Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 20:32 5 403 61

Надежда Йорданова пред ФАКТИ: ГЕРБ истеризират изборния процес

  • надежда йорданова-
  • демократична българия-
  • машинно гласуване-
  • изборен процес-
  • избори-
  • герб

Йорданова обясни още как законът се нарушава, за да могат неграмотни хора да гласуват на хартия, а вотът им да се контролира

Надежда Йорданова пред ФАКТИ: ГЕРБ истеризират изборния процес - 1
Снимка: ФАКТИ

“Още от изборите през лятото - на 11 юли, наблюдаваме, че в България, освен COVID пандемията, като че ли имаме нова пандемия - твърде голяма заболеваемост сред гражданите, която им пречи да стигнат до изборните помещения. Докато през юли месец видяхме това в Разград и в Кърджали, сега тази тенденция се разраства и в областите Пазарджик и Смолян. За какво става въпрос - местните кметове, обикновено от ДПС, по някакъв начин осигуряват законовия брой заявления за гласуване с подвижна избирателна секция на хора с увреждания и откриват такива секции. Допълнителната вратичка тук е, че още хора могат да се присъединят към тази подвижна избирателна секция, като срокът за това изтече вчера. Нашите анализи спрямо данните за 11 юли показват, че например от подадени 40 и няколко заявления, близо 200 гласуват в такава подвижна секция”.

Това каза народният представител в 45-тото и 46-тото Народно събрание Надежда Йорданова, юрист и кандидат за народен представител от “Демократична България”, пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

“В Пазарджишка област този проблем имаме и в Община Сърница и в Община Батак. Ние сме подали сигнали, в момента въпросът е и в Административен съд София-град. На предходните избори в Сърница, при подадени 45 заявления, с подвижна урна са гласували 198 в една секция и още 118 в друга секция. След като подадохме сигнали за тези секции, областният управител провери документите. Например в Сърница и в Батак се вижда, че в тези секции са допуснати да гласуват хора въз основа на диагноза диабет, хипертония, диагноза за увреждане на жлъчния мехур. Твърде трудно мога да си представя как едно състояние на високо кръвно или диабет пречи на човек да стигне от своя дом до изборното помещение. С подвижна избирателна секция може да се гласува само когато не можеш от вкъщи да стигнеш до изборното помещение”, обясни тя.

На въпроса дали това означава, че се използват фалшиви медицински заявления, Йорданова отговори: “В Разград МВР беше установило, че се използват фалшиви медицински заключения. Даже има лица, които не са знаели, че са подали заявления. В конкретния случай - за Пазарджик и за Смолян, все още не сме стигнали до такива заключения. МВР продължава да работи. Но дори и да не са използвали фалшиви заключения, става въпрос за неправилна интерпретация”.

Йорданова поясни, че решението дали даден човек да гласува с подвижна секция в крайна сметка се взима от административно лице - съответния местен кмет.

“Още по-тревожно е, че в Пазарджик, по предложение на представител на “Демократична България”, се искаше да бъде отправено запитване до тези проблемни места - колко е крайният брой на избирателите, които ще гласуват с подвижна избирателна секция, тъй като, както казахме, срокът за подаване на заявление изтече вчера. Мнозинството в Районната избирателна комисия отказа да допусне подобно питане. Питам се защо - кой има интерес да не е ясно как точно се развиват процесите?”, каза още тя.

“Според нас причините за това заобикаляне на закона - което си е направо нарушаване, са основно две. От една страна, хора, които са неграмотни и не могат да работят с машините, да могат да гласуват на хартия. И от друга страна, това в голяма степен е контролиране на вота, защото група от трима членове на секция отива в дома на човек. Разбираме колко лесно може да бъде указано как точно и за кого да се гласува. Самият факт, че в тези проблемни места повече от 90%, а има случаи, където на 100% гласовете са за ДПС, означава наистина, че има някакъв проблем”, посочи Надежда Йорданова.

“Както се видя, макара и бавно, макар и трудно, системата все пак заработва. В Разград, след няколко месеца разследвания, бяха установени нарушения. Надявам се част от тях да стигнат до съда. Сега, с уроците, които си бяхме направили от летните избори, действаме проактивно, предварително. Очакваме да видим как ще се произнесе съдът, така или иначе МВР разследва. За нас тази ситуация е един добър урок, че са необходими законодателни промени. Никой не си е представял, че някой ще си позволи да злоупотребява с нещастието на хората. Да имаш голямо увреждане е едно нещастие, което най-малкото не е човешко да бъде използвано за такива цели”, смята още тя.

Тя коментира още цялата сага около твърденията на ГЕРБ, че предстоят машинации на вота в неделя. “Последните няколко дни сме свидетели на поредица от опити на ГЕРБ да истеризират изборния процес, да внесат страх у хората, недоверие и на практика да ги откажат да гласуват. Това е изключително безотговорно политическо поведение, макар и вероятно да обслужва тяснопартийните им интереси. Освен това, говорят го хора, които явно не разбират дигиталните процеси от технологията на машинното гласуване. Вместо да всяват паника за някакви несертифицирани машини, те следва да се вгледат в това как техните представители в ЦИК изпълняват закона”, каза тя и допълни:

“По предложение на “Демократична България’ в 45-тото НС беше въведена една допълнителна процедура в процеса на удостоверяване на съответствието между машините и софтуера, която да гарантира по-голяма прозрачност - в това сертифициране освен държавни органи, в него като наблюдатели, за да могат да се уверят с очите си, да бъдат включени и независими представители, и експерти на политическите партии. Тоест всички заинтересовани в изборния процес. Вече дни наред ЦИК пречи именно тази част от процеса да се случи - представителите на политическите партии да могат да се уверят, че софтуерът е защитен, сигурен, че в него няма зловредни елементи, че той отчита точно резултата”.

“Тази техническа среща тъкмо беше започнала миналата седмица, но поради технически проблеми този процес беше прекратен. Няколко дни по-късно ЦИК някак неформално реши нейните членове да не се явят отново на техническата среща. Съответно Държавна агенция “Електронно управление” отказа да продължи процеса, защото по решение на ЦИК се изисква присъствие на представители на ЦИК. Представител на ДБ внесе в ЦИК проект на решение, с което да се излезе от тази ситуация, но ето вече близо 48 часа ЦИК даже още не е започнала да го разглежда”, поясни Йорданова.

Тя каза още, че не разбира защо ГЕРБ се опитват да опорочат вота, след като първите, които са въвели частично машинно гласуване били именно те. “Фирмата-доставчик на машините за гласуване е една и съща. Когато ГЕРБ бяха на власт, нямаше такива притеснения нито спрямо доставчика, нито спрямо софтуера или каквото и да е било. На 11 юли, когато също имаше такива притеснения, нямаше нито един сигнал или случай на установено зловредно или каквото и да е било въздействие”, каза тя.

“ГЕРБ спекулират с малката разлика между процентите, която ЦИК обяви няколко дни по-късно. ГЕРБ много добре разбират технологията на изборния процес и знаят, че това не е въпрос на манипулации, а на определени проверки, контроли преди да се обяви 100-процентният резултат”, смята Йорданова.

В края на разговора Надежда Йорданова коментира вече отмененото от съда решения на ЦИК машинните разписки да се броят ръчно. “Тази поредна истерия, която продължава от предходните избори, буди недоумение. Законът е ясен - при машинния вот резултатът се отчита с протокола, който се отпечатва от машината. Изискването на 100% броене на контролните разписки и съставяне на протоколи с резултати от тези разписки, освен че ще затрудни секционните избирателни комисии, ще създаде и хаос в отчитането на процеса”, каза тя.

"Искрено се надявам, че планът на Борисов - хората да не гласуват, няма да сработи", завърши Надежда Йорданова от "Демократична България".

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мата Хари

    42 13 Отговор
    На Бойко Борисов му е само пет сантима!

    Коментиран от #5, #25, #50

  • 2 да питам

    21 3 Отговор
    Абе сестро , да гласуват " неграмотни хора" е нонсенс ...
  • 3 Помак

    30 8 Отговор
    Ништо не моат напраят мутрите от гроп-вмро-дпс ... , сичко приключи ...другото като протести на нацисти,еничари,мутри, мафиоти...е бош лаф ...може получестните да додат на власт , могат да довадят и други крадци ...но Гроп-Вмро-Дпс няма да бъдат никога повече на власт !!!..за бякой добре , за други сълзи и сополи ...
  • 4 Жипката

    33 7 Отговор
    Тик так тики така чекмежан приключи
  • 5 Ахаа

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "Мата Хари":

    Само главата ли ?

    Коментиран от #15

  • 6 asd

    30 8 Отговор
    Нали след изборите имат да квичат и да се оправдават.

    Забавна работа ...

    Неграмотна Имбецилна Лоена Тиква, която едва може да ползва мобифонЪ (някъде от абитуриентския на Хитлер) квичи и се изявява като хакер. ХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 7 чУвал или чувАл

    23 4 Отговор
    Изборът е кое е по-лошото - Ковид 19 или Бойко 21 ?

    Коментиран от #18

  • 8 Гербер

    14 27 Отговор
    ГЕРБ това, ГЕРБ онова. Други новини няма ли? Много сте прозрачни.

    Коментиран от #9

  • 9 asd

    21 10 Отговор

    До коментар #8 от "Гербер":

    Ходи реви на Пърдялко, че едва смогваш троляк слабоумен и нископлатен.
    ХАхаХАхаХАхахахаха

    Коментиран от #13

  • 10 Нито глас за Пеевски

    31 12 Отговор
    Герб и Дпс, това е проклятието на България.
  • 11 proi4o

    5 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ГЕРБ спекулират с малката 5cm. ...на Борисов :)))....YI ZA GERB !!!
  • 12 смерш

    24 10 Отговор
    От шикалкавенията на Сиела,Прокуратурата и ред други с интерес и отношение към този въпрос,стана прозрачно ясно,че "проблема"с излишните машини е създаден изкуствено в полза на герб мутренско криминалната групировка за да имат тема за пискане как изборите са предварително нагласени!
    Само по нагло подхилващата се физиономия на вожда им когато обяви как е информиран от "възмутен"полицейски служител можеше да се предполага за какво става въпрос!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Глеам

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ахаа":

    На снимките и толкос нема с раменете барабар, то баш s размер нюню

    Коментиран от #39

  • 16 Какъв жалък край

    20 7 Отговор
    Тиква, клета ми тиква! Какъв жалък и трагичен край на един крадец, мутра, двуличник, политически измамник и безскрупулен лъжец! Да бъде показан на цяла България проснат като разплут тулуп! Колкото и милиарди да открадна от народа , никой не би искал да е на твое място! Защото достойнството, морала и доброто име са незаменими! Да ти като всички " имаш своите естествени нужди " както бе заявил след първите снимки , но да бъдеш толкова жестоко показан в истинската си същност е зловещо и кошмарно! Да, бил си със стотици високо платени така наречени плеймейтки срещу 5 хиляди на вечер които пред охраната на НСО си представял като журналистки. Но обикновените отрудени хорица може и да не са били и никога да не бъдат но са с чиста съвест и запазено достойнство! За тях има ясно утро и чиста роса по тревата! Бойко , замини си от България сам- недей да свършваш като Саддам!

    Коментиран от #21, #23, #24, #29

  • 17 Точно така

    15 3 Отговор
    Защото знаят ,че ще загубят
  • 18 Много ясно

    7 13 Отговор

    До коментар #7 от "чУвал или чувАл":

    Фатмака Българоубиец
  • 19 РЕАЛИСТ

    11 4 Отговор
    Абе тая дума истерезирам има ли я въобще в българския речник. Този глагол от истерия ли произлиза.? По нататък не си направих труда да чета.

    Коментиран от #54

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иван

    15 7 Отговор

    До коментар #16 от "Какъв жалък край":

    Бедни ми бедни Борисов! До тук ли трябваше да стигнеш? Защо не си отиде с достойнство преди? А трябваше да бъдеш показан на цяла България проснат като завършен толуп! Да станеш за гавра и дори съжаление на всички! Бедни ми бедни Борисов...
  • 22 хммм

    7 3 Отговор
    Напълно права е за това.. поне.
  • 23 Хахахаа...хахаааа...хихихи...

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "Какъв жалък край":

    Във форумите се е разразила страхотна дискусия...Той ли е ползвал презерватива или кмета на Симитли?!?! От положението му на спалнята е съмнително ...хаха хихихи
  • 24 Жан Виденовски

    5 11 Отговор

    До коментар #16 от "Какъв жалък край":

    Ау-у-у каква тирада. Ти сигурен ли си в това, което си надраскал, или преписваш от словоизлиянията на Мая Манолова, вещиците и, отровниците , настъпените жаби - кънчовци, Да еБ и т.н. Кой ти вярва бре ?

    Коментиран от #26

  • 25 Въпросът

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мата Хари":

    Въпросът не е дали Кирил Петков и Асен Василев ще спечелят изборите!
    Основният въпрос е дали ПП ще променят избирателният закон!
    Дали ще върнат отново държавата на гражданите,
    както повелява Конституцията на РБ:
    Чл. 1.
    (2) Цялата държавна власт произтича от народа...

    (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция
    или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет!

    А чрез прага на преференции и избираемите места,
    лидерите на партиите
    практически си присвояват народният суверенитет!
    Чрез противоконститучионният избирателен закон!

    Независимо кой е победителят,
    честни ли са изборите,
    след като са незаконни?
  • 26 Професора

    6 9 Отговор

    До коментар #24 от "Жан Виденовски":

    Комунистите пак нападат Генерал Борисов преди изборите. Сега пуснаха нови снимки от спалнята на Генерала. Даже има един използван презерватив на шкафчето със спестяванията му. Какво престъпно има в ползването на презерватив не разбирам. Нали пази плеймейтките да не забременеят.. После ако се появи бебе трябва нови къщи да купува в БарЦелона.

    Коментиран от #35, #55

  • 27 много дълго

    7 3 Отговор
    Какво стана с кокошки герб? Загубиха се нещо. Само схемата на праскинята още работи на Хемус.
  • 28 Антигербер

    4 5 Отговор
    Само ДБ!
  • 29 ИСТИНАТА

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "Какъв жалък край":

    26 юни 2020 г.след излезлите снимки от спалнята на Борисов с пълни шкафчета с пачки евро и кюлчета злато и спящия Борисов ! Борисов :"Че от какво да се срамувам, я вижте колко сладко спинкам, направила ги е една красива госпожа, съвременна Мата Хари"...5 ноември 2021 г.Борисов :" Не зная точно коя е направила снимките , но са направени когато мен ме е нямало"...Спинкал сладко когато са го снимали казва тогава а сега че са направени когато го е нямало ?!?!?!

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Така е

    13 3 Отговор

    До коментар #29 от "ИСТИНАТА":

    Хронология на записите с Борисов- записа "Ало Ваньо" , на следващия ден в парламента Борисов обявява че записите са фалшиви и манипулирани с думите - "Вечерта преди да бъдат пуснати гледам аз мач на Челси и ми се обажда Явор Дачков, сигурно след това са сглобявани изреченията с мои думи когато ме е записвал Дачков в интервюто"..Буда отрича дотогава докато Дачков и Кристина Патрашкова не ги изпращат във френска лаборатория която установява че са автентични. Борисов вече признава за тях като казва че са изрязали само " където напсувах Първанов". След няколко години следва нов запис в къщата му в Банкя с градския прокурор на София тогава Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов в което Борисов обсъжда с тях как Найденов да бъде оправдан за кражбите в земеделското министерство. Буда отново отрича за тях като след това пред фактите е принуден да си признае а Кокинов подава оставка и напуска съдебната система. Сега отново отрича и има ли някой да се съмнява дали са истински?! Това е подигравка с народа на България! Лъже хората в очите че такива записи няма,после си признава а реакция от населението няма. Във всяка друга страна подобен премиер ще виси на уличен стълб като Наджибула в Афганистан. Това е политически чадър над бизнесмени и търговия с власт в ущърб на народа...Народе ,народеее
  • 32 Оня

    7 3 Отговор
    Боклук българомразец
  • 33 ПСИХОПАТКА

    3 11 Отговор
    СТИГА С ТЕЯ ПСИХОПАТИ БЕ ФАКТОР...ПОКАНЕТЕ ПОНЕ ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК,ЖУТНАЛИСТ ИЛИ ПОЛИТИК..ТАЯ ЧУВА ЛИ СЕ КАКВИ ГИ ГОВОРИ??????ТАКИВА КАТО НЕЯ СРИВАТ И ДЕМОКРАЦИЯ,СРИВАТ И АВТОРИТЕТ ,СРВАТ ДЪРЖАВНОСТ ...
    МОМЕ ТЪПА,КЪДЕ В ЕВРОПА СЕ ГЛАСУВА С МАДУРСКИТЕ МАШИНИ????
    КЪДЕ В ЕВРОПА СЕ ВНАСЯТ НЕЛЕГАЛНО НАД 350 МАШИНИ ЗА ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ВОТА ВЪВ ВАША И ФАТМАКОВА ПОЛЗА...А АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ В ЕВРОПА ,ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ИЗБОРИТЕ И ФАТМАКОВИ ПОРЪЧКИ.???????
  • 34 Иван

    10 3 Отговор
    Помните ли така известния запис "Ало Ваньо"? Борисов -"Ало Ваньо, във фабриката на Мишо бирата са влезли там митничари ли, полицаи ли са и извършват проверка, кой ги е пратил", Танов -" Ами министъра ми се обади (Дянков) и каза Аз карам влака да влизат да проверяват , не съм ги пратил аз", Борисов -" Обади се на министъра и му кажи че съм казал да изтегля хората от фабриката му. След като съм му обещал че няма да го закачам значи няма да го закачам"....Това е злоупотреба с власт , прикриване на митническо престъпление, лишаване на държавния бюджет от приходи чийто приходи са за всички нас. И това само за една нелегална фабрика, а си представете местните герберски феодали по негова заповед как са крадели нашите народни пари 12 години. Сега си представете например Английския премиер Борис Джонсън да прикрива митнически престъпления в нелегална английска фабрика и да разпъва политически чадър облечен във власт и това да стане достояние на тяхното общество?!?! Та на момента би дал не само оставка а и веднага арестуван!
  • 35 Хаха хаха ха

    10 2 Отговор

    До коментар #26 от "Професора":

    Комунистите нападали комуниста Борисов!
    Ти в ред ли си?

    Коментиран от #36

  • 36 Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер

    3 10 Отговор

    До коментар #35 от "Хаха хаха ха":

    Ей голтаци! И да злобеете и завиждате на Генерал Бойко Борисов никога няма да сте като него. Нито на жените му,на парите му ,на общественото му положение и на уважението! Бойко е на 62 г.а има млада жена на 30 г. Красива,млада,чаровна,сексапилна ,модел !!! Има прекрасна дъщеричка от нея с прекрасното име Ема която му е одрала кожата!!! А вие се свивайте в панелните коптори при вашите пацулани вмирисани на манджа!!! Разпплути и дърти и антипатични!!! Така че ГОЛЬОВЦИ нормално е да завиждате на Бойко,на жените му,на парите му и на общественото му положение! Богат , млада красива жена,с прекрасна дъщеричка ,с луксозна къща в Испания ,с бутици в същия град, с поръчково Порше ПАНАМЕРА което подари на любимата си ! А вие блъскайте за храна и оцеляване! И срещу него да тичате никога няма да го стигнете!

    Коментиран от #57

  • 37 Дудю

    2 7 Отговор
    Ти да видиш,ти да видиш!Голем майтап че бъде га се върне Боко и пусне фирмето за чистота!Каскето чека на мегдана да рипне Румето!
  • 38 Преди малко...

    10 3 Отговор
    Рашков отговори на Борисов за делото което ще завеждал...- Рашков отговори на Борисов за делото: Не ме е страх от пропаднали политици.
    Той допълни, че не се изненадва относно действията на "бивш представител на групировката СИК"
  • 39 ми ,

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Глеам":

    Нема да спорим със специалисти ...
  • 40 5577

    4 4 Отговор
    Не може авторката да бъде гражданското общество с вменяеми разсъждения, видимо финансово повлияни от мутрите от другата кръчма. Гнусно е.
  • 41 тъпо а

    3 9 Отговор
    Тази женица виждала ли е колажите в които Бойко спи и нощното шкафче. Това са глупости ала Мая в които може да вярва само примитивен и наивен човек.
  • 42 заката

    5 3 Отговор
    Г-жо Йорданова,Герб и ДПС мафия ли са кажете на бедния българин
  • 43 бай Киро

    4 2 Отговор
    кой гласува за Герб или е дибил или е фишек или е КП едно от трите е гаранция
  • 44 войводата

    2 0 Отговор
    КЪДЕЕЕ СА ЧУВАЛИТЕ И САКОВЕТЕ С ПАРИ КЪДЕ Е МАТА ХАРИ КАЖЕТЕ НА НАРОДА
  • 45 Не сме овце

    5 5 Отговор
    Явно тази женичка, изобщо не е наясно. На истината казва истеризация. Бойко отдавна не е във властта, я да видим защо Радев си закупи толкова машини. Държавата е разрушена, Бойко Рашков действа като Народен съд, бившите хора ги тероризира. Стига с тия кюлчета, ето и сега говорят Бабикян и демократична България при Чешмеджиева. Идва страшна, невиждана радева зима. Канадецът ще ни подстриже жестоко.
  • 46 Шаро

    2 0 Отговор
    Какво става, има ли нови машини?
  • 47 Данчо

    3 0 Отговор
    Добре сте и дали думата на госпожата, че повече няма да е депутат.
  • 48 Rektora

    5 8 Отговор
    Радев е утрепка ...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 БиБи кинг

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мата Хари":

    По пет санта са ми пазачите ма " шефа" само деаметара мо е толко кога е у одпуск! На първи април че те поканиме у резеденциата с долапа да ти направиме един майтап с пет сантиметровиа, да видиме дали можеш да носиш на шегуване!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Забравихте ли

    10 2 Отговор
    Има ли някой, който да не е гледал как Бойко бие една дузпа два, три пъти, за да вкара гол? И как за да стане това реферът отсъжда да се бие пак и пак и пак...така е свикнал. Всички да работят за него. няма значение кой е прав и кой е крив, кой е добър и кой е лош, кой заслужава победата и кой-не! Той трябва да е отгоре и да решава всичко! Пак го изберете. Тоя "гардИроб" неграмотен с партийна книжка от БКП!

    Коментиран от #53

  • 53 Фолклорна

    11 3 Отговор

    До коментар #52 от "Забравихте ли":

    За ГЕРБ има новина.//
    Казват, че била добра.//
    И в Централния затвор//
    има футболен отбор!//
    Бойко ще е капитан!//
    ПНП е също там!//
    Томчо Дончев вратар,//
    той на плонжове е цар!//
    Лъчко- мозък съдия,//
    ще им свири със уста!//
    Биков мършата в защита,//
    ще прецака тази свита!//
    Мама Цецка с очилата,//
    влачи кофата с метлата!//
    Деса дуловска принцеса,//
    тя на всички е метреса!//
    Ще цери им махмурлука//
    та да имат пак сполука!//
    А Фидоска мажоретка!//
    ...ГЕРБ в Пандиза! Супер гледка!//
  • 54 Гостът

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "РЕАЛИСТ":

    Роди ме мамо ,,умна" ,аз сама ще се изруся......трудно и било да си представи как можело хипертония и диабет да ти попречат да отидеш до изборното място. Ами трудничко е да, то и за представата за каквото и да е,си трябва мозък .Сега всички с хипертония и диабет отидете и гласувайте за когото и да е ,само не и за тези.
  • 55 лъжеца Б

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Професора":

    Абе той се оплаквеаше, че комунистите убили дядо му , па после се оказа, че не е дядо му, а прадядо му и че не комунистите са го убили, а прадядо му е изнасилвал жените в селото, докато мъжете им войници са били на фронта и като са се върнали и разбрали, са го претрепали

    Коментиран от #58

  • 56 ГЪРБАВ от

    3 3 Отговор
    Герб Бойко е Лайньооо и Гербавите и Комунягите са една Партия -от ДС
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Перо

    4 1 Отговор
    Номерът е да се избегне официалната комисия с всичките му наблюдатели и машините,които неутрализират купения вот със снимки и се урежда всичко,чрез по-лесно купените носачи на подвижните урни и лесните манипулации с хората и бюлетини,защото контрола при гласуване и транспортиране е почти нулев! Питайте Тръмп!!!
  • 60 биолог

    3 6 Отговор
    Всички които пишете срещу Борисов сте ЛБГТ. Яд ви е, че е единствения мъжага, бил на чело на държавата и оставил неща, за които ще го споменаваме с добро десетки години. Иначе няма лошо. Не се притеснявайте. И бъговете на природата имат право да се влачат по земята.
  • 61 67436

    2 2 Отговор
    Цветанов и Бойко са прави, за съжаление, но твърде късно, когато ви казаха на Бойко и Радев да се махате, не се махнахте.
    Идва ада, господ да ни е на помощ и на цяла България!