Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 12:55 8 944 66

Кацаров посочи две лъжи на Герджиков в дебата

  • стойчо кацаров

Той посочи, че на МОН са предоставени 900 000 щадящи теста, от които 50-60 000 са използвани досега, а в момента тече процедура за доставяне на още 1 млн. теста в рамките на следващата седмица

Кацаров посочи две лъжи на Герджиков в дебата - 1
Снимка: БГНЕС

България няма да използва Европейския механизъм за гражданска защита за допълнителни ресурси и специалисти в битката с коронавируса, тъй като не се налага и четвъртата COVID вълна у нас е пречупена. Това е съобщил здравният министър доц. Стойчо Кацаров на ресорния еврокомисар Стела Кириакиду, съобщи БТВ.

„Броят на болните в болниците намалява, броят на починалите намалява – той има отстояние 10-15 дни от пиковите стойности. Ако спазваме тези мерки, които са работещи – със зеления сертификат и повечето тестове, би трябвало да очакваме подобряване на епидемичната ситуация“, каза пред журналисти Кацаров.

Той посочи, че на МОН са предоставени 900 000 щадящи теста, от които 50-60 000 са използвани досега, а в момента тече процедура за доставяне на още 1 млн. теста в рамките на следващата седмица. „Това са достатъчно щадящи тестове, за да могат повечето ученици да се върнат на училище“, каза Кацаров, като допълни, че е говорил с колегата си от МОН проф. Николай Денков за това дали не е по-правилно най-големите ученици (над VIII клас) да се тестват с тестове за възрастни, още повече при положение, че могат и да се ваксинират.

Доц. Стойчо Кацаров коментира вчерашния дебат между двамата кандидат-президенти. „Огорчих се малко от казаното от проф. Анастас Герджиков, тъй като не отговаря на истината“, отбеляза здравният министър.

Той посочи две неверни твърдения на подкрепения от ГЕРБ кандидат. „Каза, че лекарите в лечебните заведения не са получавали пари – до стотинка са изплатени средствата за лечебните заведения. Следващата седмица вероятно МС ще гласува допълните средства за първа линия“, заяви Кацаров.

Той опроверга и казаното от Герджиков за липса на лекарства: „Издадох заповед още на 1 септември за забрана на износа на лекарства, използвани за лечение на коронавирус. Използвахме това време, за да се запаси системата с тези лекарства“.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 58 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 перник

    98 26 Отговор
    Браво на министъра, справи се отлично въпреки тиквите от ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #6

  • 2 родител

    112 14 Отговор
    Гербджиков и за портиер в университета няма да го вземат ,защото в името на властта и парите ,продаде студентите в цялата държава !
  • 3 Да,бе

    86 11 Отговор
    Сигурно е бил болен човека,че да излъже само два пъти.Ще му се карат на сбора на шайката за уронване на престижа.
  • 4 тиква

    29 24 Отговор
    Не ваксинирано докторче веднага дисциплинарно уволнение!
  • 5 Факт

    85 10 Отговор
    Гешев все още осигурява безнаказаност на ГЕРБ и ДПС. Затова говорят така герберастите и депесарите... Падне ли и Гешев ще има и възмездие, затова така са се опълчили да си го пазят..

    Коментиран от #41

  • 6 иди ми доди ми

    53 7 Отговор

    До коментар #1 от "перник":

    Афе друго си е бочко тиквочко да си разпъва ластика когат му кефне
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    51 4 Отговор
    Вярно ли Кьовеши шунтира Гешеф‼️

    Коментиран от #58

  • 8 сетре

    7 24 Отговор
    От днес всички не ваксинирано работници са уволнение от мен!

    Коментиран от #28, #51

  • 9 Само това ли са лъжите?

    13 35 Отговор
    Значи признавате, че за всичко останало е прав...

    Коментиран от #24, #27

  • 10 Кацаров

    9 13 Отговор
    Сега леко ще ви отпусна мерките, после пак затягане, ваксинация и така до като го приемете за нормално това...вижте Австралия и други такива страни

    Коментиран от #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 факт

    52 11 Отговор
    Погледа му ,стойката му ,приказките , всичко в този профан - гербджиков ме отвращава

    Коментиран от #15

  • 13 Хайде

    15 11 Отговор
    И този гъ....зо...мийник се включи в кампанията.Бъди спокоен,няма да те включат в правителството,защото не си лектор и старттъп,ама като съветниче в президенството може....на топло и добра заплатка.
  • 14 НЯКОЙ

    49 9 Отговор
    Освен че е лъгал, беше и много настойчив и няколко пъти повтори Радев да слезе на земята! Тази нападателност и изказ като скоропоговорка показа липсата на собствена мисъл и повтаряне на зазубрени внушения! Ясно е кои са сценаристите и спомоществувателите, т.е. кой плаща масрафа за излагацията на Герджиков!

    Коментиран от #19

  • 15 Стойката

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "факт":

    Ти виждал ли си стойката......
  • 16 Повече

    46 3 Отговор
    бяха ! На дебата цъфна цялата му лакейска и фалшива същност , неаргументирани и ехидни нападки и безсилие на някакво злобно мекотело !
  • 17 Последния Софиянец

    49 5 Отговор
    Герджика повтаряше като папагал лъжите на ГЕРБ.Много е тъп.

    Коментиран от #36

  • 18 БУДА

    44 2 Отговор
    Каквото и да говори кандидат президента на крадливите мутри е прах върху бит селски ТУПАН ! Важното е че сикаджията излетя с двеста и никога повече няма да види власт !
  • 19 Делю Хайдутин

    34 3 Отговор

    До коментар #14 от "НЯКОЙ":

    Личеше си стила на Севда.
  • 20 Бай Шили

    13 23 Отговор
    А Къцаров мушенгията и той на излъга като разправяше че нема Ковид. Сега пак ни лъже като разправя че има Ковид, а може и да пооткрадвам от тези покупки на тестове и тн.
  • 21 ВЪПРОС

    38 3 Отговор
    Защо Гепчиков остоянно ревеше за зеления сартификат който всъщност е въведен от ЕС а си траеше за чекмеджан и рекета на Шайката срещу българският данакоплатец ? И не е ли срамно учен да е ортак на индивиди от криминалният контингент и то доказани ?

    Коментиран от #45

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Всички гледахме дебата

    13 39 Отговор
    Радеф мълча като гз, а иска да е лице на България пред света

    Коментиран от #29, #59

  • 24 ттт

    17 6 Отговор

    До коментар #9 от "Само това ли са лъжите?":

    Това са лъжите, които е компетентен да забележи Кацаров. Ако беше Ананиев или Деси Атанасова, щеше да се прави, че разбира и от авиация.

    Коментиран от #26

  • 25 ГЕРБ

    17 4 Отговор
    Действат организирано също както БКП И КПСС на времето - повтарят едни и същи лъжи докато започнат да приличат на истини , нали вожда им пък и голяма част от шайката са уж бивши ДС слушалки и партийци осъзнали грешката си ... СМЕХ !
  • 26 Значи толкова е компетентен и той

    9 28 Отговор

    До коментар #24 от "ттт":

    Родителите ми лежаха от ковид в болница и се налагаше аз да им купувам лекарствата. Та ясно е кой крив кой прав. Другите калинки на Радев и те са толкова компетентни. За заплатите не знам, не съм питал докторите дали си ги получават редовно, но, че няма лекарства по болниците е факт

    Коментиран от #34, #37

  • 27 Българка

    32 5 Отговор

    До коментар #9 от "Само това ли са лъжите?":

    Че то Герджиков почти нищо не каза! Както винаги хлъзгав , но и заядлив. Очаквах да чуя отговор за обединението между крадците с чекмеджетата и ограбените спразни джобове как точне ще го организира академичния чалгописец, но той отговори само, че няма чекмедже. Не че Радев го пита дали има чекмедже! Освен това макар и с половин уста подкрепи бухалката на мафията Гешев! Изненадващ беше гафа, че се разграничи от ГЕРБ. Аз не зная герберите как ще гласуват за безгръбначния, който се срамува от тях

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 да да

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "Всички гледахме дебата":

    Явно някой е бил седнал върху ушите ти по това време.

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ива

    24 4 Отговор
    Кандидата на сикаджията ще го видим на балотажа в неделя , иначе повтаряше като развален грамофон опорките , които ги слушаме по всички услужливи на мутрата МЕДИЙ и нито дума за 12 годишният рекет на шайката и вожда и доказаните кражби и измами унищожили икономиката ни .
  • 32 Напротив, напротив

    9 31 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Герджиков каза много, но ти едва ли ще го проумееш. Този който мълча беше Радев. Ааа, каза само, че Крим е руски....пак заучена фраза.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бай Миле

    16 3 Отговор

    До коментар #26 от "Значи толкова е компетентен и той":

    Лъжец си в болниците и Ковид отделенията не се допускат хора отвън и в света няма все още открито лекарство против вируса ! Да не си носил нещо на сикаджията ?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ива

    20 4 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Гепчиков е само един обикновен трол на банкянския толуп , жалък и окаян безумен учен в пипалата на мафията , който сам се захвърля на боклука !
  • 37 ттт

    15 1 Отговор

    До коментар #26 от "Значи толкова е компетентен и той":

    Какви лекарства им купи, колко струваха и как им ги даде?
  • 38 КИРО ЖЪРТЪ

    20 7 Отговор
    ОТ. ТОЯ ПО ХЛЪЗГАВ ПРОФЕСОР НЕ СЪМ ВИЖДАЛ.
  • 39 Професор

    22 7 Отговор
    Видяхме ОТКРОВЕННИ ти лица на мафията в лицето на продалият се учен ! Срам !
  • 40 мОЧО

    8 19 Отговор
    Кръцаров най малко има право да говори.Той с Радев забъркаха тази каша че и не си признава че той лъже а не Герджиков.Да си затваря лай..няната уста
  • 41 Не е в Гешев проблема, а във власта

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    на Главния Прокурор като институция и липсващите механизми за контрол и отстраняване, в случай, че не си върши работата. Гешев ако мръдне е труп. Затова доброволно няма да се оттегли. Той е поставен там, защото на Цацаров му стана ясно, че може да бъде подведен под отговорност и то сериозна. Гешев е милиционер, ограничен и тази власт с този риск е ок за него. Но преди него нито един главен прокурор не е бил безпристрастен и честен. Филчев, Велчев, Цацаров, Гешев. Кой от тях не е бил слуга на ДС, демек на Мафията в БГ??? Институцията трябва да се реформира. Лесно е. Всеки месец отчет и след 1 година ако не е свършил работа, шут в дупарата
  • 42 Кацаров,

    6 15 Отговор
    нека обясни защо от 18 октомври до днес от ковид -19 са починали 4 701 български граждани колкото един малък град?!

    Коментиран от #49

  • 43 Джоро Джоров

    24 3 Отговор
    ГЕРБЕРДЖИКОВ НАШИТЕ ЗАКРЕПОСТЕНИ БЕДНИ ИЗСЕЛНИЦИ НА. ДПС НИТО ТЕ ЗНАЯТ , НИТО СА ЧУВАЛИ ЗА ТЕБ.ТЕ ЗНАЯТ САМО НОМЕРА НА БЮЛЕТИНАТА.ТОВА СИ ТИ ЕДНА ЦИФРА КОЯТО ДА НАТРАПЯТ НА НАРОДА.
  • 44 ттт

    23 5 Отговор
    Помните ли Луна, когато се яви по телевизията? Беше си написала едно листче и каквото и да я питат, си четеше от него. Питаш я за водата, тя чете за огъня! Така се държеше и професора. Питат го за чекмеджето и трябва ли разследване, той отговаря "аз не съм крал".
  • 45 Бай Шили

    14 3 Отговор

    До коментар #21 от "ВЪПРОС":

    ЕС зеленият сертификат го въведе за пътуване във държавите членки на ЕС, а не като средство за принудително ваксиниране. Тоест искаш да пътуваш в ЕС трябва да си ваксиниран.
  • 46 Само да вметна:

    2 17 Отговор
    И двамата са пълни боклу.ци

    Коментиран от #48

  • 47 ЖОРО

    12 7 Отговор
    В болница Силистра всички са си получили парите..Този мек плувец Герджиков много ЛЪЖЕ..Да каже с кои доктори е говорил..Вероятно с д-рГоджи,Балтов,Кунчев и другите от НОЩ..Горния не се усети че това е клопка на ТИКВАТА..
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 4569

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "Кацаров,":

    Ти ваксинира ли се?
  • 50 Пуфи

    7 6 Отговор
    Джоро джоров,
    прав си, че не са чували за Герджиков. Нито е крал, нито е нарушавал конституцията, нито е засегнал темата с коя държава майка на кого е. Още по-малко е притискал КС да си затварят очите за наглостта му. Многооого си прав. Повече няма накъде.
  • 51 Display

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "сетре":

    Въпроса е, кой си ти, сополанко........
  • 52 ГеЙджиков

    11 5 Отговор
    е лъжец!
  • 53 Тъпигьоз

    14 3 Отговор
    Не е виновен Герджика...Буци го държи с компромати/гейпорно/ и затова се кандидатира.
  • 54 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 6 Отговор
    Заради този оли...френ сега има 2ри тур.кацаров ,чети конституцията!!!ще бъдеш съден за сертификата!
  • 55 Павел Пенев

    8 3 Отговор
    Обща герберска фразеология характерна за престъпника Боко и неговите подлизурковци Тома Биков,Маноил милиционера изгонен два пъти от МВР, Деси общата,коментатора по всички въпроси Нойзи, габровския занаятчия Томислав и др. подобни дегенерати. Това беше каузата на професора–преводач,срам и позор за Софийския университет и цяла България. После се чудим защо нямаме качествени студенти.Ами такива са ни професорите– научни нищожества и платени политически примитиви.
  • 56 Гост

    4 7 Отговор
    Герджиков му го каза. Нещата не са розови каквито ги описвате за да спечелите избирателите.И това е самата истина. На лекарите не им се разрешава да говорят,но един обикновен човек ако иска да получи някаква медицинска помощ ще разбере какво е състоянието на здравната система.
  • 57 Селчо костов

    8 3 Отговор
    Оставете герджиков и другите,и малките деца знаят,че не успяхме със здравната реформа и сме на първо по смъртност,ваксинацията пак последни,тия мижитурки ит служебното утре ще си хванат калпака подмишница и няма да поемат отговорност а ние всички ше го духаме отново и ще си мачетаем за немският модел
  • 58 БАЙ СТАВРИ

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼":

    ТОВА ДА НЕ ТИ Е ПРЕГАЗЕН КАБЕЛ ОТ БАГЕР ЕКГ БРЕ , ТА ДА ГО ШУНТИРА , ПО СКОРО ТРЕБЕ ДА ГО ПАНТИРА И ДА МУ ЗАВРЕ ЕДНА ЧИВУРКА ОТЗАД !!!.
  • 59 БАЙ СТАВРИ

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Всички гледахме дебата":

    МЪЛЧАЛА Е МАЙКЯ ТИ ГЕРБАВА , РАДЕВ МУ КАЗА ДОСТОВЕРНО С КОМПРОМАТИ ОТ ДО И СЕ ДЪРЖЕШЕ КАТО ЕДИН ВЪЗПИТАН ЧОВЕК , А ГЕРПДЖИПКОВ САМО ГО НАПАДАШЕ И МИСИРКАТА НЕ ДАДЕ НА РАДЕВ ДА МУ ВЪРНЕ ДУПЛИКАТА , КАК НЕ ВИ БЕШЕ СРАМ БЕ , ДА ПЛЮВАТЕ ПО ПРЕЗИДЕНТА , ГЕРБАВИ ОПОРКИ НИЕДНИ , НО ТОЙ ЩЕ ВИ НАТИРИ ВСИЧКИТЕ ЗАДНИЦИ В НЕДЕЛЯ , И АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО Г-Н РАДЕВ , ГЕРБАВИ ТЕ ОПОРКИ ЩЕ ОТИДЕТЕ НА 6ТА ГЛУХА , САМО ДА СЕ СЪСТАВИ КОАЛИЦИОНЕН КАБИНЕТ , ЩЕ ГО ДУХАТЕ ПОД ВОДА !!!.
  • 60 Абе

    1 0 Отговор
    И тоя и оня все буклуци и продажни лъжливи идиоти са...
  • 61 Болярин

    0 2 Отговор
    КацарОФ, я обратно в моргата да си къпеш пациентите ! А новото е, че са зачестили случаите на избягали от "там" при появата на доцента ! Само с това може да е полезен тоя ...
  • 62 Анонимен

    1 2 Отговор
    Между слон и мравка кво може да се очаква. Искаха, получиха Радев. Удовлетворява ли ви. Няма как Радев е победител, нищо, че в неделя под строй ще бъдат изкарвани от къщи турци, помаци и роми, но нещо кулай замълча диписитохийи
  • 63 Анонимен

    1 1 Отговор
    Парите свършат ли на дпс и тях няма да ги има. Цели градове с лика N 17.С чужда пита лесно помен се прави. Отрудените турци по строежите да се мъчат. Живи хора. Съжалявам ги тях строителите на България. Много честни хора са туржите, но шилото иде от диписито
  • 64 123+

    2 1 Отговор
    Герджиков показа балетаж , докато Радев показа пилотаж- висш- по поставените теми.
  • 65 За протокола

    2 2 Отговор
    Щом има разминаване между това, което се говори долу и което се получава като информация горе, значи някъде по пътя информацията се изкривява и променя.
    Не искам да споменавам имена, но Кацаров май послъгва.
  • 66 НевярвамнаКацаров

    1 1 Отговор
    Той твърдеше, че Ковид е измислен от ББ, а президента му пригласяше.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове