Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 17:18 1 053 11

Везиева: На конкурентен принцип трябва да се създадат индустриални зони в цялата страна

  • даниела везиева-
  • индустриални зони

Министър Везиева обсъди с представители на бизнеса в Плевен и развитието на индустриална зона край града

Везиева: На конкурентен принцип трябва да се създадат индустриални зони в цялата страна - 1
Снимка: МИ

Тематичните области мехатроника, биотехнологии и информационни технологии са важни в Плевен, за да се създаде устойчив бизнес, който е свързан с кръговата икономика. Това заяви министърът на икономиката Даниела Везиева, която взе участие в работна среща между представители на плевенския бизнес и местната власт.

По думите на икономическия министър бизнесът и местната власт в Плевен трябва да се обединят около две тематични области по Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) в следващите 5 години. Това би довело до развитие на областта през средствата по Плана за възстановяване и до преодоляване на регионалния дисбаланс. Концентрацията върху две области, които имат потенциал и ресурс за развитие, ще гарантира адекватна намеса на държавата и по-ефективно усвояване на средствата. „Защото предвиденият финансов ресурс по Плана за възстановяване, през националните мерки, имат за цел да надграждат и създават устойчив бизнес“, допълни тя.

"Това, което правим по Плана за възстановяване и проектните фишове, които вече са приети по отделните области, е да разработим критериите заедно с бизнеса, така че който и да дойде като редовно правителство да продължи вече достигнатите резултати и да ги доразвие", коментира още служебният министър.

Министър Везиева обсъди с представители на бизнеса в Плевен и развитието на индустриална зона край града. Тя подчерта, че през Програмата за публична подкрепа за развитие на индустриални зони в Плана за възстановяване, където има близо 400 млн. лв, заделени само за индустриални паркове, ще могат да се финансират зони в цялата страна на конкурентен принцип. Служебният министър изтъкна, че през фиша за индустриални зони са допустими за кандидатстване както общината, така и бизнесът като бенефициенти.

На събитието присъстваха още кметът на Плевен Георг Спартански, Областният управител Марио Тодоров , както и представители на бизнеса от региона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    1 0 Отговор
    Добре говорят, но кой ще инвестира в производство след като до него няма нормален път? Не може да закара материали и да изнесе продукцията? Когато цената на транспорта мине определена стойност никой не инвестира. Ще се развиват само индустриални зони около Тракия. Хемус вече я заровиха, никой няма да се набута да произвежда там.
  • 2 Горски

    6 0 Отговор
    Пълни глупости...
    Ще развивали индустриални зони на конкурентен принцип... - Той Плевен се изпразни и от съдържание и хора, ма те щели да правят индустриална зона. - То и в празно село безработица няма!
    Единственото, което се случва и ще се случи е да налеят отново и основно в София. - Нищо друго няма да се случи! Само, че това влияе върху всички райони, а обезлюдяването е въпрос на национална сигурност.
  • 3 БОЛШЕВИК 🌟

    5 0 Отговор
    В България до края на 90-те години все още имаше цех и предприятие във всяко село. Имахме държавен Автотранспорт с големи автобуси и много по-нови от сегашните каручки с по 10-на места. Имахме всичко и държавна работа за всеки, а сега тия къде ни натикаха да робуваме на чорбаджиите, те гледат да се намърдат на държавна работа.

    Коментиран от #9

  • 4 безсмислено

    5 0 Отговор
    Тия индустриални зони са пунта мара в прованса. Работещи фирми няма, но има чиновници, консултанти и пр., които да водят разяснителна кампания, да рекламират и какво ли не нищоправене, само и само да усвояват готови пари.
  • 5 Беги беги

    1 1 Отговор
    Българина е много ентелегентен. Сега измисли "кръгова" икономика, защото знае, че както и да се върти, задника му все ще е отзад.
  • 6 въй въй

    0 2 Отговор
    ква икиномика, дето нема громжни ора??
    с пенцици не стаа!
  • 7 Маргарита

    2 1 Отговор
    Конкуренция ли?? Ами продайте летище Пловдив на наистина на външна фирма (не подставени западняци като на София, Бургас и Варна), да видим как Пловдив ще издърпа много пътнически и карго полети! Но без пречки от РВД, Гранична полиция, митница, и др.органи!!
  • 8 селтак

    2 0 Отговор
    Е ква конкуренция,след като унищожихте сичкките технически училища във провинцията?
  • 9 Не думай

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Тия "новите" автобуси дето сте ги имали бяха толкова готини че пътуваха от Бургас до Шумен 4 часа. Зимата умираш от студ , лятото от жега. Возиха като лагерна количка и горяха 40 на 100 нафта. Плюс масло в промишлени количества. Пушека зад Икаруса беше два пъти по дълъг от автобуса. И понеже беше истинско удоволствие да ги караш , затова 90% от шофьорите им гушнаха букета още преди да стигнат пенсия.

    Коментиран от #11

  • 10 Късно е, чадо!

    1 0 Отговор
    Вече няма хора, вече всичко извън 3-4 града е пустиняк и цигания. Каква индустрия ще развивате? Къде са специалистите? А с вятър и слънце ли ще захранвате производствата??? Ще разширявате ли АЕЦ Козлодуй или ще строите Белене? Или ще седим и ще се чудим още 12 г?! Борисов превърна България в задния двор на Европа срещу милиарди евро.
  • 11 101 Далматинци

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не думай":

    Когато говориш с някаква форма на ирония, е хубаво да съпоставиш собствените си възможности с онова за което говориш. - Имам големи съмнения някога да си произвел автобус макар с качество от онова време. Иначе ще те "светна", как се прави оценка за постигнатият резултат. Сиреч вземаш състоянието на страната преди 44 година и го сравняваш с края на периода. Разликата се отчита като положителен или отрицателен резултат. - Ако преди 44 година населението е било по- неграмотно и по- бедно, по- малко и с по- лоша структура. С по- висока смъртност от края на периода. С по- лоша икономика от края на периода значи резултата е положителен. - И обратното! Та ако имаш поне малко мозък в главата лесно ще установиш имало ли е напредък или не. - А онова, което си написал е чиста проба простотия с жалък опит да се направиш на интересен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове