Last news in Fakti

20 Септември, 2021 19:42 8 346 67

Васил Божков писа отворено писмо до евродепутат

  • васил божков-
  • отворено писмо-
  • софи ин’т велт

Софи и`нт Велт и делегация от нейната комисия ще посетят София в четвъртък и петък

Васил Божков писа отворено писмо до евродепутат - 1

Бизнесменът Васил Божков, който се укрива в чужбина и срещу когото са повдигнати 19 обвинения, е изпратил отворено писмо до евродепутатката Софи ин’т Велт - председателка на мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент.

В писмото си Божков заявява, че неговият случай е емблематичен за това, че в България върховенство на закона няма и призовава ин’т Велт да разследва действията на българската държава спрямо него и дружествата, в които участва като акционер. Васил Божков описва в писмото си детайлно случилото се с него и свързаните с него компании през изминалата година и половина.

Софи и`нт Велт и делегация от нейната комисия ще посетят София в четвъртък и петък. Очаква се те да се срещнат с президента Радев, служебния премиер Янев, с министри, с главния прокурор, с омбудсмана, с представители на гражданското общество.

Очаква се да бъдат повдигнати въпроси, свързани с върховенството на закона, включително свободата на медиите и борбата срещу корупцията.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    37 65 Отговор
    Ела тук и всичко ще си получиш ама не ти стиска

    Коментиран от #36

  • 2 Стойко

    56 19 Отговор
    Това писа Божков -
    Повече от десетилетие Върховенството на закона в България бе заменено от върховенството на властимащите .

    През 2020 за седмица след координирана атака на репресивните органи на цялата държава бяха погазени повечето съществуващи закони. Цяла индустрия беше съсипана и десетки хиляди останаха без работа. Семейството ми беше репресирсирано брутално. Десетки близки и служители арестувани без причина и никакви доказателства. Световно значимата ми колекция заграбена. Инвестиции и имущество експопреирани.

    Сигналите и доказателствата ми, които разобличиха рекета на хунтата отекнаха е САЩ, които решиха да накажат мен, а не тях и останаха глас в пустиня в България.

    Моят случай е емблематичен пример как в България върховенство на закона няма. Описал съм подробно всичко в отворено писмо до делегацията на ЕП, представителството на ЕК в България и медиите.
    БъдетеЗдрави

    Коментиран от #66

  • 3 Бисер

    56 44 Отговор
    Га яде баницата не рева

    Коментиран от #11, #20

  • 4 ТаУмВзе

    47 25 Отговор
    Горкия! Продавал картончета за търкания и плащал на герберастията. Нещо ново?
  • 5 Пръц

    59 19 Отговор
    Гн Божков не се укрива в чужбина а е политически емигрант в Дубай.
    Но мисирките дуднят каквото им е наредено от олигарсите собственици на медии закриляни от режима в БГ.

    Коментиран от #13

  • 6 Българка

    47 17 Отговор
    Прав е г-н Божков, той никога не е направил нещо неморално. Бойко е виновен, Бойко го е изнудил, г-н Божков никога не е предлагал на някой човек пари.Той не е платил на нито един политик.

    Коментиран от #15, #23

  • 7 Негво

    29 8 Отговор
    право е !
  • 8 ЕХАА

    22 36 Отговор
    ТОЯ ОТВОРКО ,ЩО ДРЕМЕ ТАМ ...??? И КАЖЕТЕ КОЙ ГО ПРЕДУПРЕДИ , ЗА ДА СИ ХВАНЕ ОЧИТЕ И ДА ИЗБЯГА ....СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ГЕРБ !!! А КОЙ ТОГАВА ???

    Коментиран от #10

  • 9 розово

    27 9 Отговор
    Тези ДС кадри не мирясват.Голям зор ще е България да се освободи от тях и да стане нормална държава.
  • 10 Ми........

    24 14 Отговор

    До коментар #8 от "ЕХАА":

    Може би са го предупредили ПОЧТЕННИТЕ , които ДРАПАТ за властта !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 оня с коня

    9 16 Отговор
    Вместо да изпрати Есемес до въпросното Лице депутатстващо в ЕП,Бажков е избрал варианта да прати Писмо ,което предвид Затихващите Функции на Пощата в Международен мащаб вероатно ще стигне след между 2 месеце и 20години.Отделно пък че ако някой Пощенски служител по Трасето реши че Незапечанатият плик на т.н. "Отволено писмо" не съответства на Стандартите,като нищо ще го хвърли в Кошчето.

    Коментиран от #17

  • 13 Бамбука

    18 26 Отговор

    До коментар #5 от "Пръц":

    Какъв емигрант е Черепа? За какво са делата? Щом е невинен и има пари да си наеме адвокати, да се яви в съда. При толкова публичност, кой ще смее да му направи нещо? Аааа, май не е много сигурен, че е невинен, май крадеца вика дръжте крадеца и го знае. Няма нищо , нито едно доказателство срещу Бойко и Гешев, ако имаше да ги е извадил, а той като Рашков само говори. Съда на голи думи не вярва,доказателства трябват.

    Коментиран от #25, #26

  • 14 бъди здрав

    17 9 Отговор
    Васка , поздравявам те с " Когато цъфнат теменугите " , знаеш го , всичките са гадове Васка и това го знаеш . Знаеш и кога и как ще се оправим и аз го знам. Не се познаваме , но в някои неща се разбираме , пък макар и да не си от моя тип хора. Понякога такива като теб постъпват много по правилно от някои други.
  • 15 Българка

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Кога ще спреш с кражботе на ника ми? Още повече коментарите ти са антибългарски во в подкррепа на мафията!

    Коментиран от #24

  • 16 среднощен

    15 2 Отговор
    Няма ли кой да предаде на г-н Божков, че ГЕРБ и Борисов вече на са на власт в България...? "Употребен и изхвърлен" - на там вървят нещата...
  • 17 Мазньо

    9 6 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    Това опит за каруцарски хумор ли беше?Е не се получи,но все пак е опит.
  • 18 Стига ревал

    13 4 Отговор
    Тъй става, когато си играеш с огъня, неминуемо се изгаряш! Сега и да ревеш файда няма.
    Имал си пари, да не си им ги давал на тях. Само с тези 60млн. за които говориш, си можел да си решиш проблема по друг начин.

    Коментиран от #30

  • 19 сигуурно

    14 6 Отговор
    Набухаха го на боко с 300.
  • 20 А някой да

    19 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бисер":

    ти е попречил на теб да направиш такъв успешен бизнес, какъвто създаде Божков? Не,нали? Така че в опитът ти за ирония прозилра завистта на неуспелия. Каквато впрочем бе и основата на "принципността" на Б.Борисов, Вл.Горанов и пуделчето им Гешев...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПЕНЦИОНЕР

    9 15 Отговор
    ...... БОШКОУ... Е ПРАТИЛ... ПРЕЗМЪТНО ПИСМО... БОШКОУ БОШКОУ.... ТИ СИ ПЕСТЪПНИК..!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #33

  • 23 Нещо не си

    19 5 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    запознат/а/ с фактите - Божков не само, че не е отричал, че е плащал на политици, но и е казала на кого и колко. Оттук нататък е въпросът "защо", на който въпрос трябва да отговорят българската прокуратура и балгарското правосъдие. Да си чувал/а/ някой от тези институции да прави поне опит да потърси отговора?

    Коментиран от #29

  • 24 Българка

    7 12 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Чакай да се изкажа , веднага ника, та ника. Виновен е Бойко Рашков, това имах в предвид, сега може ли да си плюя на воля фатмака, че ми е любимец/

    Коментиран от #34

  • 25 Разбира се

    11 7 Отговор

    До коментар #13 от "Бамбука":

    че "няма" доказателства - то снимките с ония доста евро не са доказателства, защото прокуратурата тактично за Борисов и удобно за себе си просто си затвори очете.... И само тук ли? А твърденията на Божков, че е давал едни пари - доста бюджетната къщичка на един бивш министър на финансите дали не са в причинно-следствена връзка - прокуратурата и тук се направи, че няма такова нещо... Други "намеци" искате ли?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 писмо

    16 3 Отговор
    Бай Василе, взе да хленчиш като вдовица за хеи. Счетоводителчето на мафията Владко, заедно с Мента и крадеца от Банкя, те ограбиха, а ти пишеш писма. Мента си вдигна цяла кооперация, Владко стана милионерче, а менискуса милиардер, а ти хленчиш. Каскета пък ти открадна колекцията и вместо да ги нариташ пишеш писма?
  • 29 Софрата

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Нещо не си":

    И аз ти дадох 2 000 € заем ама сега траеш като.. ШУТКА.
    Чакам си парите, цъ"рвул

    Коментиран от #57

  • 30 Любомир

    11 4 Отговор

    До коментар #18 от "Стига ревал":

    Много са повече от 60 милиона, но това е най фрапиращото и лесно доказуемо.Цецо Василев си трае за изнесените милиони през него и колко си е плащал и той.Ако един ден се разбере всичко, ще е баснословни суми и няма да ги върнат, а като Лили Пвлова с 35 мил. от Язовира, ще си живеят всичките по чужбина.
  • 31 Страх и памперс

    15 11 Отговор
    Проектът на Петков/Василев е краят на ГЕРБ и ДПС. Това е краят на Борисов, Доган, Пеевски и свързаните с тях лица.

    Коментиран от #67

  • 32 Борисов подгони Стефан Софиянски

    7 6 Отговор
    С трите дъщери и жена му Алиса защото въведе валутния борд в България и подгони Васил Божков защото дъщерята на Стефан Софиянски се омъжи за сина на Васил Божков и Васил Божков беше спонсор на професионален футболен клуб Левски София съкращението БГ е в интернет за България и за автомобилите и сектори Б и Г да в един стадион с комунистите разделят народа от 1948 на сини и червени за да владеят България
  • 33 Селим

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "ПЕНЦИОНЕР":

    Много ПРЕЗМЪТНО си се изказАл.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Георги Аспарухов

    7 5 Отговор
    ГУНДИ Г12 беше убит от комунистите който му дадоха конфискувана Алфа Ромео от чужденец на границата на България

    Коментиран от #58

  • 36 карамфила

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "АБВ":

    Преторианската гвардия на гешев каскета за какво е,да си бърка в носа и да прави бипцеси по фитнеса ли?Ще очистятВаско Черепа за отрицателно време и ще го представят за трудова злополука.и после 20 години дела срещу неизвестен извършител и давност,също като делото Милен Цветков чака се давност при явен убиец.
  • 37 Както каза Петър Стоянов

    6 2 Отговор
    Бог прощава но не забравя
    Костов кажи си
    Признат грях половин грях
  • 38 Цецо

    10 8 Отговор
    Ха ха, смешната мишка Божков, къде си бе Василе, нали беше много голям милиардер, майката на убиеца на Милен Цветков плати на съдията да го пуснат, а ти с милиардите си неможеш, да не се окаже, че изобщо не си толкова богат за колкото се представяш кукло!!!
  • 39 ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ОТ ПОЧТЕННИ !

    6 10 Отговор
    БЪЛГАРИ ! ИЗДИГАМЕ БОЖКОВ , ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ , ТОЙ Е ДОСТОЙНИЯ КАНДИДАТ !!!

    Коментиран от #41

  • 40 Казал

    8 4 Отговор
    рекъл и нищо безспорно, нищо черно на бяло. Севда била инкасатор и какво от това. Явно Божков е обикновенна надувка оцелял по случайност.
  • 41 Хи хи хи

    7 5 Отговор

    До коментар #39 от "ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ОТ ПОЧТЕННИ !":

    На Фатмака му се клатят краката !!! Сега вече няма да го пусне тук , докато не минат изборите !!!!!!!!
  • 42 АЛО ПОСАТЕЛЧЕТО

    9 4 Отговор
    Ела да се видите с Гешев....да видиме кой е по ербап
  • 43 Последния Софиянец

    8 6 Отговор
    Аз пък вярвам на думите на Васко.
    Той каза .." Оня шапкар е ..Фигурант"
    "Протестите ги организирах АЗ"
    Е , сега са други ама..пак така
  • 44 Идвай си Бож - ков , да оправиш

    5 5 Отговор
    ФАТМАШКИЯ БАТАК ! И ДА СИ ВЗЕМЕШ ПАРИТЕ СЪС ЛИХВИТЕ ОТ ЛИСУНГЕРА ОТ ДОНДУКОВ КОИТО МУ ДАДЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ !!!
  • 45 Божков трябва да осъди Радев който

    6 4 Отговор
    Направи изявлението пред президентството Мутри Вън
  • 46 Атанас Тилев

    5 6 Отговор
    вЕрвайте му на Божков, не виждате ли, че няма пари и зъбите да си оправи, опадали са му като конски фъшкии, той беше просто поставено лице, както е Пеевски, бушоните изгарят а парите си остават в Кукловодите!!!
  • 47 Божков няма зъби защото НЗОК

    4 8 Отговор
    Не плаща за зъболечение а писмата пица и шкембе войводата ограбиха НЗОК с 1,5 млрд. левро и 2 млрд. левро за няколко папиРУСИ договор за летящи ПАПИруси
  • 48 Българите плащат Зъбен данък

    7 0 Отговор
    На НоменклаТурците които се целуваха на Орлов мост
  • 49 салам народен

    9 5 Отговор
    Българинът мрази богатите хора! Каквото и да пишеш, щом си много богат, милост не чакай!
  • 50 въпрос

    1 6 Отговор
    Може и да е прав, ама властта в България се смени, защо не се връща?
  • 51 БКП=герп+сдс

    4 1 Отговор
    +дпс.

    Прав е Божков! У нас цялата държавна администрация - съд, прокуратура (гешефтура), милиция, ..... обслужва ОПГ герп и това продължава и сега.....
    Как ще има справедлив процес!?
  • 52 122333

    4 4 Отговор
    БОШКОВ много добре процедираш, бързаш бавно и умната! Не слушай никого, слушай разума и когато му дойде времето ще постъпиш разумно! НИКОГА не забравяй, че си длъжник на обществото, защото можеш да направиш много за своя НАРОД! Имаш и финанси, имаш и ум в главата и духовно ще станеш най-богатия българин! Материалното богатство е течаща река, духовността и помощта са ОКЕАНА! УСПЕХ!
  • 53 адв.Поткодеров

    2 1 Отговор
    Ако тоя е милионер или милиардер както го изкарват, до сега 100 пъти да се е върнал и да си живее царски в рая на престъпниците - република България
  • 54 достойнство

    4 2 Отговор
    САМО ФАКТИ.ЧЕРЕПА Е ДОКАЗАН ПРОДУКТ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДС С ДОСИЕ А ИСАМИЯТ ТОЙ СИ ПРИЗНАВА,ЧЕ СА МУ ПОМОГНАЛИ "САМО В НАЧАЛОТО"ОСИГУРЯВАЙКИ МУ МОНОПОЛНО ПОЛОЖЕНИЕ ПРИ УСЛОВИЕ ДА ОТДЕЛЯ ОПРЕДЕЛЕНИ СУМИ ТАМКЪДЕТО ТРЯБВА-КАКТО ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ.САМО,ЧЕ В ЕДИН МОМЕНТ ТОЙ НАТРУПА ТОЛКОВА ПАРИ,ЧЕ ПРЕВЗЕ ДЪРЖАВАТА И ОПРЕДЕЛЯШЕ КОЙ КАКВА ДЛЪЖНОСТ ДА ЗАЕМЕ/СПРАВКА РАЗПРОСТРАНЕНИЯ РАЗГОВОР В ИНТЕРНЕТ В КОЙТО НАРИЧА РАДЕВ -ФИГУРАНТ./ОЛИГАРСИТЕ БЯХА НАТРУПАЛИ МИЛИАРДИ МНОГО ПРЕДИ ГЕРБ ДА ГИ ИМА.ХОРАТА ВЕЧЕ БЯХА ИЗГУБИЛИ НАДЕЖДА,ЧЕ НЯКОЙ ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ СТЯХ.ГЕРБ ЗАПОЧНАХА РАЗЧИСТВАНЕТО НА ОЛИГАРСИТЕ И Е ЯСНО ЧЕ СЪПРОТИВАТА ЩЕ БЪДЕ ГОЛЯМА,ГОТОВИ ДА БЪДАТ КОРУМПИРАНИ В Б-Я НА ВСЯКА КРАЧКА
  • 55 Истината за Васил

    5 2 Отговор
    Божков няма пари бе хора, за това е в тази позиция, дадоха му куфарчета през 90те и след 30години си ги взеха умножени по 1000, той не се крие от съд и прокуратура, а се крие защото го е страх за живота му, гъкне ли по тази тема е мъртвец, всичко друго е само за пред народа и медиите
  • 56 таньо

    3 1 Отговор
    ВаСКО, приказката за Супата и как да я духаш помниш ли я. Вземи да се поупражняваш
  • 57 Първо

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Софрата":

    -няма как да си ми дал заем, защото от прошляци пари не вземам; второ - като няма доводи, започват измислици и квалификацзии; трето - хайде обясни ми ЗАЩО Божков ЩЕ СИ ИЗМИСЛЯ, ЧЕ Е ДАВАЛ ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ, че и ще го заявява публично, при положение, че даването на такива пари е наказуемо и за даващия, и за получаващия; трето - защо прокуратурата не направи нищо по въпроса - нито спрямо обявените за получатели, нито спрямо снимките с шкафчето, за които и тя, и Борисов косвено признаха, че са автентични?
  • 58 Поредната

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Георги Аспарухов":

    глупост. И защо име на някои да убиват някакво футболистче? Ако някой по онова време би пожелал да изхвърли някого, имаше далеч по-лесни начини , отколкото да организираш катастрофа със случаен камион и да го разположиш така че, движеща се перпендикулярно и с висока скорост кола да се вреже точно в резервоара...
  • 59 Gowo

    2 1 Отговор
    Ми хайди де....колко време го чакаме някой от Европа да се сети за нас.Кьовеши ни отсвири .Меркел не ни брои за чеп Бойко още малко и ще става патриарх Нико не го спира.Каквото пожелае , има го
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Божков много наедрял в ханша :)
  • 62 Прав е Божков

    3 1 Отговор
    Ако имаше върховенство на закона още преди 20 - 25 г. щеше да е у панделата до живот. Да прав е.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Връзкар

    1 1 Отговор
    Големия бизнесмен Божков. Абе ти да не измисли тесла, кока кола и др. Урева целта планета. Спреха ти кранче то. Нещ тник.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Radi

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Хора бягайте от там това не е държава няма закони!!!
    България служи на чужди интереси. България служи на чужди интереси
    България вече не наша вече е чужда
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове