Last news in Fakti

12 Март, 2013 08:17 11 203 12

Масово сменят полицейски шефове

Масово сменят полицейски шефове - 1
Снимка: БГНЕС

Масово сменят полицейски шефове, обобщава „Труд”

Правителството на ГЕРБ в оставка прави масова подмяна на полицейски шефове в страната, съобщиха за "Труд" синдикални активисти.

В Бургас са сменени шефовете на РПУ-Царево и РПУ-Сунгурларе - Петър Петров и Михаил Луков. Причината - навършили пенсионна възраст. Предстои пенсиониране и на началниците на охранителната полиция и паспортната служба в Бургас.

В Монтана и областта се върти бурен кадрил на полицейски началници. След като бе обявено, че бившият шеф на ОД на МВР комисар Валери Димитров по собствено желание напуска поста си, мястото му бе заето от началника на РПУ-Монтана гл. инспектор Даниел Псалтиров. Магистърът по право и каратист с черен колан Псалтиров стана най-младият МВР директор в страната - той е 31-годишен. След няколко дни начело на РПУ-Монтана застана гл. инспектор Бисер Йончев - дотогавашен шеф на криминалистите в Берковица.

 

Посланик Марин Райков ще е служебният премиер на България, пише „24 часа”

Посланикът във Франция Марин Райков ще е служебният премиер на България.

Името му ще бъде обявено днес в 16 часа от президента Росен Плевнелиев. Тогава държавният глава и служебният премиер ще направят изявления.

Назначеното от президента служебно правителство ще трябва да подготви предсрочните парламентарни избори на 12 май. Преди седмица Плевнелиев обяви, че ще има трима вицепремиери, като така очерта и приоритетите пред този кабинет - социална политика, икономика и финанси и еврофондове.

В интервю за австрийския в. "Щандард" от вчера президентът описва бъдещите министри като хора, успели да изградят сами своята компетентност и репутация.

Проф. Иван Ангелов: Предлагам 25 мерки за излизане от кризата, брои „Преса”

''България е в екстремна криза, което налага екстремни антикризисни мерки, които да се открояват от тези, предлагани в нормални, рутинни условия.'' Това заяви в анализа си проф. Иван Ангелов на дискусия с участието на членове на УС и на редови членове на Съюза на икономистите, на експерти и специалисти.

''Българите са лъгани много и доходите им са задържани умишлено през последните 20 г., за периода те нарастват два пъти по-бавно, отколкото производителността на труда им,'' категоричен е Ангелов. ''Ако ги сравняваме с тези в другите европейски страни по БВП на човек от населението сме на 45-46% от средното за тях, а по заплати сме 25%, два пъти по-ниско. Поради това гражданите с право настояват за някакво, макар и скромно увеличение, което управляващите отклоняват''.

Минахме на магарешко, предупреждава „Монитор”

По 1,30 лева за килограм живо тегло вървят магаретата за клане по селата. Дългоухите домашни помощници имат чисто червено месо и макар да има тънкости при приготвянето им, все повече хора слагат на трапезата си от деликатеса. Най-големи почитатели на магарешкото са в Северна България, показа проверка на „Монитор”. „От животно, което тежи около 300 кила, получавам 60 ­-70 кг месо”, обясни Иван Петков, земеделски производител от Плевенско. Обяви за продажба на магарешко месо, което на вкус трудно може да се различи от телешкото, има и в интернет.

Сметките ни за ток заложени срещу кредит, пише „Стандарт”

Националната електрическа компания (НЕК) и сметките за ток на всички българи са заложени в полза на американските компании ContourGlobal и AES, които държат съответно ТЕЦ-овете "КонтурГлобал Марица-изток 3" и "Ей И Ес Гълъбово". Това стана ясно от думите на министъра на икономиката в оставка Делян Добрев. С двете компании са били сключени договори, в които в тяхна полза са били заложени вземанията на НЕК от сметките за ток на българските граждани, които влизат в компанията през трите ЕРП-та.

Властта се бори с мафията помпозно, с опонентите си – незаконно, коментира „Сега”

Властта няма сили да се справи с борбата с мафията и с отнемането на придобитото по престъпен начин имущество, но с охота ще се заеме с проверката на имотите и доходите на ръководствата на гражданските сдружения и отделни граждани, които са й опозиция. Затова конфискацията се изчерпва с помпозни събития като подписване на споразумения между държавни органи, които по закон са длъжни да си сътрудничат, а скандалният законопроект, с който неправителственият сектор, частни дружества и отделни граждани се приравняват на висшите държавни длъжности, има всички шансове да бъде приет по бързата процедура още днес.

 

България спасила общо 80 000 евреи от лагерите на смъртта, пресмята „Новинар”

България е спасила с около 30 хил. евреи повече от лагерите на смъртта на нацистите по време на Втората световна война, отколкото се смяташе до момента.

Освен 48 398-те, които са се намирали на територията на царството, от сигурна смърт в Аушвиц или Освиенцим са избягали и други около 30 хил. души извън нашите граници, които са получили транзитни визи от посолствата ни. Това обяви председателят на Държавна агенция „Архиви” доц. д-р Мартин Иванов при представянето на сайта, посветен на 70-ата годишнина от спасяването им.

„Малък народ се възправи срещу безумието. Освен тези на родна територия дипломатите ни в други столици са издавали визи, чрез които евреите са бягали от нацистите. Документите са важали за пътуване до свободните земи, както и до Америка”, заяви Иванов. Той разказа как в един от документите е посочено, че семейство е натоварено на яхта от Бургас, за да отпътува за САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 2 младежа

    0 0 Отговор
    По повод последния абзац за спасяването на българските евреи от нацистите , адмирирам подобно решение и действията на тогавашните политици за спасяването на тези хора. Въпроси ми е какво е направила държавата Израел за БГ в знак на благодарност освен потупване по рамото по повод на тези чествания .
  • 3 До младежа

    0 0 Отговор
    ДО младежа: Някой ден може да имаме повод да потърсим реална помощ от Израел. Вярвам, че те ще се отзоват. Дано все пак няма такъв сюжет.
  • 4 младежа

    1 0 Отговор
    Това бъдеще време ни изяде главата. Все чакаме нещо да стане. Тези които трябва да направят нещо все търсят келепира. Благодаря за дискусията, но все пак отговор няма.
  • 5 дактило-скоп

    1 0 Отговор
    Абе тия двамата на снимката много ми приличат на полицаите от Сен Тропе-старши полицай Крюшо и колегата му полицай Фугас:D:D:D:D:D
  • 6 Фирфюрфен

    0 1 Отговор
    Всички директори на РПУ-тата в София са членове на масонските ложи и защитават и покровителстват престъпността в страната. Визирам 1-во РПУ София най-вече.
    Не само подмяна е необходима, но и съд с ефективна присъда, защото хората от МВР са главните виновници за безредието по пътищата и престъпността. Следващите са господата от съдебната система.
  • 7 abe, mani...

    0 0 Отговор
    снимката е уникална, как да не и сложи някоя и друга реплика, и за фейса, а иначе престъпниците с пагон са една от напастите, които задушават държавата.
  • 8 petrov

    0 0 Отговор
    В село Правец няма да го сменят,както и областния на София област и бивш кмет Красимир Живков
  • 9 EMSKI

    0 0 Отговор
    Ама секретарчето как "бегло" гледа късата поличка!!!!
  • 10 по темата

    0 0 Отговор
    Какво ли се гласи Цветанов, като е пътник!

    Коментиран от #12

  • 11 кик

    0 0 Отговор
    пяната и престъпниците са в пагон..най агресивните са в властта и мвр и армията
  • 12 pacoran

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "по темата":

    Кви пътници бе пак ГЕРБ ще спечелат щото повече не трябва да се дава власт на БСП и ДПС който разграбиха България и ни докараха до просешка тояга
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове