко месеца а България просперира вече 24 години трябва ли Стефан Софиянски да е бил минимум 15 години премиер за да получава пенсия така е и в много фирми по света работник който е направил патент или рационализация и с това фирмата е реализирала икономически ефект получава дивиденти не работи 40 години на пишман чорбаджии
  • 8 НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ

    7 17 Отговор
    ТОЛКОВА МОГАТ....РАДЕВ, СПИШ ЛИ
  • 9 Пич

    9 9 Отговор
    Е това е то комунистическото разбиране за начина на управление... Първо ни проглушават ушите , как освен тях , никой нищо не е направил , и как само да им дадем властта , всичко ще оправят , защото само те всичко знаят и могат... А като вземат властта , единственото което правят , е да обясняват защо не може да вдигнат доходите , но пък трябва да повишат цените на всичко , защото било " пазарна икономика " , и нямало друг начин... А как Баце можеше да вдига доходите , и да привиква монополистите , та после разтреперани да обясняват , че няма да повишат нищо , а били неправилно разбрани , нека ни обяснят самите комунисти...

    Коментиран от #15

  • 10 НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ

    22 4 Отговор
    ТРЕБЕ ДА СЕ ПЪЛНЯТ ШКАФЧЕТА...ЗАТОВА НЯМА УВЕЛИЧЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    23 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Точно на хората,които са се осигурявали цял живот им дават,минимална и около минимална!А,на бюроклатите,които са осигурявани само на Хартия ,а не реално им дават таван!ще дойде време,когато вси бюроклати ще плачат.....

    Коментиран от #17

  • 12 Болшевик

    3 25 Отговор
    Последствията от 80 години комунизъм и нерушимата българо-съветска дружба!....Честито,другари !
  • 13 NeXu s

    8 5 Отговор
    Като гледам, този е лизач на комуноидите.
  • 14 NeXu s

    2 18 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Нали комунягите на Мунчо управляват?

    Коментиран от #25

  • 15 Лош материал

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    С любезното съдействие на "мирния преход"
  • 16 Чорбара.

    21 2 Отговор
    Нейков,гад мръсна ,ти ди за разстрел.
  • 17 Пич

    6 15 Отговор

    До коментар #11 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Вижте , мисля че не може да са те осигурявали при комунизма на 200 лв. заплата , и сега да искаш 1000 лв. пенсия. Няма значение колко години си се осигурявал , просто лош късмет , смени се комунизма с демокрацията...

    Коментиран от #18, #32

  • 18 NeXu s

    8 14 Отговор

    До коментар #17 от "Пич":

    Да си търсят разликата от Бсп, които осигуряваха хората на 120-200 лева.

    Коментиран от #45, #46

  • 19 Пенсионер от БГ

    30 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Пoд дaвлeниeтo нa ВМРO се нaруши пeнcиoнният мoдeл.Вдигнaха минимaлнaтa пeнcия нa 300 лeвa бeз дa прeизчиcлитe ocтaнaлитe пeнcии cъc cъщия прoцeнт.Минимaлнaтa пeнcия oт 1 юли 2017 гoдинa дo ceгa e вдигнaтa c цeли 86%,a ocтaнaлитe пeнcии зa трудoв cтaж и възрacт бeшe вдигнaтa oт тoгaвa дo ceгa c eдвa 18,8%.Кaрaкaчaнoв нaруши пeнcиoнният мoдeл и ни излъгa нac пeнcиoнeритe c трудoв cтaж 40 и пoвeчe гoдини.Ниe пeнcиoнeритe нe мoжeм дa му гo прocтим.Cкoрo щe ce увeри,чe нe мoжe дa ce лъжaт бългaрcкитe избирaтeлитe.Трябвa зaдължитeлнo дa имa прeизчиcлявaнe нa вcички пeнcии преди 2020 г. cъc cрeднo ocигуритeлния дoхoд зa 2020 гoдинa.Трябвa дa ce възcтaнoви пeнcиoнния мoдeл ,кoйтo нaрушихa ВМРO.Нe мoжe минимaлнaтa пeнcия oт юли 2017 гoдинa дa cкoчи c цeли 86%,a ocтaнaлитe пeнcии caмo c 18,8%.Тoвa трябвa дa бъдe зaлoжeнo oщe тaзи eceн зa бюджeт 2022 гoдинa.

    „Има един-единствен верен подход – пенсиите всяка година да бъдат осъвременявани, което ще рече да бъдат преизчислявани с ръста на осигурителния доход. Абсолютно всички пенсии, не да се прави на 20 години един път. Това осъвременяване, което не се случва, е най-голямото изкривяване на осигурителната система“.

    Коментиран от #31

  • 20 тъпак

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "СЕВЕРОЗАПАДА":

    кой започна да дава тези 50 лева, а! Ако ги бяха спрели, ти първи щеше да зукнеш, че направеното от онуй е попиляно. Това първо. И второ - кой вдига пенсиите, бе, недомаслен. Какво общо има Президента! Като казвам, че всичките гербери сте като под калъп извадени по необразованост и простотия, никак не се шегувам!
  • 21 Гост

    18 1 Отговор
    Да разбирам ,че тези дето не са се осигурявали или са скрили част от доходите си ще получат покачване на пенсията,а тези дето пълниха касата пак няма да получат нищо! После защо се окриват доходи...няма как човек с 38г стаж и осигуровки и такъв с 13г стаж да получават еднакви или почти еднакви пенсии.

    Коментиран от #36

  • 22 А бе

    14 2 Отговор
    Вие на този кюнец вярвате ли му та той е предшественика на Бочко лъжата
  • 23 РАДЕВ, СПИШ ЛИ

    4 7 Отговор
    НОРМАЛНО...ПРИ 30 000 ЛВ ЗАПЛАТА
  • 24 РАДЕВ, СПИШ ЛИ

    6 13 Отговор
    ЦЕНИТЕ НАГОРЕ,. ТОКА И ПАРНОТО...СЪЩО...ГАРАНТИРАНО ОТ БСП И РАДЕВ

    Коментиран от #26, #34

  • 25 БАЙ Х@Й ‼️

    16 3 Отговор

    До коментар #14 от "NeXu s":

    1. Комуняга беше ( май още е) Борисов ! 2. #ТОЙ управляваше/ крадеше 12 години! 3. Точно Нейков беше министъра на Костов , когото всички пенсионери намразиха докато да живи да взимат пенсийките които им орязаха! 4. Да плюеш някого който е назначен вчера и си заминава утре , за политика която се води със години е ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКО КЪСОГЛЕДСТВО, ама ти едва ли ще го разбереш!

    Коментиран от #37

  • 26 БАЙ Х@Й ‼️

    12 10 Отговор

    До коментар #24 от "РАДЕВ, СПИШ ЛИ":

    При Борисов цените надолу, ,заплати и пенсии нагоре ли бяха ?????
  • 27 Уйке

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "СЕВЕРОЗАПАДА":

    Аман от платени дебили! А и кой нормален човек би сесношил със сатаната от Банкя!
  • 28 ЕИЙ...

    14 1 Отговор
    ПРО... О ТИ СИ ВРЕДЕН. СЕГА СИ МНОГО СОЛИДАРЕН. И ГИ ПЛЕЩИШ ВРЕЛИ НЕ КИПЕЛИ. А ЗАЩО ПО ВРЕМЕТО НА КОСТОВ ТИ ОРЯЗА ВСИЧКИ ПЕНСИИ??!????.ДОРИ И НА
    ХОРА СЪС СТАРИ ПЕНСИИ. АЗ СЪС
    СТАЖ ТОГАВА 36 ГОД ПОЛУЧИХ ПЕНСИЯ 68 ЛЕВА ШЕСТДЕСЕТ И
    ОСЕМ ЛЕВА. ОТВРАТ.
  • 29 Дръвник

    18 1 Отговор
    Това животно ОГРАБИ хиляди пенсионери и вместо да се опитва да не казва думата пенсия до края на живота си, то тръгнало и съвети да дава. Така е, когато грабителите не се наказват, а се разхождат между нас!
  • 30 стига думи

    16 1 Отговор
    Осъвременяването на пенсиите НЕ трябваше да се обсъжда 7-8 год., а да се прави на всеки 2-3 год. От 12 год. пенсиите не са актуализиране, а ни приспиват с обсъждания.
    При швейцарските пенсии 5% увеличение може да е достатъчно, но при БГ мизерните пенсии 5% увеличение е нищо.
  • 31 Ало

    15 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пенсионер от БГ":

    Много точно казано.ВМРО направиха простотията,а ГЕРБ се съгласиха.Сега ще платят и едните и другите
  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Пич":

    Редно е на държавните бюроклати да се дават минимални пенсии!И без това държавата тях г осигурява -само на Хартия,а не чрез реално даване на пари ЕЖЕмесечно!!!Може тогава Покупателната стойност на 200 лв е била много по висока от покупателната способност на 1000лв сега!!!Чоовек не може един душ да вземе и опппп ,веднага небивалица!Родителите ми купиха тристаен по онова време в младост и съм виждал не акт 16 ,тогава даваха нещо друго ,което играеше роля на акт 16.сумата е 8200лв..тези 200лв,като учил математика,кажете каква част са и се опитайте да купите сега тристаен за 5пъти по голяма сума от 8200.....Та небивалици пишете,но чакайте още 30г ,когато Дълбоко мислещ ще е горе и ще ашладисва дръвчета и хора на небето!

    Коментиран от #39

  • 33 ПЕНСИОНЕР

    10 1 Отговор
    Пeнcиoнeри oт вcички cтрaни, cъeдинявaйтe ce! Виe cтe нaд 2 милиoнa и щe cтaвaтe пoвeчe, aкo прoгнoзитe ca вeрни. Трябвa caмo дa бъдeтe eдинни и дa глacувaтe зa тoзи, кoйтo плaщa пoвeчe. Винaги щe имa тaкъв, зaщoтo, дoкaтo глacувaтe зa нeгo, щe ви плaщa c пaритe нa другитe (a нe c тeзи, кoитo виe cтe внacяли, зaщoтo тe вeчe ca пoхaрчeни зa прeдишнитe пeнcиoнeри) и щe ви нaричa нeжнo „нaшитe мaйки и бaщи“.



    Ако в програмата нa някoя пaртия влезе една от точките,че есента при приемането на бюджет 2022 се приеме,че всички стари пенсии ще се преизчислят със средно осигурителният доход от 2020 година то всички пенсионери ще гласуват за нeя.Предупреждавам ви,че не трябва да лъжете Българския НАРОД,защото това ще ви бъде за последно.



    Зa ceгa тaкaвa пaртия вce oщe нямa,a ниe пeнcиoнeритe чaкaмe зa дa глacувaмe!
  • 34 никоя партия

    10 3 Отговор

    До коментар #24 от "РАДЕВ, СПИШ ЛИ":

    нито Президента имат нещо общо с КЕВР и оня идиот Иван Иванов!

    Коментиран от #42

  • 35 ццццц

    18 0 Отговор
    Ревльо и ти си една от причините за ниските пенсии! Години наред цицаш на някакво синекурна длъжност и ходиш да ръсиш акъл по студията! Що не кажеш за румънските пенсии, които вдигнаха с 40%? Нали каза, че си се оглеждал в съседите! Погледни гърците, че и македонците, мръсник такъв!
  • 36 NeXu s

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Не са от значение годините, а на колко си се осигурявал, другарю! Едно е 13 години да се осигуряваш на 5000 и друго - 40 години на 120 лева!
  • 37 NeXu s

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Ако Борисов е комуняга, защо червените тролове го плюете?
  • 38 Коментар

    7 7 Отговор
    Безсрамници!!! Повече от 900 000 пенсионери ще останат без увеличение на пенсиите. Вместо увеличения на пенсите получаваме увеличение на тока. Да ни е честито новото управление на Мунчо и Божковите хора.
  • 39 Пич

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Мисля , че правилното , което казвате , е " онова време " . Сега времето е друго... Не се застъпвайте за комунизма , защото точно комунистите ограбиха родителите ви с хиперинфлацията... От тогава , математиката е безмислена.

    Коментиран от #41

  • 40 Пенсионер

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Нали на мен не вярваше , че "осъвременената" ми пенсия е увеличена с 6.73, а сега вярваш ли ми, като ти го казва политик.
  • 41 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Пич":

    Математиката е основата на Живота!В случая с онова време се опитват да не дават реалните пари на хората,които са работили по онова време!Колкото до родителите ми!Те,са покойници отдавна и добре,че не са живи защото това време на демо....щеше да ги направи-Комунисти по разбиране за живота!ПС.Като Предвидливи хора,дори са погребани на място където има гробове на 1000г и никой не чупи и не се гаври с покойници!
  • 42 После Софиянец

    2 4 Отговор

    До коментар #34 от "никоя партия":

    Айде ве! Верваш ли си. Сега фатмако коля и беси.
  • 43 Не забравяй

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "СЕВЕРОЗАПАДА":

    ролята на мутро-крадеца и еднокнижника Борисов в ограбването на държавата. Влиза в затвора, на 11-ти юли е началото на края. Идва нов главен прокурор..., бай Ставри е търпелив...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Човече,

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "NeXu s":

    в час ли си?!
  • 46 Антисоциален

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "NeXu s":

    Този навремето се изцепи, че"купувал натрошено сирене, че е по-евтино"...погнуса.
  • 47 Шоколоко

    6 0 Отговор
    Трябва да има разлика в пенсиите. Защо един човек да плаща куп пари за осигуровки да взима пенсия близка до такъв, който цял живот си ги е прибирал и се е осигурявал на минимума. Даже, който не се е осигурявал да го издържат роднините му. Лекар и овчар да взимат блузки пенсии, само в бг го има.
  • 48 Перо

    7 0 Отговор
    Човек като види този отявлен костовист, се чуди на лудите,които си вкарват парите в неговия пенсионен фонд,а той им казва “имал,дал”.
  • 49 Ах летете ескадрони в полета Ви милиони.

    7 0 Отговор
    Тези дето управляваха банките и откраднаха спестяванията на хората 1996 трябва да получават пенсии по 3 долара

    Коментиран от #54

  • 50 експерт Блейков

    2 2 Отговор
    Кой започна да раздава коледни и великденски надбавки на част от пенсионерите ? Кой започна да раздава 50 лв на калпак за да купува гласове. Наглата шайка ГРОБ начело с мутрата Буда ! Ножица трябва да има, има хора с много стаж и малки вноски, има хора с достатъчно стаж с високи вноски. Всяко приравняване отблъсква следващото поколение да се осигурява. да не говорим за фалшивите пенсии по болест ! Само там се източва половината ресурс на НОИ. Ами болнични, ами майчински - никакъв контрол.

    Коментиран от #56

  • 51 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Вижте му речника и сравненията на този хасковски простак-седесар.
  • 52 КОРекцияКОМунизма КОРЕКОМ Калоян 6

    3 2 Отговор
    Комунистите взеха валутните спестявания на българите и започнаха да печатат и
    да плащат с инфационнии левове и хората ходеха и си даваха напечатаните левове да купуват валута която внасяха в банките пак при комунистите
    На запад проектират сграда 5 години и я строят 5 месеца в България проектират 5 месеца и строят 5 години
  • 53 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ся, че си тъпа тъпа си, защото няма как с един и същи процент да бъдат вдигнати пенсиите за да бъде справедливо; затова в Румъния още преди 12 години вдигнаха минималната пенсия с 40% а максималната с 5%.

    Пенсиите трябва да бъдат осъвременени така, че всички да получат справедливо възнаграждение за старините си.
    Тези, осигурявали се по времето на Социализма са със най-малките пенсии, защото стандарта на живот тогава беше друг и пенсията не бе малка.

    Коментиран от #57

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Антинейков

    4 0 Отговор
    Този няма моралното право да ни говори за пенсии.
    Нима забравихте този как оряза и намали пенсиите в края на 90-те, така че всички пенсионери го псуваха. И червените, и сините. И още го псуват.
  • 56 стига думи

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "експерт Блейков":

    Като вдигнаха с 30% чиновническите заплати, не ви пречеше, нали? И не питахте откъде ще се намерят пари за готованите.
  • 57 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Какво представлява формулата за изчисляване на пенсиите.Приносът на пенсионера в осигурителният фонд се представя от индивидуалният коефициент за трудово участие и годините трудов стаж.Това е различното между пенсионерите и произведението от тях е едно постоянно число.Разликата в годините идва от средно осигурителният доход.Осъвременяването чрез преизчисляване на пенсиите например на 01.01.2022 година става като произведението от средният индивидуален коефициент за трудово участие и годините трудов стаж се умножат със средно осигурителният доход за 2020год.или за 2021 година.Така пенсиите ще са увеличени и съответстващи на приносът на пенсионера в осигурителният фонд.
  • 58 маргинал

    5 0 Отговор
    Абе ,я някой да изкара ,колко му е пенсията + допълнителните доходи на този "Кашпировски" -дето му слушам десетки години , от както останах без работа с осигуровки ,защото такива бяха времената ,които точно ,такива ,като него ни ...наложиха ...Не на всички дадоха куфарчета , приватизации с бонове и какво ли не ...Трябваше да БАЧКАМЕ до изнемога , дори с висшите си образования ,какво ли и не , за да си изгледаме -децата в "гладните -инфлационни години " ...Днес стаж дори за пенсия не ни достига ...
  • 59 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    НАЙ -БЛИЗКОТО ЖИВОТНО ДО НЕЙКОВ Е ПУЙКО КАМИЛО БУХАЛ !!!
  • 60 прав си , човеко

    3 1 Отговор
    Законът е важен. Той , законът, казва - пенсионираш ли се, не си човек, а призрачно същество , живеещо от подаяния. Всяко решение да се подхвърли някоя неочаквана трохичка на възрастните, е грешка. Голяма грешка. Не е грешка, че днешните милионери натрупаха милионите си, точно на гърба на днешните пенсионери. Те, тези възрастни, защо да се хранят здравословно, защо да си купуват дрехи и обувки, защо да си подменят раздрънканите уреди ? Да.се лекуват - защо ? Да си поддържат зъбите - защо? Да ходят на почивка - леле, какъв смях. Защо им трябват пари, като скоро ще умрат. И заради това , пък и за да спазим Негово Величество Законът, на пенсионерите само удръжки, никакви увеличения. Та , аз , пенсионерът, моля - кога най-после ще се приеме закон за евтаназията ? Кучетата имат повече права. Искам да умра достойно, а не да прося и да се самоубивам.
  • 61 Тъй да знаеш

    1 0 Отговор
    Къде е кучката, която овещаваше на нас пенсионерити добри старени и спокоен живот, и днес все още продължава да обещава предизборно само докато влезе в парламента. Къде е кучката? - питаме ние пенсионерите! Гладен пенсионер, бастун не лъска на гола кълка, ДРУГАРКЕ, ТЪЙ ДА ЗНАЕШ...!
  • 62 Пенсионер

    0 0 Отговор
    Защо се дава думата на Нейков. Същия в кабинета Костов като соц. министър бе направена пенсионната реформа. Всички пенсии бяха редуцирани/намалени/ на 50%. Това стана през 1999- 2000г.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове