Last news in Fakti

10 Септември, 2021 19:50 4 295 32

Ивайло Мирчев: Г-н Главен прокурор, ако бяхме излезли от мутренските времена, щяхте ли да сте на поста си?

  • ивайло мирчев-
  • главен прокурор-
  • правна комисия-
  • народно събрание-
  • парламент-
  • съдебна реформа-
  • демократична българия-
  • иван гешев

"Партиите на статуквото са готови на всичко, само и само да не си напише този парламент домашното по предмета “Съдебна реформа", смята Мирчев

Ивайло Мирчев: Г-н Главен прокурор, ако бяхме излезли от мутренските времена, щяхте ли да сте на поста си? - 1
Снимка: ФАКТИ

"Не знам дали сте виждали какво прави третокласник, когато не иска да си напише домашното. Ей това се случва напоследък в българския парламент. Родителите веднага ще ме разберат. Пояснявам за останалите - третокласникът прави всичко, ама всичко възможно да избегне писането на въпросното домашно: прави се, че няма домашно; домашното всъщност е за друг ден; домашното е за друг клас; точно него са го освободили от домашното; той това домашно си го знае, няма нужда да го пише; боли го зъб; боли го малкото пръстче на дясната ръка и не може да пише; гладен е и не може да се съсредоточи… Схванахте картинката.

Е, и при нас в парламента е така напоследък. Партиите на статуквото са готови на всичко, само и само да не си напише този парламент домашното по предмета “Съдебна реформа”. То не бяха процедурни трикове и провалени кворуми, то не бяха спорове за несъществени работи с часове, то не бяха абсурдни вотове... Превърнаха гласуването на актуализацията на бюджета в тотален цирк - чак днес мина актуализираният бюджет на Здравната каса. Да го е срам човек да гледа. И защо това? Само и само да не може Правна комисия да си проведе заседанието и да не може да гласува проблемните за Гешев и придворните му закони. Когато заседание все пак се състои - както стана днес - то бива прекратено, преди да си довърши работата, под предлог, че не може да се дублира с пленарно заседание, нищо че пленарното заседание междувременно бива отложено за по-късен час".

Това написа във Facebook публикация народният представител от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

"Естествено, към цирка, разиграван от нашите парламентарни “третокласници” се добавят и изявите на главния прокурор. На въпросите на Надежда Йорданова за неразследваните пачки и кюлчета, главният прокурор отговори с демонстративно снизхождение - не можел да казва на прокурорите какво да правят. Освен това - пак по негови думи - за резултатите от борбата с корупцията бил виновен Наказателният кодекс от времето на Тодор Живков. А за разкош по-рано днес Гешев нарече нашите законопроекти за реформиране на системата “обезкостяване и тричане на българите” и заплаши, че ако бъдели приети, престъпността щяла да скочи и внезапно щели сме да се върнем в мутренските времена от 90-те. Ама, г-н Главен прокурор, ние излизали ли сме от тези години наистина? Ако бяхме излезли, щяхте ли да сте на поста си днес? Не мисля", допълва Мирчев

"За такива сценки говорим в този парламент. И докато при третокласниците е донякъде разбираемо и обяснимо да търсят изход от задълженията и отговорностите си, то когато говорим за народни представители, натоварени с управлението на държавата, подобно поведение може да бъде обяснено единствено с тежки задкулисни зависимости. И страх. Страхът, че наближава моментът, в който тази държава ще се освободи от корупционния захват, който я души и ще си поеме дълбоко и свободно въздух за първи път от десетилетия. Каквото и да направите, моментът наближава, дами и господа от статуквото. България ще бъде свободна. А Вие ще завършите годината със “Слаб (2)”, завършва народнният представител.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 50 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забелязах

    44 8 Отговор
    Каскета е с яко разтреперен глас. Всеки момент ще ревне.

    Коментиран от #9, #14, #31

  • 2 ТаУмВзе

    16 26 Отговор
    А ти соросоидче долно, щеше ли да има челче, повече от пръст? Защото, долният каскет е пряко следствие от ицко, шефче ти е. И бивш гербераст ма!

    Коментиран от #32

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 GGG

    38 8 Отговор
    Виждаме един синхрон в действията на ИТН, ГЕРБ и ДПС ,дали е това новата следваща коалиция?

    Коментиран от #15, #17, #26, #27

  • 5 Бойко Кюлчев

    22 5 Отговор
    Аз си ги избирам
  • 6 Севда

    14 9 Отговор
    Почна ли да ходиш на фитнес?
  • 7 мафия

    19 9 Отговор
    ГЕРБ, БСП, ДПС, ИТН, ВМРО престъпни групировки. Нови затвори трябва да се строят за всички вас корумпирани безделници. Само тогава България ще е правова и свободна от вас, милиончерчета без морално покритие.
  • 8 666

    26 7 Отговор
    Гледах каскета простоват по една телевизия ...уточнявам -нито една от трите измислени медии дет са имат за номер едно и така ,гласчето на иванчо много трепереше ,интересно защо ли като е "честен и достоен" главен прокурор. Отговора го знам ,съвестта на каскета не е чиста и има за какво да се притеснява .Въпроса е тоя наглец докога ще прави българския народ на малоумни ! Нагъл до безобразие !
  • 9 666

    22 6 Отговор

    До коментар #1 от "Забелязах":

    Когато съвестта на човек не е чиста ,това е резултата ... трепереш глас и изчервяване !
  • 10 ЧОБАН

    12 8 Отговор
    АКО БЯХМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ТИ ЩЕШЕ ДА КОПАЕШ КАНАЛИ
  • 11 два пръста чело

    10 11 Отговор
    Да то беше питал лично, кво се правите а много отворени от Дай България?! Идва ви на крака, едно просто ченге, а вие сте по-прости и от него и не можете да го закопаете.
  • 12 ГЕРБ

    9 7 Отговор
    ШИШИ АЙДЕ У ЛЕВО
  • 13 СУВЕРЕН

    10 11 Отговор
    ЩО РИВЕШ БЕ СМОТЛЕК НАЛИ ЦЕЛИЯТ НАРОД ВИ ПОДКРЕПЯШЕ КВО СТАНА НА ИЗБОРИТЕ СЛУШАИ ТОШКО МЛЪКВАЙ И СИ СЯДАЙ НА ДЕБЕЛИЯ Г
  • 14 За пръв път

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Забелязах":

    го видях притеснен! Някъде се беше изпарила наглостта му.
  • 15 Ментата

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "GGG":

    не го и крие вече, а останали две партии не го опровергават.
  • 16 Тако Пеков

    3 4 Отговор
    Шиши 2 по глупав и от шиши 1!
  • 17 Иван4о

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "GGG":

    Дано стане коалицията.
  • 18 Един от народа

    6 8 Отговор
    Г-н Мирчев се изживява като мутра, а с тия желания за закриване на спецсъда определено иска да ни върне мутренските времена.
  • 19 Лай'новозо

    7 4 Отговор
    Мале, тва... с кво го раните бе деебъ?
    Тва като седне у кенефа и...запуши клекалото.
  • 20 Местният

    3 2 Отговор
    ТО ЕДНИ ЗАКОНИ НАКАЗАТЕЛНИ АМА . НО ЗА ЕДРО ГОЛЯМО КРАДЕНЕ И ЗЛООПОТРЕБА С ВСАСТ И НЕЩО В БУЛГАРИЯ ЗАКОНИТЕ НЕ РАБОТЯТ КАКТО ТРЯБВА ЗА ВСИЧКИ ЗАЩО ЛИ!?
  • 21 БКП+герп+сдс

    1 1 Отговор
    +дпс.

    Тези ОПГ трябва да ги забранят със специален закон!
  • 22 само факти

    4 6 Отговор
    СЛУГИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ ИСКАТ ДА СВАЛЯТ ЕДИНСТВЕНИЯТ ГЛ.ПРОКУРОР КЛЙТО СЕ ЗАЕ С ОЛИГАРСИТЕ КОИТО ОГРАБИХА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.

    Коментиран от #28

  • 23 Огнян Балкански

    8 2 Отговор
    Стана ясно, че елитната гвардия, пазеща Цитаделата на мафията се съ6стои от Каскета, специализираните (излишни) съдебни органи и висшия антисъдебен съвет.

    Ще ги бранят истерично и отчаяно, защото без тях ще престанат да бъдат по-равни.
  • 24 Що за

    2 2 Отговор
    Глупав въпрос ! На някои хора нивото на интелигентност им личи още от физиономията !

    Коментиран от #25

  • 25 не позна

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Що за":

    Въпросът не е глупав а реторичен.
    Но ти се леко неумен и не можеш да го схванеш.
  • 26 Хаха хаха ха

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "GGG":

    Плямпалото Борисов го е страх да се кандидатира за президент!
    Защото ще загуби катастрофално от Радев!
    И ще стане за резил!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бай Йордан

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "само факти":

    Ко риечи....
  • 29 Сър Пичук

    1 0 Отговор
    Мирчев е бил много млад и зелен по време на мутренските времена, така, че си няма и представа какво е било за да говори, че сме все още в тях.
  • 30 Мда

    1 0 Отговор
    Като те гледам, наистина не сме излезли от мутренските времена !
  • 31 Вижда се

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Забелязах":

    Протесните партии по корьём ще се влачат но ще угодят на мутрите за да варна божков и василев / иначе пари трябва да врЪщат /Народа обедняла с всеки ден те за прокорорски мераци мислят
  • 32 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Фуражката много се Страхува от гешев
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове