Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 10:40 2 905 19

Съдът в Пловдив опита за втори път да задържи мъж под карантина

  • задържане-
  • карантиниран-
  • арест-
  • димитър велев

От РЗИ-Пазарджик потвърдиха, че документите са автентични и Димитър Велев е под карантина

Съдът в Пловдив опита за втори път да задържи мъж под карантина - 1
Снимка: бТВ

За необичаен казус сигнализира зрител на bTV от Велинград. Пловдивският районен съд е поискал на два пъти потърпевшият да бъде принудително задържан, защото не се е явил на съдебно заседание, а мъжът е поставен под карантина от РЗИ заради коронавирус.

„Аз съм под карантина от 9-и до 22 ноември. Два пъти искаха да разбият вратата. Казаха ми следното: „Ако не отвориш вратата, ще я изкъртим! Момче, ние трябва да те задържим! Имаме постоянна заповед за арест“, разказва Димитър Велев.

Вече седмица Велев е с положителен тест за COVID-19 и под карантина. Тества се ден преди съдебно заседание, по което е подсъдим. Уведомява писмено съда, прилага резултата си от PCR теста. Заради неявяването обаче съдията променя мярката му за неотклонение от „подписка“ в „задържане под стража“.

„Вчера се опитваха да разбият вратата и ме заплашваха, че ако не я отворя, ще я разбият“, разказа още Велев.

От Пловдивския районен съд отговориха, че Велев им е предоставил данни за положителен тест за коронавирус, но не са достатъчни.

„Съдебният състав е приел, че няма данни дали тези резултати са надлежно регистрирани в Националния център на РЗИ и дали спрямо подсъдимия Велев протича карантина“, посочват от съда.

От РЗИ-Пазарджик потвърдиха пред bTV, че документите са автентични и Димитър Велев е под карантина.

„Няма как лице, на което му излизат резултатите в един ден, да се сдобие веднага с предписание от РЗИ и със съответния болничен, тъй като здравната система е претоварена, съответно РЗИ също“, обяснява Стоян Мадин, адвокат от фондация „Български адвокати за правата на човека“.

Според правосъдното министерство Велев не е открит във Велинград на 10 ноември. Пет дни по-късно е търсен на друг адрес, където друг човек се представил за него.

Димитър Велев е подсъдим от 2010 г. по дело за имотни измами.

„Имало е случаи, когато на предишни заседания не съм се явявал поради здравословни причини“, обяснява той.

Дали след карантината мъжът ще отиде в ареста, вместо да остане с мярка за неотклонение "подписка", ще реши окръжният съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕЙК

    28 2 Отговор
    Братя българи- СРАМ И ПОЗОР! Румънците ни надминаха в МУШЕНГИИТЕ! За да влязат в Гърция преди задължителния ПСР тест намазват носовете отвътре с ДЕЗИНФЕКЦИРАЩ ГЕЛ и резултатът ВИНАГИ Е ОТРИЦАТЕЛЕН! Да последваме техния светъл балкански пример!
  • 2 Загрижен

    12 5 Отговор
    Абе, тиквата българоубиец загроби държавата та тоя лв няма да си купи положителен тест, че е болен с корона, от бялата мафия???
  • 3 Петър

    18 2 Отговор
    Ето защо българите не вярват в мерките срещу ковид и не желаят да се ваксинират. Броят на ваксинираните никога няма да надвиши броят на гласиващите на избори(пернишка мъдрост).
  • 4 Псевдоним

    10 3 Отговор
    Хитряга е този мошеник. Вместо да бяга едновременно и от полицията и от РЗИ, той ги противопоставя.

    Коментиран от #18

  • 5 Иванов

    25 3 Отговор
    До автора на статията: това, че пишеш гръмко заглавие, не прави статията интересна, защо не написа:
    Имотен измамник опитва да се скрие от съда със съмнителен ковид тест?!
    Спрете да изопачавате истината, опитайте да казвате фактите, а не да ги прикривате, това вашето не е журналистика!

    Коментиран от #8

  • 6 АБВ

    6 3 Отговор
    Съдебната ни система е ,,заразена" от извратеност, затова трябва да се сложи под карантина и да се лекува от предубедеността си. Все повече заприличваме на Северна Корея, където човешките права са табу, а властниците издевателстват и безчинстват .
    СРАМ И ПОЗОР!!!
  • 7 ццц

    5 0 Отговор
    всички в този съд трябва да бъдат уволнени и да не могат да практикуват , трябва да се започне от някъде и да се налагат крути мерки... човека няма значение измамник ли е или какъв е.Факт е че е карантиниран и е уведомил съда и съда казва че нямало достатъчно доказателства.....
  • 8 КОД

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Истината е, че такива като вас манипулират общественото мнение. Само болен мозък може да ,,вилнее" в тази ковид епидемия. Всеки ден умират реални хора. Засрамете се, ако имате чувство за срам!
  • 9 Лост

    6 0 Отговор
    Вчера една убита се води в избирателните списъци, защото не могат да издадат бележка, че е починала. Днес човек с бележка, не може да докаже, че е заразен.
  • 10 До Номер 5

    5 0 Отговор
    СЪМНИТЕЛНО ТИЕ НЕЩО ДРУГО!!!
    В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИСКА ПРЕВРАТ, БУНТ И ТАКИВА КАТО ТЕБ И ГЕРЦОВА
    НА НАРОДНИЯ СЪД ДА СЕ ПОДЛОЖАТ!!!
    МАФИЯ,МАФИЯ,МАФИЯ - РАЙОНЕН СЪД ПЛОВДИВ
  • 11 Hoho Boho

    5 2 Отговор
    "Димитър Велев е подсъдим от 2010 г. по дело за имотни измами."

    На това се вика - бързо правосъдие

    Коментиран от #12

  • 12 Ало, ало

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Hoho Boho":

    Не се казва никакво правосъдие. Разни ,, тикви" и ,, глигани" изнесоха милиони, но никой не търчи след тях да ги арестува. Единствено се нахвърлят и издевателстват над обикновените хора.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 СОФИЯ

    2 1 Отговор
    МАЧА ЗА ХОХО БОХО НЕ Е ЗАВЪРШИЛ ИДВАМ НА 23.11.2021ГОД. ПЪРВО ПРИ ТЕВЕ ХОХО БОХО!!!! ХА ХА ХА
  • 15 УЧЕНИЯ 72

    8 0 Отговор
    ВСИЧКО Е ИЗКУСТВЕНО В ТАЗИ ДЪРЖАВА, НО ЧОВЕК ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ ЕДНО БОРЕТЕ СЕ И НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ПРЕД ОЧАЯНИЕТО И БЕЗХАБЕРИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ ЧИНОВНИК.
  • 16 адвокат Малинов

    3 3 Отговор
    Велев всички ще си намерят мястото при "ГЛИГАНА".
    Нали съм ти казал има начало има и край!
  • 17 БОГ ТАНГРА

    4 0 Отговор
    СРАМ И ПОЗОР ЗА ВАС БЪЛГАРИ, ЧЕ ЖИВЕЕТЕ В ТАЗИ НЕЛЕПА ДЪРЖАВА И НЕ РАЗБИРАТЕ ЕДНО БЪДЕТЕ ХОРА И СПАЗВАЙТЕ МОРАЛА И ЧЕСТА ЕДИН КЪМ ДРУГ!
  • 18 Темида

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Псевдоним":

    Срамно е, че самият съдебен състав се прави на ,,ударен", за това че нямало данни дали са регистрирани резултатите от теста. Ами да провери преди да бърза да наруши Закона за здравето. Това говори за целенасочена предубеденост.Позор!
  • 19 България

    4 0 Отговор
    историята е показала много нелепи случай дори и по лоши от този в цял свят "КОВИД 19" - хора давайте гласност само това е начина !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове