Last news in Fakti

7 Септември, 2021 12:42 4 268 42

Скандал в парламента заради дарените ваксини

  • парламент-
  • скандал-
  • ваксини

Заседанието за двата бюджета беше прекъснато за кратка почивка поради липса на кворум

Скандал в парламента заради дарените ваксини - 1
Снимка: БГНЕС

На извънредно заседание днес парламентът ще гледа на второ четене актуализацията на бюджетите на здравната каса и Държавното обществено осигуряване (ДОО). Работата на Народното събрание обаче започна със скандал за дарението на ваксини "Астра Зенека", съобщи БНТ.

"Отговорността тук вече е на служебния кабинет, който управлява повече от 100 дни. Смятам, че подобни ратификации също няма да допринесат за преодоляването на подобни антиваксърски настроения в обществото. Дарението вече е извършено и аз искам министърът да уточни - той ли е подвел министър-председателя да каже в тази зала миналата седмица, че още не е осъществено дарението или министър-председателят излъга НС? Аз смятам, че НС не може да се ползва като гумен печат, макар и в една рутинна процедура - ратификация на споразумение", заяви Даниела Дариткова от ГЕРБ-СДС.

"Уважаема д-р Дариткова, имайте малко срам, когато застанете тук и изопачавате фактите. Причината да даряваме ваксини е за това, че вашето правителство договори излишък от "Астра Зенека" и недостиг от "Пфайзер". 900 000 ваксинации са направени за 5 месеца от правителството на ГЕРБ, 1 300 000 са направени по времето, когато е управлявало служебното правителство за 3 месеца. Това са фактите. Отговорността за провала на тази кампания е изцяло на правителството на ГЕРБ", отговори служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

"Ваксините спасяват живот, апелирам, хора, ваксинирайте се. Без значение къде живеят хората, в Бутан или в България - тези ваксини са спасили живот и човешки съдби", каза Георги Попов от "Има такъв народ".

"Не ви ли е срам, наистина? По ваше време във всички национални телевизии се пропагандираше антиваксърство и вие допускахте да говорят хората, които открито говорят срещу ваксинирането", заяви Цецка Бачкова от "Демократична България".

Заседанието за двата бюджета беше прекъснато за кратка почивка поради липса на кворум. Бюджетът на НЗОК е 5,4 милиарда лева.

В бюджета на Държавното обществено осигуряване е предвидено увеличение на минималната и максималната пенсия.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    41 2 Отговор
    На сила хубост не става - българска поговорка !

    Коментиран от #12, #35

  • 2 анон

    43 3 Отговор
    Цирка си е цирк голяма мъка....

    Спрете с тия вакЦини и тая пропаганда, четете конституцията защото управлявате в разрез с нея...
  • 3 2loop

    52 5 Отговор
    Абе защо им се връзвате на глупостите на герп, всяка тяхна дума е 99% лъжа

    Коментиран от #42

  • 4 Продупчени

    46 0 Отговор
    Да влезнат медицински екипи в парламента и да ги ваксинират с реални, истински ваксини. И да предават по телевизора.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Провинция

    46 4 Отговор
    Десислава Атанасова верно ли е толкова късопаметна, или се прави на умряла лисица?

    Коментиран от #19

  • 7 мико

    31 3 Отговор
    Царо вече е сключил договор с дървосекачите на Доган , гората е обречена и заминава на Депесарски камиони към Турция.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Реалист

    41 4 Отговор
    Всички знаем защо синята мафия Герб накупи ваксини Астра Зенека, и то след като вече по целия свят ги отхвърлиха.

    Че и нагли герберите !

    Коментиран от #13, #30

  • 12 ИСТИНАТА

    18 11 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Щом всички леви и десни депутати в НС
    се обединиха срещу ИТН,
    значи верният избор на изборите е ИТН!

    Коментиран от #27

  • 13 ФАКТ

    22 3 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Борисов само плямпа срещу Радев,
    но го е страх да се кандидатира за Президент!
    Защото Борисов ще загуби катастрофално срещу Радев!
    И Борисов ще стане за посмешище
    с плямпането си срещу Радев!
    Нали?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 хаберих

    21 2 Отговор
    " д-р Дариткова, имайте малко срам!" Дариткова и срамът са нещо,като въздуха и Луната. Нямат нищо общо помежду си.
  • 16 Търновец

    19 1 Отговор
    Сега ще ви споделя един факт. Годината е 1996 . Започна масовата приватизация и купуването на бонови книжки. На власт е Жан Виденов. И понеже българина не е много запознат с приватизацията , се основаваха приватизационни фондове начело с бивши министри , мутри от групировките и т.н. Основан е приватизационен фонд "Златен лев" с управител бившия министър на икономиката в правителството на Беров -Валентин Карабашев! И организира концерт на площадката пред конниците за да привлече граждани да си закупят бонови книжки. Участник в концерта е Станислав Трифонов с бенда си. Слушахме, гледахме и така мина концерта. Вечерта в града най известния нощен бар бе "Сателита" тогава. Наречен така защото с огромна сателитна чиния в бара имаше стотици канали , докато още тогава нямахме в домовете кабелни телевизии. И вечерта там клиент бе Слави Трифонов. В компанията на Ловешкото страшилище , наместника на ВИС2 за Северна България Алимир Алиев -Алчо. Същия няколко пъти в седмицата пътуваше от Ловеч до Търново да се забавлява в нашия град. С охрана от около 20- на горили , си набелязваше момиче предимно студентка защото нашия град е студентски , пращаше някой от охраната си да я завлекат на сепарето му. А ако имаше посетител със златни бижута просто му ги сваляха и "глобяваха" . Та тогава същата вечер хората на Алчо дърпаха десетки момичета и малтретираха клиенти мъже, под овациите на 30-годишния тогава Трифонов който не само издаваше маймунски звуци от възторг а и разказваш

    Коментиран от #20, #21, #25

  • 17 Не ваксиниран

    8 4 Отговор
    Искам СпутникV, ваксинирам се веднага.
  • 18 666

    10 0 Отговор
    Махайте от парламента НЕВЕРНИЦИ УРОДЛИВИ !
  • 19 3344

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Провинция":

    Тя е и двете заедно + нагла!
  • 20 Така е

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Търновец":

    И децата в Ловеч знаят кой е Алчо. Страховитата му слава все още стряска родителите им, защото са съвременници на събития, достойни за холивудски филм.Израстването на Алидин Алиев-Алчо в подземния свят е характерно за смутните времена, в които бивши борци натрупаха пари от рекет, побоища, крадени коли и всякакви престъпления. Тяхното верую бе: "Страхът е власт!" Силен или по-точно силов аргумент, за да командва Алчо града край Осъм вече две десетилетия. А през това време много известни ъндърграунд босове преминаха в отвъдното.
    Някогашният възпитаник на спортното училище в Ловеч Алидин Алиев доби популярност покрай първото показно убийство в България - това на Стефан Мирославов-Крушата на 7 септември 1993 г.
    Градският фолклор мълви, че когато научил за смъртта на приятеля си Крушата, Алчо казал: "Аз съм следващият!"
    Твърди се, че така е поставено началото на легендата за "черния списък", по който започнало ликвидирането на ВИС.
    Признание за съществуването на такъв списък с набелязани в него жертви прави дори тогавашният министър на вътрешните работи Любомир Начев след убийството на шефа на ВИС-2 Васил Илиев.
    И макар че килъри затриха всички, които съставляваха страховитата структура, Алчо е жив и здрав и до днес. Независимо че има няколко опита за покушения срещу него
    След смъртта на Крушата до края на 90-те години той като достоен негов наследник продължи да прави пари с престъпления и насилие.
    Около Алчо гравитираха яки и безскрупулни момчета, коит
  • 21 666

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "Търновец":

    Нещо бъркаш ,масовата приватизация стана при иванчо теменужката и се почна РАЗГРАБВАНЕТО на България ,задължителен втори пенсионен фонд ,бонови книжки и продажби на заводи и предприятия .За останалото си прав .

    Коментиран от #23

  • 22 анонимен

    19 1 Отговор
    Въпросче за ваксинирани:Защо не ви позволяват да дарявате кръвна плазма,ако сте ваксинирани,но не сте преболедували?

    Коментиран от #29

  • 23 Търновец

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "666":

    Информирай се и тогава пиши. Започна лятото на 1996 год.Малко попрочети и пак заповядай

    Коментиран от #26

  • 24 Табаков

    5 3 Отговор
    Та и аз това казвам. Докато не внесат ваксината "Спутник-V",ваксинацията в България няма да потръгне. Но нашите воайори в Здравното министерство само зеят и не правят нищо по въпроса.
  • 25 Така е

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Търновец":

    Около Алчо гравитираха яки и безскрупулни момчета, които превърнаха страха в професия. Приписваха на групата му множество кражби на коли, които се връщаха на собствениците им срещу заплащане. Чуваше се за рекет на току-що замогнали се не само в Ловеч, а и в други градове. И докато групата му действа, Алидин много внимаваше да не разлюти полицията. Той никога не е участвал лично в наказателните акции, твърдят запознати с ловешкия ъндърграунд.В Ловеч все още се помни масовият бой в 2 нощни заведения. Екшънът се разиграва на 26 октомври 1996 г., когато арменци каратисти с бухалки нахълтват в дискотека в преследване на Алчо. Бабаитите му ги пресрещат и се хвърлят в битката с ножове и подръчни средства. Боят се пренася в друга дискотека, а после в болницата, където са закарани пострадалите.
    Едва след идването на полицията побойниците са укротени. Осем от тях са ранени, но Алчо е невредим.
    Според полицейската сводка мелето е за разчистване на сметки между свързани с "Корона инс" на Иво Карамански и ВИС-2. По повод на мелето председателят на борда на директорите на ВИС-2 Чавдар Писарски казва: "За нас не работят побойници, а застрахователи висшисти"
  • 26 666

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Търновец":

    Така е ... грешка . Започва 95-96 год.
  • 27 Мендоса

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "ИСТИНАТА":

    Не ти ли омръзна да го постваш?
  • 28 Възмутен

    1 1 Отговор
    Този ворум е като рахат локум за депутатите!
  • 29 Кирил

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "анонимен":

    За дарението не се иска позволение, умнико!!!

    Коментиран от #37

  • 30 Киро

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Смешник, никой не е отхвърлил Астра Зенека! Просто бай ти Ганя, на който ти си ярък представител, все много му знае и разбира суратя!
  • 31 Българка

    10 1 Отговор
    Нали е демокрация,защо да не се дава открито да говорят хората, които са против ваксините срещу ковид. Има разлика между антиваксъри и противници на точно тези ваксини.
  • 32 7854

    4 1 Отговор
    затова ли вземат такива заплати харчат нашите пари никаква работа не вършат никаква файда от тях мафия кражби и селяния щом стигнахме македонците да ни се дърват най мръсен въздух отровена вода долнокачествен път взел хиляди жертви крадливо гадно племе и в болниците ни осакатяват вместо да ни лекуват и в болниците ни осакатяват вместо да ни лекуват кой работодател ще те търпи ако работиш като депутат мързеливи крадливи отвратителни селяни неразбиращи от нищо знаят само да крадат и да ни лъжат да се маха евросъюза да се закрие народното събрание и всички депутати да се разследват всички заподозрени и да бъдат жестоко наказани да им бъде отнето всичко за тях и техните роднини
  • 33 Мемфис

    2 5 Отговор
    До 17.
    Ходи в някоя свинеферма, там има Спутник и ще те ваксинират! С този акъл си точно за там.
  • 34 Банев

    7 3 Отговор
    Кацаров е коректен - Бойко Борисов спря ваксинирането с Астра Зенека за една седмица и създаде паника сред хората, в резултат на която се увеличи недоверието към ваксините, и така носи пряка отговорност за високата смъртност от Ковид в България.

    Коментиран от #41

  • 35 Цецка Бачкова от ДБ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Поредната калинка в парламента. При политиците идиотите са огромно болшинството.
  • 36 патетично

    9 0 Отговор
    Ваксърите забраняват свободата на словото в националния ефир. Да им се раздадат бустерни дози за да се успокоят!
  • 37 анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Кирил":

    Обяснявам за бавноразвиващи-Даряване на кръвна плазма за лечение на ковид болни за България:
    7.„Мога ли да даря плазма, ако съм ваксиниран, но не съм боледувал от КОВИД-19? – Не, до този момент това не е разрешено в България”.

    От Американския червен кръст:
    „Patients who have fully recovered following a COVID-19 diagnosis may have antibodies in their blood plasma that can
    help those with serious or immediately life-threatening COVID-19 infections. However, individuals who have received
    a COVID-19 vaccine are not eligible to donate convalescent plasma with the Red Cross”.
    От 14.06 Американския червен кръст не приема
    днори за плазма за ковид,под предлог,че вече имат достатъчно запаси.
  • 38 нашия

    4 0 Отговор
    Пo вaшe врeмe във вcички нaциoнaлни тeлeвизии ce прoпaгaндирaшe aнтивaкcърcтвo и виe дoпуcкaхтe дa гoвoрят хoрaтa, кoитo oткритo гoвoрят cрeщу вaкcинирaнeтo", зaяви Цeцкa Бaчкoвa oт "Дeмoкрaтичнa Бългaрия"....демократтка няма що....според нея чуждото мнение не трябва да се чува ,че даже и да не се допуска до обществените медии които би трябвало да са независими журналисти даващи повече и различни гледни точки.....значи Бачкова знае че медиите се контролират от държавата.....
  • 39 без резултати

    5 0 Отговор
    Депутатите да преглеждат статистическите данни за Израел всеки ден и ще разберат колко са ефективни тези препарати, които се опитват да ни ги пробутат. Да благодарят на хората, че не са се наболи, защото сега можехме да сме като Израел, а тя е световната лаборатория в момента. В началото нищо не се знаеше и беше оправдано закупуването им, но сега вече има примери и резултати.
  • 40 Alex

    1 1 Отговор
    Такъв мазник-наглец историята на Народното събрание не помни.Такова разкапване на държавността не е било никога.Този хитрец,изпълзял от храстите,реши,че сега му е времето да си го връща.На кого,бе,Стойчо?!Че си един неуспял доктор,който не знае една инжекция да направи,това всеки го знае!Къде беше в началото на Ковид кризата?Криеше се като лалугер в дупката си и беше най-големия антиваксър заедно с Чор Ба и Ман Гъ.
  • 41 ВЕРНО ЛИ РАПОН

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Банев":

    АБЕ СЛЪНЧАСАЛ СЛУША ЛИ ДЕБАТА СЛЕД ТОВА КАЦАРОВ ГО РАЗПУНДИХА ЗА 10 МИНУТИ ЦЯЛА ЕВРОПА СПРЯ АСТРА ЗЕНЕКА А ОТ 1300000 РАДЕВИ ВАКСИНИРАНИ 800000 СА ВТОРА ДОЗА АМА ЧЕ НАГЪЛ ИДИОТ
  • 42 АРЕ БЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "2loop":

    АМИ ЩО Е ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА А СКОРО И ПЪРВА МАЙ ТВОЙТЕ КУМИРИ ЛЪЖАТ И ТО НЕСКОПОСАНО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове