Last news in Fakti

16 Юли, 2021 13:47 2 433 36

"Пирогов" отново протестира за Балтов и отрече доклада на Здравната каса

  • пирогов-
  • доклад на нзок-
  • протест

Хоспитализация само по документи обаче наистина е имало

"Пирогов" отново протестира за Балтов и отрече доклада на Здравната каса - 1
Снимка: БГНЕС

На фона на втори протест в защита на най-голямата болница у нас и отстранения ѝ директор проф. Балтов, медиците от „Пирогов“ отрекоха твърденията в доклада на НЗОК, съобщи бТВ.

Лекарят на Стойчо Кацаров го обвини в лъжа. Доц. Петър Атанасов, който е началник на COVID сектора в „Пирогов” отрече твърденията на здравния министър, че е бил един от фиктивните пациенти с диагноза цироза.

По думите му информацията, че служебният здравен министър е бил фиктивно хоспитализиран, е изкривена.

„Диагнозата цироза идва от лъжа. Не може един лекар да не прави разлика между заглавие на клинична пътека и диагноза“, заяви доц. Атанасов.

Хоспитализация само по документи обаче наистина е имало.

„Лично аз съм му обяснил, че пускам това ИЗ (история на заболяването – бел. р.), за да не плаща изследвания, които са доста скъпички. Втория път не е спал в болницата. И това е вече моето внимание, с което аз съм прекалил и съм го пуснал да е приходящ. Направил съм го като за брат. А той се оказа Павлик Морозов. Продаде ме за дребни политически дивиденти.“, каза доц. Атанасов.

На втория пореден протест в защита на "Пирогов" и проф. Балтов лекари опровергаха и други констатации в доклада на касата.

„Имаше не само лекари, но и медицински сестри, които работеха, докато са болни, и помагаха на колегите си“, казва д-р Доросиев.

И този петък за кратко медиците затвориха кръстовището пред болница "Пирогов" и обясниха, че се чувстват обидени.

До този момент от МЗ не са коментирали думите на доц. Атанасов относно лечението на Стойчо Кацаров

А във връзка с исканията за оставка на управителя на касата оттам коментираха, че „определени лица не желаят НЗОК да изпълнява задълженията си" и че „никъде в текстовете на ЗЗО, както и в НРД няма посочени „извънредни" обстоятелства, при които да не се осъществява контрол“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    54 2 Отговор
    БАЛТОВ е частот бялата мафия

    Коментиран от #32

  • 2 Последния Софиянец

    42 2 Отговор
    Затвор за мафията в бели престилки!

    Коментиран от #23

  • 3 Една

    47 2 Отговор
    шепа безперспективни натегачи !
  • 4 Одитор

    45 2 Отговор
    Пълен одит и в затвора, а не по студията на телевизиите!

    Коментиран от #13

  • 5 опг

    38 0 Отговор
    разследвайте цялата здравна мафия и не само
  • 6 Гост

    38 0 Отговор
    Тия са егати наглите типове.... ДоФтор сам си призна, че е източил здравната каса, за да направи "услуга" на Кацаров и вместо да е вече в следствието, продължава да протестира... Вероятно повечето от протестиращите са като него и/или натегачи, като Балтоф... И далече не цялата болница "протестира"!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТаУмВзе

    26 0 Отговор
    Явно герберастията е добре стикована.
  • 9 Емо

    25 1 Отговор
    ГЕРБ след като изгубиха изборите ще се опитат да предизвикат Гражданска война. Държат още доста структури, но не могат да си върнат властта по мирен път.Ще саботират Държавата и институциите й до последно.
  • 10 Стига вече

    26 0 Отговор
    Да се провери провери операцията на Борисов.Затова ли професора беше в джипката и гледаше магистралите вместо да си гледа болницата у пациентите?
  • 11 дупничанин

    14 0 Отговор
    Чакам завръщането на бял кон в Пирогов на проф. Кастелан и тогава проф. Енчев , доц. Рашков , проф. Балтов ще си платят за всичко заедно с лихвите , а д-р Алтънов не става и за чеп за зеле , освен да плете интриги с д-р Марчо Марков и да се мазни !

    Коментиран от #17

  • 12 Българка

    23 0 Отговор
    Защо с този протест и защита на компроментиран шеф се слага наистина петно на Пирогов. Колкото повече се опитват да отрекат констатациите в доклада на НЗОК и защитят разглеждащия маркировки, толкова повече се оплитат . Факт е, че Кацаров е лежал само документи, т.е. това са документи с невярно съдържание. Факт е, че явно в Пирогов лекуват с двоен аршин. Ако лекарят те познава, може и да не плащаш, ако не те познава, може да плащаш и за услуги, които не си получил
  • 13 Спестятвал

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Одитор":

    е от храната за болните - филия хляб и парче салам "кучешка радост"
  • 14 Павел пенев

    14 0 Отговор
    Протестират защото има и други престъпници доктори освен Балтов. МВР да провери всеки официален документ с невярно съдържание и да повдигне обвинение срещу конкретни лица създали тези документи. Тово не са лекари а организирана престъпна група ръководена лично от Борисов и Балтов.
  • 15 Софиянец

    16 0 Отговор
    За съжаление манталитета на българския лекар се е променил необратимо:
    1.Той е над закона.
    2.За това, че си върши работата, всеки пациент му е длъжен доживот.
    3.А, тръгнат да го уволнят, изведнъж става политическа провокация.

    Знаете ли, ако някой шеф на частна фирма подпише фалшиви документи и ощети държавата, с над един милион лева, какво ще стане?
    Ще бъде следствен, арестуван, осъден и ще излежи присъдата си. Спомнете си Вальо Топлото. Професор Балтов, не е по различен от него. Фиктивно документиране дейност, реално плащане, реално раздадени работни заплати, премии и т.н. и това всичко в условия на пандемия! Някои му викат мародерство, но щом е в бяла престилка е техническата грешка. В една болница за 400 човека, в друга за 900 човека! Трябва да се знае, че здравната каса не е на мафията в бели престилки! За това това момче Балтов, да не се прави на ощипан, а да каже ясно и открито: Немога да ръководя болница, нямам капацитет, не се дооцених. Далеч съм от мисълта, че редовите лекари в Пирогов са точили касата, санитарите или медицинските сестри, но тези, които я ръководят, да, за това те носят отговорност и тя трябва да бъде понесена.
  • 16 Санди

    11 0 Отговор
    С бялата мафия - по "Макаренковски". Сещате ли се сега, защо ромите са толкова агресивни към хората с бели престилки...
  • 17 правдолюб

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "дупничанин":

    Професор Румен Кастелов е пич , ама голям схемаджия и тарикат , пироговци два пъти му ядоха попарата , да не стане от трън та на глог. Кастелан е по-хитър , по- умен , по - крадлив и по- подъл от проф. Асен Балтов , даже подлеца Енчев може да му завиди .
  • 18 Лекар

    1 6 Отговор
    За съжаление некомпетентността на Кацаров, който не прави разлика между епикриза и диагноза доведе до заблуждаване на обществото и постигане на определена цел, продиктувана от неговия Началник.

    Коментиран от #21, #24

  • 19 Кошлук

    8 0 Отговор
    Ужас! Извършили престъпление, а някой ги издал? Ама то било случайна грешка. 400 пъти повторена. Бедна ви е фантазията как се точи касата. Затова преди десетина години беше модерно мутри да правят частни болници. Една такава беше точно срещу Пирогов. Случайност?
  • 20 Българин

    7 0 Отговор
    На тия за това ли им плащат и заплати и бонуси - да си седят с плакати в ръка? Уволнявайте ги и тях, а Балтов в затвора!!!
  • 21 Учуден

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Лекар":

    Защо бе "докторе", и при теб като при Балтов ли има разминаване между епикризата и диагнозата??? 1/3 от лекарите сте за затвора.
  • 22 ааа

    4 0 Отговор
    Нещо много се обясняват и оправдават значи ииима много гнило....ДМС-та икаакво ли още не
  • 23 Тролиш ли

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Тролчо?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мисля

    3 0 Отговор
    че лекарите и сестрите са част от схемата и ги е страх да не се раздуха случая. Защото започна да се разплита случая.
  • 26 Да се знае

    6 0 Отговор
    Да се знае и помни, това което ще напиша! Някога на село имаше лечебница. Имаше и доктор, който си живееше там, в къща под наем, който му плащаше селото. Няма събота, няма неделя. Няма ден, няма нощ. Няма пек, няма зимна виелица. Няма дъжд и кал. Човека ходеше навсякъде и при всеки. Родилки, възрастни, деца. Цялото село го познаваше и той познаваше всички хора в селото. Това беше истински ДОКТОР или ЛЕКАР, както искате го наречете. Вече такива хора няма...

    Коментиран от #30

  • 27 Деймос

    1 0 Отговор
    Промити мозъци ...и гравитацията ще отхвърлят , дори могат да стачкуват
  • 28 мафия

    1 0 Отговор
    Не освобождаване от постовете им - съд и ефективни присъди за злоупотреби с обществени средства в големи размери! Ако се проверят всички болници, ще се окаже, че крадат милиарди от Здравната каса всяка година! Никой няма нишо против лекарите! Но, техните партийно назначени директори трябва да носят наказателна отговорност!
  • 29 кой протестира

    1 0 Отговор
    Долу партийните мафии, овладяли всички висши постове в държавата! Мутри вън! Партийни калинки - вън! Крадците на обществени средства - в затвора!
  • 30 прав си

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Да се знае":

    Вече няма и такава държава и такъв народ!
  • 31 обяснение

    0 1 Отговор
    Не разбрахте ли, че за голяма част от "Нарушенията" седи един недостатък : липса на пътека за постковидни усложнения! Какъвто е и случая със Ст. Кацаров- януарското му посещение в Пирогов е било по такъв повод и за да не плаща от джоба си изследванията, приятелят му го "пуска" по друга пътека, щото такава за него просто няма!
    И сега използват тия хем фиктивни документално, но хем реални разходи като средство за разчистване на сметки от друг характер!
  • 32 Д-р Стойчо Кацаров

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    През 2017г. същите 20-30 тикви искаха оставката на Балтов! След като им напълни гушите с " бонуси" млъкнаха и сега го защитават!! Пълен нон-сенс!! А къде са останалите хиляди служители на " Пирогов"?? Защо ги няма в защита на Балтов??
  • 33 Д-р Стойчо Кацаров

    1 0 Отговор
    През 2017г. същите 20-30 тикви искаха оставката на Балтов! След като им напълни гушите с " бонуси" млъкнаха и сега го защитават!! Пълен нон-сенс!! А къде са останалите хиляди служители на " Пирогов"?? Защо ги няма в защита на Балтов??
  • 34 Д-р Стойчо Кацаров

    1 0 Отговор
    През 2017г. същите 20-30 тикви искаха оставката на Балтов! След като им напълни гушите с " бонуси" млъкнаха и сега го защитават!! Пълен нон-сенс!! А къде са останалите хиляди служители на " Пирогов"?? Защо ги няма в защита на Балтов??
  • 35 ares

    0 0 Отговор
    ЗАСРАМЕТЕ СЕ НЯКОЙ Е ИЗВЪРШИЛ ЗЛОУПОТРЕБИ И ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА А ВИЕ ПРОТЕСТИ.... А МОЖЕ БИ СТАВА ВЪПРОС ЗА ОПГ...

    Коментиран от #36

  • 36 3488

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "ares":

    Или тез лекари имат много къса памет, или им плащат за протеста. Защото през 2017 г. именно те искаха оставката на началника си - проф. Асен Балтов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове