Last news in Fakti

24 Септември, 2021 18:31 1 908 32

Каракачанов за цената на тока: Това е спекула и изтърване на положението от служебния кабинет

  • каракачанов-
  • цена-
  • тока-
  • спекула-
  • изтървано положение-
  • служебен кабинет

Политическите проекти са икономически и няма да направят нищо, казва лидерът на ВМРО

Каракачанов за цената на тока: Това е спекула и изтърване на положението от служебния кабинет  - 1
Снимка: БГНЕС

"Политическите проекти всъщност са икономически и няма да направят нищо, защото разчитат на външна подкрепа, а не на ясна идеология". Това коментира в "Денят на живо" по NovaNews лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той е на мнение, че тези хора не могат да водят българска политика и да защитават българските интереси пред Европа.

"Тази група от политически проекти няма да направят нищо. Те не са партии с някаква идеология. Като започнем от НДСВ и Бареков, това бяха лични проекти. Тези, които наблюдаваме сега в парламента, се плюха в парламента и отвратиха българските граждани. Това всъщност са икономически проекти, зад тях винаги е стоял един и същ човек. Това са ясни неща", добави той.

Относно инцидента със загиналия пилот на МиГ – 29 Валентин Терзиев и изнесената днес на брифинг информация за случилото се той заяви, че е предполагат именно това, което е представено като констатация – загуба на ориентация.

„В тъмното небето и морето се сливат. При тази висока скорост, оказва се, че самолетът на майор Терзиев се е движил с 900 км/час, буквално секунди са фатални, когато сте на ниска височина”, обясни той.

Според него вината не е и в служебното правителство, въпреки че не им симпатизира.

„Непосилните сметки не само на тока, но и на газта, горивата и на хранителните продукти са в следствие от спекула и изтърване на положението от страна на служебното правителство. То, по конституция, има една единствена задача – да подготви честни и продуктивни избори. Служебното правителство се зае да изчегъртва, да компрометира предишната власт. Ровейки, търсейки с нещо да уязвят предшествениците си, с идеята да им попречат на изборите, за да улеснят опозицията, която на практика решиха, че представляват”, смята лидерът на ВМРО.

Той припомни, че още преди години е предлагал законови промени срещу спекулата и цената на хранителните продукти, които не са били приети. Според бившият силов министър са допуснати и редица грешки в енергетиката.

„Още откакто един пореден проект, наречен НДСБ, започна преговорите с ЕС и в името на това да се задържи на власт, се съгласи да затвори първите четири блока на АЕЦ „Козлодуй”. Трети и четвърти блок бяха в изправност, технически годни и произвеждаха най-евтината електроенергия в Европа. България беше монополист тогава. Тя продаваше електроенергия на Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Косово, дори в пикови моменти на Италия”, добави Каракачанов. Той подчерта, че по време на обсъжданията на плана за възстановяване е предлагал да се преразгледа „зелената сделка”, която по негово мнение ще зачеркне цялата енергетика на България, свързана с въгледобива. Това означавало много служители да останат без работа, а токът да стане много скъп поради липса на алтернативни ресурси.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    7 42 Отговор
    Абсолютна истина!

    Коментиран от #11

  • 2 ужас

    45 4 Отговор
    От теб става само рекламно лице на БИЛА.
  • 3 Васил

    46 4 Отговор
    Алоооооооооо Каракачанка нали вие създадохте спекулативната енергийна борса и всичките накичени фирми прекупвачи към нея.

    Коментиран от #30

  • 4 Нагъл

    41 3 Отговор
    агент безроден ! Алчност неземна и нулева ценностна система !
  • 5 пожелание

    41 3 Отговор
    Двамата с валери вземайте кирките и отивайте да оправяте мрежата на границата ,белким ви спаднат тумбаците !!!
  • 6 Агент Иван , а при вас как беше

    36 1 Отговор
    2015 год.- цени на дизел и бензин 2.60 лв. В момента са по 2.20 лв. При земеделски министър Мирослав Найденов яйца от щастливи кокошки -0.40 ст.в момента 0.20 Ст. Олио 2017 год.- 4.80 лв. Сега 3 .80 лв. Цена кубик вода при Станишев 0.78 ст. 2019 г.при Герб 3.60 лв. Килограм луканка миналата година средна цена 25 лв.В момента 23 лв. Няма да ми стигне полето да изброя всички. Браво на служебното за увеличението на доходите
  • 7 Вечното дрънкало

    14 1 Отговор
    Електричеството се прави от газ,цената скочи 2 пъти,това повлича всички данъци такси,великият газ е в Русия,Стоковата Борса е в Англия,свободният пазар определя цените а дългосрочните договори са истината,кой разбрал,разбрал..
  • 8 Чудно

    29 2 Отговор
    Викам да изчакаме с проверката на данс. Да видим кои са фирмите. Да не се окажат от герберско патриотското мафиотско котило, които саботират държавата! Даже съм сигурен, че е така!
  • 9 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    2 23 Отговор
    Типично за БСП ....преди разстрелваха директно, сега ни разстрелват ценово
  • 10 ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ

    2 27 Отговор
    А фатмашкото управление ще ни довърши

    Коментиран от #12

  • 11 Гнусно е

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Да се крадат профили!
  • 12 А дано

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ":

    Мислех си, че вече си се изпарил

    Коментиран от #14

  • 13 666666

    20 1 Отговор
    Всичко е в резултат на лобисткото безхаберие в законите ,което нарочно допуснахте през годините управление с ГРОБ
  • 14 ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ

    1 15 Отговор

    До коментар #12 от "А дано":

    Когато се изпарят и БСП комундетата

    Коментиран от #16

  • 15 Кой назначи кевр

    20 0 Отговор
    Кой назначи кевр, кой освободи цените за да може спекулативно да прибират в шкафчето? Кой кой кой! Герб+дпс. Мафията да се изчегърта и унищожи!
  • 16 Кво се пениш ма кон

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ":

    Нали ти плащат от чекмеджето севда тв! Опрсвяй се! Михлюз
  • 17 Стойко

    14 0 Отговор
    Преди 1 година, месец август 2020 г цената на барел петрол бе отрицателна, тоест производителите и страните износителки на петрол плащаха за да им купуват продукцията! А в България при тиквата тогава по колонките дизел и бензин бяха по 1.95 лв. В момента цена 78 долара за барел а цените на бензин и дизел по 2.20 лв. Сега видях една касова бележка съм зареждал на 12 юни 2015 г.петък на цени по 2.46 лв.бензин. Погледнах в инфосток цени на петрола през годините и е бил 70 долара барел. Значи при тиквата 70 долара за барел цена 2.46 лв.бензин , сега барел 78 долара а бензин 2.20 лв.
  • 18 ВИСОКИТЕ ЦЕНИ СМАЗВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ

    2 10 Отговор
    Безсилни са...власта им се изплъзва

    Коментиран от #20

  • 19 Сух

    8 1 Отговор
    Прасето трябва да бъде направено на наденици..
  • 20 Стойко

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "ВИСОКИТЕ ЦЕНИ СМАЗВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ":

    Изплъзва им се само в празната ти кратуна....Виж рейтинга на президента смешко? 65.8% е на Радев, рейтинг на тиквата 15.1%...Коментирай смешко?
  • 21 Билла

    10 1 Отговор
    Това дебелак са подводни мини заложени от вас бившите управляващи.
  • 22 Йорго

    6 1 Отговор
    Шкембе воивода и ти да беше служебен премиер щеше да е същото положение.само лаици.
  • 23 Qwerty

    7 1 Отговор
    Краска, ти беше вицепремиер цял мандат и я виж дали и твоя подпис не стои под "зелената сделка". Още не ни е хванала амнезията наборе.
  • 24 бечев

    3 0 Отговор
    Биламенът с опиканите гащи.Ама краде като за послерно.Искам паспорт с облика на Сталоне,но със автограф от Каракачанов.
  • 25 балон

    4 1 Отговор
    Това са димни постановки, зад завесата проверете какво правят тези самозванци в Софийски общински съвет? Проверете, ще останете очаровани.
  • 26 Чиба бе

    4 1 Отговор
    Грухчо напикан
  • 27 питащ

    4 0 Отговор
    Ти какво разбираш от електроенергия бе. Айде стига прислугва на бойко, да не ти е отслабнало шкембете, че говориш глупости за да получиш някой лев да се наплюскаш.
  • 28 ааа нее

    5 1 Отговор
    Що го не скрийте тоа Шкембе войвода бре. Он срам и образ нема вие от медиите сурата му напреде бутате.
  • 29 Абе,

    4 1 Отговор
    Шкембе войводата откакто купи самолети на чертеж,много разбира от полети,бе ...
  • 30 оле оле боже

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Васил":

    Той пиша не знае коя година е, ти ще го караш да помни подобни неща. Изглежда ми, като някой, на когото са казали
    -Бро Появявай се от време на време по ТВ, ние ще вършим останалото. Ето ти ей това листче, там е написано какво да говориш. Обаче пича объркал лисчетата....
    -Аз бях тръгнал за Ляб....
  • 31 мда!

    2 0 Отговор
    Толкова е prost милия, че чак ми се свиди. Ако му дадеш една сопичка и едно ножче, няма да може да си я наостри за да си я подпъхне in the middle of him legs!
  • 32 ДЯДО

    1 0 Отговор
    Спеколата е 100 пъти по голяма от корупциата.А политиците не правят нищо .И засекретяват ЕНЕРГИЙНИТЕ ДОГОВОРИ .Защото там е голямата СПЕКОЛА .ДА не говорим за търговията.В българия всичко е измама .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол