Last news in Fakti

24 Август, 2021 21:12 2 526 22

Георги Кадиев: Няма правителство заради его-то

  • георги кадиев-
  • бсп-
  • правителство

БСП преглътна своето

Георги Кадиев: Няма правителство заради его-то - 1
Снимка: БГНЕС

„Нямам представа на кого президентът ще даде мандата. Негова работа и не трябва да му се влияе. Независимо на кого президентът ще даде мандата за съставяне на правителство, БСП ще се държи по един и същи начин, а той е да накараме всички тези четири партии, с изключение ГЕРБ и ДПС, да седнат на една маса и да направим коалиция“, заяви депутатът от „БСП за България“ Георги Кадиев в „Лице в лице“.

„Проблемът на липсата на правителство се състои в една дума от три букви и тази дума е его. Ние ще си преглътнем егото и вече сме го преглътнали. Пак казвам – независимо на кого даде мандата, ние ще преговаряме за съставяне на правителство“, допълни Кадиев.

По думите му разговорите за актуализация на бюджета този вторник между тези партии са били доста конструктивни, а това може да послужи и като основа за разговор за коалиция.

Що се отнася до самата актуализация на финансовата рамка, Кадиев смята, че ще има много промени между първо и второ четене, че дори финансовото правителство няма да може да ги познае.

БСП ще предложи промени при преизчисляването на пенсиите: „Ние ще предложим преизчисляване на пенсиите, като се запази добавката от 50 лева за всички, но ще искаме да се индексират само старите пенсии, но не и новите. Другите партии вероятно ще имат други предложения“, каза Кадиев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Слави Трифонов

    17 5 Отговор
    Наистина е бос. Във всеки смисъл
  • 3 Пунта Мара

    16 2 Отговор
    Абе къде е Бойко

    Коментиран от #8

  • 4 ОТРОВНИЯ

    7 18 Отговор
    няма правителство щото черепа така му е изгодно, а неговите храниници стрикно спазват повелите му, отровни, мутровни, сички са на лапачка при него !!!!!!!!
  • 5 ТаУмВзе

    6 4 Отговор
    Странно съвпадение с миграцията от Афганистан и липсата на уж правителство. Хубавата планировка заа територията!
  • 6 На кратко

    5 8 Отговор
    Корнелата ценен кадър на прехода няма его? Абсурд!
  • 7 мнение

    5 3 Отговор
    бе ти нали даде мандат на фризьорката.
    що те брига повече
  • 8 нннн

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "Пунта Мара":

    Бойко си пиЙ уискито, подхилква се и потрива доволно ръце.
  • 9 Казах

    9 2 Отговор
    Кадия, няма правителство защото НЕ искат да има правителство и такава държава! Всички партии трябва да ги подкрепят, а те няма да подкрепят никого? Умният български народ ги избира и си прострелва петата. Ще куцаме с лидера им, няма да се показваме, ще четем фейса и ще гледаме умнотиите на сценаристите по телевизия 7/8. Светло бъдеще за главанашкия български избирател в България и по света.
  • 10 СИН БОКЛУК

    6 15 Отговор
    НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО ЗАРАДИ ВАЩО ПРОТЕЖЕ РАДЕВ НАЛИ МНОГО МУ СЕ РДВАХТЕ ПРЕДИ ВРЕМЕ АРЕ СЕГА ДА СИ СЪРБАТЕ ПОПАРАТА ЧЕРВНИ БОКЛУЦИ

    Коментиран от #12

  • 11 Това съдбата ли ни е?

    9 4 Отговор
    Казва ли ти някой ще има ли правителство? Електората е използван и не учества в договарянето между политици, олигарси и мафиоти, а само подпечатва това, което са ни скроили на избори. Вариант с продължителност няколко месеца. Първо събиране на 45 НС, гласове против ИТН. Резултат: аз казах ли ви за статуквото. Преди второто събиране на 46 НС. Предлагане на „скелет от гардероба”, но с очила и ЮпИ-та без капка дъжавнически опит, а само с езици и специализации, тук и там. Ново предложение на принципа, когато разговаряме, ще мълчиш. Не се приема от всички. Дали ще има 47 НС, а то сигурно ще съвпадне с избор на президент. Не намирисва ли на постановка за развитие на „бойни” действия. А на ГЕРБ си му беше време да отгърми.. Ако миналата година по време на протестите беше подадена оставка, имаха шанс. Сега на бунището със СДС, НДСВ, патриоти, воли, атаки!
  • 12 ИСТИНАТА

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "СИН БОКЛУК":

    Истината е в ИНТ!
    Не случайно всички леви и десни комунисти в НС
    се обединиха срещу ИТН!
  • 13 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    4 2 Отговор
    Христо Иванов е бил министър във втория кабинет на ГЕРБ от 07.11.2014г. до 18.12.2015г. ГЕРБ винаги са управлявали с ДПС било то и неофициално,но е факт,каза го и Любен Дилов син! Христо Иванов е управлявал заедно с ДПС,а това с Росенец беше театър за пред бъдещите гласоподаватели на ДБ! Защо го направи точно по време на протестите,никой не си зададе този въпрос?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Porek

    2 1 Отговор
    Няма правителство, защото не могат да се разберат как да си разделят парите от EU който евентуално ще дойдат ( то и за това плана не беше внесен от предното управление ). Само глупости се говорят и драматизации, най-големите артисти !
  • 16 Сатана

    7 2 Отговор
    Новият ШИШИ,червенобузестия Прокопи вече си направи правителство,но наглоста му стигна до там,че иска служебното за постоянно.Радев само подписва документите.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българка

    2 4 Отговор
    Оказа се ,че Боко ще излезе най способния да управлява.При него нямаше инфлация и се живееше значително по добре.Сега протежетата на другаря Радев само за два месеца съсипаха държавата и обедняхме още повече.Какво от туй ,че ГЕРБ не управлява ,като сме в пъти по зле от преди.

    Коментиран от #20

  • 19 LOSHIA

    5 1 Отговор
    Его та его.Тази мантра ВЕЧЕ СЕ ИЗНОСИ!!! Не ви ли стана ясно че ИТН няма да се коалира,нито да управлява с синьо-червени креатури на БКП, като ДБ и ИБГНИ,или сте от трудно развиващите се!
  • 20 изрод от ГЕРБ

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    Това е целта на занятието!Само вие скимтите и ревете!Никой друг!!ПОСОКАТА Е ПРАВИЛНА!!!!!
  • 21 chi

    1 1 Отговор
    Президентска република, това е изхода!
  • 22 Ясновидка

    2 0 Отговор
    Това БСП много си е загърбило егото но иска да му връчат третия мандат и да съставят правителство начело с Нинова или с някой неин доверен клисар. Като е нямало его БСП защо не подкрепи безусловно предложеното правителство от ИТН, а сега иска това от тях? Понеже БСП не може вече да влезе да управлява през парадния вход като спечели избори, се мъчи да се намърда там през задния вход с дребни хитрости и демагогия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове