25 Март, 2013 08:38 23 705 9

Жоро Милионера бил сам в колата с парите, пускат го след 3 месеца

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Пак купуваме евтино пиле, но чуждо, предупреждава „Труд“

Вносни храни изместват българските в търговската мрежа! Това се оказа резултатът от регулациите на Агенцията по храните, с които продължава да се хвали бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Става дума за забраната да се влага вода в пилетата и ограниченията за производство на млечни продукти с растителни мазнини.

Масиран внос на евтини германски и полски сирена и кашкавали от “палма”, както и на полско пиле без забрана за добавка на вода веднага са запълнили празната ниша в търговската мрежа и удрят родното производство, алармираха “Труд” засегнати предприемачи.

Цената на пилето от Полша, за което няма как да се наложи чисто нашенската регулация, се оказва с 1-1,50 лв. на килограм по-ниска от родното. Немското сирене с растителна мазнина пък се продава два пъти по-евтино от българското от истинско краве мляко.

Жоро Милионера бил сам в колата с парите, пускат го след 3 месеца, пресмята „24 часа“

Георги Енев, който на 22 юни м.г. задигна 1 470 000 лв. от инкасо автомобил, може да бъде освободен от ареста след 3 месеца и 11 дни.

"По обвинението, което му е повдигнато, законовият срок за задържане е 1 г. Ако до изтичането му досъдебното производство не е приключило, трябва да бъде незабавно освободен", обясни Георги Кутрянски, адвокат на Жоро Милионера.

Защитникът смята, че все пак няма да се стигне до такъв вариант и през април прокуратурата ще предяви материалите по делото. Това ще отнеме доста време, тъй като са събрани няколко тома. Възможно е Кутрянски да поиска и още следствени действия.

Според източници на "24 часа" ДНК експертизата на трохите хляб, намерени в бронираната кола след обира, е готова.

Борците ни правят фурор на Евро 2013, горд е „Монитор“

България спечели първия си златен медал от европейското първенство по борба в Тбилиси вчера. Шампион на континента стана Иво Ангелов, който се наложи с 2-0 (2:0, 1:0) над руснака Иван Куйлаков във финалната схватка в кат. до 60 кг на класическия стил. В най-успешния ден за нашите в Грузия Владислав Методиев стигна до сребро при 96-килограмовите, а Любомир Димитров и Александър Костадинов загубиха схватките си за бронзовите отличия

Търсят от улицата 240 депутати, набира кандидати „Стандарт“

Търсят се 240 българи от народа, за да станат депутати в бъдещия парламент и да ни управляват. Единствените условия към тях са досега да не са участвали в политиката и да имат голям авторитет, за да наберат много гласове. Инициативата е на сформираното движение "Орлов мост", зад което вчера застана Христо Стоичков. Новата организация е идея на Националното представителство на студентските съвети. В нея влизат младежките представителства на всички 35 университета в страната, а председател е Ангел Георгиев.

"Не е трудно да кажеш "да" на хора, които заслужават, които искат да учат. Ангеле, аз съм с теб, и ти ще бъдеш чут, но искам да говориш честно с хората и да ги гледаш в очите. Не искам името ми да се опетни". Това каза Камата, когато излезе пред студентите в зала "Арена Армеец", където официално прие да бъде тяхно "знаме". Той беше посрещнат с дюдюкания и възгласи "Ицо" от близо трите хиляди младежи и техни близки, които бяха дошли от цялата страна. По данни на организаторите представители липсваха само от Варна, Стара Загора, Велико Търново и Пазарджик.

Съдии: Командироването е скрит способ за кариерно развитие, тревожи се „Преса“

''Командироването без правила търпи упреци, че се основава на личните симпатии на председателя на съответния орган и че създава опасност, съдии без необходимата професионална подготовка да правораздават в горестоящ, включително върховен, орган на съдебната власт.'' пише в писмо Съюза на съдиите.

Резервите в бюджета не стигат за сериозен ръст на социалните разходи, предупреждава „Сега“

Служебният кабинет трудно ще намери съществени резерви в издръжката на министерствата, които да бъдат пренасочени към мерки за най-уязвимите групи. Парите за издръжка на част от ведомствата са замразени на нивата от 2010 г., когато бюджетът на почти всички обществени сектори бе орязан с 20%. Едва в няколко сектора има увеличение на разходите за издръжка, като най-сериозен е ресурсът във военното министерство, показа проверка на "Сега".

Средствата за издръжка на ведомствата бяха посочени от финансовия министър Калин Христов като основен източник на резерви, които правителството смята да пренасочи към допълнителни мерки в социалната сфера. Синдикатите настояват да се ползва и част от предвидените капиталови разходи за годината с аргумента, че изпълнението при тях е традиционно ниско и сумите така или иначе не се усвояват. Христов обаче е категорично против да има намаление на инвестиционните разходи, защото това ще повлияе негативно на икономиката. И вчера пред БНР финансовият министър обясни, че това предложение е неприемливо и кабинетът ще направи корекции само в разходите за издръжка, като внимава да не дестабилизира съответните структури.

Плевнелиев, Станишев и Кунева подслушвани и следени, разкрива „Дума“

От средата на декември 2012 г. най-близкият кръг на президента Росен Плевнелиев, както и той самият, са обект на следене, сензационно обявиха лидерът на легия "Антимафия" Григор Здравков и говорителят на организацията Петър Якимов. Двамата бяха категорични, че със знанието на Бойко Борисов частно ГДБОП е събирало информация и е разработвало редица лица от политическия и журналистическия свят. Обект на наблюдение са били Сергей Станишев, приятелката му Моника Янова, Румен Овчаров, Антон Кутев, Меглена Кунева, Андрей Вълчев, Найден Зеленогорски, Тома Биков и Людмила Елхова. Проучвани са и журналисти като Сашо Диков, Маргарита Михнева, Илияна Беновска и Владимир Йончев.

Според Здравков слухтенето срещу Плевнелиев съвпада с разработката на сценарий за предсрочна оставка на кабинета "Борисов". Структурата следяла и опозиционно настроени медии като OFFNews, Канал 3 и К2. Според докладите, които са получавали Цветанов и Борисов, въпросните журналисти най-трудно се поддавали на корупционни практики. Освен БСП, "България на гражданите" също е следена. "Там са се опитали да дискредитират един много почтен човек - Людмила Елкова, дори са правили това, което напомня на Ваньо Танов, нейни психологични профили, вкл. на невръстното й дете", коментира Здравков.

 

Сериозни пропуски на ДКЕВР в работата с ЕРП-тата, пише „Новинар“

Има сериозни пропуски от страна на ДКЕВР по отношение на контрола над електроразпределителните дружества.

„По ценообразуването и контрола има пропуски от страна на регулатора. Може да се окаже, че в образуването на цените на тока са били включени дейности, които не е следвало да бъдат включвани”, заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Той коментира дейността на трите ЕРП-та у нас, която в момента е обект на обстойна проверка от държавното обвинение. Сарафов определи като съмнителен факта, че всички енергийни дела у нас са давани само на прокурора Христо Граматиков.

„Корупционно поведение у колегата не е установено, но тази грешка е налице”, подчерта той. "Не е луд, който яде баницата, а който му я дава", така на шега коментира Сарафов дейността на трите ЕРП-та


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Heinrich

    1 0 Отговор

    Заглавието: Пускат Жоро Милионера до 3м.
    По долу в статията:Защитникът смята,че все пак няма да се стигне до такъв вариант.................Абе вие луди ли сте???

    Коментиран от #4

  • 2 пич

    1 0 Отговор
    Браво на пича открадна ги от крадците .Пуснете го! Имаше кураж да го направи.Направи за т...к тъпите ченгета.
  • 3 qqqqqq

    1 0 Отговор
    Да си харчи парите с здраве. БАНКИТЕ ДА ГО ДУ....АТ .
  • 4 куку

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Heinrich":

    не ,са луди--неграмотни
  • 5 гнида

    1 1 Отговор
    „По ценообразуването и контрола има пропуски от страна на регулатора. Може да се окаже, че в образуването на цените на тока са били включени дейности, които не е следвало да бъдат включвани”, заяви зам.-главният прокурор................И после предложението на ДКЕВР рудниците да бъдат дадени на тецовете(от тях само тец2 е държавен).Абе тия ДКЕВР к'ва е дробят , к'ви са с тази антинародна политика дето я водят?Що не ги закрият?Какво регулират като по принцип в енергетиката има договори които могат да се ПРЕДОГОВАРЯТ през известно време и не е нужно да се търпят всички негативи от предишни правителства.Така ще се стигне до оптимален вариант в енергетиката ,а ДКЕВР не е нужна за нищо?
  • 6 дани

    0 1 Отговор
    трябваше повече
    в затвора
  • 7 Фокусника

    0 1 Отговор
    Аха, грешки от страна на ДКЕВР????? Що не се види, коя е причината за тях???? Щото може да има ...и ... сещате се, нали????? Въпреки че от тази комисия вземат безумни заплати и бонуси!!! Хайде сегаааа, с една гьостерица и бой, бой... само у главата, дорде спрат да шават!!!! Ид..ти, какви са тези цени във Фактурите ми от Чез - за достъп до разпределителната мрежа, за самото разпределение, за зелена енергия, за на...майка ви..... Бой бе, бой и ...
  • 8 реалист

    1 0 Отговор
    Евала! Жив и здрав е да може да си ги харчи ако ги е отмъкнал(нямат доказателства че той ги е откраднал)
    Ако ги е откраднал то той ги е гепил от Банкстерите и то без да вади оръжие а и без да има пострадали и никой обикновен човек не е ощетен!!

    А за такива като "дани"..... Ако Жоро е за панделата то полицаи като Драгомир Димитров и Анани Велев трябва да бъдат публично разстреляни,но те дори и до ареста не стигнаха а ги пуснаха преди да им изтече 24-ката а Жоро месеци лежи в арест!! А сега двамата ченгиджии са на свобода та даже и искат да бъдат върнати на служба!!
    В България цари полицейщина и хората с право не харесват полицията,защото законите ни са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ и полицаите се възползват от това!!!
    Айде лека и със здраве!
  • 9 брат

    0 1 Отговор
    Полските масла и кашкавали са супер. Пробвайте гауда/едамер и сами ще се убедите, пък и са по-евтини от наще л..на. Как няма да са търсени тогава ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове