Last news in Fakti

4 Август, 2021 11:49 4 026 46

ДПС скочи: Нарушаване на правата на гражданите е реваншизъм

  • дпс-
  • мустафа карадайъ-
  • реваншизъм

Различният аршин води до това

ДПС скочи: Нарушаване на правата на гражданите е реваншизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Допускането на нарушаване на правата на гражданите с репресивен апарат вече е реваншизъм, а в конкретния случай вашето поведение е и заявка за диктатура. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата по създаване на Временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на СРС от МВР по отношение на граждани, участващи в предизборната кампания,.

Според него с временните комисии някои се опитват да превърнат Народното събрание в народен съд.

"Ние от тази трибуна и 2011 и 2013, и 2015, и 2019 г. на изборите, сме поставили въпроса за честни, прозрачни, свободни, демократични избори и сме посочвали намесата на държавните органи на държавния апарат за производство на изборен резултат на съответните управляващи в онова време, включително сме представяли видеоклип, заснет с телефон за физически бой от лесничеи, които са пазени от полиция. Ето вече до каква степен се стига, когато се говори за демонтаж на порочен модел, обаче се ползва същия модел в пъти по-голяма степен.

Демонтажът на модела ГЕРБ, както вие казвате, или както ние призоваваме възстановяване на държавността, нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията, не може и не бива да става с недемократични методи и инструменти. Допускането на явно нарушаване на правата на гражданите, които са защитени по Конституция и то от репресивен държавен апарат, вече е реваншизъм спрямо определена част от гражданите на страната, а в конкретния случай - вашето поведение и действие според мен е и заявка за диктатура", каза Карадайъ.

Според него различният аршин води до това.

"Ние сме платили много висока цена за демокрацията в България. Много сме чувствителни на темата защита на демокрацията в България и сме призвани да отстояваме демокрацията, независимо срещу какво и срещу кого ще се изправим", обяви още Карадайъ.

Той подчерта, че независимо дали ще се приема да има такава комисия, от ДПС са заявили и ще ползват всички парламентарни средства и инструменти за изясняването на всеки един конкретен случай във въпросните избори.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 11 Отговор
    Новата Тройна коалиция: Слави (Царя),ДПС,БСП.

    Коментиран от #5, #23

  • 2 Къде

    30 5 Отговор
    видя реваншизъм ? Или само да шилосвате хората ?!

    Коментиран от #35

  • 3 марш

    20 2 Отговор
    с генерала наш, МУТРИ ВЪН
  • 4 djemmil

    28 4 Отговор
    докога щесе сьобразяваме от ДПС

    Коментиран от #15

  • 5 freddysparks

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Плачи дете, баща ти е невинен :(
  • 6 питащ

    28 2 Отговор
    Ти първо се научи да говориш български и тогава се опитвай да ръсиш глупости. По начало ДПС е регистрирано като етническа партия, всички членове са били с турски имена. Но незнайно защо, въпреки че това е противоконституционно регистрирана политическа партия, компетентните органи по него време са бездействали. Защо ли? Някой се обяви, че той раздавал порциите в България, член на тази партия. Но да не забравяме, живеем в България и икономическите интереси над всичко, дори над закона.
  • 7 адаша

    17 2 Отговор
    "Много сме чувствителни...! Не думай бе! На всякъде ли сте чувствителни или на определени места?
  • 8 веф

    22 2 Отговор
    Колкото и да се опитвате да се разграничите с бокича няма да успеете.И вие сте в кюпа с Патриотите,воля а и с бсп/не бяха никаква опозиция/

    Коментиран от #13

  • 9 сТОЯН ХЛЕБАРОВ

    14 2 Отговор
    фИЛОСОФИЯ ...ПО ДЕПЕСАРСКИ! АРЕСТА И ОСЪЖДАНЕТО НА ПРЕСТЪПНИЦИ,Е НАРУШАВАНЕ НА ТЕХНИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА!? НЕ Е КАЗАНО,ДАЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО СРЕЩУ ГРАЖДАНИН,Е НАРУШАВАНЕ НА НЕГОВИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА-ТО СЕ ПОДРАЗБИРА...ЧЕ НЕ Е НАРУШАВАНЕ-НАЛИ Е ПО ДЕПЕСАРСКИ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дельо Хайдутин

    13 3 Отговор
    Да не скачат много че както са им набрали хората....
  • 12 Румен

    12 2 Отговор
    Д ойде П олитическата С мърт за вас
  • 13 Протестър

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "веф":

    Слави оле, нищо общо с ДПС
  • 14 мислещ

    13 1 Отговор
    Няма модел ГЕРБ, има модел ДПС и ГЕРБ бяха поредните патерици както сега чалгарите.

    Коментиран от #18

  • 15 сони

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "djemmil":

    Вече никой не ги брои за сливи затова циганина подскача като ужилен
  • 16 Отровното трио

    9 2 Отговор
    Ако министър на образованието остане русата тупалка антиваксърка, ще има нови избори. Та това правителство е на ДПС и БСП

    Коментиран от #25

  • 17 Работническа

    6 1 Отговор
    Облоглавия изкряка от ъгъла.
  • 18 Протестър

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "мислещ":

    Слави, оле, нищо общо с ДПС!!! Вярвайте ни
  • 19 дс фоб

    8 1 Отговор
    държавна сигурност в контраатака
  • 20 ГОРСКИ

    10 1 Отговор
    Тоя що не си ходи във Турция нали му е родина, а тук и претенции !!
  • 21 ЕВРО НЮЗ

    5 0 Отговор
    Мене живо ме интересува как Движението за Права и Свободи защитава Конституцията на Република България, правата и свободите на българските граждани от фашистката диктатура и психотероризъм на който са подложени.. Ако това движение, точно в този момент не бъде така добро да си влезе в ролята, следва да бъде заличено от компетентните съдилища а всички банкови сметки и недвижими имоти конфискувани.
  • 22 Различният

    8 0 Отговор
    аршин води до ада. Там ще се съберете и ти, и Боко , и оня с изплезения език. Я кажи ще подкрепите ли министър прЪдседателя, ще излезете ли, или ще гласувате против, че да знаем КОЙ инсталира дългия нещастник!
  • 23 Ей протестър

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нарочно ли изтърваш ГЕРБ, а!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Аз предлагам

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Отровното трио":

    като една такава ще е министър на образованието /Боже мой!/ Янка Такева да я направят министър на здравеопазването, за да е картинката пълна. Тъкмо ще има ПОНЕ една комунистка в това измислено правителство!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пипи Чорапчето

    10 1 Отговор
    "Ниe cмe плaтили мнoгo виcoкa цeнa зa дeмoкрaциятa в Бългaрия. Мнoгo cмe чувcтвитeлни нa тeмaтa зaщитa нa дeмoкрaциятa в Бългaрия и cмe призвaни дa oтcтoявaмe дeмoкрaциятa, нeзaвиcимo cрeщу кaквo и cрeщу кoгo щe ce изпрaвим", oбяви oщe Кaрaдaйъ.

    Ти да видиш;)) Случихме на най-демократи ;))
    Та, в този контекст как ли тълкува демократът Карадайъ следния казус: почетен преЦедател на ДПС си построи сарай на брега на морето, който бряг е "изключителна държавна собственост" и за достъпа до него там трябваше буквално да се воюва с бодигардовете му и не само - даже гражданите бяхме изблъсквани буквално от полицията, която пък по закон трябва да "пазии служи" на същите тези граждани...

    Абе... да живеЙ дИмокрацията у БГ по идеал стандарта на ДПС;)
  • 28 Пожарите

    8 0 Отговор
    Добре са разположени ......патакламата да върви.....Рибата в мътно се лови добре......Едни палят,другите редят кабинет....хаос....Яка комбина-всеки има мисия,народът да му мисли.....ДПС,ИТН,НДСВ,....Соломон Пасиговедата....Космоса ни чака,и най-важната цел е изпълнена-ВИСОКИ ДУПЕТАТСКИ ЗАПЛАТИ...За народа-избори,емоции и да лапа мухите.....
  • 29 ДПС и порции

    8 1 Отговор
    Модела не е само герб, а ГЕРБ-ДПС. Вашите постове в Министерство на Земеделието, РЗИ, енергетиката си стоят и трябва да бъдете чегъртани барабар с гробаджиите.
  • 30 ДПС

    6 1 Отговор
    ехото на ГРОБ!

    Коментиран от #34

  • 31 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Всичко това което плямпа Карадайъ е вярно,но в неговата родина Турция.
  • 32 Парапланер

    6 0 Отговор
    Някой да му обясни на тоя какво значи реваншизъм! Ако си възстановиш правата с недемократични средства било реваншизъм!?
    Аз те нападам, пребивам те, вземам ти имоти и пари, ти постъпваш демократично - завеждаш дело за да ме осъдиш след 15 г.!? Тоя бърка народното събрание с народен съд. Но не сбърка с къщите за гости с пари от ЕС.
  • 33 Има такъв народ

    1 3 Отговор
    Христо Иванов - аз съм мъничко човече, анимационен герой, разказвам, че Слави е с ДПС, а самия съм на Маджо слуга
  • 34 Тошко

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "ДПС":

    Абсолютно, един умен тук в този форум! Ела и се запиши в партията
  • 35 Това

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Къде":

    Това,което правеше Рашков,влизайки и тарашувайки в домове на симпатизанти на ГЕРБ, даже без съдебна заповед,на теб на какво ти прилича.Гешев поне е имал съдебна заповед,като влязоха в президентството. Иначе,че ни правят на маймуни--правят ни.Аз вече се обърках кой ляв,кой десен,.Уж имат различни политики,пък още повече се оплитат.
  • 36 Левски Карлово

    5 0 Отговор
    Ти и партията която представляваш,барабар с Ахмед Доган сте кърлежи за България!!!
  • 37 българка

    4 0 Отговор
    "Демокрацията на Карадайъ" не е демокрацията на българския народ /включвам всички поданици на РБългария, за които тя е Родина/.
    "Демокрацията на Карадайъ" означава да бъде защитена олигархията на ДПС за да краде безнаказано, за да подкупва политици, за да прокарва чужди интереси!
    Ще и се види краят на "Демокрацията на Карадайъ" и дано новата демокрация поне малко да напомня за "чистата и свята република", мечтата на един голям българин!
  • 38 мдааа

    4 0 Отговор
    Така ли му казвате сега вие на въвеждането на реда и законността вие с турските корени. Няма никакво нарушаване на права, а забрана за купуване на гласове, което е подсъдимо. Полицията трябва да провери всеки сигнал.
  • 39 Къща за гости

    5 0 Отговор
    Да му бъде обяснена на мустафата разликата между ревизия и реваншизъм! Да се краде е демократично, а да ти търсят сметка за откраднатото - реваншизъм! Какво значи родина бе мустафа?
  • 40 пфуй

    4 0 Отговор
    Вий български не се научихте да говорите толкова години, как не ви е срам.
  • 41 Един

    2 0 Отговор
    Явно кара-дай-ъ много го е грижа за правата на гражданите и най- вече на НЯКОИ граждани!
  • 42 Българка

    4 0 Отговор
    Скрий се бе, безроднико! И ди в майката си родина Турция и там лай!
  • 43 Гешеф

    1 0 Отговор
    Остана малко време аз скоро ще пътувам към Дубай-еднопосочно ,ако ДПС и ГЕРБ не тръгнат с мен обещавам да им пращам картички по пощата ........аз знам къде ще са членове на много от тях кв.Банишора зад централата на Кауфланд.
  • 44 незнайко

    2 0 Отговор
    Кои права са нарушени ? На гражданите с турско самосъзнание ли ? На тези които имат и турски и български паспорти ли или тези които ходят под строй да гласуват за ДПС ? Той тръгнал да говори за права !!! Какви права имат жените в Турция защо не отговори ??? Противна личност .
  • 45 Тра ла ла

    2 0 Отговор
    Като чуя думата "демокрация" ми прилошава и ставам много внимателен. Защото зад нея се прикриват всякакви гадости, особено от персони като тоя питек. По - добре да даде сведения и обяснения за анаватанката, изтърсени в една негова реч, в югоизточна нам съседка.
  • 46 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Много хубаво го е рекъл г-н Карадайъ, който не е наясно коя му е Родината !? Само не знам, защо никой от ДПС не споменава член 11 алинея 4 от нашенската Констентуция ??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове