Last news in Fakti

16 Юли, 2021 08:59 2 893 37

Любомир Стефанов: Ходовете на Трифонов са хаотични, ексцентрични и вредни

  • любомир стефанов-
  • николай василев-
  • има такъв народ

Парламентарната демокрация има други правила, предупреди политологът, коментирайки оттеглянето на предложението на "Има такъв народ" Николай Василев да бъде премиер

Любомир Стефанов: Ходовете на Трифонов са хаотични, ексцентрични и вредни - 1
Кадър: TV1

Няма нужда да приписваме каквото и да било на най-представителната фигура от първоначално предложения от Трифонов кабинет. Николай Василев си има история – пълна е с факти и данни и ние няма какво да си измисляме, че той е бил пришит към ДПС – фактите са си факти. Вместо да решава ребуса, Слави Трифонов завързва още повече Гордиевия възел. Това каза в предаването „Алтернативата“ по TV1 политологът Любомир Стефанов.

По думите му ходовете на Трифонов изглеждат хаотични, ексцентрични и вредни, тъй като парламентарната демокрация има други правила.

„Би трябвало от „Има такъв народ“ да са се понаучили как функционира тя. Не е редно да започваш да жонглираш с толкова важно нещо като управлението на държавата, дори под заявката, че ще сменяш модела, че ще отстрелваш, изчегъртваш и ремонтираш демокрацията. С този ход ми се струва, че май не вземат нещата несериозно или не ги разбират по същество“, добави Стефанов.

„Не слагаш каруцата пред коня. Предложенията се правят пред парламента. Има си ход на нещата. Да продължаваш да хвърляш пиратки като на Нова година, само за да поддържаш ефект и да влизаш в новините, за мен не е предпоставка за разбиране на това какво е да управляваш държава, а не да пишеш всеки делничен ден сценарий на шоу“, каза още политологът.

„Гражданите много ясно дадоха заявка, че искат коалиционно управление, което не само да осветлява порочните практики, но и да ги подмени и промени с почтени истински парламентарни демократични такива, където институциите са безлични“, смята той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всеки втори вече

    7 10 Отговор
    ПОлитолог и социолог. Ама дали са кадърни? Туй е въпросът?!?!?!

    Коментиран от #3, #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Всеки втори вече":

    Кой да ти каже ?Виж Тошко , Филип , Слави , не са ли кадърни за политици

    Коментиран от #8

  • 4 надарена кака

    8 6 Отговор
    За ходовете на Трифонов ми дреме на коприненитепрашки!Изходи няма.
  • 5 Почетен мафиот

    17 0 Отговор
    Е добро утро, Николай Василев и Делян Пеевски са си кадри на НДСВ. А НДСВ беше свързано с Илия Павлов и мултигруп. А мултигруп беше свързано с ДПС. Всеки може да ги навърже нещата. Спора е само кой е на върха Доган или Пеевски. Аз твърдя че Доган е по скоро емблема отколкото реална власт. Спомняте ли си навремето злодей номер 1 на България от когото започна цялата мафия в България Андрей Луканов. Е то й си мислеше че нищо не се променя. Е да ама Илия Павлов го сложи на мястото му и показа че колелото се върти. Сега Доган без Пеевски е нищо и той го знае така че Доган е нещо като почетна глава на мафията отколкото истинска.
  • 6 АУУУУУ

    7 12 Отговор
    ИЗБОРИ ДО ДУПКА !!!! ХАЙДЕ ДА ВИДИМ КОЙ ЕЛЕКТОРАТ Е НАЙ-ВЕРНИЯ ? РАШКОВ ПРОДЪЛЖАВАЙ ВСЕ ТАКА....... ПРОБЛЕМА ТИ Е ЧЕ ТАКА ПОВЕЧЕ СПЛОТИ РЕДИЦИТЕ НА ГЕРБ ...... РАДЕВ КАК Е ? НЕЩО ПЛАНА НЕ СРАБОТИ ....... ХА ХА ХА
  • 7 UFO

    14 0 Отговор
    В по светлите държави политиката и нейното управление се изучава в университети, а тук за държавно управените се говори , като в баничарница, кой колко голямо парче ще хапне . Пълен резил.
  • 8 Тогава Пожарникар да сложим

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Начело? А? С джипка да ръководи и толоупи да нарича хората...
  • 9 Българка

    25 3 Отговор
    Заглавието казва точно и ясно всичко! Когато трябваше да говори за програмата и намеренията си в предизборни дебати, Слави мълчеше. Сега , когато трябва да замълчи и да покаже, че ИТН искат да върнат парламентаризма, Станислав Трифонов точно като Борисов действа еднолични, недемократично, диктаторски и бих казала просташки. Надявам се днес на пресконференция да съобшат само, че оттеглят така предложения министър-председател и кабинет и да замълчат. Още дори не е връчен мандат на ИТН.

    Коментиран от #14

  • 10 Тото 1 и Тото 2

    8 8 Отговор
    За съжаление връщаме обратно Борисов !
  • 11 Делян Пеевски

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Електра":

    Софра няма 100 процента порциите са дадени на Делян Пеевски. Все едно да искаш да купиш апартамент в сграда в която всичко е продадено. Затова и Слави не може да предложи диалог щото няма какво да каже всичко е дадено на концесия на Делян Пеевски.

    Коментиран от #13

  • 12 ШперПЛАТ

    12 3 Отговор
    Бойко стои встрани , усмихва се под мустак и доволно потрива ръце !
  • 13 Петко Бочаров

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Делян Пеевски":

    Ако,изведнъж Делян ичезне, България ще се оправи ли?!:) Да, ама не!:)

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 33333

    2 19 Отговор
    Слави да продължава да ги мачка боклуците. Те нека си плюят
  • 16 Калмук

    16 1 Отговор
    Трифонов действа досущ като Слънцето от Банкя: тука има - тука нема. ... Днес казвам "Те тия ша са в кабинета" ... а след два дена "Е па нема да са тия ..."
  • 17 ЛаТераЛен ТУУЛ

    2 7 Отговор
    Трябва да покрепяме тези , които не искат и се борят ГЕРБ и техния модел на управление , да не се връща на власт !
  • 18 НЯКОЙ

    14 1 Отговор
    Наистина, подходът на Слави копира Бойко ! Решение-еднодневка, смяна на министри - вече сме го гледали този филм! Следват упреците към народа, че не е разбрал великите идеи - това ще се случи вероятно днес на пресконференцията, целта на която е да се почувстваме виновни!
  • 19 Делян Пеевски

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Петко Бочаров":

    Не няма все едно да кажеш като изчезне Луканов България ще се оправи ли, а като изчезне Илия Павлов. България ще се оправи когато държавата вземе нещата в свои ръце иначе какво значи някаква си личност. Пеевски не може да си отиде от само себе си, или ще изчезне понеже друг мафиот ще го отстрани примерно Божков или Домусчиеви или когато държавата реши че ще отстрани мафията.
  • 20 Гост

    3 3 Отговор
    Политолози в България с лопата да ги ринеш. Който не иска да работи, става политолог. Някои политолози милионери станаха.....
  • 21 И тоя

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Всеки втори вече":

    незнаен се изказа , трупа популяност на гърба на известните.
  • 22 На Ганю

    1 0 Отговор
    все му е крив.... и вината му пречи... няма угоди на бай ти Ганя...

    Коментиран от #23

  • 23 Вуната

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "На Ганю":

    Вуната
  • 24 Сульо

    1 4 Отговор
    Като заваляха измислени и продажни "политолози" та цяла неделя. Ама им вялват само лудите от Карлуково и платените тролове по принуда.

    Коментиран от #25

  • 25 Досуш

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Сульо":

    Както валят и министрите от кабинета на учиндолеца!

    Коментиран от #27, #31

  • 26 Ддддд

    0 3 Отговор
    Изхода е изход от терминал 2
    , както го направиха няколко милиона, направете го, не чакайте, минута е много....

    Коментиран от #29, #35

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 hari

    1 2 Отговор
    Престанете да отвращавате хората това е явно целта. В момента цели 70% от хората не гласуват. Айде сега са на море, но ако така продължава никой няма да ходи да гласува. Дали това е целта да, защото ще ходят само тези който имат келепир. Вие си отговорете на въпроса кой са те.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Прав си

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "ИСТИНАТА":

    Така е по-лесно за Кремъл!
    Да контролира само партийните гаулайтери!
  • 33 hari

    0 2 Отговор
    Искат да не гласуваме защото на някой така им е изгодно.
  • 34 hari

    1 1 Отговор
    Кой им плаща на тия да си пишат глупустите?
  • 35 Хаха хаха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Ддддд":

    Комунистът Борисов избяга от Парламента!
    Още преди да го открият!
    Шубето е голям страх, нали?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 дада

    1 0 Отговор
    Егати и платената калинка!!! Хора не се поддавайте на провокации.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове