Last news in Fakti

30 Септември, 2021 11:11 4 347 57

Райчев: "Продължаваме промяната" е единствената формация, която застрашава ГЕРБ

  • андрей райчев-
  • продължаваме промяната-
  • застрашава-
  • формация-
  • герб

Кандидатът на ГЕРБ за предстоящите президентски избори ще бъде ново лице, смята социологът 

Райчев: "Продължаваме промяната" е единствената формация, която застрашава ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Седем партии влизат в парламента, ако изборите бяха днес. Това сочат данните от проучване на „Галъп интернешънъл“, направено между 21 и 26 септември.
Проектът на Кирил Петков и Асен Василев - „Продължаваме промяната“, вече е на второ място с 15,2% подкрепа. Разликата между тях и ГЕРБ, които получават 21,4% от гласовете, е 6%.

"Формацията на Кирил Петков и Асен Василев не просто излиза на второ място, а е единствената, която застрашава ГЕРБ. Виждаме ефект, близък до това, което се случи на ИТН преди това", коментира социологът Андрей Райчев в "Тази сутрин".
Според него коалицията на Петков и Василев се е поучила от успеха на служебното правителство, част от което бяха двамата ексминистри.

"ГЕРБ е центристка партия, а центърът не може да бъде свален от крило. Революцията миналата година беше съчетание на ляво и дясно - Слави не беше нито едно от двете, т.е. друг Бойко, а "Изправи се БГ! Ние идваме!" беше и ляво, и дясно, каквото правителство направи и Радев, така че моделът на Петков и Василев е еволюция на протестърите", обясни още Райчев.

Социологът смята, че политическият проект на двамата бивши служебни министри ще доведе нови избиратели до урните, но ще вземе и от гласовете на партии като "Има такъв народ".

"Слави имаше и има своите гласове, това са хората, които гласуват "за Слави". Към него обаче бяха прибавени други гласове на хора, които гласуваха против Бойко и искаха просто ГЕРБ да слезе от власт. Петков и Василев кандидатстват за тези гласове", смята той.
Според социолога кандидатът на ГЕРБ за предстоящите президентски избори ще бъде ново лице, защото от партията са наясно, че битката вече е спечелена от настоящия държавен глава Румен Радев.

"На Петър Стоянов не му трябва да пада с 30 на 70 на финала на живота си, така че те най-вероятно ще извадят млад човек, изгряваща звезда, но ГЕРБ не е преставал да бъде най-голямата политическа формация в България, тя е незаобиколим фактор. За да могат да си партнират с останалите обаче, те трябва да излязат от тази поза на уникалност", каза още социологът.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 38 Отговор
    ПЕТКОВ
    ВАСИЛЕВ
    НДСВ
    2
  • 2 ГЕРБ ЖЕНИ

    25 6 Отговор
    Ние сме първи, ама защо ли ?
  • 3 choko

    35 30 Отговор
    Все още има време и Кирчо ще надмине ппГРОБ ще вземе най-малко 150 депутатски места!

    Коментиран от #53

  • 4 ДП1

    40 22 Отговор
    "Продължаваме промяната" скоро по кината. Със специалното участие на Херо Мустафа и няколко руски циркония.
  • 5 GGG

    15 20 Отговор
    Единствения правилен ход на Бойко е да се кандидатира за президент!

    Коментиран от #39

  • 6 Затова е прав

    20 5 Отговор
    Социолога Райчев анализира данните от проучването и за срива на ИТН - " Слави имаше своите гласове, това са хората, които гласуваха "за Слави". Към него обаче бяха прибавени други гласове на хора, които гласуваха против Бойко и искаха просто ГЕРБ да слезе от власт и победен. Петков и Василев кандидатстват за тези гласове, защото те се оттеглиха от ИТН. Слави Трифонов не изпълни поръчката на избирателите да смени в управлението Бойко Борисов. Победи го с гласовете от чужбина, но не употреби мандата. Избирателите просто искаха да гледат друг филм, обясни Райчев. "
  • 7 Плевенлиев2

    32 16 Отговор
    ПП е "продължаваме подмяната". Василев е от бишия служебен кабинет на Плевенлиев. Плевенлиев стоеше от дясната страна на Бойко.
    Петков 2014 изнася доклади на конференции от името на СДС, заедно с Паси.
    Подмяната не е подмяна, а Плевенлиев да почерпи, служебният му кабинет в лицето на Петков и Василев ще управляват България.
    Не ми се мисли какво ни чака.
    Зелена сделка, евро, затриване на Белене, скъпа газ-ужас.

    Коментиран от #13

  • 8 РАДЕВ ВТОРИ МАНДАТ

    28 12 Отговор
    И неговия кабинет бие ОПГ ГЕРБ-ДПС на изборите. А боко получава сърдечен арест от мъка и стах кой ще е новия главен прокурор!
  • 9 Дългият

    8 7 Отговор
    Аааа. Значи затова е това масирано плюене. Но нищо, все пак Продължаваме промяната.
  • 10 Псевдоним

    18 15 Отговор
    "Продължаваме промяната" е същото като ГЕРБ - системна партия по външен дизайн, малко по-лустросана.

    Коментиран от #14

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 18 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ
  • 12 ОПГерб

    21 7 Отговор
    Всяка партия или коалиция, която смята да извърши съдебна реформа и да разкара гешеф, е заплаха за герб.
  • 13 име

    18 26 Отговор

    До коментар #7 от "Плевенлиев2":

    На мен ми се струва че тия плювни поПетков и Василев са с зел да им се свъкне рейтинга, да не бъдат първа политическа сила, да отблъснат избиратели от изборите за да имат партиите на статуквото по-голям процент. И най-вече за да припишат на Радев каквато може вина. Но няма да мине номера. Може да не са безгрешни Петков и Василев, но с граждански натиск и контрол ще бъдат отлични управляващи.
  • 14 ГАНЬО БАЛКАНСКИ

    19 13 Отговор

    До коментар #10 от "Псевдоним":

    Всички ганьовци очаквате че някой ще дойде да ви оправи. Набийте си в главите че без граждански натиск и контрол, никой няма да е за пример. Петков и Василев пощазват че имат морал и желание за работа в полза на България. От ас зависи дали ще им позволим да правят глупости, като да не строят Белене, или ще ги натиснем да действат в наш интерес. Ако покажат че не стават, ще си отидат бързо-бързо.

    Коментиран от #19

  • 15 Ender

    17 16 Отговор
    Само ПП говори за договаряне с ГЕРБ и ДПС, правете си сами извода дали това ще е промяна или подмяна!
  • 16 mi6osp

    23 9 Отговор
    На всеки следващи избори тази година има спад с по 15-18% на гласувалите за ГерБ. Това са българите, които осъзнават, че ГерБ вече няма да са на власт и че е дошъл края на мащабното безнаказано герберски крадене. Системното намаляване на гласовете за ГерБ е единственото, което застрашава съществуването на групировката.
  • 17 пешо

    19 8 Отговор
    "Формацията на Кирил Петков и Асен Василев не просто излиза на второ място, а е единствената, която застрашава ГЕРБ."

    популантите искат да бъдат излъгани. отново. те просто плачат да бъдат излъгани! и кукловодите вадят от шкафа поредните "спасители". вярно, този път проект се виждат по-малко бели конци. но същността на новия "проект" е все тая - сбирщина от политици, експерти, специалисти и пр. (всички в кавички), без история, без идеология, без структура... и от тях се очаква да управляват територия (държава отдавна не сме).
    мизерна история.

    Коментиран от #37

  • 18 ДСБ БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

    7 10 Отговор
    Демократична България поиска Оставката на Гешев много преди Асенчо и Кирчо
  • 19 Псевдоним

    13 7 Отговор

    До коментар #14 от "ГАНЬО БАЛКАНСКИ":

    Напротив, ние ганчовците се изморихме да чакаме оправячи, а ето ги поредните на опашката. Кредит на доверие не се дава срещу два месеца държавна служба, но който смята да го направи е болен оптимист.

    Коментиран от #22

  • 20 Ender

    11 11 Отговор
    Фейсбука сега ми предложи да добавя за приятел Кирил Петков!?!?!? Така излиза в Русия да добавиш престъпника Навални!!!!! Правете си сметка ПП за чий интереси работи и колко им пука за нас !!!
  • 21 оня с коня

    9 11 Отговор
    След като Райчев твърди че ГЕРБ са застрашени от ПП защото разликата между тях е САМО 6,2%,нормално е ГЕРБ да се активизира "до червено" и в следващия Месец и 1/2 да я увеличи с още 6%.Защото Мъдрият народ е казал:"От много глава не боли"!

    Коментиран от #23

  • 22 Що, бе,

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "Псевдоним":

    На Трифонов му дадохте огромно доверие и без един ден държавна служба, само че вие с псевдонимите му го дадохте!

    Коментиран от #48, #55

  • 23 Светослав

    10 21 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    Колко си прав!! Герб ще бие с много!! Българите не са мазохисти да гласуват за увеличение на цени и безпорядки!!

    Коментиран от #43

  • 24 Единствената формация, която застрашава

    18 14 Отговор
    ГЕРБ,се нарича-Български Народ...!На който му писнаха 12 годишните безогледни кражби и далавери на Борисов и правителството му...!!!

    Коментиран от #28, #29

  • 25 Ttt

    12 12 Отговор
    Зад тия двамата, стои мафията, дето Борисов не пускаше на софрата да крадат!
  • 26 дедо ви

    8 0 Отговор
    демагогия до дупка.....30г. политолози-медий-синдикати ближат задниците на текущите управляващи докато те крадът....и те така....докато стигнем централна африка по смъртност-образование и т.н. .......докога бе овце!?!?!? до кога ще търпите!?!?!?!?
  • 27 коментатор

    12 6 Отговор
    Да не се окаже накрая, че гроб ще бъдат отново победени. Социологическите агенции не вкарват гласовете на над 2 000 000 българи в чужбина, които със сигурност не са привърженици на гроб. Така че нищо не се знае. И хипотетично гроб да спечелят те пак си остават сирачета, сиреч сами. И отново ще ,,спечелят" една ,, пирова победа". СБОГОМ ГРОБ / герб /.
  • 28 Светослав

    9 9 Отговор

    До коментар #24 от "Единствената формация, която застрашава":

    Е то за 6 месеца цените с 20%нагоре как се вика? Порядък и почтеност ли?

    Коментиран от #32

  • 29 user

    7 10 Отговор

    До коментар #24 от "Единствената формация, която застрашава":

    Скоро сам ще разбереш, ако не си трол поставен тук да пише глупости, че по времето на ГЕРБ този народ е живял най-богато, мирно и спокойно.
  • 30 аман вече

    9 7 Отговор
    Обгрижването на двамата харвардски измамника продължава на макс.Между другото Кокорчо е заявил вчера в едно интервю,че сме длъжни да изпълняваме заповедите на САЩ,инак щели да ни занулят за 2-3 дена.
  • 31 ХАХА

    6 6 Отговор
    ЕДИНСТВЕНО С ПЛАТЕНАТА ВИ СОЦИОЛОГИЯ МОЖЕ ДА ДОБЛИЖИ ГЕРБ И С МЪДУРОВСКИТЕ МАШИНКИ......
  • 32 Станислав

    10 4 Отговор

    До коментар #28 от "Светослав":

    А за 12 години управление на ГЕРБ- на последно място в ЕС...?!Дори и след Румъния...?!Как се нарича-...порядък и почтеност ли ..?!Не- мерси...,не ги искаме повече тия крадци и мошеници от ГЕРБ ..!!!

    Коментиран от #35

  • 33 ХАХА

    6 5 Отговор
    ДЕБИЛИ,РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ, ПП ПЪРВА СИЛА С МЪДУРОВСИТЕ МАШИНКИ И ПЛАТЕНАТА СОЦИОЛОГИЯ ТИП ГАЛЪП-ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ЖИВОТ НА КРЕДИТ,ГЛАД,СТУДЕНО И ТЪМНО.
  • 34 НаукатаЕслънце

    1 0 Отговор
    Хм, викаш поддръжници нa Истанбулската конвенция, GREVIO, 169 социални пола, задължителна ваксинация и клякане пред основателните претенции на велика северна македония са единствения, уникален и неповторим избор-алтернатива на Банкянската тиква???
    Не, ти не си т.п, ти просто си на работа...
  • 35 ХАХА

    5 5 Отговор

    До коментар #32 от "Станислав":

    ЩОТ СЕГА ПРИ БЪЛГАРСКИЯ МЪДУРО НА КОЕ МЕСТО СИ В ЕВРОПА БЕ ТРОЛ?

    Коментиран от #41

  • 36 Промоция

    6 3 Отговор
    Райчев отново беше активиран за да промотира новия продукт - ПП. Не е безвъзмездно - вервайте ми !
  • 37 Магарето

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "пешо":

    А не дрънкай идиотщини!
  • 38 Райчев,

    7 2 Отговор
    Гробаджиите отдавна са заобиколени, не ставай смешен .От година и половина крадливата тиква е политически труп , а без него няма и не съществува такова нещо в природата като ПП ГЕРБ.
  • 39 наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "GGG":

    Само ББ липсваше в картинката. Все пак сеирът би си струвал, и без това президентските кандидати са такъв сбирщайн, че циркът е пълен.
    Но на капо ди тути капи не му стиска да се кадидатира и няма да има такъв полезен ход. А шоуто няма да е същото.

    Коментиран от #49

  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    новага крадливо мошеническа партия
  • 41 Хехехе

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "ХАХА":

    Ами троле..., дайте ни и на нас 12 години(а не само някой и друг месец...),че да дръпнем поне,където бяхме...!!!
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    АТАНАС ГЕРДЖИКОВ от ГРАД КЪРДЖАЛИ ли е кандидатът за ПРЕЗИДЕНТ на пп герб
    СПРАВКА ИНТЕРНЕТ
  • 43 рев в хаоса

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Светослав":

    Точно защото не сме мазохисти и знаем, че вие стоите в дъното на проблема, НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ НИКОГА ВЕЧЕ ЗА ВАС!
  • 44 Пантагрюел

    0 4 Отговор
    Райчев,Петков и Василев са доказано кадърни хора!
    Партията ПП може да се окаже, обаче втори ешелон на ДБ,който да не е обременен с ,,условностите",които ДБ постави предварително и попречи на една разумна коалиция.
    За мен ПП ще се окаже химичен елемент с много валентни електрони,чрез които да взаимодейства с другите елементи прескочили 4%-та бариера.Разбира се химичната реакция ще бъде осъществена под високо налягане(и не без катализатора,представляващ едно посолство).
  • 45 Грую

    2 2 Отговор
    Сульо и Пульо ли застрашават ГЕРБ? Муаха, ха, ха, хааа…….
  • 46 Алтафини

    6 0 Отговор
    Е хубаво де,къде е програмата на Подмяната?Защо трябва да гласувам за тях?

    Коментиран от #50

  • 47 Хаха

    2 1 Отговор
    Кокорчо и Киркорчо ще ни оправят живота????
  • 48 Псевдоним

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Що, бе,":

    Трифонов се ползваше с доверие на голям кръг хора далеч преди тази година. Друг е въпросът, че го пропиля с лека ръка.

    Коментиран от #54

  • 49 Е защо

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "наблюдател":

    Защо пък Баце трябва да се кандидатира за кухата пРезидентска институция?Много по-важни са парламентарните.Така че избирайте си ксуна до края на живота.
  • 50 Ама то като...

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Алтафини":

    ...ИТН имаха програма,че какво стана...?!Едно голямо- НИЩО...
  • 51 Гого

    2 2 Отговор
    Каквото и ново лице да извадят ГЕРБ, то неминуемо ще бъде облечено в старите дрехи на ГЕРБ, а това не се забравя и в този смисъл нямат шанс. Както присъствието на Иван Костов в ДСБ все още тегне над тях и това се виждаше във времето. Сега вятърът на промяната им повдигна рейтинга като листо от вятър, но миналото ще им тежи. И когато вятърът утихне, знаем какво се случва с отронените листа. Така, че за сега Продължаваме Промяната са единствените на които може да се има доверие. Да се надяваме, че този път няма да се излъжем. А ГЕРБ се държат все още, защото техните хрантутници не са помръднати от места и продължават да смучат от ресурса на държавата. След като се избутат от топлите местенца, с времето, мисля, че ГЕРБ ще последва съдбата на НДСВ. Искрено им го пожелавам.
  • 52 АМОН

    2 1 Отговор
    ЗАЛАГАНИЯТА НА ШАЛОМОВИТЕ ЮПИТА С ТЕХНИЯТ МЕНТОР ДАНИЕЛ ЛОРЕН ЕДВА ЛИ ЩЕ ПРОМЕНИ С НЕЩО СИТУАЦИЯТА.

    ЮПИТАТА НЯМАТ ПАРТИЙНА ПРОГРАМА , А ОБРЪЩЕНИЕТО ИМ ЗА ЧЕСТНОСТИ ПОЧТЕННОСТ В ЕДНА СРЕДА В КОЯТО ДЕЙСТВАТ ЗАКОНИТЕ НА ДЖУНГЛАТА , ПРЕДИЗВИКВА ИСТИНСКИ СМЯХ В ПУБЛИКАТА.
  • 53 Няма

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "choko":

    толкова много прост народ, та да го излъжат!
  • 54 Абсолютно

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Псевдоним":

    нищо не е пропилял!
  • 55 И пак

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Що, бе,":

    ще му дадем на Трифонов доверие! Достойните хора трябва да бъдат подкрепани!
  • 56 чичо

    2 0 Отговор
    Глупост подир глупост,подир глупостта-пак глупост.Как тия двамката за които до вчера никой не беше чувал,които и партия нямат,които нищо не направиха в правителството ще са заплаха за когото и да е,още по-малко за ГЕРБ.Няма да повярвам,че тоз народ е толкова глупав,даже и със собствените си очи да го видя.
  • 57 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Стига с тази „ПРОМЯНА“!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.
    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.
    Тия двамцата, Кирчо и Асенчо, ако не влезнат в новия парламент няКОЙ ще пострада жестоко...ПАРИТЕ ДАДЕНИ ЗА ПРЕ3ДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ТРЯБВА ДА ИМАТ ВЪЗВРАЩАЕМОСТ +.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол