Last news in Fakti

16 Март, 2013 09:58 16 498 16

2500 евро за отстрел на депутат и 5000 евро за министър

Преглед на печата

2500 евро за отстрел на депутат и 5000 евро за министър - 1
СНимка: БГНЕС

Писма до депутатите: Играта свърши! 2500 евро за отстрел на депутат и 5000 евро за министър, пише 24 часа

2500 евро за отстрел на депутат и 5000 евро за министър. Тези тарифи бяха разпространени в парламента до депутатите от ГЕРБ в последния работен ден на 41-ото Народно събрание вчера.

Народните избраници получиха адресирано лично до всеки един и надписано ръчно писмо. Пликовете бяха с марка от 0,65 ст. и пощенско клеймо. Като подател бе посочен "Народът" с адрес пл. "Народно събрание".

В него имаше лист с надпис "Играта свърши" от едната страна и рисунка на командоси в позиция за стрелба от другата. Под илюстрацията, наподобяваща реклама на компютърна игра, имаше надпис "Counter Strike" (Ответен удар - б.ред.). А със ситни букви бе изписано, че играта е "2.0 Borisov Beta Version".

В голямо кръгче като на мишена са посочени тарифите. Освен за министър и депутат, пари се полагат и за партийни членове - 1000 евро за 10 души.

Членовете на БСП и ДПС обаче се котират по-скъпо - по 1000 евро на човек. Невинните граждани се отстрелват безплатно.

 

Искаме помощ от Европа за безработицата, коментира „Труд“

България иска от Еврокомисията специална помощ за борба с младежката безработица, заяви президентът Росен Плевнелиев на срещата на върха в Брюксел. Това стана в деня, в който Агенцията по заетостта у нас отчете нов антирекорд - над 12% безработица за февруари.

За помощ се разчита на специална програма на Брюксел от 16 млрд. евро за държавите с най-голяма младежка безработица. У нас тя е 27% и е сред най-високите в ЕС.

България ще иска помощ от специална програма на Еврокомисията (ЕК) на стойност 16 млрд. евро за държавите с най-голяма младежка безработица. Това обяви вчера в Брюксел президентът Росен Плевнелиев след срещата на върха на ЕС. У нас младежката безработица е 27%. Ако не се класираме, страната ни иска повече гъвкавост да използва еврофондовете за тази цел, каза той.

 

210 хиляди с бонуси за топло, пресмята "Стандарт"

По 65 лв. бонуси за отопление ще получат най-бедните семейства в България. Близо 210 хиляди домакинства, които тази зима вземаха енергийни помощи, най-вероятно ще бъдат зарадвани с по още една месечна сума. Така ще могат да си платят тока или парното. Това е една от мерките, които служебните министри на финансите и на труда - Калин Христов и Деяна Костадинова, ще предложат на кабинета, научи "Стандарт". В момента държавата плаща на най-бедните общо 328 лв. за петте зимни месеца.

Бонус "топло" да се даде и на пенсионерите, които вземат до 200 лв. на месец, поискаха синдикатите.

До 7 дни ще представим цял пакет от мерки в  подкрепа на най-уязвимите хора, заяви вицепремиерът Костадинова. "Става дума за еднократни помощи", уточни тя.

 

Израелски министър с корени от София, разкрива "Преса"

Яир Шамир, чиято майка е родена в България, е назначен за министър на земеделието в новото правителство на Израел. Той е част от екипа на премиера Бенямин Нетаняху, който обяви успешен край на преговорите за съставяне на нов кабинет.

Шамир до момента бе шеф на Националната компания за пътищата, а преди това е бил член на директорски бордове в частни хайтек фирми. Назначението му се приема като заявка за допълнителна електронизация и автоматизация на селското стопанство в Израел.

Шамир е член на партия „Израел - наш дом“, която се яви на изборите в коалиция с „Ликуд“ на Нетаняху. В кабинет техни партньори са центристката „Има бъдеще“, „Движение“ на Ципи Ливни и крайнодясната „Еврейски дом“.

 

Всеки десети младеж на пазара на труда е без образование, тревожно обобщава "Сега"

Ситуацията с безработицата в България става изключително тежка, хората все по-трудно си намират работа, на пазара на труда продължават да излизат много неграмотни, за които няма работни места. Това показват данните на НСИ за работната сила през 2012 г.

Всеки десети младеж между 18 и 24 г. през миналата година е напуснал рано образователната система, което означава, че е не само без образование, но и без квалификация и опит. Тези хора са обречени дълго време да останат без занятие. За година безработните между 15 и 29 г. са се увеличили с 10 000 души от 118 500 до 128 500 българи, а коефициентът на безработица сред младите е скочил от 19.1 на 20.8%.

 

Дръзки обирджии свиха 50 бона посред бял ден в София, пресмята "Новинар"

Изключително дързък въоръжен грабеж, подобен на сцена от холивудски екшън, се е разиграл посред бял ден в петък в столичния квартал "Орландовци".

Около 14 часа в Столичната полиция бил получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на ул. „Планинско цвете” в квартал „Орландовци”. Когато униформените пристигнали на местопроизшествието веднага разбрали, че не става дума за поредната катастрофа.

Единият от участвалите в инцидента автомобили липсвал, докато в другия - който се оказал служебна кола на спедиторска фирма, имало завързани и бити хора. Пострадалите били много уплашени, но успели да разкажат какво точно им се е случило.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аги

    5 1 Отговор
    Хората биха ги отстреляли и безплатно. Стига да има полза от това.
  • 2 Симеон Тасев

    2 1 Отговор
    АБЕ ИМА ГОЛЯМА ПОЛЗА ДАЖЕ АМА НЯКОЙ МАЙ ГИ Е СТРАХ МНОГО ДАЖЕ КАТО БОРИСОВ ДЕТО КРАДЕ И С Г.ЗА СИ
  • 3 Human

    1 0 Отговор
    ... аз и за без пари бих ги отстрелял, но ценя своя живот много повече от техния и не бих го направил. Не си струва да гния зад решетките след това. В България има може би най - малко 3млн българи, които с радост биха си окървавили ръцете срещу тези корумпирани политици.

    Коментиран от #5

  • 4 Анти

    1 0 Отговор
    "210 хиляди с бонуси за топло, пресмята "Стандарт"" Малко са...няма да стигнат за всичкото циган...ша има пак протести...
  • 5 гнида

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Human":

    Правилно.Да застреляш маймуна , а да лежиш за човек е кофти.
  • 6 Армагедон

    0 0 Отговор
    Много точно определена тарифа за отстрел! Не заслужават повече ,но и трябва да се изкарва нещичко, да се препитава човек. Алъш -вериш да става и да си в играта! Виж за големи залци, като Алексей Петров или Брендо ,ще направи голям удар човек - за по 250 000 евра!
  • 7 ловец

    1 0 Отговор
    На всека табелка на улица да има провисен автомат/няма значение марката/!Да се отстраняват с кръстосан отстрел без знаяение от коя политическа партия са.Наследник на движимата и недвижима собственост да се одържавява.100%тя е била крадена!!!
  • 8 + НОВА ШВАБИЯ +

    1 0 Отговор
    МНОГО ЛЕКО ЩЕ МИНАТ АКО БЪДАТ РАЗСТРЕЛЯНИ . ЗА ТЯХ САМО ЛАГЕР ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД ДЕНОНОЩЕН ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ КЛЕЧКИ ПОД НОКТИТЕ БЕЗСЪНИЕ ПРЕБИВАНЕ И НАКРАЯ ДА БЪДАТ ОСТАВЕНИ ЖИВИ НО БЕЗ ЗРЕНИЕ ...
  • 9 Коста

    1 0 Отговор
    И къде ще плащат хонорарите? А данък дължи ли се?
  • 10 Илхан Халид

    0 0 Отговор
  • 11 СССР

    1 0 Отговор
    а говорите против комунистите които това са го направили отдавна и най важното без пари къде сте тръгнали вия не е ли много късно след като за 23 г ви направиха на хайка гащници и роби за жълти стотинки отлична работна ръка за европейския съюз с което вашите политици са се хвалии пред тях години наред защото се ги питат как успяват да ви приспиват така че да понасяте всичкото това до сега попитайте колко пъти са се вдигали цените на всичко най необходимо и колко пъти заплатите и с колко да да пребройте си ги за да ви стане ясно защо ста бедни но не сте спрели да работите нито труда ви се е намалил ами обратното дори ви се е увеличил защото много сред вас за да смогнат са принудени да работят на две работи за което не ви осигуряват и не ви се брои за стаж и т н и т н
  • 12 муспи

    1 0 Отговор
    Какви пари! Важното е доставка на оръжие, ще се намерят много доброжелатели.
  • 13 Hitman

    1 0 Отговор
    Ей много малко бе,тия крали милиони, геноцидствали над милиони а само 2500 евро на тиква. За 2500 евро и х.. се не вдигам камо ли нещо друго за острел на такава мърша. Вдигнете тарифата 250 000 и пак ще говорим. Идеалистите ги избиха а както се знае само Божията милост е безплатна...а за тези парвенюшки милост няма нито на този нито на онзи свят. Те затова в библията са ги избивали до десето коляно,за да не се възстановява и развива генетичната проказа на генетични криминални престъпници.
  • 14 ловеца

    0 1 Отговор
    кьде се плаща да пострелям малко ???????

    Коментиран от #15

  • 15 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ловеца":

    shte imash gosti
  • 16 ловеца

    0 0 Отговор
    ЗАПОЧВАМ ДАГО ДЬРВЯ (ЗА ГОСТИТЕ) !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове