2 Август, 2021 16:30 6 432 54

МОН с подробности за дисертацията на кандидат-премиера Пламен Николов

  • дисертация-
  • пламен николов-
  • мон

Проверката беше извършена в отговор на силния обществен интерес и множество запитвания от медии, отправени до пресцентъра на МОН и до НАЦИД

МОН с подробности за дисертацията на кандидат-премиера Пламен Николов - 1
Снимка: БГНЕС

От Министерството на образованието разкриха подробности за дисертацията на кандидат-премиера Пламен Николов.

През 2005 г. Висшата атестационна комисия (ВАК) е предала дисертацията на Пламен Николаев Николов в Народната библиотека „Кирил и Методий“ и в тогавашния Централен институт за научно техническа информация (ЦИНТИ) без задължителната информационна карта, която съдържа детайлите, свързани с нейната защита. Това е изрично отбелязано в опис на дисертационни (хабилитационни) трудове, депозирани от ВАК, с номер № 91 от 16 май 2005 г., който се съхранява в Националния център за информация и документация (НАЦИД) към Министерството на образованието и науката (МОН) - наследник на ЦИНТИ. Документът се позовава на протокол № 13 от 18 октомври 2004 г. на научна комисия 12 на ВАК.

Поради този факт информацията за тази дисертация, налична в електронния Регистър на лицата, придобили образователна и научна степен „доктор” и/или научната степен „доктор на науките”, на защитените дисертационни трудове и на хабилитираните лица в Република България” (РАС) на НАЦИД, е твърде оскъдна.

Проверката беше извършена в отговор на силния обществен интерес и множество запитвания от медии, отправени до пресцентъра на МОН и до НАЦИД.

До 2011 г. основните данни за лицата, придобили образователната и научна степен „доктор”, научна степен „доктор на науките“, както и за лицата, заемащи академична длъжност, първоначално са вписвани в поддържаната от ВАК документация и електронна база данни. През 2011 г. тези данни са мигрирани в „Електронна база данни за защитените дисертационни трудове и списък на хабилитираните лица в Република България” на НАЦИД съгласно чл. 3. от Правилника за прилагане на закона за развитие на академичния състав в Република България (Изм., ДВ, бр. 19 от 2011 г.). Тогава са мигрирани и данните за Пламен Николаев Николов, които не са променяни от датата на мигриране - 12 юли 2011 г.

Съгласно измененията на чл. 3. от Правилника за прилагане на закона за развитие на академичния състав в Република България (Изм., ДВ, бр. 56 от 6 юли 2018 г.) съществуващата електронната база данни, описана по-горе, е мигрирана в „Регистър на лицата, придобили образователна и научна степен „доктор” и/или научната степен „доктор на науките”, на защитените дисертационни трудове и на хабилитираните лица в Република България” (РАС), поддържан от НАЦИД.

Партидата на Пламен Николаев Николов в РАС е мигрирана на 3 октомври 2018 г. без никакви промени от първото ѝ прехвърляне на 12 юли 2011 г.

Непълнотата на информацията относно дисертацията на Пламен Николаев Николов се дължи на липсата на попълнена информационна карта, с която дисертациите постъпваха в НАЦИД до юли 2018 г., когато влиза в сила изменението на чл. 3 от Правилника за прилагане на закона за развитие на академичния състав в Република България (Изм., ДВ, бр. 56 от 6 юли 2018 г.)

Дисертацията на Пламен Николаев Николов постъпва в НАЦИД с цитирания вече опис №91/16.05.2005 година от ВАК. Тя е обработена и заведена във фонда на библиотеката на НАЦИД през септември 2005 г. с инвентарен № 135 в инвентарна книга № 3. В Книгата за движение на библиотечните фондове е под № 48 от 02.09.2005 г. Получила е сигнатура за хранилище 8487. През 2016 г. библиотеката на НАЦИД се присъединява към електронния каталог COBISS и след мигриране на библиографското описание на дисертацията се вписва сигнатурата и инвентарния номер, което може да се види ТУК.

Дисертационният труд на Пламен Николаев Николов е наличен в библиотеката на НАЦИД. МОН има готовност да го публикува след изразено писмено съгласие на автора.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Развеселен

    63 12 Отговор
    Теодор Ушев: Ако бъде избрано правителство на Слави, ще бъда първият, който ще извика - ”Оставка, мутро!”

    Чалгата и мутренското поведение бяха в апогея си.


    30 г. пошлото, простащината и арогантността "образоваха" българския народ, от ефира на най-гледаните телевизии, 2 пъти на ден.


    Резултатът от това "образование" е налице. Днес имаме реколтата му.
    30 г. много хора биехме камбаната срещу опростачването на ефира и интонационната среда. Въпреки всичко, стотици кандидати за слава се надпреварваха да седнат на диванчето му и неловко поемаха арогантното му поведение и дебелашки шеги, всяка вечер, под звуците на кръчмарски оркестър и полуголи танцьорки.

    Не ме интересува какъв екип ще има това правителство. Но ако бъде избрано, ще бъда първият, който ще извика - "Оставка, мутро! Взимай си бездарните сценаристи и музиканти и се омитай с балета си в крайпътното заведение на Учиндол - където ви е мястото."

    Коментиран от #11, #39, #51

  • 2 КОТарАК

    47 8 Отговор
    ако някой си мисли , че е нужна дисертация за добро управление...или си го имаш главата или не. бай Тошо с каква дисертация ни управлява , а бяхме в челните места по много показатели , въпреки спънките като комун. държава
  • 3 Пламен плувката

    45 7 Отговор
    След пожарникаря и чалгаря имаме и плувка куха и пълна с въздух.
  • 4 Стойко

    44 4 Отговор
    Васил Крумов Божков е взел отношение по казуса между ДБ и Станислав Трифонов и е публикувал снимки на Борисов и Слави един до друг - " Вижте ги! Проблемът на българската политика е, че коронясва слуги. Но не на народа, а на частни и чужди интереси. Поставя ги много над нивото им на компетентност. Доскоро беше бодигард, сега си избрахте - шута на мутрите в миналото. Не знаят, не могат, но искат. Всяко заявление за промяна се превръща в панаирджийска подмяна.
    Докато е така, интересите на българските граждани ще са на дъното.
    За съжаление прогнозите ми се сбъдват.
    #БъдетеЗдрави

    Коментиран от #17, #18, #28

  • 5 русенец

    55 2 Отговор
    Интересно ми е кой през уикенда си е направил труда да въведе данните за дисертацията в регистъра, след като почти 20 години това не е направено?:)
    ...
    Нещо повече да споделите, към кой научен ръководител е бил докторант, в коя катедра, кой ВУЗ или и това предстои да уточните?:)
    Иначе и Тиквата е доктор на науките.

    Коментиран от #49, #52

  • 6 неграмотния

    30 3 Отговор
    нищо не разбрав , не могат ли с две думи да напишат редовна ли е или не ...разтягане на локуми ....а тоз мъж кат го гледам ,скоре ште стане за резил ако нее станал вече... , съжалявам го,сигурно е свестен

    Коментиран от #10, #23

  • 7 Тапии

    29 2 Отговор
    титли , чинове и каквото се сетиш , с лопата да ги ринеш ! А тоя човек изобщо не става за това , за което го Извадиха !
  • 8 Последния Софиянец

    23 2 Отговор
    Тези американски фирми за шнорхели са прикрития на знаете кои учреждения в САЩ.Дисертацията сигурно я изучават в ЦРУ и е защитена.ха ха ха
  • 9 Само буклук

    25 1 Отговор
    Нека оня дрогирания да стане примиер, накарани да гласуваме за него и сега бяга маа... нещастник

    Коментиран от #24

  • 10 Последния Софиянец

    22 1 Отговор

    До коментар #6 от "неграмотния":

    Редовен доклад,но секретен .В архива на ЦРУ се намира.
  • 11 хъхъ

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Развеселен":

    Тия умни и красиви дабългаристи ще върнат Тиквата на власт. Да му имам и фамилията Ушев...смени я поне...

    Коментиран от #20

  • 12 Българка

    40 3 Отговор
    Тази статия не обяснява защо в петък и събота сутринта в регистрите за научни звания е липсвал като вписан с докторско звание Пламен Николов. И как в неделя, т.е. през почивните дни е добавен? И КОЙ го е добавил?
    Не ви ли намирисва? С или без дисертация това не е българският премиер-боец с гражданска позиция срещу мафията

    Коментиран от #32

  • 13 пройчо

    5 10 Отговор
    Обществото от читатели на гов.ени медии кат ,,пик,, са силно заинтересувани къв номер долни гащи носи николов!?....ива пита особено настоятелно!!!
  • 14 Имаше Тъп народ

    19 1 Отговор
    Тия са пътници още преди да са дошли! Най-хубавото тоя път е, че и да се квакнат на власт, не 3 мандата ами 3 месеца ако изкарат, ще е чудо за тях.
  • 15 анонимен

    16 1 Отговор
    А дисертацията на тиквоний кога,че се изчакахме?

    Коментиран от #36

  • 16 Я виж ти

    20 3 Отговор
    Много взискателни станахте към дипломите на всеки кандидат. А на бацето що не искахте да видите пожарникарската диплома. А може пък да ими сикаджийска такава...

    Коментиран от #19

  • 17 Чичо

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    Що бе, баце и ристю няма ли го снимани на една маса в МС?
  • 18 Френдо

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    ВБ е на светлинни години напред в интелектуално отношение и бизнес нюх спрямо цитираните. Та, ако щете му вярвайте, на казва самата истина.
  • 19 бацето

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "Я виж ти":

    имаше диплома -харизма , бабите мн го аресваха , старите моми с мустаци и косми по краката също хи хи

    Коментиран от #21, #37

  • 20 Иван

    19 3 Отговор

    До коментар #11 от "хъхъ":

    Г-н Трифонов! Дали поради некомпетентност , дали умишлено защото бягаш от управлението или си подплатен финансово или имаш зависимости , ти си вече тотално компрометиран! Още преди да си съставил правителство недоверието към теб е огромно! Дори миналия ден Десислава Атанасова от Герб злорадстваше и написа -" Гледам Гейтс и се наслаждавам. Аз идвам и водя ада със себе си а", и дори го бе превела на Английски. Трифонов, Слави ...Аз също гласувах за теб и семейството ми за да детронираме ГЕРБ. Но с твоите неадекватни действия дали целенасочено или неволно ти работиш за връщането на ГЕРБ и ДПС. Докато имаш възможност да запазиш поне част от достойнството и себеуважението се оттегли. Защото както е видно от обществените настроения ще бъдеш принуден от обществото да се оттеглиш и тогава няма да има път занапред за теб!

    Коментиран от #42

  • 21 Я виж ти

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "бацето":

    Точно. И господ да се яви като кандидат, ще го разкатаем
  • 22 АМОН

    16 5 Отговор
    ДИСЕРТАЦИЯ ЗА ВОДОРАСЛИТЕ ПО НЯКОИ НАШИ РЕКИ НА ТОЗИ СЛАМЕН ЧОВЕК УПРАВЛЯВАЩ 14 ПРОДАВАЧКИ НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ЧЕТЕМ.

    ДА СЕ МАХА И ТОЙ И ЧАЛГАДЖИИТЕ НА ТРИФОНОВ.
    СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ ПО ПРОБЛЕМА С ИЗЧЕГЪРТВАНЕТА НА ДПС - ГЕРБ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА.

    Коментиран от #33

  • 23 буламач

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "неграмотния":

    И аз не разбрах, явно има труд, но не е заведен правилно после забравен и вчера се сетили за него.
  • 24 анонимен

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Само буклук":

    Никой не те е карал насила да гласуваш за него,а и той не е казвал.че ще става премиер.
  • 25 Какво е това

    10 2 Отговор
    Философско-антропологична рефлексия върху времето? Я се разкарай какво е тоеа нещо?

    Коментиран от #40

  • 26 Истини

    1 4 Отговор
    Дали ще е дпс и бойко. Има си хора подмазвачи, и кой умее, койко и да е на власт с подмазване и връзки пак ще се оправи. Нищо против. Наблюдавам ги и дори крадците вече без значение дали си иван или шабан, заедно са. Свърши вече. От 30 години дс си назначи, кой той реши. Хората искат работа, добри заплати. Къде са 500 лева, къде са на запад 8 до 10 000 лева, или 5 €hiluadi. Тук в бг кво образование имал и кво като имаш завърлено висле, а си хамал на неграмотният бизнеснен с много пари. Преди пивече от 15 години, в една стая на комар родопчани са залагали по 10 000 кева, полицая минавал след 22:00 и нищо. Всички са обвързани. Излилно е да ги коментираме. И виждате, че българи се молят, НЕ ЗА НАРоДА, а за техните гласове горе, всички, на дпсто за депутат и президент. Рр радев е избран с гладовете на САЩ, шаркови, дпс, бсп... Интереса клати феса. Няма брат сестра, свърши се ни казват те заможните ни близки. Били са в един корем на майка си мнозина, и днес единият брат с кражби и далавери жив, а другият митака бе скромен, заедно в предприятие и по титан варелите и починал, а бе нещо, скримен, тих, работлив. Трагедии. На гробищата да си носят откраднатото. Брат, брст, дай, имаш нива, хаир на бедния ти брат, но в чужда глава как чивек да им пролее сиво вещество. Жена му, брат й от гкад на село луд, хвърлял камъни по хора и тези хора чакай да чуел нещо хубаво за други, в главите им са само пари. Кой иска пари, навън, тук не разбрахте ли, че в делиормана няма кой
  • 27 свидетел

    4 3 Отговор
    МОН бубликува рецензията на дисертацията" Луд пожарникар от Банкя, умора нема". Оценката е НЕЗАДОВОЛИТЕЛНА.

    Коментиран от #29

  • 28 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    Да ти такоам ментора
  • 29 от пожарната

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "свидетел":

    Дръж го здраво за шланга той е твой
  • 30 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    8 0 Отговор
    КЪДЕ Е КОНТРОЛАТА ЗА ГЕШЕВ ??????
  • 31 гост

    11 0 Отговор
    Още през пролетта на 2018 г., никое лице, защитило успешно докторантурата си, не можеше да бъде вписано в регистъра на НАЦИД, без да попълни такава регистрационна карта. Знам това, защото точно по това време съпругът ми успешно защити докторантура и пред очите ми попълни тази регистрационна карта. Там се всписва ВСИЧКО- административен ръководител, кои са присъствали на защитата, номер на диплома и т.н. Освен това- остава въпросът - как така докторантът е бил на 27 години, а е защитил докторантура- 19 плюс 5= 24 години- тогава се е дипломирал като магистър, но самата докторантура е с продължителност 4 години- т.е. в най- добрият случай, дори веднага след дипломирането си, да е предложен за докторантура, то в идеалният случай николов би следвало да е на 28 години...Да не говорим, че този идеален случай почти никога не се случва в реалността...
  • 32 4959669

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Вкарала го е гербаджийската шефка а нацид - пълна овца - това вярвам казва всичко за бъдещия кандидат да управлява страната...
  • 33 384858

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "АМОН":

    Поздравления за коментара!!!
  • 34 3445559

    8 0 Отговор
    МОН кога ще даде обяснение за дипломата на Гешев - за полицай или за юрист е годен със симеоновското училище??? Денков, къде се криеш??? Алоу??

    Коментиран от #41

  • 35 Опорките

    1 1 Отговор
    от жълтите медии падат една по една, но последователите на прокопиев и доган, не спират да изкарват манипулации, лъжи и нафталинови "герои"! Въпроса е защо толкова ви е страх подлеци!
  • 36 Богоравний

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "анонимен":

    Моята дисертация младежо е горе при колегата в небесните висоти. Не ме занимавайте с дребни мушенгии.
  • 37 баба Пена

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "бацето":

    Веке не го аресваме, като гледаме какъв толуп е станал от плюскане................
  • 38 Joro

    7 0 Отговор
    Направих справка, има научна специалност с шифър 05.01.13 "Философия на културата, политиката, правото и икономиката". Принципно дисертациите са публични и всеки може да отиде и да я прочете. Тогава защо ще се иска съгласието на автора? Ни един журналист ли не се сети да отиде, да щракне с телефона увода, научните и научно-приложните приноси, изводите и препоръките, да видим какво ново и ценно е предложил кандидатът в научната област на дисертацията? Пак аз ли трябва да отида да го направя? Нали това е най-хубавата работа-някой да отиде и да я свърши вместо теб.
  • 39 А къде беше

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Развеселен":

    когато лицето Бойко Борисов се титуловаше скромно "доктор на науките", без да има право на защита поради обективно неизпълнение на т.нал. "кандидатски минимум" м раздела "задължително владеене на чужд език"? И защо не се поинтересува има ли въпросното лице документ, че владее чужд език - и кой е подписал ,че е така? Впрочем задавам този въпрос от доста години - как поне един от вас не се сети да го изясни? И какво бе, Ушев, включваш в понятието "Мутра" ,по кои критерии номинираният за мин.председател е такъв? Като варненец мога да ти кажа генезиса на тази характеристика, той е свързан с "охранителна " дейност. Пламен Николов ситурно има характеристики, които не се внисват в представата ти за вин.-председател, но мутра категорично не е.
  • 40 37485858

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "Какво е това":

    Подобно заглавие може да се използва за монография, но не без уточняващо подзаглавие, и никога за докторска дисертация. Защо? Накратко казано е безпредметно и незащитимо, два от трите основни елемента на дисертацията. Третият елемент е анализът, който ще бъде безкрайно интересно да разгледаме ако авторът позволи публикуването на 'дисертацията'. И дисертация се пише само в една основна научна област, дори да има мултидисциплинарен характер, така че няма как да е доктор и по право, икономика и философия... Сещам се за един двама доктори философи - покойният Жельо Желев и разбира се инженер философа д-р Ахмед Доган. Коментарите ще ви ги спестя. Дано да нямаме никога повече такива политици.
  • 41 И понеже

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "3445559":

    говорим за дипломи - навремето във варненския ВИНС търсеха дипломата на Данчо Ментата , известен като Йордан Цонев,като икономист, нямам информация да са я намерили. Виж, дипломата му от варненския ТОХ /Техникум по обществено хранене/ е налична...

    Коментиран от #44

  • 42 Страх и памперс

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Слави може да докаже че е независим единствено ако покани за министри:Асен Василев, Кирил Петков, Бойко Рашков и Атанас Пеканов
    Това са достойни и можещи хора с морал.

    Коментиран от #46

  • 43 Павел пенев

    5 0 Отговор
    Много миграции е претърпяла тази дисертация. Напомня тази на Сергей Станишев за *Ролята и мястото на униформата в съветската армия*. Дисертацията на Пламен Николов е за фирмения знак на плажните артикули-може би?
  • 44 Граб

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "И понеже":

    И други дипломи се издирват, тази на Гешев за юрист например, къде ли е потънала?? Дълбока държава, всичко около някои лица потъва...
  • 45 Qwe

    4 1 Отговор
    Проклет да бъде С.Трифонов и боклуците около него.Нищи няма да се промени.
  • 46 Демек

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Страх и памперс":

    да се продаде на прокопиев! Та как човек с достойнство, ще ходи със свалени гащи като вас! Платени шутове! 😂
  • 47 Измамници

    7 3 Отговор
    Абе каква дисертация и какви 5 лева.Къде е защитил дисертация и кой му е дал сертификат за доктор на измислените науки.Какво ми пишете фермани, без да има нищо конкретно.До вчера сутринта лисето Пламен Николов не съществуваше в регистрите.След 9 часа изведнъж се появи със стара дата.Кой го добави в неделя.В Австрия, от където уж имал защитен докторат, в регистъра за научни степени,няма такова лице Пламен Николов.

    Коментиран от #48

  • 48 А така

    0 5 Отговор

    До коментар #47 от "Измамници":

    Я смело троли! Ко като падна тъз опорка за дипломата! Я дай сега защо е от оная година! Смешници! 😂
  • 49 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    Бойко Борисов Ви “изработи” всички МАНИПУЛАТОРИ и МАНИПУЛАТОРКИ и се промуши през "иглени уши" . Ето за това Ви е яд, най-вече на себе си, че проспахте и подценихте "бодигарда на бай Тошо", а всъщност РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за прост човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.
    ... Пък Бойко е СЪОБРАЗИТЕЛЕН ШОП, не пада в капаните дето му ги подлагате на всяка крачка. Пък за феноменалният му рефлекс и способност да отреагира вярно при непредвидени обстоятелства, да не говоря.
  • 50 ле ле

    2 1 Отговор
    Всичко е ок с дипломата на Николов.По-добре проверете дипломи на "политици"от новоизлюпените университети..НБУ и др. измислени такива..
  • 51 Разсмян...!

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Развеселен":

    А кой беше...Теодор Ушев...?!?!

    Коментиран от #53

  • 52 СтароЗагорец

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    Само да допълня...!Той и Гешефф има защитена Дисертация по ,,Международно право",без да знае като Тиквата бъкел английски език...
  • 53 Аман от...

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Разсмян...!":

    ...всезнайковци,които се смятат за много велики и значими ,като тоя ,,Ушко"- Другаря Ушев...и като ММА- боеца-Стъки Юлиянов Дончев...!Хубави,лоши-ИТН са първа политическа сила,зад тях стоят живи избиратели и някак си е смешно и жалко да се опростява този факт,колкото и да е неприятен за довчерашните властимащи и техните лакеи...!!!
  • 54 ВЕЛИКИЯ МУТРАК

    1 0 Отговор
    дисертацията на Бойко ТИКВАТА е на тема ,, РАЗПЪВАНЕ НА ПОЖАРНИКАРСКИ МАРКУЧ ПО НАНАДОЛНИЩЕ" - ТОЕСТ ЕДНА ОТ НАЙ - ТРУДНИТЕ ТЕМИ В ПОЖАРНИКАРСКАТА НАУКА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове