Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 06:32 2 480 30

Панев: ГЕРБ иска да отблъсне максимален брой хора от изборите

  • владислав панев демократична българия-
  • избори

Така контролираните гласове ще са повече от свободните, обясни водачът на листата на "Демократична България" в 24 МИР

Панев: ГЕРБ иска да отблъсне максимален брой хора от изборите - 1
Снимка: БГНЕС

"Засега не звучат убедително обясненията /б.р. по скандала с машините за гласуване/, но в същото време не звучи убедително и атаката на ГЕРБ. Работата им в момента е да пораждат съмнения, защото за тях тези избори са на живот и смърт", заяви съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев в "Денят ON AIR".

Според него стратегията на ГЕРБ е да се отблъснат максимален брой хора от изборите, така че контролираните гласове да са повече от свободните.

"Нека наистина "Сиела Норма" да изясни за какво става въпрос", призова Панев пред Bulgaria ON AIR.

Той вижда във Фонда за сигурност на енергийната система един резерв от средства, чрез които българското правителство може да облекчи значително натиска на цената на тока и парното за домакинствата.

"Другият резерв е азерският газ, който вече влияе на цената и за домакинствата, и за бизнеса. Не го използваме оптимално, имаме уверения от азерската страна, че можем да купуваме до 1 млрд. куб. м на цена около 4 пъти по-ниска от цената, която купуваме от "Газпром", изтъкна водачът на листата на "Демократична България" (ДБ) в 24 МИР.

Причината да не се купува азерски газ, според Панев, е откровен саботаж от страна на бордовете на държавните енергийни компании – "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", които са "назначени от ГЕРБ с дългосрочни мениджърски договори".

"Все още сегашният енергиен министър, който, за съжаление, бе преназначен от президента Радев за още 3 месеца - г-н Живков, не прави нищо в тази посока. За мен и г-н Радев, и г-н Живков носят определена вина за това, че енергийните държавни компании бездействат в ущърб на българския бизнес", смята той.

Панев е категоричен, че чистка в енергетиката трябва да има и така държавните енергийни фирми да заработят като истински компании.

"Нашето предложение от 3 години насам е изискване на мажоритарни дялове от държавните компании на фондовата борса, така че частните акционери да търсят сметка от мениджмънта за нанесени щети. По този начин наистина ще прекратим всякакви злоупотреби, защото на шефовете ще им пари отзад и ще знаят, че във всеки един момент може да се окажат на подсъдимата скамейка", подчерта кандидат-депутатът от ДБ.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Раданч Татлъту

    13 6 Отговор
    Ъхъ,фсички ше гласуват за магнетичният Ицко Бойкикиев!🤡🥳👍
  • 3 Тоз пък и той

    17 5 Отговор
    "Зелено движение" баш Сороснята, хаха!
    Който иска да гласува ще го направи. Много ме съмнява, че приказките на Борисов ще разколебаят някого.
  • 4 Абсолютно вярно

    15 11 Отговор
    С едно изречение, “те ви обясняват, че ние с Доган сме маскари и разбойници, и защото не мога да го оборя, чакай да нахвърлям кал и върху тях, пък дано ви разубедя да идете до урните, защото всички са маскари.” За това всички трябва да галсуваме! Срещу ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #22, #23

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 5577

    14 2 Отговор
    Добре. Резерви, резерви, ма до кога бе г-н забравих ви името. Нали трябва да започнете да изкарвате. До тук сте нула със започнатата промяна. Искаме хора които ще вършат работа за хората, а не за мутрите. За сега промяната е само за мутрите от другата кръчма.
  • 7 Народа ще отиде да гласува!! Всички

    16 7 Отговор
    Разбират тактиката на ГЕРБ да има по малко гласували, за това, колебаещите се, ще отидат да гласуват!! Гласува се срущу СИКАДЖИИ и Мутри за по доброто бъщеще на Държава и народ!! Гласува се срещу 12год Корупция и лъжи на ГЕРБ и Патериците им!! Мутри Вън от Управлението на Държавата!!

    Коментиран от #8, #15, #16, #17

  • 8 Доза Истина

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Народа ще отиде да гласува!! Всички":

    Имам лоши новини за теб. Всички са мутри. Просто избираш кой мафиотски кръг да те управлява.
  • 9 ????

    11 5 Отговор

    До коментар #5 от "Пенев":

    Така както на Простаков 12 години му бяха виновни комунистите и климатичните условия.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Торби с пари

    14 6 Отговор
    Историята с машините е постановка на Тиквите със Сиела-Норма. Затова нито Боко е убедителен, нито оня от Сиела. Всичко е цирк за отклоняване на вниманието.
  • 12 оня с коня

    4 7 Отговор
    Съпредседателят на "Зелено движение" Панев/още като го зърнат отдалеко че идва и всички Светофари пред него светват в Ярко зелено/ УБЕДИТЕЛНО и БЕЗКОМПРОМИСНО дешифрира Тактиката на ГЕРБ на Предстоящите избори и как Отблъсва най-безцеремонно "Свободните" Хората от Изборите,за да остане само Контролирания вот.Пропуска Панев да спомене обаче че Принципно и Трите Партии на Статуквото притежават Контролиран вот,но си е решил да не коментира БСП и особено ДПС,а само ГЕРБ.Да отговори/УТОЧНИ/ все пак панев на 2 Въпроса,та да го разберем съвсем правилно:1/След като ГЕРБ отблъсква активно Избиратели,направи ли си труда Партията му да ги Приобщава пък към Изборите,за да противодейства,или НЕ СИ МРЪДНА ПРЪСТА?2/След като е толкова Далновиден и Способен Анализатор на Политическата обстановка в БГ,ЗАЩО ГЕРБ са на Първо място ДАЛЕЧ ПРЕД ОСТАНАЛИТЕ,а Партия ДБ от листите на Която е Кандидат-депутат е на ПОСЛЕДНО?
  • 13 Сорос сър Джон

    5 4 Отговор
    Герб сами се компроментираха.
    Но не ГЕРБ отблъсква избирателите, да не би миналите избори хората да не гласуваха за Радев?
    И Радев ни предаде СИНЕРГЕТИЧНО на САЩ, а протежетата му ПП-продали данните ни на частни фармацевтични компании, на Гугъл и Амазон, готвената Концесия на Козлодуй, ГЕОТЕРМАЛИТЕ-които ще съсипят водата на България, причиняващи земетресения.
    Корупционни скандали на ГеПиджиков-Фонд Научни Изследвания, НАЦИФИКАТИТЕ на ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ.
    ЕТО КОЕ ОТБЛЪСКВА ИЗБИРАТЕЛИТЕ.
    СОРОСОИДНИЯТ ВИ ГЕНЕЗИС, и слугинажът ви към чужди Империи, както и лично осребряване на бизнес интересите ви-Петков и Василев-цифроми платформи, Геотермали, Био данни, ЕНЕРГЕТИКА-"сериозни момчета".
  • 14 911

    3 3 Отговор
    Искаме красивия и умен Ице Бойкикиев да ни управлява.
  • 15 Анонимен

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Народа ще отиде да гласува!! Всички":

    След като новия служебен министър на правосъдието е адвоката на великия строител на "инвестиционки" и застроител на пловдивски паркове Таха Рахман се питаме : къде е скрил ключа от бунгалото батко Яким Донев от филма "дами канят"?! И се питаме още какво правят ДАНС и прочее дебелогъзи калинки та не се светнат с какви пари работи този велик строител на нова България?!
  • 16 !!!

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Народа ще отиде да гласува!! Всички":

    Има една червена чума, от нея по-страшна няма!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хооооо

    2 6 Отговор
    Радко пиратко направи доста далаверки. Мутрите вън. Борба за кокала знае, че импийчмантттт го зове
    При бай Ставри
  • 19 Аз, врачанката

    8 3 Отговор
    ГЛАСУВАЙТЕ ПО СЪВЕСТ,НО НЕ И ЗА ГЕРБ-ТЕ СА ПРОДАЖНИЦИ!
  • 20 Киро Ментата

    3 8 Отговор
    Радев ни тласна към "Синергията със САЩ",отразяване на ядрени удари.
    Зелената НАЦИфикация,
    чрез Протежетата си САЩ ПП:
    Геотермали-отравяне на вода и фракинг, забранени в Швейцария-скъп ток, вече се точат спонсорите на Киро Минерални води,
    Продажба на данните ни-Гугъл, Амазон-ПП-коисионни.
    Продажба на Здравни данни-ПП фармацевтични компании-комисионни.
    Задължителна Ваксинация-План Възстановяване-ПП-комисионни,
    Концесия ядрена енергия на САЩ на Козлодуй-поскъпване ток-УестингХаус-ПП комисионни.
  • 21 Венци

    3 5 Отговор
    Такова машинино гласуване съвсем не без основание създава съмнения за формализиране на участието в изборите, благодарение на способноста на машините да променят вота на избирателите. С това се слага край на демокрацията в България и ДБ е с най голям принос за това! Между другото, продължава да буди недоумение и факта, Буди недоумение също факта, че тия 228 допълнителните машини за гласуване, предназначени уж за Армения и за Албания, вместо да бъдат веднага изпратени към получателите си, продължават да си стоят "необезпокоявани", тук.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тоя па...

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Абсолютно вярно":

    Ти ще ни кажеш , за кого да гласуваме. Давай акъл само и ваше село.
  • 24 Error

    3 1 Отговор
    Пак ли нещо Радев ви е виновен бе продажници? Не пропускате с всяко ваше изказване да хвърлите малко кал върху президента Радев! Ние, обаче, в резултат ще се погрижим да не гласуваме за вас!
  • 25 костас

    1 1 Отговор
    Не само в енергетиката. Герб са проникнали и развратили цялата управленска и административна система на държавата ,ключително най малките кметства. Десетки години няма реакция от обществото, както няма реакция от контролните органи. Всъщност те не са контролни, те са тиха спирка за верни на герб хора. Не знам дали е нужна чистка но спешно се нуждаем от нови почтенни хора на върха на контролните органи и безкомпромисно отношение към всички без оглед на име и позиция, които бездействат, съботират или прилагат престъпни практики в прилагането на контролните механизми.

    Коментиран от #29

  • 26 Аз, врачанката

    0 2 Отговор
    ГЛАСУВАЙТЕ ПО СЪВЕСТ,НО НЕ И ЗА ГЕРБ-ТЕ СА ПРОДАЖНИЦИ!
  • 27 filo

    0 0 Отговор
    Вие сте по-големи смешници и от дришльовците от ИТН.
  • 28 Дебил

    1 0 Отговор
    Ами ако гласуват за тях? По-добре всички да агитират избирателите с конкретни програми. Не че всички ги разбираме и не че след това ще ги изпълнят!
  • 29 Ами

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "костас":

    Ако всичките нови почтени хора са като Кирил Петков,няма скоро България да прокопса. Иначе,партиите на протеста,с непрекъснатото говорене против ГЕРБ и ДПС и отричане тотално на всичко направено последните години,РАДИКАЛИЗАРАТ гласоподавателите на тези партии.Сега даже и на някого да му е минавала мисълта,че може и да не гласува,ще отиде до урните.
  • 30 Болярин

    0 0 Отговор
    Ранев, ти се показвай по-често и ще отблъснеш много повече хора от изборите ! А за 100% резултат - нека до теб да припява и ристЮ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове