Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 16:29 2 297 26

Николай Павлов: Дългът на “Топлофикация-София“ заплашва да остави държавата без газ

  • николай павлов-
  • дълг-
  • топлофикация софия-
  • оставя-
  • държавата-
  • газ

Клиенти на „Булгаргаз" са и други топлофикационни дружества, които редовно си заплащат потребения газ, обяснява изпълнителният директор

 Николай Павлов: Дългът на “Топлофикация-София“ заплашва да остави държавата без газ - 1
Снимка: БГНЕС

Топлофикация-София“ шеста година поред създава проблеми с плащанията на задълженията си към „Булгаргаз“. В момента ТС, чийто принципал е Столична община, „виси“ със 130 млн. лева. Това дружество определено гради деловите си отношения с „Булгаргаз“ и Българския енергиен холдинг (БЕХ) все едно те са кредитни институции. Коментар по казуса пред БГНЕС даде и изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов.
Той поясни,че проблемът е през цялата година. Българското общество трябва да знае, че „Топлофикация-София“ има постоянни задължения към „Булгаргаз“ през годините. Това особено се изостря преди началото на отоплителния сезон, което е необяснимо. Затова ние предприемаме действия, за да можем да съберем парите и да можем да гарантираме доставките за всички клиенти, които са сключили договори с нас. Само да напомня, че освен „Топлофикация-София“, клиенти на „Булгаргаз" са и други топлофикационни дружества, които редовно си заплащат потребения газ. „Булгаргаз“ има за клиенти индустриални консуматори, които са с непрекъсваем работен цикъл. Те не могат да останат без газ. Това значи, че ще им погинат активите, за които са инвестирани стотици милиони евро от чуждестранни компании. Т.е. ние трябва да се погрижим за тези клиенти.

Запитат дали е имало година, в която „Топлофикация-София“ да не дължи пари, Павлов отговаря: "Не, аз съм тук от 2015 г. Значително намалихме вземанията от „Топлофикация-София“, но всяка година те си позволяват да трупат огромни дългове".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    25 1 Отговор
    държавата?Да оставят София без газ!

    Коментиран от #19

  • 2 Абе

    21 2 Отговор
    Кат не си плащат, да ги фалират бе, нали пазарна икономика било. Друг е въпроса после газовата мафия колко загуби ще има, като изчезне топлофикация София
  • 3 Фандъчето

    25 3 Отговор
    Да каже, безцеремонно, как държавата трябва да плаща сметките на софиянци, защото те не били виновни за видоката цена на газа. Ами и аз съм софиянец, но се отоплявам на газ и си плащам сметката като поп. Тогава, да вземе държавата и моята сметка да плаща. Но не би, Фандъчето, дандък му дай за изборите, натяга се на хората, пък дано задраскат своя избор правилно, тоест ГЕРБ. Но не би, няма да и се отвори парашута пак! Защото ГЕРБ ни доведоха до това положение!
  • 4 Груьо

    22 6 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е СОФИЯНЦИ ДА СЕ НАУЧАТ ДА СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ.НЕ ДА СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ ТОВА Е НЯКАКВА ДАДЕНОСТ И НЯКО ДРУГ ТРЯБВА ДА ИМ ПЛАЩА.ЩОМ МОГАТ ДА ХОДЯТ ПО ТРИ ПЪТИ НА МОРЕ И ВСЕКИ УИКЕНД ДА СЕ ЧУДЯТ НА КЪДЕ ДА ПРИХВАНАТ.ВРЕМЕ Е ДА СИ ПЛАЩАТ .

    Коментиран от #5

  • 5 сила

    9 12 Отговор

    До коментар #4 от "Груьо":

    СЕЛСКИ,КАТО НЕ ЗНАЕШ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ НЕ СЕ ОБАЖДАЙ......ти нали крадеш дърва и си цакаш на горския

    Коментиран от #7

  • 6 Абе

    10 1 Отговор
    Я тоя да каже защо газта за нас се вдигна с 300 процента, а германците я плащат по 300 евра
  • 7 Ввв

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "сила":

    Иде реч,че ще искат държавна помощ за фалирало дружество,стига пари на данъкоплатците за бездънни ями!
  • 8 Жаба Кикерица

    7 0 Отговор
    Няколко кюлчета от чекмеджето и дълта е изчистен. Да , ама вожда не ги дава ! Нужни са му за разни плеймейтки и къщи !
  • 9 Sieg

    9 0 Отговор
    ГЕРБ да върнат парите!!!!
  • 10 tato

    9 0 Отговор
    Да си намалят бонусите и вътрешните кражби. Ако азкарат и наяве двойното счетовоство картинката ще е друга

    Коментиран от #18

  • 11 небрежнев

    11 0 Отговор
    Интересно - как Топлофикация Сф е все на загуба и все с огромни дългове. Това е ТЕЦ, което значи Топло Електрическа Централа. Тя произвежда ТОК, а топлината за парното е отпадна от производството на електроенергията. Цените на 1MWh електроенергия са около 500 лв, или около 8 пъти по-високи от миналогодишните, което трябва да генерира огромни печалби на ТЕЦ-овете (в частност на ТЕЦ София).
    Общината, като собственик, да си оправи бизнес дружеството и да е на печалба, а не да увеличават и без това високите сметки за парно. Парното е измислено за да се оползотворява отпадната топлина от производството на електричество и практически е само с разходи по преносната мрежа.
    Има нещо много гнило в Топлофикация и общината, но явно никой не е заинтересован проблемът да се реши... а може и просто да са некадърни.

    Коментиран от #13, #16

  • 12 Пфуу

    6 0 Отговор
    Фъндъкова оставка!
  • 13 сила

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "небрежнев":

    много точен анализ,браво
  • 14 Щъ щъ дъ

    10 2 Отговор
    София и топлофикация София го играе тоя сценарий с една единствена цел. Всяка година да бъдат подпомагани с допълнителни пари от националния бюджет! Държавата допълнително храни държавното Софийско дружество. Изглежда 1,5 милиона софиянци още живеят в социализъм!
  • 15 666666

    10 0 Отговор
    Общинската фирма за Топло отдавна е опоскана от ГРОБ.Сега друг им е виновен.Защо няма фалирали топлинни счетоводители !?!?Всеки месец лъжат потребителя и му надвзимат такси.Къде са тия пари!?!?Приспадат уж след изравняване,ама в повечето случаи те клатят да доплащаш.Ще е фалират и продадат на някой наш човек на безценица.
  • 16 Аз.....

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "небрежнев":

    ТЕЦ е само София,останалите са ТЦ.
    Питай Янчулев,Софиянски,Тиквун и Самоковката
    защо няма турбини!
  • 17 карамфила

    3 0 Отговор
    Да я фалират тази фандъкова"Топлофикация-София“ че да мирясат софиянци.ТС е дружество касичка и всеки от адмнистрацията на софийска община си дърпа от нея колкото си иска.
  • 18 карамфила

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "tato":

    Не може,мафията си има главен прокурор на заплата.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 КРАДЦИ

    2 0 Отговор
    топлофикация няма пари защото НЯКОЙ КАТО ВАЛЬО ТОПЛОТО ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТА ---- И НЕГОВИТЕ 10 МИЛИОНА БЯХА В ЧЕКМЕДЖЕ --------- И ТЕЗИ ПАРИ СЕ ОКАЗАХА ,,ЗАКОННИ" И ИЗЧЕЗНАХА ! ТАКА И КРАЖБИТЕ НА ФАНДЪШКА И БОКО ВЕЧЕ СА ЗАКОННИ И ДВАМАТА СА КАНДИДАТИ ЗА ОЩЕ ,,УПРАВЛЕНИЕ" И КРАЖБИ !
  • 21 БОКОКРАД

    2 0 Отговор
    КАК БИ МОГЛО ДА СЕ КРАДЕ КОГАТО ТОПЛОТО СТАНЕ ИЗВЕДНЪЖ ЧАСТНО ............ АМИ НА ПРИНЦИПИТЕ НА ВОДНАТА КОНЦЕСИЯ - ПАК ЩЕ Я ПОДПОМАГАМЕ ДЪРЖАВНО ........... ТАКА ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ НИ КРАДАТ ! ТАКА СЕ СЛУЧВА КАТО НЯМА КОЙ ДА НАКАЗВА КРАДЦИТЕ ПО ВСИЧКИ НАЧИНИ - КАТО В ЩАТИТЕ !
  • 22 КЪРЛЕЖИ

    1 0 Отговор
    СКОРО ЩЕ ПОДПОМАГАМЕ И ЗЛАТНИТЕ КОНЦЕСИИ С ИЗБИРАНЕТО НА КРАДЦИ В НС И МС ! ПОДПОМАГАМЕ И САЩ И ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ ПО СЪЩИТЕ НАЧИНИ ......... САМО ТРЕПАНЕ НА КРАДЦИТЕ Е ИЗХОД !
  • 23 Цветанов

    0 0 Отговор
    ТАЗИ ПУНТА МАРА НИ Я ДОКАРА МЪДРЕЦА ОТ БАНКЯ ДА ЗНАЯТ МЛАДИТЕ
  • 24 заката

    0 0 Отговор
    И ПОМНЕТЕ ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ
  • 25 заката

    0 0 Отговор
    ЗАКРИЙТЕ Я ТАЯ ТОПЛОФИКАЦИЯ И ДА СИ НАПРАВИМ НОВА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ НАРОДА
  • 26 Читател

    0 0 Отговор
    Защо държавата да изкупува дълга , нали е лош собственик !? От един лош собственик на друг лош собственик, много странно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове