24 Септември, 2021 07:09 5 659 23

МО обявява защо се е разбил МиГ-29 край Шабла

  • георги панайотов-
  • миг-29-
  • шабла

На пресконференцията е поканена и съпругата на пилота - Димитрина Попова

МО обявява защо се е разбил МиГ-29 край Шабла - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще обяви резултатите от всички действия, предприети от министерството и неговите структури, за изясняване на обстоятелствата, свързани с инцидента с падналия МиГ-29, при който загина подполковник Валентин Терзиев, съобщи БНТ.

На пресконференцията е поканена и съпругата му - Димитрина Попова.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ген.Соболев

    50 8 Отговор
    Да, лъжат, че пилота е загубил ориентация, 3 месеца държаха черната кутия и се чудеха какво да измислят, бил скъсан лентов кабел и за това не можели да я разчетат, господа военни ,,лентови кабели,, се продават в абсолютно всеки магазин за компютри и аудио техника, жалки сте!!!
  • 3 Какво още

    25 19 Отговор
    се обясняват като ученички, разби се от неопитност на пилота. За първи път прави подобен полет през нощта, само за да се натегнат(или са го задължили) пред натовските кравари!

    Коментиран от #8

  • 4 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    13 28 Отговор
    Смешник изпълнява нареждане на фатматка.
  • 5 ДР ШИРМАНОВ

    11 6 Отговор
    НЕ СТЕ БИТИ, КАКТО ТРЯБВА! ЗАТОВА СЕ РАЗБИ САМОЛЕТА :)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 генералисимус

    20 8 Отговор
    Най-вероятно разследването е показало, че го е свалил военният, който беше намерен с куршум в главата. След като го е свалил, се е самоубил. Така с една лъжа ще оправдаят два трагични случая причинени от висшестоящите престъпници.
  • 8 РЕАЛИСТ

    4 32 Отговор

    До коментар #3 от "Какво още":

    Прав си. Това беше първата версия изказана от опитни пилоти и тя излезе вярна. Звездите с отразяват в морето и е объркал, кое е горе, кое долу. Забил се е морето, като пирон в кисело мляко.Всичко друго бе спекулация и хайде да го изкараме герой, че потроши самолет за 10 милиона.

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Някой

    17 3 Отговор
    Е, не е нужно да четем докладът ви. Знаем, че единствено и само пилота е виновен. Нали? Все пак умрелият си е умрял, и може да понесе цялата вина. Няма да проваляме живота и кариерата на живи хора, бе, нали? И да ни лъснат мръсните кюлоти...
  • 13 Всички знаете

    13 3 Отговор
    Че самолетът е свален от приятелски огън и се чудя защо се правите на неразбрали. Случват се такива работи при военните. Пък може и да е тренирано Как се свалят руски самолети при необичайни условия
  • 14 РЕАЛИСТ

    4 8 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    И без да обиждаш , монтьорчето. Изказах мнение на пилоти, а не собствено, ама на село не ги разбирате тези работи. И черната кутия доказа същото, ама на прост човек върви доказвай нещо. Никога не знаеш , какви мисловни дейности се развиват в кухата му глава. Уреди има , ама некадърника не ги е гледал явно. То и тираджиите имат уреди, ама всеки ден катастрофи правят, въпреки че са много по опитни от тоя михлюз , дето само 30 часа е летял на годината.

    Коментиран от #17

  • 15 Търновец

    5 3 Отговор
    загиналия майор Терзиев e изпълнявал рутинна мисия – стрелба по въздушна мишена хвърлена от друг МИГ – обаче парашута на мишената дефектира и тя полита ускорително надолу – мисията става екстрeмална – имал ли е майор Терзиев опит с такава задачa? При ускорителното спускане се появяват големи инерционни сили – променят се дишанетo пулса кръвно налягане мускулна сила - трябвало e ръоводителят на учението моментално да го пpекрати – c 12 чаcа нaлйот за 6 месеца пилотът е нямал шанс. Горкия човек!!! Ръоводителят на учението и хората подготвили неотворения парашут носят отговорност за г-н Терзиев – съд за тях. Панайотов и Радвв въобще не ги коментираха???? А Радев се бори за втори мандат.

    Коментиран от #18

  • 16 Киро Тракторa

    7 3 Отговор
    МИГ 29 е свален от Натовска ракета

    Коментиран от #21

  • 17 Ми те

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    тези "пилоти" и те са толкова "знещи", колкото селяндур, бе. Вземи и прочети за да разбереш, че още от 60-те години в самолетите е вкаран бутон за автоматично връщане на самолета в хоризонтален полет спрямо хоризонта, точно заради загуба на ориентация горе-долу. Съмнявам се пилот на самолет да ти каже това което афишира, по-скоро са се изгъбаркали с теб.
  • 18 По принцип

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Търновец":

    е така, но с тази малка особеност, че пилотите летят с противокомпенсационни костюми предотвратява тези явления, появяващи се при големи претоварване. Другото, което е това че при поразяване на целта самолета не трябва да е на едно ниво с мишената, а локатора да при хване целта и да се направи пуска на ракетата.

    Коментиран от #20

  • 19 Перо

    2 0 Отговор
    А Министъра на МО ще обяви ли името и званието на отговорния и водещ полета на самолета в учението? Ще понесе ли наказателна отговорност или цялата вина ще остане в пилота 1-ви клас?
  • 20 Търновец

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "По принцип":

    Ръководителят на учението подготвя план и инструктаж и e трябвало да прецени как да се постъпи ако парашута на мишената дефектира. Имал ли е майор Терзиев тренировка и инструктаж за екстремална ситуация като тази? Ами самолeта технически годен ли e бил – щом парашута на мишената дефектира – можело е да имa други проблеми.
  • 21 Кузя

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Киро Тракторa":

    Е нали бяха наи добрите самолети бе,,, 🤣🤣🤣свален от натовска ракета...те руските кенефи са неунищожи ми....🤣🤣🤣🤣
  • 22 В е л и к и я

    3 0 Отговор
    Изключи Главен че /сега ще те сготвим/ щото американците са ни казали да махаме Миговете и трябва да покажем че са негодни вече ....!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове