Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 23:14 11 925 79

Нови разкрития: Зам.-министър Шишков за схемите на предишното правителство

  • нови разкрития-
  • шишков-
  • схеми-
  • предишно-
  • правителство

Истината е такава, че фирмите към МРРБ, които и протестираха, че нямат пари да плащат заплати и ние решихме да потърсим колко пари са взели тези фирми. Те са взели едни милиони за лотовете на АМ "Хемус", които изобщо не са започнати, казва Шишков

Нови разкрития: Зам.-министър Шишков за схемите на предишното правителство - 1
Снимка: Евроком

Когато казваш истината, можеш да се усмихваш. Това, което разкриваме, не е по никакъв начин за усмивка. Човек си задава въпросите как е функционирала държавата досега. Истината е такава, че фирмите към МРРБ, които и протестираха, че нямат пари да плащат заплати и ние решихме да потърсим колко пари са взели тези фирми. Те са взели едни милиони за лотовете на АМ "Хемус", които изобщо не са започнати. Те винаги са си получавали парите от постановления на Министерски съвет, а не през годината. Сега те преди да изчакат края на годината, те започнаха кампания срещу министерството. Това коментира зам.-министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

Преди дни министърът на регионалното развитие Виолета Комитова и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разкриха нова схема, но за АМ "Тракия".

"Освен раздаването на парите, има и още една схема. На практика се омаловажа законното строителство. Предишното управление на държавата, всички разбрахме, че е започнало строителство, но без да има разрешение за строеж. Това, което разбрахме от последните дни е понятието "основен" и "текущ" ремонт. Онова правителство, начело с министър Николай Нанков на МРРБ възлага на шефа на АПИ да направи проверка на пътищата и дава един списък на пътища в лошо състояние", каза още арх. Шишков.

"Накрая си направихме един експеримент за 24 пътища и там сметнахме, че за тях има пълно съвпадение на дължината на отсечката. За тези пътища са били предвидени 114 млн. лева. В договорите за същите тези пътища сумата, която е изплатена и се претендира да бъде доизплатена сумата е 296 млн. лева. Това е увеличение от 2.6 пъти. Ние бяхме удивени", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 98 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    142 25 Отговор
    Борисов е позор!Съд и затвор!

    Коментиран от #9

  • 2 мдаааа

    40 118 Отговор
    Разкрития - много ... Доказателства засега - нихера ... 🤭

    Коментиран от #49

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шофер

    86 26 Отговор
    Ние не искаме пътища! Строителите са бандюги! Да живее Радев!

    Коментиран от #13, #68, #78

  • 5 Герб ПобедаБойко Идвай

    24 138 Отговор
    ТИ КАКВИ ПАК ЛЪЖИ ХВЪРЛЯШ БЕ МУТРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ САБОТИРАТЕ БЪЛГАРИЯ ЗДРАВНАТА КРИЗА Е ОГРОМНА ХОРАТА ИЗМИРАТ ИНТЕРЕСУВА ЛИ ВИ ТОВА БЕЗСРАМНИЦИ

    Коментиран от #37

  • 6 Герб ПобедаБойко Идвай

    18 106 Отговор
    ТИ КАКВИ ПАК ЛЪЖИ ХВЪРЛЯШ БЕ МУТРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ САБОТИРАТЕ БЪЛГАРИЯ ЗДРАВНАТА КРИЗА Е ОГРОМНА ХОРАТА ИЗМИРАТ ИНТЕРЕСУВА ЛИ ВИ ТОВА БЕЗСРАМНИЦИ

    Коментиран от #42, #75

  • 7 Хахаха

    23 95 Отговор
    Кауни..., ще бъдете "изчегъртани" след 3 дни. При малко повече разум в народа и основния чегъртач ще бъде изхвърлен от Дондуков2.

    Коментиран от #41

  • 8 Само питам

    15 46 Отговор
    Това корумпе от Триадица, как да му вярвам? Шишков е проектанта на зайчарника на Бойко. Нещо не се връзват нещата. Освен ако не е Бойкова къртица. Изобщо не му е там мястото.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Последния Софиянец

    9 43 Отговор
    Тоз на снимката, по фиркан и от мен!

    Коментиран от #32

  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 57 Отговор
    Aрхитeктитe като Шишков нямaт пoдгoтoвкa пo cпeциaлнocттa "Пътнo и жeлeзoпътнo cтрoитeлcтвo"...a пък пo "Икoнoмикa и организация нa cтрoитeлcтвoтo" ca пълнa cкръб...Тoзи тулуп нe e нaяcнo c бaзoви пoлoжeния в cтрoитeлcтвoтo нa мaгиcтрaли.
  • 12 Само питам

    8 45 Отговор
    Това корумпе от Триадица, как да му вярвам? Шишков е проектанта на зайчарника на Бойко. Нещо не се връзват нещата. Освен ако не е Бойкова къртица. Изобщо не му е там мястото.
  • 13 Да да

    12 70 Отговор

    До коментар #4 от "Шофер":

    Радев нека си живее, ама да не е президент повече!
  • 14 хахаа

    15 78 Отговор
    Открити са нови 199 машини. Станаха 228+150+190. Измамата за 51% на първи тур на Радев пропада с гръм и трясък. Радев едва ли има повече от 30%. А платените социолози, които му даваха към 50% бяха разобличени. 100% броене на разписките от чужбина, там ще е основната шашма.

    Коментиран от #18, #47

  • 15 Само питам

    7 41 Отговор
    Това корумпе от Триадица, как да му вярвам? Шишков е проектанта на зайчарника на Бойко. Нещо не се връзват нещата. Освен ако не е Бойкова къртица. Изобщо не му е там мястото.
  • 16 Filo

    16 59 Отговор
    Пропагандната машина на фактмака е на последни издихания. Тоя защо не каже къде отидоха 2 милиарда заем за последния месец.

    Коментиран от #45

  • 17 ВИС-2

    5 39 Отговор
    Да ПОДКРЕПИМ нашия ПРЕМИЕР!

    Коментиран от #29

  • 18 бааааси

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "хахаа":

    И машинистите бе ... 😳
  • 19 Трааака , трааака , трака трак

    10 5 Отговор
    Имам аааз машини пак !
  • 20 Кирилов

    52 9 Отговор
    1. Мафията държи Борисов на къс повод със серия компромати като този и не само като този.

    2. Борисов е човек, който поради тежката си зависимост не може да има свободна воля, а това го прави изключително опасен за националната ни сигурност и правовата държава. Затова този човек и шайката му никога повече не трябва да управляват.

    3. Пускането на порции на компромати за Борисов има за цел както да подгрява неговата зависимост, така и да оформя политическия пейзаж, включително в полза на мнимите му противници, отглеждани внимателно от задкулисието докато дойде момент да го заместят.

    4. За Борисов алтернативата извън властта е или смърт, или затвор. Задкулисието ще позволи Борисов да си тръгне жив от властта (макар да не управлява от няколко месеца политическият му потенциал все ще не е изчерпан) само ако реши да го остави в ръцете на правосъдието, за което основания ще се намерят много. Борисов знае това и затова е готов да се бори за оцеляването си по всякакъв начин“, пише Лалов.

     



     1. Мафията държи Борисов на къс повод със серия компромати като този и не само като този.

    2. Борисов е човек, който поради тежката си зависимост не може да има свободна воля, а това го прави изключително опасен за националната ни сигурност и правовата държава. Затова този човек и шайката му никога повече не трябва да управляват.

    3. Пускането на порции на компромати за Борисов има за цел както да подгрява неговата зависимост, така и да оформя политическия

    Коментиран от #74

  • 21 Дара

    14 49 Отговор
    Баща му прегази и уби човек.....Зеленият четец от аутокю.....ВЪН ОТ ДОНДУКОВ

    Коментиран от #35, #40

  • 22 Емо

    48 8 Отговор
    И какво ще стане?Свинята ще го опандизят?Всяко едно действие и негова снимка от повече от 20 години трябва да са обект на разследване.И всички мишки- така наречени бизнесмени да се покажат от миши-дупките и да го посочат като главен рекетьор на мижавия им бизнес....Свинята си живее безнаказано и си пее "Корона чао чао" кара си свинските джипове балъците с костьоми тичат по него като омагьосани....
  • 23 Hoho Boho

    53 9 Отговор
    Само мене ли ме гнус да гласувам за г-н Борисов, или има и други?

    Коментиран от #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гумен Крадев

    11 34 Отговор
    Боже господи... на баба Любица с право и би шута последния любовник. Чак партакешите и хвърчаха по стълбите. Много нагла и дебелоока наследница на отявлени комундери..тая сега громи комунизЪма, който я изучи в Ленинград. А за това корумпе, дето се е нахилило като Триадишки архитект...абе кара-вара, ще му лъсне и на него допито... Пък като изтече време, ще стане ясно и четата на Румен Крадлев какви ги е вършила...Къде потънаха за няма и два месеца 3млрд, че вдруги ден още 500млн ще теглят заем? А от началото на мандата на служебното правителство що пари заминаха в (не)известни посоки...абе и тия са същите като ония, догонват ги в кражбите с висока скорост. Няма да се забавят да им лъснат далаверите. На Рашков първи му дръпнаха юздите с тия 19 имота. Колкото и да имитира дейност, неговата е ясна. Интересно, какво са си говорили онзи ден на лова с един мастит турски бизнесмен, много близък до сараите ..много интересно? А шараните както винаги лапат въздух на глътки и си мислят че нещо променят...хахахаха....глупаците крепят света, а в Територията такива с лопата да ги ринеш.

    Коментиран от #46

  • 28 Има , бате

    3 12 Отговор

    До коментар #23 от "Hoho Boho":

    Засега сте четирима .

    Коментиран от #43

  • 29 УВИС 3

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "ВИС-2":

    Стефчо ли ?
  • 30 Лудница

    20 8 Отговор
    Е.И. както стана,какво от това,че разкрихте схемата,някой обвинен ли е,вкаран ли е?вкарахте само Иванчева,защото и подхвърлихте едни пари,а сега всичко е на лице,кой е разписал ,кой е отпуснал парите ,кой ги е взел,кой ги е изтеглил от банката,всичко всичко и няма резултат.Подигравка и от едните които окрадоха хората и подигравка от тези които уж разобличиха схемата.куче влачи Дира няма,даже сега на крадците им ръкопляскат и им се радват,това е перверзия и извратения.

    Коментиран от #77

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Абе , фиркан

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Ама излъчва интелигентност ..
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Киро Питоня

    13 4 Отговор

    До коментар #31 от "Интересно в ЗАТВОРИТЕ наистинали":

    Ти пък какво му се чудиш. Казано е- ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА. Искаш ли доказателства? ФАКТ Е, че в Териториятаостана това, дето не става за нищо, даже и памперси няма да може да сменя. Та за това сме на тоя хал. Толкова е просто....
  • 35 хамсал

    14 3 Отговор

    До коментар #21 от "Дара":

    Е не го е убил! Що си пишете на изуст? "Идва линейката, слагат на носилка пострадалия инвалид и го откарват към най-близката болница. Георги Радев очевидно е поканен да излезе от мерцедеса, след което има кратък разговор между него и полицията. Те по-късно му помагат да си тръгне с колата, причинила катастрофата."
  • 36 Не си ме РАЗБРАЛ ! АКО народа власта

    5 5 Отговор

    До коментар #33 от "ББ - БАЦО":

    Поеме и Съд Народе се ПРИЕМЕ със най-висшо наказание - Аз ще искам да съм ЕКЗЕКУТОР и без окото да ми дремне ще " Пукам Кубета и Фенери " без почивен ден от днешния Елитен ген !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ТРД

    11 2 Отговор
    Мутрата в затвора.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Behemoth

    13 5 Отговор
    БАЦЕ ще умре в затвора ...въпроса е дали унуките ,ще му ходят на свиждане или ще вземат парите и ще бегат на Малдивите ?

    Коментиран от #79

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 7689г

    14 8 Отговор
    Какво сте се захванали с Радев? да не бяха нахлували в президентсвото по този грозен начин, а след като сбъркаха, поне Бойко да беше отишъл при Радев и да се разберат като хора!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 БРАВО

    17 6 Отговор
    ЩОМ ТРОЛОВЕТЕ НА СИКАДЖИЯТА РЕВЪТ НА УМЛЯЛО ВСИЧКО Е НАРЕД ! МУТРАТА Е АБСОЛЮТЕН ПЪТНИК БЕЗ ОБРАТЕН БИЛЕТ !
  • 55 Ива

    16 7 Отговор
    Престъпника от Банкя е дескридитират както никога досега ! Съд и затвор !
  • 56 БУДА

    11 4 Отговор
    АГЕНТА НА ДС И ОСЪДЕН МНОГОКРАТНО ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ ОТЛИТА С ДВЕСТА !
  • 57 ТИКВОНИЙ ВЕЛИКИ

    15 6 Отговор
    ЩЯЛ ДА СЕ ВРЪЩА ВЪВ ВЛАСТТА , СМЕХ , СМЕХ !
  • 58 Циониста на шайката

    13 6 Отговор
    Не Само прокурора мафиот се прави на глух и сляп цялата продажна съдийска пасмина нахранена с милиони през последните 12 години е гнила ябълка и вони !4974
  • 59 БАЦЕ БИВШИЯ УПРАВЛЯВАЩ ДЪРЖАВАТА

    13 5 Отговор
    СЕ Е ПОКРИЛ В ЗАЙЧАРНИКА КАТО ПЛЪХ И ЛАЕ КАТО БЯСНО ПСЕ ПО ТЕЗИ ДЕТО МУ ПОКАЗАХА И ДОКАЗАХА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА И КРАЖБИТЕ ИЗВЪРШЕНИ ОТ НЕГО И ШАЙКАТА !
  • 60 Професор

    12 6 Отговор
    Яденето на филий с мас ще продължи в цсз под зоркото наблюдение на Бай Ставри !
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 йкглхг

    10 8 Отговор
    Повече с политика не искам да се занимавам, хората, занимаващи се с политика страдат, а искам да си гледам живота, който бе съсипан заради ББ И ЦЦ, а Бойко не го съжелявам, с неговите методи по неговата глава, съжелявам обаче народа!

    Коментиран от #66

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бай чекмежан

    9 6 Отговор
    Мажи филия с лубрикан
  • 65 Миро

    8 5 Отговор
    Ще стане това което нашите големи приятели от САЩ кажат. И това е. Ако им трябва пожарникар то ще остане сух , ако не им трябва ще го дадат на кучетата. Те не страдат от скрупули изобщо така че скоро това ще се изясни и няма нужда от излишни емоции. Всичко друго са приказки и спекулации.
  • 66 Миро

    5 4 Отговор

    До коментар #62 от "йкглхг":

    Много хора пострадаха от тези двамата и много човешки съдби съсипаха .
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ЧОЧО

    6 9 Отговор
    А Държавата за да строи магистрали от кого трябва да иска разрешение?Този зам.министър къде е бил досега и какво е работил?

    Коментиран от #72

  • 70 Ахахаа

    9 5 Отговор
    Така изнесена информацията е подвеждаща. Дайте малко документи бе. Какво е било предвидено да се ремонтира а какво е ремонтирано. Всеки е правил ремонт на нещо и знае, че винаги сметките не излизат. Предвиждаш едно, пък накрая излиза доста повече. А дали е така ще покажат документите и комисиите за свършеното.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 СУВЕРЕН

    7 5 Отговор

    До коментар #69 от "ЧОЧО":

    Тези пари са от еврофондове за развитие. Отпускат ги от Брюксел и разхода се наблюдава внимателно от тях.
  • 73 Неотрален

    8 9 Отговор
    През последните 30години само кьорфичеци се пускат преди избори, след това виновни няма. Той и Станишев уж беше виновен, направил много зулуми, а сега си вее байраците из Европа води живот на милиардер. Докато не видя реално осъден висш чиновник невярвам на нищо. Видимото до тук е само това, че при правителствата преди Герб абсолютно нищо не се построи за гражданите, всичко което беше направено е през последните 10 години, което никак не е малко. Нищо лично само констатация.
  • 74 СУВЕРЕН

    9 9 Отговор

    До коментар #20 от "Кирилов":

    1.Снимките са изфабрикувани.
    2.Парите за магистрали са от еврофондове.Така че, от Брюксел наблюдават как се харчат.
    3.Това, което наблюдаваме са долни радево-рашкови номера.
    4. Държавата ни още от 1989 г. я ограбиха. Източиха пенсионния фонд два пъти . Фалираха няколко банки. Разпредели ха си държавни пари.
    5.Сега комунягите са най-големите капиталисти с по няколко фирми.
    6. Сега, като са в държавната власт пак крадът. Правят бизнес и от корона кризата. Източват здравна каса и след години ще си плащаме за всичко
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Комунист

    1 1 Отговор
    А бе вие уж не крадете пък всичко на двойна цена ,отколкото при Борисов. Аз на тъпана ли да вярвам или на ....Който знае лафа ,ще се сети.
  • 77 Няма

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Лудница":

    Осъден ,защото няма доказателства. Всичко е кьор фишеци на фърчилото и аверите му.Но 80 процентовите кълват и на гола кука.И това е целта на мероприятието.
  • 78 Ммм, дааа

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Шофер":

    АБЕ ВИЕ, КОМУНЯГИТЕ НАИСТИНА СТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНО ОГРАНИЧЕНИ - ЕДНО И СЪЩО, ЕДНО И СЪЩО... И СТАНИШЕВ ПРЕДИ ВРЕМЕ ОБЯСНЯВАШЕ, ЧЕ НИЕ АЗФАЛТ НЕ ЯДЕН, А ПОСЛЕ РЕВЯХА, ЧЕ НЯМАТ ПЪТ И ДАЖЕ И ЛИНЕЙКИТЕ НЕ ИДВАЛО ПРИ ТЯХ... СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ ПАК ГНА НАС ПЪТИЩА НЕ НИ ТРЯБВАТ... ПРАВИ СТЕ, ТОЙ РУМЕН ГЛУПЕНДЕРОФФ Е ШОФЬОР НА САМОЛЕТ - ПЪТИЩА НЕ МУ ТРЯБВАТ, ДЕСА МИТКА ИЗ МОЛОВЕТЕ - И НА НЕЯ ПЪТИЩА НЕ И ТРЯБВАТ... КУХИ ЛЕЙКИ...
  • 79 Ммм, дааа

    0 1 Отговор

    До коментар #50 от "Behemoth":

    ИНТЕРЕСНО РУМЕН ФЪРЧИЛОТО КАТО ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ЛЮБОВНИЦИТЕ МУ ДАЛИ ЩЕ МУ ХОДЯТ НА СВИЖДАНЕ ИЛИ ЩЕ ГО ЗАБРАВЯТ И ЩЕ СИ ЖИВУРКАТ НА ТОПЛИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ С ПО ДВЕ ЗАПЛАТИ... ХААААХААА. ВЪПРОС НА ПРИОРИТЕТИ - ЕДИН ЗА ВНУЦИ, РУМЧО - ДЪРЖАВНИ ПАРИ ЗА ЛЮБОВНИЦИ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол