ФАКТИ.БГ

Адв. Рангелов от „Българско лято“: Успех ще е да сформираме сериозна парламентарна група

Адвокат Рангелов обясни, че няколко неща, случили се в последно времe и свързани с правораздаването са го накарали да се занимава с политика

Публикувана: 8 Юли, 2021 12:47
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2159
Адв. Рангелов от „Българско лято“: Успех ще е да сформираме сериозна парламентарна група
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.

„Успех за Гражданска платформа „Българско лято“ на изборите в неделя ще е не просто да преминем бариерата, което съм уверен, че ще се случи, а да сформираме сериозна парламентарна група. По този начин партията няма просто да наблюдава и да може да бъде заобикаляна, а ще бъде фактор и ще може сериозно да участва в работата на новия парламент.“

Това заяви известният наш юрист адв. Людмил Рангелов. Той е кандидат за народен представител от листата на партия „Българско лято“, която се явява на изборите с №15.

Адвокат Рангелов обясни, че няколко неща, случили се в последно времe и свързани с правораздаването са го накарали да се занимава с политика:

„Едно от тях беше аферата „Осемте джуджета“. Друго бе нахлуването на Бюрото по защита в президентството. И срамния случай с Десислава Иванчева, която бе оковавана като сериен убиец с белезници и пранги, а е една жена, която сигурно е 45 килограма“.

Адв. Рангелов се обяви и за ограничаване на неограничената и безконтролна власт на главния прокурор, което е залегнало и като водеща точка в програмата на „Българско лято“. Той припомни, че главният прокурор еднолично може да инициира обвинения, а в други случаи – да ги прекратява.

Юристът коментира и вкарването на „Българско лято“ в забранителния списък по закона „Магнитски“. Според него решението на кабинета или е продиктувано от прекалено желание министрите да се харесат отвъд Океана или е търсен политически ефект, за да бъде ограничен достъпът на партията до медии, а чрез тях и до избирателите. Той припомни, че законът „Магнитски“ важи само за територията на САЩ, но въпреки това у нас послушно веднага бе ползван за създаване на Черен списък.

„Най-ясният и силен израз на политическо вмешателство е, че до стопанските субекти в списъка беше включена политическата партия Гражданска платформа "Българско лято". Регистрирана е по Закона за политическите партии. Допусната е по Изборния кодекс до участие в избори. Тази партия съществува в съгласие с Конституцията и изведнъж попадна в този списък. Всички политици, които се представят като демократи, трябваше поне в това отношение да предприемат някаква реакция. Тези, които участват в политическото състезание, трябваше да кажат, че всеки, който има лиценз за участие, може да се включи без да има никакви ограничения. Никой обаче не реагира, което говори за ниско самочувствие, за зависимости, за тясно партийни интереси“, е мнението на адв. Людмил Рангелов. Юристът е категоричен, че един държавник трябва да защитава своите граждани, а не да използва възможности да ги настъпва, под чужда диктовка.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 20 гласа.


ТОП 5