Last news in Fakti

20 Август, 2021 05:01 2 119 16

Благовест Кирилов, БСП: На какво е опозиция ИТН?! Нека заложим на разума

  • благовест кирилов-
  • бсп-
  • има такъв народ-
  • правителство-
  • парламент-
  • мандат

Третият мандат е майсторският - редно e да го получи партия, която има история и опит, смята депутатът

Благовест Кирилов, БСП:  На какво е опозиция ИТН?! Нека заложим на разума - 1
Снимка: Bulgaria On Air

"Актуализацията на бюджета е необходима сама по себе си. Още повече предвид COVID кризата, икономическата криза и бежанската криза. БСП ще подкрепи бюджета на първо четене, а между двете четения ще предложи промени. Промените са в няколко аспекти. Основното в политиките, които БСП отстоява, е преизчисляването на пенсиите".

Това заяви Благовест Кирилов от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

Социалистът коментира, че трябва да се внимава при предложенията за бюджета при една евентуална предизборна ситуация, тъй като е възможно да се приемат определени неща, които не могат да бъдат реализирани.

"Ако се заложи на разума, повече отколкото на емоциите и на популизма, има как да се постигне консенсус между партиите относно актуализацията на бюджета", уточни още Кирилов.

По думите му е странно, че от ИТН посочват, че са опозиция, когато няма излъчено правителство от Народното събрание.

"Няма управление - на какво сме опозиция в случая? Още по-странно е, че 8 комисии са твои, въпреки това казваш, че си опозиция на цялото това нещо. Нека не бъдем толкова емоционални. Да заложим на разума, за да видим кое е ефективно. Иначе, можем да се окажем в една спирала, която не променя нищо, а единствено изнервя избирателите и създава предпоставки за много по-големи рискове за държавата", категоричен е социалистът.

Според него третият мандат е майсторският, тъй като при него трябва да се прояви майсторство в политиката. И добави, че е редно да го получи партия, която има история и опит, а и залага на разума, а именно - БСП.

"При служебния кабинет има отвореност и прозрачност. Те са в диалог за бюджета. Всеки прави грешки, но е видима разликата между тях и това, което беше преди тях", подчерта Кирилов.

Събеседникът посочи, че без актуализация няма да има пари за медиците на първа линия в борбата с COVID -19, за допълнителни лекарства, за бизнеса, за пенсионерите.

А ако президентът връчи третия мандат на БСП, Кирилов уточни:

"Това ще е кризисен мандат и би трябвало да излъчим кризисно правителство и кризисно управление, което с даден мандат да помогне на България да премине през най-тежките месеци, които предстоят. След това можем да отидем на нови избори, където да продължим с борбата", коментира още социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Кирилов каза, че дори и при евентуални нови избори, общата конфигурация няма да се промени особено.

А каква ще бъде ситуацията при бизнеса, ако няма парламент, той посочи, че ще станем свидетели на огромни проблеми.

"Всичко ще се отрази на бизнеса. Ако няма парламент и не се приеме промяната в бюджета, ще има огромни проблеми за бизнеса, тъй като много от хората в бранша очакват помощ, а ако не я получат, ще трябва да затворят или да освободят хора. Трябва да си свършим работата по важните неща, за да не оставим хората в безизходица", категоричен е социалистът.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    всеки глда да яхне НАРОДА никога герб никога мутри никога БМБ
  • 2 Мислещ

    7 2 Отговор
    Опозиция е на партиите на протеста, служебното правителство и българското общество, най-вече.

    Коментиран от #4

  • 3 БЪЛГАРИЯ ПОМНИ:

    2 7 Отговор
    6 ПРАВИТЕЛСТВА НА БКП/БСП-ДПС-ДС И ЕВРО РОМА.........6 НАЦИОНАЛНИ КАТА'СТРОФИ И ФАЛИТИ !!!
    ФАКТ!!!
    7-та ...НАЦИОНАЛНА КАТА'С'ТРОФА..."ФАТ'МАШКА ЗИМА"...ПРЕДСТОИ....!!!
  • 4 Ами

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    не позна! Опозиция е на подлата сган, бореща се за власт и запазване на лостовете на държавата от последните 30 години! Опозиция е и на подлостта, измамата, лъжата!
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 8 Отговор
    СЛАВА НА ГЕРБ

    ПАК ЗА ТЯХ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЧЕ МИ ДАВАХА 50лв КЪМ МЕНСИЯТА

    Коментиран от #10

  • 6 БЪЛГАРИЯ ПОМНИ:

    2 6 Отговор
    БСП, ДПС ,ДС И...ЖАН ВИДЕНОФФ -ОБРАТНИЯТ:
    ЗАПЛАТА ----- 5 $ ...........ПЕНСИЯ--- 3 $......
    А ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ МИЛИАРДЕРИ И ОЛИГАРСИ---- ДО ЕДИН ОТ БКП/ДС

    Коментиран от #11

  • 7 Фаро

    2 7 Отговор
    ИТН са единствената опозиция,жалко но факт.Останалите си пролича за какви се имат и за какво се борят.Имат се за опитни,но нямат грам образование,представа и желание да работят като истински политици.Предпочитам хора без опит,но далеч от това статукво затриващо ни като нация.Щом и Кирил Петков призова за масова ваксинация иначе сме щели да видим най лошото фалит на скапаната мъртва икономика.Къде са откраднатите пари,кога ще ги върнат,ще има ли осъдени?Не не и не

    Коментиран от #12

  • 8 Сатъра на Хана

    7 2 Отговор
    Чалгаря 30 години не е плащал данъци и парите му са в Барбадос, Как да свикне с идеята че при една промяна, трябва да си плаща Данъците? Опозиция до Дупка

    Коментиран от #9

  • 9 Троле

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Сатъра на Хана":

    не лъжи!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сатърана Хана

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "БЪЛГАРИЯ ПОМНИ:":

    Има 2БСП-та ... БСП "Замфир Яшаров Сакскобурготски Живков - УБО-СИК-Станишев-Гроб-ДуПиСа" и БСП "Корнелия Нинова" .. Ти за коя от тия партии говориш ?

    Коментиран от #15

  • 12 Мислещ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фаро":

    Ама като предложиха Николай Василев, не предпочиташе "хора без опит" и пак беше ОК, а?
  • 13 ИТН фен

    1 5 Отговор
    Квичете продажници, няма да подкрепим
  • 14 Петолъчка

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "ЩАМ":

    А БКП (ДС) и агент "МАЙСТОРА" (един от създателите на Групировките) И СЕГАШЕН...ГУРО и СЪВЕТНИК на Фатмака,....НЕ СА МУТ'РИ,..нали?!?
    ✊😂🇻🇳🇸🇮
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 КУКУ

    0 0 Отговор
    Много насериозно го взехте чалгаря!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове