ФАКТИ.БГ
  • бех-
  • ръководство

Живков освободи ръководството на БЕХ

Освободените членове на Съвета на директорите не са освободени от отговорност

Публикувана: 23 Юли, 2021 12:25
61 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5674
Живков освободи ръководството на БЕХ - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 39 гласа.

Министърът на енергетиката Андрей Живков, в качеството си на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Български енергиен холдинг“ ЕАД, освободи днес Съвета на директорите на компанията в състав: Валентин Николов, Диян Димитров, Иван Андреев, Стелиан Коев и Александър Църноречки. Прекратяването на правомощията им по договорите за възлагане на управлението на дружеството е на основание чл. 221, т. 4 и чл. 232а от Търговския закон, чл. 13, чл. 15, ал. 1 и ал. 3, чл. 24, ал. 1, т.6 във връзка с чл. 23 от Закона за публичните предприятия. Освободените членове на Съвета на директорите не са освободени от отговорност.

На тяхно място за членове на Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг“ ЕАД, до провеждането на конкурс в шестмесечен срок, са определени Мария Велкова, Веселина Канатова – Бучкова, Ива Петрова и инж. Пламен Дилков и Антон Симеонов.

Новото ръководство на холдинга следва да предприеме необходимите действия за вписване на промяната в Търговския регистър.

Кои са новите членове на СД на БЕХ ЕАД:

Мария Велкова – Магистър по търговия с енергия и финанси от Cass Business School, Лондон. Работила е в PricewaterhouseCoopers, София, EMIS Energy Ltd., Low Carbon Ltd., Лондон, където е отговаряла за идентифицирането и изпълнението на нови сделки в областта на ВЕИ. Била е вицепрезидент сливания и придобивания в Enery GmbH, Виена. Владее английски, немски и испански език.

Веселина Канатова – Бучкова – Магистър по право от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“., специализирала във Виенския университет, в Института за европейски науки, Австрия, в Ассер институт, Холандия. Доцент по административно право и административен процес в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград и в Института за държавата и правото при БАН. Член на Пловдивската адвокатска колегия. Владее английски език, ползва немски ез.

Ива Петрова – Магистър по стопанско управление от СУ „Климент Охридски“. Завършила и University of Birmingham, Великобритания. Притежава редица специализации в Япония, Белгия, Великобритания. Дългогодишен служител на Министерството на икономиката и енергетиката, където е отговаряла за управление и мониторинг на енергийни проекти, финансирани по силата на двустранни и многостранни програми, както и за дейности в областта на създаването на ефективно функциониращи енергийни пазари и други. Работила и в „Български енергиен холдинг“ ЕАД. До момента е била съдружник в ЗБи Адвайзъри ООД – дружество, специализирано в управленско консултиране в енергетиката. Владее английски език, ползва италиански ез.

Инж. Пламен Дилков – Инженер по гражданско строителство от Университета на науките в Тренто – Мезиано (Трентино). Управител на редица фирми в областта на енергетиката, сред които ВЕЦ Своге, ВЕЦ Марица ЕООД, ПВБ Пауър България АД, съпредседател и член на УС на Съюза на производителите на екологична енергия, Член на Борда на директорите на CEDEC – European Federation of Local Energy Companies, заместник-председател на Конфиндустрия България, член на Управителния съвет на Асоциация Хидроенергия и на Алианс за енергийна ефективност. Говори италиански и руски език, ползва английски ез.

Антон Симеонов - Има над 10-годишен опит в областта на енергетиката. Бакалавър и магистър по икономика. Има значителен опит в областта на финансовия одит, както и обучения и завършени курсове в областта на инвестиционното банкиране. Преминал е една от най-престижните програми на Държавния департамент на САЩ - IVLP - с насока енергийна сигурност и външна политика. Владее английски и руски език.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 39 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
С други думи
1 Отговор
Разкара крадците.

Коментиран от #61


Оценка:
-4 +99

2
Този коментар е премахнат от модератор.
123
3 Отговор
Дано оправдаят доверието!

Оценка:
-0 +76

Бившите от БЕХ бяха Гръбнака на
4 Отговор
Енергийната Мафия!!! За тези, съд и Затвор!!

Оценка:
-3 +88

Университета
5 Отговор
...ЮЗУ ..ше зема и аз да го завърша,белким ме сложат някъде

Коментиран от #34


Оценка:
-11 +32

гражданин
6 Отговор

До коментар #2 от "РАДЕВ КВО СТАВА...":


защо?

Оценка:
-1 +23

Гербер- Богаташ
7 Отговор

До коментар #2 от "РАДЕВ КВО СТАВА...":


Така е колега. Но не само това...Вдигнали И цената на минута престой..От 25 ст.на 40..Слязох да си купя цигари от една будка. На един пред мен правиха кафе в пластмасова чаша. Чаках 5 минутки и сметката ми набъбна с още 2 лв. За 3 км.=8 лв.Ужасих се...Не ползвайте таксита че иначе за 6 км.ще ви излезе колкото дневния ви надник

Коментиран от #11, #60


Оценка:
-15 +14

Урко
8 Отговор
Твърде закъсняло действие, още 1вия ден трябваше... Сега очаквам гербаджийските пионки там, начело с видния специалист по енергетика и кетъринг, да почнат да обжалват и да излизат в болнични и отпуски

Оценка:
-2 +52

Варненец
9 Отговор

До коментар #2 от "РАДЕВ КВО СТАВА...":


Ти навсякъде ли ще пускаш тази простотия бе? Радев му вдигнал луканката и кашкавала. Аз не знам къде си пазарувал преди, но за мен от 10 години луканката си е 25-30лв килограма, а кашкавала 20лв. Като не ти оттърва такси, има метро и автобус.

Оценка:
-3 +40

Добре
10 Отговор
е направил , петъчно !

Оценка:
-0 +28

малкия бизнес
11 Отговор

До коментар #7 от "Гербер- Богаташ":


има градски транспорт или както каза вашата ПКП .оди пеш бе ,то вярно че тепърва почва да ревете,но скоро ще разберете и от къде изгрява слънцето

Оценка:
-1 +42

Именит
12 Отговор
ЧЕГЪРТ

Оценка:
-1 +28

Старазагорец
13 Отговор
Диян, Гербажията се отказах от общинския съвет. Сега Бойко ли ще му дава пари от шкафа. А Сталин Коев некъдърното счетоводителче трябва и от Мини Марица изток да го изгонят.

Коментиран от #55


Оценка:
-2 +30

БИБ
14 Отговор
Браво ! Сега е ред за тотално закриване на КЕВР !!

Оценка:
-0 +32

ГРАД КОЗЛОДУЙ
15 Отговор
ЕНЕРГИИНА МАФИЯ СЪД ЗАТВОР

Оценка:
-0 +28

ОТНОВО НИЩО
16 Отговор
ДЕЦА НА КУМОНИСТИ, ПЛАМЕН ДИЛКОВ ЗАВЪРШИЛ СРЕДНО В МОСКВА
КОМСМОЛСКА ШКОЛА,БАЩА БИВШ ОБЛАСТЕН НА СОФЕТО .
ПЪРВО КРАДАХА БАЩИТЕ ,СЕГА Е РЕДА НА ДЕЦАТА КУМОНИСТИ

Коментиран от #20, #51


Оценка:
-22 +4

Ето това
17 Отговор
Е добра новина. Нивото на новите членове е несравнимо с нова на предишните послушковци

Оценка:
-0 +29

Чегърт
18 Отговор
Министре, сега смени и шефовете на АЕЦ ТЕЦ2 Мините ЕСО. Чегърт чегърт.

Оценка:
-0 +31

ОТНОВО НИЩО
19 Отговор
ВЪВ ТЕЗИ АВТОБИОГРАФИ Е СПЕСТЕНО ДОСТА, ОФЦЕТЕ ИМАТ НОВИ ФРИЗЙОРИ ДА ГИ СТРИЖАТ СМЯНА МУТИРИ С ДЕЦА КУМОНИСТИ

Коментиран от #22


Оценка:
-22 +4

Гербаджиите
20 Отговор

До коментар #16 от "ОТНОВО НИЩО":


И на гербаджиите децата. Симеонов е син на зам.министърка на ГРОБ. Целия му стаж е търкаш бюро в БЕХ. Майтап!

Оценка:
-0 +19

Браво
21 Отговор
Не само БЕХ, но скоро и лидерът на ГЕРБ наистина ще се сблъска със закона, ако станем правова държава, каквито надежди вече има.

Оценка:
-0 +20

БЕЗ
22 Отговор

До коментар #19 от "ОТНОВО НИЩО":


Прав си, но ти слагам минус защото пишеш неграмотно.

Коментиран от #24


Оценка:
-1 +6

Кой4о
23 Отговор
Следва дългият ИД на МИните, който ще се окаже най некадърният, с най некадърния команден състав, за сметка на това изключително крадлив, като се започне със селския гълъбовски тарикат Чолаков, който краде заедно с кмета на Гълъбово Николай Тонев. Да разследват обществените поръчки, заеми на булдозери, които се разкарват с вдигнати гребла, доставка на оборудвани кабини за УАЗ 20лв, а няма една сменена, доставка на сухи електролити за милиони, а те държат от 50г. Разследване до дупка!

Коментиран от #32


Оценка:
-0 +20

Стивън
24 Отговор

До коментар #22 от "БЕЗ":


А кой ще сложи запетая преди,"защото!?

Оценка:
-0 +5

така
25 Отговор
Да падне и последният бастион на ГЕРБ, страхливата държавна администрация.

Оценка:
-0 +17

26
Този коментар е премахнат от модератор.
А из ро ди те от КЕРВ и топлофикацоя
27 Отговор
Кога?

Коментиран от #42


Оценка:
-0 +11

Тиква
28 Отговор
Браво и само напред. Но им търсете и отговорност! Не само чигърт. Съд и затвор.

Оценка:
-0 +19

Лейка
29 Отговор
Чси - тата и фирмите събирачи които са в едно с банките!!! Кога и тях? И там ще бъде голямо мазало. Бай Ставри трябва да го клонираме вече.

Оценка:
-0 +9

АнглосаксоБЕХ
30 Отговор
Освен дипломи от англосаксонски свят нямат основни познания и знания по енергетика. Енергетиката е производство на енергийни ресурси, а тези които няма, не може да произвежда, ги купува. Стройте новата атомна централа като държавна собственост, производства със зелена енергия няма. Евтиния руски газ ще ни дава възможност за производства стари и нови, това е суверенитет, вместо да купуваме от ес.

Оценка:
-7 +5

журналиста Ез
31 Отговор
....ползва немски ез., ползва английски ез.
Такива съкращения досега не бях срещал и то на 2 оставащи букви!
Я давайте вместо дума - по една буква пишете - да видим какво ще се получи - например първото изречение - Мнеаж, вкснупнд...

Оценка:
-0 +5

Не забрявайте
32 Отговор

До коментар #23 от "Кой4о":


В мините некъдърника Чаушев директор - човека на ДОГАН. А Чолаков колко народ е затрил. Андонов - бивш депутат от ГЕРБ назначи родата си и любовницата си за главни експерти. Ние работещите в МИНИТЕ му храним държанките.

Оценка:
-0 +18

Не забрявайте
33 Отговор
Мините на загуба, пред закриване. Няма работници, а АНДОНОВ назначи всички лелки ГЕРБ Стара Загора на щатове. Не знаят къде се намират, но заплатата всеки месец я взимат. Няма пари за оборудване, но за далавера и ражба винаги. Обществени поръчки с един кандидат. Винаги !

Коментиран от #37, #39


Оценка:
-0 +19

Магнаурската Школа
34 Отговор

До коментар #5 от "Университета":


Ти по-добре завърши Милиционерската школа-в Симеоново...!Доказана ,,Ковачница на кадри"...!
1.Бойко Методиев Борисов...-Министър Председател...!
2.Иван Гешев-Каскетя...-Главен Прокурор...!
Друг е въпроса относно интелекта и знанията,които се дават там...!Едно е сигурно обаче- БЪКЕЛ НЕ РАЗБИРАТ ОТ АНГЛИЙСЙИ ЕЗИК ..!!!

Коментиран от #41


Оценка:
-0 +11

Браво
35 Отговор
Пълно изчегъртване на герберасткия Октопод, оплел в отровните си пипала цялата Държава.

Оценка:
-0 +11

36
Този коментар е премахнат от модератор.
Кой4о
37 Отговор

До коментар #33 от "Не забрявайте":


А измислените звенца, "Лични данни", "КИберсигурност", "ЗМИП".За наши хора 2 ма главни, 3 ма старши, 20 счетоводителя-чудейки се какво да правят, напълно безмислен ИАП, 15 юриста,видеонаблюдение да могат да правят далавера с Бараж, съученика на Андонов. Аратлиците на кмета Живко Тодоров, да разследват защо е махнат от р-л отдел Търговски нахалният, нагъл МГЕРБ Иван Дянков.

Коментиран от #43


Оценка:
-0 +12

Ами да...?!
38 Отговор
Борисов,като дърта лисица буквално последният ден,преди да се усети НС,си назначи свои хора в този борд...!Но адмирации на Живков за смелият ход...👍👏👍!!!

Оценка:
-0 +12

Допълнение...!
39 Отговор

До коментар #33 от "Не забрявайте":


А в държавната ТЕЦ-2 да видиш какво е...!Измислени длъжности...,отдели и отделчета...- хора с високи заплати,незнаещи за какво отиват на работа...

Оценка:
-0 +13

ИНЖ
40 Отговор
Айде най-накрая да видим и хора в панделата. Освободил ги - да си харчат откраднатото!!

Оценка:
-0 +6

Е как така...?!
41 Отговор

До коментар #34 от "Магнаурската Школа":


,,Бъкел не вдяват от английски език..."?!Като Другаря Гешев има защитена Дисертация на тема- ...,,Международно право..."...?!?!?!
Оооо Боже,защо си задавам риторични въпроси,относно една доказана МУТРЕНСКА МАФИЯ...!!!

Оценка:
-0 +8

А Ковачки...,кога...?!
42 Отговор

До коментар #27 от "А из ро ди те от КЕРВ и топлофикацоя":


...,който с десетилетия си купува ,,Такса спокойствие" и никой не го закача...?!Например как ежедневно гори нерегламентирани отпадъци и замърсява най -безотговорно и нагло целият район на гр.Гълъбово...?!?!?!

Оценка:
-0 +9

Чегърт чегърт
43 Отговор

До коментар #37 от "Кой4о":


Този МГЕРБ Дянков от мините е толкова просТ, че неговите го махнаха. Пречи на кражбите. Сега е шеф на видеонаблюдението и назначава 20 мадами видеонаблюдателки. Да има подчинени. И да има за любовници материал. Герб си назначават мадами - те за секс не плащат.

Коментиран от #48


Оценка:
-0 +12

Не бях фен на...
44 Отговор
...служебно правителство,защото никога не съм очаквал,че за толкова кратко време ще успее да свърши нещо и си мислех,че просто ще отбие номера...!НО! Това Служебно Правителство обърна представите ми за такъв тип управление...!За кратко време то извади немалко кирливи ризи на 12 годишното анти българско крадливо управление на ГЕРБ...!АДМИРАЦИИ...!!!

Оценка:
-0 +7

Сашо Костов
45 Отговор
С поведението си тези министри наистина доказаха че се
ползват с народната подкрепа и трябва да бъдат ПРИПОЗНАТИ
от партите на протеста, за да продължат работата си !

Оценка:
-0 +8

Не само да ги разкарат, но и на гилотина
46 Отговор
директно. Браво на служебното правителство!

Оценка:
-0 +7

Нов брадак,стари орве
47 Отговор
Аха.."чисти"хора от системата!Найзъ!Да видим ся мутрите дето продават евтината енергия в чужбина,пък ние плащаме скъпия и "великия"еко ток,да видим ся някй нещо ще бутне ли?!!?Ще бутне ама нинайсеее...Има един дето ни наби едни ЕНЕТЕЛИГЕНТИ ЮПИТА да си опраеят живота и на родата за 800години напред,тез и те радост!!!Докодоко докоооо

Оценка:
-1 +3

Кой4о
48 Отговор

До коментар #43 от "Чегърт чегърт":


20 са само в управлението, в 3та рудника по 5, че някъде и по 6, става към 40 наблюдателки, които толкова наблюдават,че маса кабели ни окрадоха, а те сутринта по наспани от идващите на работа.

Оценка:
-0 +14

Браво
49 Отговор
Деян Димитров и Валентин Николов са едни калинке на Бойко, пълни некадърници, кърлежи.

Коментиран от #57


Оценка:
-0 +10

Стефан
50 Отговор
ГЕРБ са нацвъкали толкова много калинки и навсякъде, че чагъртането им ще отнеме поне година, че може и повече. Дотогава ще саботират Държавата.

Оценка:
-0 +9

51
Този коментар е премахнат от модератор.
Друга тема
52 Отговор
На САЩ, Германия и Турция не им отива да си играят със съдбата на България ! Тва се отнася специално за Турция !

Оценка:
-0 +3

Друга тема
53 Отговор
България трябв да се освободи чрез висше и да се оправи !

Оценка:
-0 +0

54
Този коментар е премахнат от модератор.
Още един Старозагорец
55 Отговор

До коментар #13 от "Старазагорец":


Споко...!Сега Диянчо отново ще го приютят като Зам.Директор в Държавната ТЕЦ-2...!

Коментиран от #59


Оценка:
-0 +5

Бах
56 Отговор
Изчегъртваааай , стържиии чак до портиерите включително .

Оценка:
-0 +6

Бой по тиквата...
57 Отговор

До коментар #49 от "Браво":


Абсолютно си прав...!!!

Оценка:
-0 +6

Стоев
58 Отговор
Абе друго си беше Валентин Николов - разносвача на банички в Младост-4. Енергетик та дрънка. Сложен за Директор на АЕЦ-Козлодуй от Тиквата с едничката задача - да краде и пълни Чекмеджето.

Оценка:
-0 +8

Чегърт чегърт
59 Отговор

До коментар #55 от "Още един Старозагорец":


Деянчо ГЕРБА и оттам ще го изгоним. И в Старазагорския. Западно изложение.

Оценка:
-0 +5

това
60 Отговор

До коментар #7 от "Гербер- Богаташ":


е от гробарска попара....

Оценка:
-0 +2

Оракула
61 Отговор

До коментар #1 от "С други думи":


Поздравления за министър Живков!
Добре чистиш ,бърлогата на корупцията !
Борисовото управление нахендри заемите на БЕХ,
ДА СЕ ПЛАЩАТ ОТ НАРОДА!
А това което взеха като кредити ,го изнесоха в офшорките на Доган и Борисов!

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5