Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 19:51 15 902 114

Как да получим "зелен" сертификат и колко време важи

  • covid-19 сертификат-
  • зелен сертификат

Сертификатът става задължителен за всички дейности на закрито от четвъртък

Как да получим "зелен" сертификат и колко време важи - 1
Снимка: БГНЕС

COVID сертификатът за ваксина всъщност е европейският сертификат за завършен цикъл на ваксинация, с който всички пътуваме през последните месеци. Този сертификат е без краен срок, без значение кога е поставена втората игла.

С шестмесечен срок обаче е сертификатът, който имат хората, преболедували коронавирус. Тоест, ако някой е бил болен през март, то към днешна дата валидността вече е изтекла, припомня "Нова телевизия".

Третият вид сертификат е този, който се издава на базата на направен тест. Валидността там е различна. При PCR теста срокът на валидност е 72 часа, а при антигенен този срок е 48 часа.

Всички, изкарали коронавирус, които фигурират като потвърдени случаи с положителен резултат от PCR тест в Националния регистър за борба с COVID-19, ще имат възможност да изтеглят цифровия вариант на европейския зелен сертификат от https://www.his.bg/bg/dgc. Той може да бъде изтеглен от секция „Аз и моето семейство” без да е необходим квалифициран електронен подпис (КЕП).

Цифровата версия може да се съхранява на мобилно устройство. Гражданите могат също така да поискат сертификата на хартиен носител. И при двете версии ще е налице QR код, който ще съдържа съществената информация, както и цифров подпис, гарантиращ автентичността на сертификата.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд умора нема

    145 29 Отговор
    Алло доктора с отнети ДОКТОРСКИ ПРАВА. 1 НЕ СИ ДОКТОР. 2 ТАКИВА МЕРКИ НАМА В НИКОЯ ДЪРЖАВА. ТИ ЛИ СИ НАЙ УМНИЯ. А НАРОДА СПИ ЗИМЕН СЪН.

    Коментиран от #75

  • 2 честен ционист

    76 18 Отговор
    Сега ще видите как самоп Иван Иванов и Геори Георгиев пият кафета. Тези бележчици не решават нищо. Чипът му е майката, ама ще ви оставим още малко да подишате, че много стрес ви се насъбра.

    Коментиран от #60

  • 3 Майна

    147 12 Отговор
    Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл е мъртъв, след като се „напълно ваксинира“ за коронавирус от Ухан (Covid-19).

    Според семейството му обаче Пауъл е починал от „усложнения от COVID-19“, това е оправданието, което беше пуснато във Facebook след смъртта му.

    Коментиран от #12, #19, #32

  • 4 6969

    180 26 Отговор
    Радев губи гласове, ако не смени Кацаров и не отпаднат глупавите мерки.

    Коментиран от #56

  • 5 Ей така

    95 7 Отговор
    Тоя що не се ваксинира.????
  • 6 zeus

    170 10 Отговор
    Само боцнатите да не си мислят, че ще е вечно така, скоро ще имат сертификат само след трета игла, после на всеки 6 месеца.
  • 7 ТОДОР СТОЯНОВ

    80 6 Отговор
    ПРОДАДЕ СЕ...
    ЩЕ СЕ СЪБИРА МАЙ СТАРАТА ДРУЖИНА!!!
    ПАЕИ СРЕЩУ ХАРТИЙКИ...ТВА ЛИ ВИ ТРЯБВА ВЕ ГАД@ВЕ???
    МММММ....
  • 8 ццц

    147 12 Отговор
    Тия марионетки сериозно си мислят ,че сега ще юрнем за сертификати. Ха ха ха
  • 9 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    120 16 Отговор
    На бас от хиляда лева че мога да вляза в стая с трима болни от Ковид деветнадесет без защитно облекло маски и калцуни само по анцунг и престилка маратонките ЕА7 и да стоя 24 часа без да се заразя отново с Ковид деветнадесет.

    Коментиран от #16, #17, #34

  • 10 Майна

    150 16 Отговор
    Този СЕРТИФИКАТ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ...В МОМЕНТА СЕ НАЛАГА ПРИНУДА ЗА ИНЖЕКТИРАНЕ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ПРАВА, КОИТО ПО ЗАКОН НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ ОТНЕМЕ!!!! РАДЕВ Е ТОЗИ, КОЙТО Е ДАЛ ИНСТРУКТАЖ ЗА ТОВА....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Германия

    148 9 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Няма такава простотия. Това нарушава човешките права!!!!!
  • 13 честен ционист

    57 13 Отговор
    Сега Ганчо ще пазарува и принтира сертификати и от чужбина.
  • 14 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    118 5 Отговор
    Мога и без дискотека и бистра и спа.
  • 15 Как нямат,

    110 3 Отговор
    срам всички дофтори, Да си хвърлят дипломите или да докажат, че преболедувалите са с малка степен на защита пред ваксината!

    Коментиран от #24

  • 16 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    43 12 Отговор

    До коментар #9 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    Дигам мизата на 10 000 лева туземци ...

    Коментиран от #84

  • 17 А не не

    67 4 Отговор

    До коментар #9 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    То всяка болест вече е ковид пара😂
  • 18 ЕЙ ТОЛУПИ

    101 6 Отговор
    МАХНЕТЕ ГО ТОЗИ СЕРТИФИКАТ!!!!
  • 19 Абе майна,

    51 12 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    на 84 години какво искаш, те усложнения могат да настъпят и от настинка!
  • 20 Търся ПЛАТЕН сертификат

    91 8 Отговор
    Преболедувал преди 9 месеца, антигенен тест положителен, Рьо снимки, пневмония, скенер, 3 вида антибиотици, 2 пъти доказани и предостатъчти антитела пет пъти над нормата (последно 9.9.21)....
    Според личен лекар имам достатъчни антитела и не ми е нужна имунизация....
    ТЪРСЯ НАЧИН ДА СИ КУПЯ СЕРТИФИКАТ ...заплащане достатъчно!!!!!
  • 21 Гръч

    58 7 Отговор
    Няма да ходим на закрито тогава а само по светлото и ще прескачаме ваксинираните.Тъщата е на 95 и не желае зелен сертификат казва да си сложите в тъмното и космато място
  • 22 Фатматка

    76 23 Отговор
    Няма да стигне до балотаж сам си сложи въжето

    Коментиран от #25, #29

  • 23 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    92 9 Отговор
    Оставка само 6 милиона туземци след последното преброяване .. закривай кочината язък за децата и техните родители и семейства им и учителите им. Боко тиквата трябва да бъде съден за геноцид над собствения си народ.
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    97 6 Отговор

    До коментар #15 от "Как нямат,":

    Тoвa e caмo върхът нa aйcбeргa! Вcичкo cи върви в кoмплeкт: Ceмeйни нaчaлa, ин витрo-прoцeдури, джeндърcкa филocoфия, глoбaлизъм, Eврoвизия, кoнкурcи нa дупaрeтки, фeшън визия, пoп-музикa, здрaвнa кaca... Caмo в Coфия имa нaд 2000 aптeки, a c мeдици e пълнo...Тeзи хoрa ca прoвoдницитe нa иcтeриятa. Якo cмe приклeщeни и нe виждaм oтървaнe ... ocвeн c дъбoвитe гьocтeрици да излезем пo улици и плoщaди.
  • 25 Мислещ

    74 10 Отговор

    До коментар #22 от "Фатматка":

    Само да не се окаже, че не може и да се гласува без сертификат. Тогава всички нормални хора са аут. Ама да им е за урок, не подкрепиха анти-фашистките партии когато беше времето, сега вече може и наистина да е късно.
  • 26 Т44444478б

    18 7 Отговор
    Хавай 5 - 0 по Диема в момента.

    Коментиран от #35

  • 27 Майна

    83 7 Отговор
    Съвсем наскоро звездата на НБА Брандън Гудуин описа последиците от изстрела от съсирек Covid-19, който получи, като каза: „Разболях се и никога не се възстанових напълно“. Той също така казва, че след удара винаги е имал болки в гърба и е страдал от летаргия, дори по време на баскетболни мачове. Цялата съдова система на Гудуин е наводнена с лепкави шипове, които запушват кръвта му и източват цялата му енергия. Гудуин е играл в над 100 мача за НБА, но кариерата му може да е към своя край вече поради ваксината Covid. Лекарят каза, че има кръвни съсиреци и всичко това е в рамките на един месец от инокулацията. Кълне се, че дотогава е бил добре. Ето неговото свидетелство: „Да, ваксината сложи край на моя сезон ... хиляда процента“.

    Коментиран от #112

  • 28 www

    76 4 Отговор
    Сертифициращите, докажете, че имунитетът трае само 6 месеца!

    Коментиран от #40

  • 29 ....

    23 3 Отговор

    До коментар #22 от "Фатматка":

    Каквото си направиш сам.
  • 30 Нали и ваксинираните

    84 6 Отговор
    Ще се бодът на 6 месеца значи и те трябва да имат срок при зелените сертификати! Ваксинираните също боледуват, пренасят вируса и умират! Защо те трябва да са с превилигии? Всичко е с цел да принудят повече хора да се ваксинират! От цялата тази тъпотия с тези сертификати губят само тези които го въведох!
  • 31 Майна

    63 4 Отговор
    Ирландският анклав Уотърфорд, където 99,7 процента от всички възрастни сега са „напълно ваксинирани“ за коронавирус от Ухан (Covid-19), наблюдава огромно огнище на болестта.
  • 32 Олеле Майко

    12 71 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    От самото начало се твърди, че ваксината има за цел да намали възможността за тежки усложнения и смърт. - Тоест това не е панацея!
    Вторият и съществен фактор в случая е годините на въпросния! Предвид възрастта му не можеш да очакваш чудеса! - Той и без това е бил във възраст, в която всеки ден му е подарен. Така, че това не е довод, който би следвало да има тежест!
    На този етап единственият вариант за намаляване на смъртността е ваксинирането. - Други варианти за сега няма!
    Какво има повече да се коментира?

    Коментиран от #45, #96

  • 33 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    27 8 Отговор
    За тези които иматавтомобил тесла носете винаги един чукан и един крик на задната седалка в случай че тръгне да гори повдигнете колата и с пожарогасителя пръскайте отдолу за да охлаждате акумулаторите които се намират под задните седалки на автомобила.
  • 34 Сър

    14 30 Отговор

    До коментар #9 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    Аз стоях точно 30 минути, за да взема дядо ми от ковид отделение и се разболях. Не бях излизал от 10 дни защото съм си домошар, работя от вкъщи, храна си пазарувам онлайн и съм асоциален. Дай си мейла да залагаме да изкарам 1000 лв.

    Коментиран от #80, #86

  • 35 Надарен.

    17 9 Отговор

    До коментар #26 от "Т44444478б":

    Аз пък след малко ще гледам "секс между лелки и младежи" по тубата.😂😂😉😉😉😉😉😉😉😉😂😂😉
  • 36 Майна

    75 7 Отговор
    Губернаторът на ТЕКСАС , АБЪТ , ЗАБРАНИ ,,ВАКСАНИТЕ СЕРТИФИКАТИ,, ,КАТО СРЕДСТВО СТЕЩУ ЛИШАВАНЕ ОТ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА, ...РАДЕВ ГИ НАЛАГА!!!! КЪДЕ СИ БЕ, МИШКО??? ЩЕ МИ ГОВОРИШ ,ЧЕ БИЛО ДОБРОВОЛНО! ЖАЛЪК ПОДЛЕЦ!
  • 37 Роби

    87 7 Отговор
    Сертификатът е за робите. На свободните хора сертификат не е нужен!

    Коментиран от #38, #41, #48

  • 38 Тодор

    9 50 Отговор

    До коментар #37 от "Роби":

    Добре, хващай гората и бъди свободен

    Коментиран от #43

  • 39 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    63 3 Отговор
    С ковид не можаха да ме уморят, но от студ не съм сигурен след тези космически цени на енергоносителите Идва тежка зима. Плана за редукция на населението на планетата продължава с нова тема.
  • 40 Няма народ

    22 5 Отговор

    До коментар #28 от "www":

    Пак почнахте да се спасявате по еденично и ще ви бодат групово!

    Коментиран от #59

  • 41 др Гей Билтс

    34 3 Отговор

    До коментар #37 от "Роби":

    И аз така мисля. Още като излезе моят сертификат за преболедувал на 1-ви юни (забележи изтекъл) го запалих пред общината.

    Коментиран от #111

  • 42 Сега ще фалират

    61 3 Отговор
    Магазини, заведения и всички останали които искат зелен сертификат! Жалко за хората които ще загубят работата си, и пак ще има ръст на безработните!

    Коментиран от #61

  • 43 Роби

    42 4 Отговор

    До коментар #38 от "Тодор":

    Хващай ти гората, аз съм в своята страна!

    Коментиран от #52

  • 44 МЗерници

    43 3 Отговор
    Мизирници са МЗ, бойкот ще имате, бойкот! Ще видим кой ще издържи по-дълго! Това ви е зелиния сертификат:

    --------|
    |
    ---------------\
    |
    |
    ..................../
    |
    ..........|
  • 45 провинциалист

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Олеле Майко":

    съвсем не
  • 46 Майна

    65 8 Отговор
    Нещастните ИНЖЕКТИРАНИ СЕ РАДВАТ НА СЕРТИФИКАТА С ПЛИТКИТЕ СИ МОЗЪЦИ, ЧЕ СА ЗАЩИТЕНИ И, ЧЕ ДА СИ КУПИЛИ БИЛЕТ ЗА ПРАВА, КОИТО НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА НИ ГИ ОТНЕМЕ...НО ВСЪЩНОСТ ПОЛУЧИХА БИЛЕТ ЗА АДА...
  • 47 Киро Питоня

    51 2 Отговор
    Скопен мозъчно народ..тЕ товае българина. СПИТЕ ЛИ БЕ МИШКИИИИИИ....И КЪМ КЛАННИЦАТА ЛИ КАТО ВИ ПОВЕДАТ ПАК ЩЕ СПИТЕ ЮНАШКИ СЪН,А?

    Коментиран от #70

  • 48 др Гей Билтс

    42 4 Отговор

    До коментар #37 от "Роби":

    Даже ходих в оная измислена клиника дето ме отровиха с PCR-а да им искам сметка, защо са ми пращали данните на някакви европейски бази данни и регистри без мое разрешение. Ще ги скъсам от съд, ако не са фалирали след края на патакламата.
  • 49 Русенец

    41 6 Отговор
    За банките сертификат не се иска. Там хора не ходят.
    За училищата също, въпреки, че повечето даскали са без ваксина.
    За р0м0лански сватби също няма ограничения.
    И деца до 12 г също са освободени от сертификат, защото те вируси не разнасят. Тях само за спорта ги карат да носят маски на училище.
  • 50 Русенец

    56 4 Отговор
    В избирателните секции със сертификат ли ще се гласува, или ще предупредите вирусът да не ходи там?
  • 51 Майна

    57 7 Отговор
    Бяхме на протести ,дойдохме си в РОДИНАТА ДА ЗАЩИТИМ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ , ДА ВЯРВАМЕ ,ЧЕ СМЕ НАРОД! ..РАДЕВ, ТИ СИ ЖАЛЪК КАТО БОРИСОВ...ДА ПРАЩАШ ,БЪЛГАРИТЕ НА ЗАКОЛЕНИЕ!!! СРАМУВАМ СЕ, ЧЕ ПРИЗОВАВАХ ЗА РЕСПЕКТ КЪМ ТЕБ....

    Коментиран от #55

  • 52 Тодор

    13 55 Отговор

    До коментар #43 от "Роби":

    Не си, държавата не е твоя, ти си само гражданин както и аз. И за да си равноправен с мен ще се ваксинираш, а не да сееш зараза. Дотогава - до магазина, на работа и вкъщи.

    Коментиран от #58, #66, #69, #99

  • 53 Майна

    71 7 Отговор
    ВСИЧКИ В МОМЕНТА ,КОИТО ПРОПАГАНДИРАТ И ОТНЕМАТ ПРАВА НА ГРАЖДАНИТЕ ЗАРАДИ ,,ДОБРОВОЛНО ИНЖЕКТИРАНЕ НА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ПРЕПАРАТИ НА ЧАСТНИ КОМПАНИИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ.
  • 54 Благо Пинъса

    51 4 Отговор
    Ако умре скоро след ваксиниране - ми така му било писано, да не сме безсмъртни. Ако умре неваксиниран - ужас, на ви антиваксъри, нали нямало вирус. Живеем в изкривен свят, шансът да вземем страната на истината няма да продължи дълго
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 луна слънце

    16 10 Отговор

    До коментар #4 от "6969":

    Луна-президент!
  • 57 един от многото

    34 3 Отговор
    Зеления сертификат важи , докато узрее!
  • 58 ТуентинКарантино

    51 7 Отговор

    До коментар #52 от "Тодор":

    Тоше, пропуснал си, че ваксинираните продължават да пренасят вируса. Айде бегай да си правиш домашните
  • 59 www

    7 13 Отговор

    До коментар #40 от "Няма народ":

    Всички ще минете през това поединично. Може да предпочитате и групово, но мен не ме бройте!
  • 60 Israeli thief

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Давайте парата и подлагайте г-за викаш :) Миналата година през лятото в разгара на протестите разните конспиратори казваха, че темата вече изобщо не е политиката, кой ще спечели изборите и пр. Аз не вярвах, но ето че си дойдохме на думата - кой ще е пълноправен гражданин и кой ще зяпа отстрани нормално живеещите или ще ходи да живее на село...
  • 61 Забелязъл.

    11 13 Отговор

    До коментар #42 от "Сега ще фалират":

    На кой пък му пука за магазините и заведенията бе приятел че били щели да останели без работа?????😂😂😂Да се хващат в строителството или някой друг бранш в промишлеността че да видят как се изкарват парите, стига са лежали цял живот.
  • 62 †††

    32 2 Отговор
    Радев е слуга на Антихриста.
  • 63 Фитнес

    44 4 Отговор
    След втората ваксина постепенно губите енергия и мотивация.На пръв поглед сте здрави,но само ако не спортувате.Когато започнете тренировка с изкачване на стълби,което преди сте правили с лекота този път ще грохнете на 20то стъпало и ще ви прилошее.За останалите дисциплини е същото.Моята съпруга е спортистка и често спортуваме заедно по зали и паркове.От 8 месеца не можем да бъдем заедно,защото нейното темпо започна да спада.В началото мислехме,че е от женски хормони,настинки,естрогени,липса на витамини и минерали,но уви тя продължава да приема всичко,което спортистите приемат.Тръгнахме по изследвания-нищо.Направихме скенер и излезе малка киста над лявата гърда малко под мястото на ваксинация.Това беше ново за нас и стресиращо.Преди 3 месеца имаше симптоми и теста за ковид беше положителен.Преди 2 седмици беше ентусиазирана за тренировки отидохме на едни стълби за загрявка и тя стигна до 20то стъпало и трябваше да я държа наобратно и я сложа да легне.тя беше енергичен и нормален човек.Сега за да е добре не трябва да спортува изобщо

    Коментиран от #67, #78

  • 64 зъл пророк

    62 2 Отговор
    Самите факти, че ваксината е задължителна, за да идете на ресторант примерно и че в същото време подписвате информирано съгласие да поемете на личен риск евентуални последици от инжекцията образуват пълно противоречие. И почва да става НЕзаконно. Кацаров явно сериозно са го натиснали някъде от много нагоре и извън България.
  • 65 Смех

    32 1 Отговор
    Е ся съм се затръкнал да спазвам фашистките хвърчащи листове на някъв клепар ... готов съм за война елате ми ....
  • 66 С какво право говориш,

    33 1 Отговор

    До коментар #52 от "Тодор":

    така? Кой си ти, за да казваш че си по превилигирован от другите? Или сега започна да ви отърва приказката от соца, че всички са равни, но някои повече! Я ходи у лево в блатото ваксани и престани да ръсиш глупости.
  • 67 Много си прав

    34 2 Отговор

    До коментар #63 от "Фитнес":

    Моя позната след 2 доза получи инфаркт!!!!!!!
  • 68 1234

    34 5 Отговор
    мислех да гласувам за Радев ама щом ще се сертифицираме тогава за даскала ще гласувам
  • 69 Роби

    35 2 Отговор

    До коментар #52 от "Тодор":

    Това равноправието ти ли го определяш? Я да гласуваме на референдум и после вас 20% страхливци да ви лишим от гражданство, за колаборация с ционистите!

    Коментиран от #83

  • 70 МАХМУД

    27 2 Отговор

    До коментар #47 от "Киро Питоня":

    ПИТАМ ГИ ЛЬОХМАНИТЕ ЩО БЕ ЩО СА БОЦКАШ.....ОНЯ МИ ВИКА ...КОТ ТАКОВА......
  • 71 На ремък бе

    30 3 Отговор
    Руменчо Слугинчето, не знае ли, че незаконосъобразни заповеди и наредби не се изпълняват? Уж в армията беше!
  • 72 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    23 5 Отговор
    радев умре!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 колективен иск

    14 1 Отговор
    Да видим кой ще спечели делото. Както хората съдеха топлофекацията!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Плешивия

    10 0 Отговор
    Копър и магданоз помага да не се зарази и разболее от ковид деветнадесет човека.
  • 77 Само

    21 5 Отговор
    Възраждане или Атака - долу Фатмака предател.
  • 78 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    9 4 Отговор

    До коментар #63 от "Фитнес":

    Аз го преболедувах за 15 дни без антибиотици само с чай и неоринал и утайка от кафе и сода за хляб и много течности и сега 11 месеца по-късно се чувствам отпаднъл на 39 процента и недоспал. Гадно е.
  • 79 Мимч

    30 2 Отговор
    А защо не пишат нищо за прекаралите ковид открит и преболедували с антигенен тест.Здравната каса на него разчита уж и докторите такъв предписват.Кво праим тогава...Карантинират те 14 дни минимум,а след това не си го признават или за пари измислят само...
  • 80 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "Сър":

    Че не мога да те видя да изкарам лесни пари.Забравих мизата се вдигна на 10 000 лева.

    Коментиран от #82

  • 81 Без Негри

    27 3 Отговор
    Тирания от Гейското ръководство на ЕС. Излизайте на протест!

    Само с ругаене по нета няма да стане.
  • 82 Сър

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    Заповядай, мейла ми е : kartofismeso маймунка gmail
  • 83 Tошко

    2 25 Отговор

    До коментар #69 от "Роби":

    И как ще го гласуваш тоя референдум като едва на избори ходят 29 % от населението ? Ходи в гората гласувай, нали искаш свобода ? Остави ни нас нормалните да си ходим със зелени сертификати на дискотеки, на ресторанти, на лекар, на почивки и т.н.

    Коментиран от #85, #98

  • 84 Морган Сакс и брат му ротшилд

    4 10 Отговор

    До коментар #16 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    Ганю винаги е бил тъмен балкански субект и изчезващ вид.
  • 85 Изобщо

    21 3 Отговор

    До коментар #83 от "Tошко":

    не си нормален,щом си вакснат.
  • 86 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    1 4 Отговор

    До коментар #34 от "Сър":

    Няма да ме пуснат в болнична стая пълна с болни от Ковид. Но ако отидем до някой който е на домашно лечение може в домът му, но трябва да му дам половината защото излиза ,че си правим експеримент и гавра с болния на домашно лечение или най добре е да ме инжектират вируса във вената. Така е най логично. Аз съм навитак.

    Коментиран от #91

  • 87 селянин

    23 3 Отговор
    Всички у нас го прекарахме преди месец като по гадна настинка, дори можеше да не разберем ако не бяхме отишли е така за всеки случай да се тестваме. Не сме ваксинирани и дори сме от прецаканите с антигенни тестове. Най стария на 65г имаше само повече кашлица. Най малкия на 5г. нищо му нямаше, по големия 3 дни температура и това е. Единственото общо между всички ни беше загубата на обоняние. Реално си починах за две седмици, защото ежедневието ми е постоянно напрегнато по лошо от тоя вирус. Не виждам никаква разлика от преди и сега, освен че само обонянието още не ми се е оправило напълно. Вече няма сила която да ни накара да се ваксинираме освен да ни заплашат с оръжие!!!
  • 88 Безиме

    31 0 Отговор
    Ваксинирани чрез заповед, която противоречи на много закони все още в България. Юристите да се намесят в тези безумни решения!

    Коментиран от #92

  • 89 Да ви го

    18 2 Отговор
    НАХУКАМ на сертификатите ви
  • 90 реалист

    21 2 Отговор
    Не се страхувам от Ковид, страхувам се от набедените ваксини.
  • 91 Сър

    7 0 Отговор

    До коментар #86 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    Айде почна се с оправданията па такова па онакова па половината ... мани мани
  • 92 Тошко

    2 8 Отговор

    До коментар #88 от "Безиме":

    И на кои закони противоречи, я кажи ?

    Коментиран от #108

  • 93 Май

    22 4 Отговор
    Радев нищо няма да спечели, по тоя начин птивам при Възраждане
  • 94 Ако

    7 1 Отговор
    Някой че спре да пазарувам ще го прибия ако това го направят сто гиледи и ще ма фанат за дедовия
  • 95 Влади

    14 2 Отговор
    тоя сертификат става само да се избършеш в нужда ако нямаш под ръка тоалетна хартия
  • 96 Малоумник

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Олеле Майко":

    Такъв
  • 97 Американец

    20 2 Отговор
    Ваксинационните или т.нар. "зелени паспорти" са баннати демек ЗАБРАНЕНИ да се изискват на гражданите на Тексас, Флорида, Айдахо, Индиана, Айоуа, Аризона, Аркансоу, Джорджия и много други. Само да вметна, това са доста големи щати, с много силни икономики и голямо население. Само Тексас е 25 милиона плюс. Затвор грози всеки, който изиска такъв паспорт. Флорида вече е глобила нейно каунти с няколко милиона долара за изискването на такъв зелен паспорт.
  • 98 Роби

    8 5 Отговор

    До коментар #83 от "Tошко":

    Нормални със сертификати. Дискотеката трябва да е в лудницата или помощното училище, защото вие самоубийците сте за там! Ще ходиш където ти позволят, робе!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 алиса

    19 3 Отговор
    хора утре в 12:00 часа ще има протест срещу тия сертификати пред министерството на здравеопазването. Там ще е и Костадин Костадинов от партия "Възраждане". Който има възможност нека отиде и да си върнем нормалния живот най- накрая .Явно няма да стане без бой.

    Коментиран от #107

  • 101 Анонимен

    21 3 Отговор
    Аз не разбрах едно: ако човек няма смартфон или компютър, как може да си извади такъв сертификат? Длъжен ли съм да имам смартфон или компютър? И ако нямам, това не е ли чиста дискриминация спрямо мен и нарушаване на правата ми?

    Коментиран от #105

  • 102 Локо-Сф

    18 1 Отговор
    Мами.ката ви фашистка!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 slawkow

    12 0 Отговор
    Благодаря , но не ми е нужен . Тоалетна хартия в магазините , колкото искаш .
  • 105 Чипиран

    3 1 Отговор

    До коментар #101 от "Анонимен":

    Дават ти хартиено копие няколко дни след ваксинацията.
  • 106 Питам

    4 0 Отговор
    Кой боядиса сертификата ми ЗЕЛЕН ???
  • 107 Б. М.

    3 7 Отговор

    До коментар #100 от "алиса":

    Ти вЕрно ли си мислиш, че ще застане нормален човек рамо до рамо с Костя Копейкин? Рублофилията Ви е в повече!!! ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ, МОСКВА
  • 108 Черна котка

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Тошко":

    На конституцията и чл.143
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Гаргамел

    1 2 Отговор
    Не е. лесно да, си министър и то отговорящ за, здравето на цяла нация....!
  • 111 И защо изобщо

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "др Гей Билтс":

    си го извади? Да не си ексхибиционист?
  • 112 Пу пу

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Майна":

    добре, че в Германия всичко е ОК
  • 113 Българин

    2 0 Отговор
    Те ше ми кажат дали да се ваксинира или не, айде де!
  • 114 Др Далаверов

    0 0 Отговор
    ПРОДАВАМ СЕРТИФИКАТИ БЕЗСРОЧНО !!!
    1000 лева !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове