Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 20:40 177 817 188

Лоша новина за българите

  • население-
  • българия-
  • демография

Ще се стопим с 25% за 20 години

Лоша новина за българите - 1
Снимка: БГНЕС

Делегации от 44 държави ще търсят решения на демографските проблеми на конференция в София. На нея ще бъдат обсъдени проблеми, свързани с ниската раждаемост, застаряването на населението и регулиране на миграцията. Организатори на срещата са Министерството на външните работи, социалното министерство и Фондът на ООН за населението.

Директорът на регионалния офис на Фонда на ООН за Източна Европа и Азия Аллана Армитаж даде интервю за БНТ. "Държавите в региона са много обезпокоени от демографските промени, застаряването на населението, ниската раждаемост, намаляването на населението, но освен тези държави, които са над 30 и ще се включат в конференцията има и много други държави, извън региона като Япония, Корея, Мексико, които също имат интерес към темата", каза Аллана Армитаж, директор на регионалния офис на Фонда на ООН за населението за Източна Европа и Централна Азия.

Целта на конференцията е да се промени начина, по който се гледа на демографията, поясни Армитаж и допълни, че стремежът е "да преминем от едно разбиране на демографските промени като криза към нови възможности, които чрез правилните политики могат да доведат до просперитет на населението".

На Конференцията ще се обсъдят различни политики, които да доведат до устойчиво развитие в региона. Българското правителство, заедно с други правителства ще обсъдят какви са работещите решения и какви добри практики могат да се приложат.

Аллана Армитаж коментира и отношенията на България със Северна Македония. На въпроса трябва ли да се даде светлина от страна на България за започването на началото на преговорите за членство в ЕС, тя отговори така: "Аз съм тук за конференцията, знам, че тези въпроси ще се уредят между отделните държави. Като представител за Фонда на население на ООН, нашата цел е да подкрепяме държавите да приложат най-добрите политики, които се основават на човешките права и научни доказателства и съм сигурна, че те ще намерят най-добрия начин", каза Армитаж.

Според доклад на ООН от 2019 година България ще загуби четвърт от населението си до 2050 г. "Има общи проблеми, които не важат само за България. Те са валидни и за региона. В много държави намалява населението с 20-25 % и прогнозите са, че това ще се случи в следващите 15-20 г. Това е общ проблем за всички и точно затова провеждаме конференцията, за да видим какво може да се направи във връзка с демографските промени. Разбира се няма лесно и бързо решение. Трябва да има всеобхватни политики, които да бъдат насочени към стремежите на младите хора, за да могат те да просперират в своите страни, за да може да отговорим на въпроса защо жените, семействата нямат повече деца, защото много от тях биха искали да имат повече деца, но не могат поради различни причини. И с тази конференция искаме да могат да се формулират такива политики, за да може да настъпи промяната", обясни Аллана Армитаж.

Армитаж открои и следната положителна тенденция: "Интересно е, че въпреки пандемията от COVID, има нови възможности. Наблюдаваме например обратна миграция. Много хора се връщат обратно в родните си страни и това се наблюдава в България, както и в Сърбия и затова е моментът да се разработят такива политики, които да позволят на хората да работят от вкъщи, да имат по-добра свързаност. Изобщо да измислим иновативни начини, за да можем да разрешим демографските предизвикателства. И тук основното послание е, че не е важен какъв е броят на хората. Това, което е важно е човешкият капацитет. Човешкият капитал, затова трябва да инвестираме в здравеопазване и в образование. И както казва един от водещите, че не е важен броят на мозъците, важно е какво има в тези мозъци, за да има просперитет", допълни Армитаж.

Според нея от части демографските промени са нещо положително, защото хората живеят по-дълго. "Те са в по-добро здраве и виждаме, че в региона населението застарява, но това е така, защото има по-дълга продължителност на живота и по-добро здравослосно състояние. Трябва да сме благодарни за това. Същевременно обаче правителствата трябва да осигурят услуги за възрастното население. По отношение на намаляващата раждаемост, това е тенденция, която забелязваме през последните десетилетия. Не е нещо ново. Това, което забелязваме е, че в страните, където има повече равенство между половете има по-голяма раждаемост. Защото жените получават необходимата подкрепа и на работното място, и вкъщи и могат да раждат повече деца или поне толкова, колкото те биха искали. Нашата цел не е да променим демографията, а да гарантираме, че правителствата разработват необходимите политики за подкрепа на хората", каза още Армитаж.

Тя допълни, че раждаемостта е свързана с икономиката, със семейното отношение. По думите ѝ това са дългосрочни въпроси и нямат бързо решение - дали имат жилища и възможност, които могат да си позволят семействата.

На въпроса защо българите трябва да останат в България да живеят, Армитаж отговори така: "България е много красива държава. България се развива добре. Посланието ми е, че не трябва хората да стоят постоянно, където са. Хората трябва да са свободни да пътуват, но това, което трябва да постигнем е да гарантираме, че в България както и в други държави има правилните политики, които дават възможност на хората да решат дали да се развиват и просперират в своята страна и това е крайната цел, да можем да дадем тези възможности да живеят в собствената си общност. За младите хора това означава достъп до заетост и образование. България е много красива страна, аз самата с радост бих живяла тук", каза Аллана Армитаж.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 147 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха ха хаааа

    403 16 Отговор
    Много ще се учудя , ако има добра новина за България ...🙄

    Коментиран от #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хммм

    260 30 Отговор
    накратко - ще вземат решение за вкарване на повече (Е)Мигранти , зя дя се "облагороди" тва семе тука ... всичкото кифли да вдигат баджаци и слагат фереджета ( да са "фешън")

    Коментиран от #9, #135

  • 6 биню

    40 9 Отговор
    ами ела де ....в дебелт
  • 7 След 20 г

    269 18 Отговор
    България ще е 3 милиона макс .Нормалните бягат много ясно.Няма да работят за 800 лв я.

    Коментиран от #10

  • 8 Как бре

    327 15 Отговор
    С заплати от 700 - 800 лв ще гледаш дете.Геноцид и затова младите бягат и ще продължат масово д го правят.

    Коментиран от #49, #127

  • 9 Сюлейман

    33 140 Отговор

    До коментар #5 от "хммм":

    Като вие не можете така ще бъде!

    Коментиран от #94

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ще има пак

    166 2 Отговор
    Ядене пиене музика...фолк диви! И като за капак нищо няма да измислят!
  • 12 Димитър Пенев

    258 4 Отговор
    Без вуйчо владика си никой и ще страдаш.Връзкарщината и продажниците съсипаха страната за 32г.От близо
    9 мил сега сме по малко от 6.След 20 може би под 3мил.

    Коментиран от #102

  • 13 Бил Гей

    114 33 Отговор
    Това ме радва, постигам целта лесно
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Къци

    41 14 Отговор
    9 Сюлейман бухааааааааааааааааааааа
  • 16 ????

    156 8 Отговор
    Ще въртят, сучат и накрая мнението им ще се препокрие с това на плювачката Сталинка, че паразитите ще оправят демографията!
  • 17 Ф у и

    98 11 Отговор
    Ами що се върна като ти е хубаво в Германия
    Опаковчико.
    Несе оправдаваи с к о в и д

    Коментиран от #122

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ХИ ХИ ХИ ДА МУ МИСЛИ ФАТМАКА

    85 109 Отговор
    ФАТМАЦИТЕ ПРАВЯТ ЖИВОТА НИ ТУК НЕПОНОСИМ ! А КИРТАКА - ЛЪЖЕЩ ЩЕ ИЗГОНИ ВСИЧКИ НИ ОТ БЪЛГАРИЯ !!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 БОЛШЕВИК 🌟

    223 9 Отговор
    Ако са толкова загрижени за народа, преди 32 години нямаше да пуснат вълците в кошарата. България по сегашния модел, няма бъдеще.

    Коментиран от #111

  • 22 ОСТАВКА бе ФАТМАК !!!

    133 84 Отговор
    Сляп ли си ...българина едва диша ...ти вдигаш цените тройно ??? Парното ще си го гледаме като телевизор .....но ще плащаме ..да не говорим за топлата вода , тока , горивата , храните , лекарствата ...а ти играеш кючек по време на чума ??СРАМ !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 666

    130 7 Отговор
    то , за българите, добри новини няма!
  • 25 Софиянец

    107 15 Отговор
    Оставете това че ние ще се стопим и изчезнем, важно е да не признаваме че македонците съществуват и са измислена нация.

    Коментиран от #139

  • 26 руми

    78 28 Отговор
    ние не сме крави и друг произход! Винаги по 2 деца сме раждали!!!!!!!!

    Коментиран от #89

  • 27 белчо

    110 9 Отговор
    Тия сега ще ни напълнят с африкански доктори като на запад.
  • 28 БХОРТЕИ

    189 4 Отговор

    До коментар #3 от "Дара":

    Как няма да се размножават когато българина е подложен на геноцид
    в собствената си държава.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кую

    82 5 Отговор
    Вярно.Тези без топки стават и станаха кравари и еврогейци.
  • 31 Мечо

    16 98 Отговор
    Балгариа наромите е ние правимлюбоф деца ас имам5
  • 32 Младите бягат

    132 18 Отговор
    Младите бягат .Те не искат Нинова Техноимпекса,Мустафа Робота говор ,Емре Борисов подлога на турците,Киро гела подлога на САЩ.Не искат да ги лъжат и за туй бягат.

    Коментиран от #35, #65

  • 33 Коко

    158 3 Отговор
    Едни ни карат да измираме, да намалява населението на света. Други ни съветват да се размножаваме. Иди и разбери кой какъв е, кой го праща и какво иска от нас.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Али Баба

    82 14 Отговор

    До коментар #32 от "Младите бягат":

    Как да не избягаш като видиш грознолицевия Трифоноф.
  • 36 един от многото

    106 7 Отговор
    За какво са повече българи , като повечето от България е разпродадена на чужденци!
  • 37 ха ха хаааа

    37 5 Отговор

    До коментар #18 от "Ше има като гръмне аеца":

    Недей така , ГРАД КОЗЛОДУЙ живее там , какво ще правим без него ?!
  • 38 Мислител

    56 11 Отговор
    Аз мислим дека нема да е голема загуба.
  • 39 Ганю

    77 5 Отговор
    ПОСЛЕДНИЯТ ДА ЗАГАСИ
  • 40 Последния софиянец

    36 5 Отговор
    Въх ко шъ прая ся, няма да има клиенти???

    Коментиран от #46

  • 41 Калбо

    117 7 Отговор
    Всичко може да се оправи ако си вземе пример от Унгария и от Русия там се дават пари за родено дете и то доста много пари например в Русия някъде около 10 хиляди долара на едно родено дете разбира се това може да стане само ако хората които управляват държавата спрат да крадат

    Коментиран от #83, #95, #124

  • 42 Стела

    54 43 Отговор
    Комунистите от БСП да поуправляват сПО някоя и друга още година и българите ще изчезнат като хора
  • 43 наблюдател

    174 1 Отговор
    що да е лоша? ние ще си отидем. няма да сме първият изчезнал народ. но сигурно ще сме първият, затрил се сам. от диващина, лакомия и глупост.
  • 44 ГОТВАРСКА ПЕЧКА С ОМИКРОНИ

    32 7 Отговор
    ТОПИ БЕГЕ МАКАРОНИ😵
  • 45 Американец

    93 4 Отговор
    Българина като мисли за собственото си базово оцеляване, кога да остане време че и ресурси за деца?
  • 46 ДОМ НА ПОКОЙНИКА

    13 12 Отговор

    До коментар #40 от "Последния софиянец":

    ЩЕ МИНЕШ НА ПОСТНО МЕНЮ:ПИТКА И ЖИТО😞И BOTTLE OF ВИНО🍷
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Тракиец

    105 8 Отговор
    Нали това е целта . Европейското бяло население да бъде редуцирано до санитарния минимум и унищожено а черни-лките миризливи да се размножават като хлебарки барабар с другата кафява сга-н .
  • 49 Провинцията

    106 4 Отговор

    До коментар #8 от "Как бре":

    Къде видя такава голяма заплата? Не всички живеем яъв софия!

    Масово заплатата във провинцията е минимална 650лв. !!!

    Дори често има и под таз заплата като се водиш на 4 часа

    700лв/месец, заплата вие сте богаташи ве що ревете?

    Коментиран от #98

  • 50 Смех

    76 4 Отговор
    ЛОША ПОЛИТИКА или УМИШЛЕН ГЕНОЦИД все са виновни... защо не се разможаваме ае задайте си тоя въпрос кой нормален ще иска да се разможнава и как да създаваш нови връзки като всеки е толкова изолиран и откъснат от света...
  • 51 Истината

    137 3 Отговор
    Като направят минималната заплата чисто 1 500лв и продължат да я вдигат според процента на инфлацията, тогава ще се повиши раждаемостта. Няма как младите хора с по 800лв заплата да плащат квартири, сметки, храна и да отглеждат деца... Това е подигравка с народа. Те много добре знаят, къде е ключа от бараката, ама се правят на подстригани, управниците.
  • 52 бл.134:в Зап. парк

    53 9 Отговор

    До коментар #3 от "Дара":

    Голем праз ! Важното е всички живи да имаме по 20 апарта в София . Китайците и робите ще бачкат! Голямото "Бау" ще раздава акъли!
  • 53 Станчо

    91 28 Отговор
    пожарникаря докара държавата до това положение за 12 години
  • 54 Купувайте

    34 7 Отговор
    апартаменти в Овча купел и Люлин, купувайте!
  • 55 Виновници

    93 8 Отговор
    Фил Димитров,Жан Виденов ,Ахмед Доган,Сергей Станишев ,Иван Костов ,Царя плъх последните 12г Емре Борисофоглу

    Коментиран от #76

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Динку

    95 8 Отговор
    Последните 12г Емре Бирисофглу работи за друга страна Турция.Емре първо напълно унищожи животновъдството после домати краставици за да се внасят Турция..Заплатите не мръднаха от 600-700 лв.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 лицемери

    94 3 Отговор
    Демографските проблеми на България са пряко следствие от условията поставени и преди пресъединяването към ЕС! Драпахте си топките, докато милиони бяха оставени без работа и без спестяванията си.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 SnowMen

    75 2 Отговор
    А, Българите се стопиха от 9 милиона на 5,5 милиона, от които 1.5 ромове и 0.8 пенсионери за 30 години "демокрация, така че дали ще се стопят с още един за следващите 20 е все тая.
  • 62 До това

    64 7 Отговор
    ще ни докарат НАТО, ЕС и САЩ . Това е . И родпия ни идиотизъм - винаги да избираме продажници.
  • 63 По-скоро

    55 9 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    еврейска територия, но така гласувате винаги и сами се прецаквате . Кой ви е виновен ? А тази година надминахте всички - самопогребахте се.
  • 64 Интелигентен

    44 5 Отговор
    Концентрирайте си вниманието, СПЕЦИАЛНО, върху МИСЛЕНЕТО на жените за раждаемостта.
    ЖЕНАТА ДАВА ЖИВОТ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА и УМНОЖАВА НАСЕЛЕНИЕТО, НО и ЖЕНАТА е тази която УНИЩОЖАВА Човечеството.
    ( Иван Илиев).
  • 65 БСП на Бунището

    93 3 Отговор

    До коментар #32 от "Младите бягат":

    Не бягат заради политиците,а заради пари.Тук българския Приватизатор и Олигарх плаща 500 евро,а в Австрия плащат 2500 евро на месец за същата работа....Печалбата на Българския капиталист е по- важна,отколкото Демографската криза,но тя сега го застига и него...На година умират по 125 хиляди,а се раждат 60 хиляди.....Едно градче
    с 65 хиляди жители годишно изчезва от картата на България!!!

    Коментиран от #70

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Затвор

    50 14 Отговор
    Ще се стопим,като Бойко тиквата и Гешев защитават турската пропаганда на Ердоган .
  • 68 Куулото отМикре

    50 6 Отговор
    В "БEДНAТA" НAЦИOНAЛНA ТEЛEВИЗИЯ БНТ CE ПЛAЩAТ ЗAПЛAТИ ЗA ХOРAТA OТ AТAК, ДПC И ГEРБ ПO 5-6 БOНA НA МECEЦ, БЮДЖEТA E 50МЛН НA ГOДИНA A ТЪНE В РУИНИ! В РAДИOТO E OЩE ПO ЗЛOКOБНO! CКOРO ПРEДCТOЯТ ПРOВEРКИ И ЩE ХВЪРЧAТ OCТAВКИ!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Серсем

    40 3 Отговор
    Епа криза е, Айшето родила само 4 деца до 23 годишна възраст...
  • 72 Васик атанасова

    30 0 Отговор
    Е нали това е целта
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Gost

    21 3 Отговор
    Отивай раждай, стига си драскала в нета! На джурнслистка ще ми се прави!!!!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Б. М.

    15 17 Отговор

    До коментар #55 от "Виновници":

    Започни от 1944. Ще си по - обективен.
  • 77 Вуте

    48 3 Отговор
    Ами нали за това докараха на времето Ранд и Ът за да кажат как ще се стопим.Всичко е по план
  • 78 Караамбар Камиончулар

    6 8 Отговор
    Тъпото какво изквича от зайчарника?
  • 79 Казвам Ви

    22 0 Отговор
    Живот ли бе, да го опишеш !
  • 80 Киркорчо

    31 3 Отговор
    До тогава ще сме се уредили ди девето коляно и отдавна няма да сме във властта и в България, така, че това не ни интересува.
    Затова и не сметнахме за нужно да говорим за демография в мола.
  • 81 3333

    66 2 Отговор
    България не е държава за българите, а на всякакви боклуци и мафиоти. Няма законност, няма справедливост и няма морал. Затова тя е осъдена не да се смали, а да изчезне. Вече е късно нещо да се пипа, няма да стигне времето.

    Коментиран от #82

  • 82 За протокола

    40 6 Отговор

    До коментар #81 от "3333":

    До 1989г България беше Задунайска губерния, а сега е Отвъдморска територия с Генерал-губернатор. Поне да ни бяха направили щат, че да ползваме всички облаги...
  • 83 Кенеди

    62 3 Отговор

    До коментар #41 от "Калбо":

    Парите за раждаемост ще отидат при циганите , мюсюлманите, с не при държавно градивните българи . БГ си отива тъжно
  • 84 Българин

    49 15 Отговор
    Ако българите се бяха освободили под една или друга форма от Боко българоубиец, сега в България щяха да живеят българи, а не цигани. Господи, накажи го с най - страшното наказание!!!
  • 85 Иван

    24 12 Отговор
    Престанете с тези стресиращи заглавия! И вие, и вашите деца живеете в тази страна, успокойте малко топката!
    Подвеждащи, стресиращи заглавия, а съдържанието - друго. Това ли ви е журналистиката?
  • 86 Никой

    52 6 Отговор
    Сякаш на някой му пука?
    Важното е,че минималната заплата расте с пет лева на година,пенсиите са ниски и т.н.Да живее поп-фолка и демокрацията!Да живеят хрантутниците на народа!Да живее САЩ за демокрацията дето ни дава!Хвала на честните хора в парламента-убиха се от работа!
    А Ганьо кога ще се събуди?
  • 87 Гост

    20 6 Отговор
    Глупусти лоши новини,стопявали сме се...я вижте как се строи и какви са цените значи ни чака светло бъдеще.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Сигурно пра пра баба ти и тя

    42 1 Отговор

    До коментар #26 от "руми":

    две деца е раждала. За нормално възпроизводство на населението са необходими 2,1 деца в семейство средно. Но това е при положение, че няма много стари моми и ергени. А те стават все повече и повече, а моделът с едно дете се среща все по-често. Циганка, живееща в колиба ражда 11 деца, а българите по едно или най-много 2 и то често след 30 годишна възраст. И това едно дете гледат да го изпратят да учи в чужбина и по възможност да се устрои там. Цветът на нацията изчезва, а се възпроизвеждат маргинали и мизерия.
  • 90 митака

    44 2 Отговор
    Как така ще се стопим след 20 год.?
    Ние реално се стопихме преди 20 год.!
    След 20 год. на територията България ще има само 3-4 млн. недосегаеми виолетови безкнижници.
  • 91 Име

    0 0 Отговор
    Коментар
  • 92 3663

    23 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Лоша новина за българите, ами ние не чакаме добра.
  • 93 Валентин

    29 5 Отговор
    Нормално 12 години герп даваше на малцинствата пари ,помощи, всичките с ТЕЛК ,те се размножават страшно......задачата им бе една на всеки 4 години гласуване за герП. Това не спре ли ще се стопим
  • 94 1234

    32 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сюлейман":

    Споко Сюлейманчо, няма да бъде все така. Като се вземе решение, работоспособните да не получават помощи от държавата, нещата ще си дойдат на мястото. Два месеца като не получите пари за да си клатите краката и ще спрете да раждате безразборно. Но дано го направят новото правителство, каквито сигнали дават!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 агент07

    18 2 Отговор
    Хаха.....на кой му дреме! Нали това искат господарите!

    Коментиран от #110

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 dad

    17 4 Отговор

    До коментар #49 от "Провинцията":

    В София заплата под 2000лв не върши никаква работа. А вече ако трябва и наем да плащаш - край!

    Коментиран от #107, #108

  • 99 Петко

    22 0 Отговор
    В тази връзка не може да не се припомнят програмите на специалните служби на САЩ за обезлюдяване, чиято цел бе изкуственото намаляване на населението в съответствие с идеите на английския политолог от XVIII век Томас Малтус. Неволно започвате да сe замисляте за думите на основателя на Microsoft Бил Гейтс, който, застъпвайки се за евгениката, каза, че населението на нашата планета трябва да бъде намалено до „златния милиард“. По време на конференцията TED 2010 в Калифорния, в известната си реч „Надграждане до нула“, Гейтс заяви, че чака ваксините да бъдат използвани за намаляване на ръста на населението. С известно чувство на хумор бе отбелязано, че ако Бил Гейтс говори за ваксини, той прави изявления като човек, от когото нещо зависи.Според списание The Age, през 1947 г. австралийският микробиолог и лауреат на Нобелова награда сър Франк Макфарлейн Бърнет призовава австралийското правителство да разработи биологично оръжие срещу „пренаселените страни в Югоизточна Азия“. По време на тайно заседание на Комитета за развитие на ново оръжие и оборудване през 1947 г. микробиолозите препоръчаха „да се сформира изследователска група, чиято задача е да създаде биологично оръжие, което да бъде използвано за замърсяване на хранителните запаси и по този начин да се контролира населението на Индонезия и други страни“.

    Секретна програма с кодовото име Project Coast бе създадена в Южна Африка от американските разузнавателни агенции, за да постигне почти същите цели пре

    Коментиран от #106

  • 100 Споко

    19 9 Отговор
    НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕМ КАТО НАРОД И ДЬРЖАВА.БЬЛГАРИТЕ НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА ИЗЧЕЗНАТ КАТО НАРОД.КАКТО МИ СЕ ДАВА ДРУГИ НАРОДИ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ НИЕ НЕ .ДУМИ НПЮА СЛАВА СИВРИКОВА.
  • 101 Петко 2

    24 0 Отговор
    Секретна програма с кодовото име Project Coast бе създадена в Южна Африка от американските разузнавателни агенции, за да постигне почти същите цели през 1984 г. Като част от тази програма вирусите на Марбург и Ебола, бяха тествани върху черната популация на Южна Африка под строгия надзор на Центровете за контрол на заболяванията на САЩ.

    Рязкото увеличение на обема на продуктите с ГМО и неотдавнашната прогноза на ООН, предсказваща бързо увеличение на цените на хранителните продукти, едва ли са съвпадение, и са част от програма, насочена към изкуственото намаляване на населението в света.
    И така, при всички известни факти на медиите, колко време ще трябва на международната общност да спре престъпните действия на западните финансови елити, насочени към изтребване на населението на нашата планета?
  • 102 Анонимен

    11 14 Отговор

    До коментар #12 от "Димитър Пенев":

    Преди да бъде осъществена голямата екскурзия към Турция през1985 год....българите заедно с мюсюлманите бяха 9 мл...след тази екскурзия българското население се претопи на 5,6 мл...именно тогава българите си вкараха автогол с това преименувано на имената на мюсюлманското общество,...защото икономически България вече беше срината....нямаше кои да бере реколтата по полето ,нямаше кои да работи в строителството,понеже по стрежите работеха предимно строителни бригади ..въобще черната работа я вършеха етническите турци

    Коментиран от #134

  • 103 Ам гъл

    21 2 Отговор
    Та нали за това се Стараят Смешна "Европа" вече 30 години се опитват да ни Унищожат. Тя Фашистка Германия си следва Плана пък Българина ги Възхвалява. Абе първо ни Унищожават после Алармират как намаляваме. Да Пропагандата си тече.

    Коментиран от #105

  • 104 Анонимен

    17 0 Отговор
    Каквито сме прости,зли, деградирали във всяко отношение,ако намалеем и изчезнем,няма да е загуба за света изобщо! Загрижили се експерти?! Не си губете времето!
  • 105 Лила

    10 3 Отговор

    До коментар #103 от "Ам гъл":

    Нещастнико,ти сам се унищожаваш със злобата и простотията си! Тези твои думи го потвърждават на сто процента.
  • 106 Анонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #99 от "Петко":

    Простотии!
  • 107 Анонимен

    13 0 Отговор

    До коментар #98 от "dad":

    А пенсия от 315 лева върши работа,нали ?Ама че лакоми и алчни пенсионери.!!!
  • 108 АААААААааааа

    12 2 Отговор

    До коментар #98 от "dad":

    Мииии Ходи на село? Що ти е София?
  • 109 Анонимен

    6 8 Отговор
    Преди да бъде осъществена голямата екскурзия към Турция през1985 год....българите заедно с мюсюлманите бяха 9 мл...след тази екскурзия българското население се претопи на 5,6 мл...именно тогава българите си вкараха автогол с това преименувано на имената на мюсюлманското общество,...защото икономически България вече беше срината....нямаше кои да бере реколтата по полето ,нямаше кои да работи в строителството,понеже по стрежите работеха предимно строителни бригади ..въобще черната работа я вършеха етническите турци
  • 110 Минка

    2 6 Отговор

    До коментар #96 от "агент07":

    Кои са господарите ти,драги.? Пак някой от лошите ти е крив? Евала на твоите господари,дано си свършат работата добре!
  • 111 Антикомунист

    9 21 Отговор

    До коментар #21 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    То пък преди 32 г. беше един живот, като на скот. Ако има как да те върнат в онова време един ден ще ти е достатъчен да му се наситиш..........
  • 112 Васил

    21 0 Отговор
    А да сте чували хубави новини последните 30 години?
  • 113 Гост

    21 2 Отговор
    Ами да раждат джендарите нали все това се мъчат да наложат, че не нормалното е нормално а изконното традиционно е сбъркано. Хайде педалите да се включат в решаването на проблема.
  • 114 Paxnas

    15 0 Отговор
    Ха ха,че то кога е имало хубава новина за българите!!
  • 115 Селчо костов

    1 8 Отговор
    Е да ма ще остане само качествения матрял и випове
  • 116 Геноцид

    31 4 Отговор
    Целта на илюминатите е изпълнена !Изтребване на етническите българи с беззаветната помощ на българските правителства и подмяната им с примати !Така е , когато търпиш да те мачкат ! Накрая изчезваш с 200 !А по време на така хуления социализъм бяхме почти 10 милиона !
  • 117 tato

    15 4 Отговор
    Ами спрете ваксинацийте

    Коментиран от #136

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Турчин

    12 10 Отговор

    До коментар #3 от "Дара":

    На тебе кой и какво ти пречи и ти да се размножаваш?
  • 120 Ермитаж

    13 0 Отговор
    Събрали сме се тука едно банкетче да направим, да хапнем и да пийнем за сметка на данъкоплатеца. Виж демографията, може и нея да обсъдим в почивките на банкета.
  • 121 stan40

    17 2 Отговор
    Този икономечески геноцид, който се упражнява върху българския народ от страна розовата номенклатура вече над 30 години е причината това да се случи. В основата му стоят простотията и лакомията на другаринте от висшите ешалони на ДС и БКП
  • 122 smel

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ф у и":

    Да се почувствам богат сред бедняци и умен сред простаци.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Нона

    18 1 Отговор

    До коментар #41 от "Калбо":

    Да,Орбан дава пари и насърчава раждаемостта,дава много изгодни кредити за младите семейства, но изисква образование!БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ В УНГАРИЯ ПОМОЩИ НЯМА!
  • 125 Капитана

    12 8 Отговор
    ТАЯ СКАПАНА МУТРА - ТОЯ НЕ ДО ДЯЛАН ПРЪЧ БОРИСОВ НЕ ДОВЕДЕ ДОТУК !!! ЩЕ ВРЕ КОЛЕЛОТО НА ПРЕКРАСНАТА НИ РОДИНА СЪС 50 ГОДИНИ НАЗАД - МРЪСЕН НЕКАДЪРНИК!
  • 126 5378

    13 3 Отговор
    Тази зловещ тенденця е от много години. Чиновниците от ООН не ткррояват същинският проблем, а той е, че българите се топят, а не другте етноси в България. Ако някой искрено желае да ни помогне, трава да формулира правилно проблема, да изнамери приините и тогава да се посои изход от положението. Валчестите приказки не помагат. За Африка приказват дсетилетия и дори им пащат храна с хеликоптери, но е решен нито един проблем на африканците.
  • 127 Еиеоео

    17 6 Отговор

    До коментар #8 от "Как бре":

    Как мислиш че живеят на запад 90%. Живеят в мизерия, купуват евтините боклуци, плащат наеми и сметки и живеят по зле отколкото тука. Заблуждават се че като взимат по 1300 евро там са богати
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Нане

    13 2 Отговор
    Прост народ - слаба държава! Суверенитет,суверенитет от там идва проблема....
  • 130 Шопо

    7 1 Отговор
    Киро има три деца, колко има Бойко!?

    Коментиран от #137

  • 131 кочоОГЛУ

    4 0 Отговор
    едва ли сме 4.7милиона.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Lancasta per Sempre

    4 2 Отговор
    Още баба Ванга го е предрекла преди 50 години!
  • 134 Ти си гласен трол

    15 3 Отговор

    До коментар #102 от "Анонимен":

    Българите бяха 9 милиона, през 1989г. ,а в България няма турци...нито етнически, нито генетически.

    Коментиран от #145, #153

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Радев

    4 1 Отговор

    До коментар #130 от "Шопо":

    Ти колко имаш?Киро ще въвежда ергенски данък за не продуктивните.
  • 138 ГрУЮ

    9 0 Отговор
    Децата ни бягат извън България, защо ли?

    Коментиран от #142

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Танкист

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дара":

    По официална статистическа информация са само 360 000 бр. лилавите. Според мен много просто са го скрили от 3 600 000 бр лилави са махнали една 0. Да не плашат хората. :D
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Гената

    13 1 Отговор

    До коментар #138 от "ГрУЮ":

    Приятелю Грую, децата ни бягат от режима на Бою !
    Ти какво би мислил и планирал, като гледаш как по всички етажи на администрацията се катерят полуграмотни калинки на герб, дпс и вмро. Такова мракобесие не е имало и по време на Отоманската ивперия !
    В администрация не можеш да работиш, бизнесът е стартирал с червените куфарчета на БСП, а живите предприемачи се откупуват с камиони суджук, пачки евро и кюлчета злато, ако преди това някой местен черибашия не е хвърлил око на целият им бизнес. Е ?!
  • 143 Борисов

    8 0 Отговор
    Основен проблем са доходите как да има раждаемост като няма с какво да го отгледш това дете
  • 144 Алабализми

    8 0 Отговор
    Нека отговорят защо се прави всичко възможно от официалната наука, големите корпорации и политиците-лобисти да се спрат и потулят отдавна измислените от учените начини за придобиване на евтина енергия? Достатъчно е човек да прочете за съдбата на гениалния Никола Тесла и на изобретенията му, за да разбере причините за бедстването на човечеството и милиардните печалби на малцина! Имаме си и българин-изобретател, инженер Илия Вълков, създал евтино гориво чрез синтез на вода, изминал 1600 км с 3, 78 литра вода и две батерии! Да се говори нещо за това?
  • 145 Анонимен

    7 0 Отговор

    До коментар #134 от "Ти си гласен трол":

    Фактите са очевидни с голямата екскурзия към Турция ,защото тогава се смалихте на 5 мл...на теб така ти се иска че няма турци в България,я се поразходи по Силистра ,Разград,Търговище , Русе,Шумен, Пазарджик, Кърджали ,и.т.н....
  • 146 Служител

    6 2 Отговор
    Аз съм млад, богат и известен и съм предложил поне на 3 жени да имам деца от тях - и не искат .. ами като не искат, ще се топим ...
  • 147 гост1

    3 1 Отговор
    Дрън Дрън, поредната глупост. Някой, някога да е прочел заглавие "Добра новина"...
  • 148 Теми...

    7 0 Отговор
    А АРЕСТИ на длъжностни лица и политици , за допускане на тази заплаха на Националната сигурност, Кога?
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Ром

    3 1 Отговор
    Не е вярно - ще се увеличим с 25 % за 20 години !
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 маймун парк

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Антимилиционер":

    И повече цигани, които не умеят даже д си избършат сопола! Защото всичко читаво и от тях вече е напуснало.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Ганьо

    3 3 Отговор
    Да вземем имигранти, с тях ще се увеличи населението
  • 155 Елка Николова

    2 1 Отговор
    Защо да е лоша новина.? Това,че световните организации,Европейският съюз и др.искат да помогнат на държавите с демографски проблеми,съвсем не е лоша новина.Заглавието на статията не отговаря на написаното.
  • 156 Елка Николова

    2 1 Отговор
    Защо да е лоша новина.? Това,че световните организации,Европейският съюз и др.искат да помогнат на държавите с демографски проблеми,съвсем не е лоша новина.Заглавието на статията не отговаря на написаното.
  • 157 Елка Николова

    2 0 Отговор
    Защо да е лоша новина.? Това,че световните организации,Европейският съюз и др.искат да помогнат на държавите с демографски проблеми,съвсем не е лоша новина.Заглавието на статията не отговаря на написаното.
  • 158 Дедо

    4 0 Отговор
    Що така бе Миме?! А иначе блек лайвс маттер...
  • 159 САТЪРА НА ХАНА

    7 0 Отговор
    БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ НАЛИ СЕ ПЛОДЯТ
    ........
    КВО ВИ ПУКА ЗА МАТЕРИАЛА
  • 160 IVAN

    8 0 Отговор
    ХОРАТА НАМАЛЯВАТ, А ДЕПУТАТИТЕ Н Е, ЗАЩО?
  • 161 Един от последните Българи

    7 1 Отговор
    Трябва платена работа за да направиш семейство.Другото е данаците ниски за всичко. Големи данаци да плащат богатите защото пари много честни НЯМА?
  • 162 Бг Батка

    8 2 Отговор
    Геноцида си свърши работата ! Кротък народ , вдигат му цените , тока , газа , бензина , всичко . Това е вече 32 години и няма кой да удари по масата и посочи виновниците за всичко това . Всички знаем виновниците , но си мълчим .Кротък народ , даже прост ......
  • 163 гледец

    5 0 Отговор
    Три поколения българи бяхасъсипани от юруша 8 9.
  • 164 гледец

    2 2 Отговор
    Т р и по кол е ни я бг-ри бяха със и пани от юр у ша в края на 8 0 - те.
  • 165 Истината

    6 1 Отговор
    Винаги ни е имало и ще ни има споко, не лайте толкова. Не могат да ни гътнат. 6000 години сме издържали и ще продължим.

    Коментиран от #167

  • 166 Комон Сенс

    3 2 Отговор
    Това са "прогнози"-пожелания, разпространявани от зложелатели.
    Същите нио уверяваха , че жертвите на ковид в края на ноември ще минат 1000, но се о0казха 50 -Бог да ги прости.

    Не се поддавайте и бъдете оптимисти! След 20 години може да сме дори повече отколкото сме сега!
  • 167 Всички тук са

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "Истината":

    Хора без работа и много свободно време.
  • 168 един българин

    4 1 Отговор
    Да заповяда г-жа Аллана Армитаж в България и да живее един месец с 800лева - сама без деца.
  • 169 MGewehr

    6 0 Отговор
    Естествения подбор в действие... колкото по малко българи, толкова по добре за майката Земя!

    Коментиран от #184

  • 170 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    скачаха,скачаха,скаааачаха , направиха НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ИМА ТАКЪВ НАРОД ,и взеха та умряха
  • 171 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    ТОВА е няколко дни след годишнината за Ньойският договор!!!!!!...интересни ПАРАЛЕЛИ!!!!!с него и договорът за ЕСъто!!!!!!!.....същите резултати!!!!!!е, без ОКУПАЦИОНЕН КОРПУС!!!!
  • 172 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    ....,ОНЕЗИ,,ЗНАЯТ , ЧЕ ОБИЧАМЕ РУСИЯ И ГЕРМАНИЯ!!!!!!!!ТОВА!!!! Е НЕПРОСТИМО!!!!!другото са ...подробности
  • 173 Mitaka

    2 0 Отговор
    Истината е че наще полититици са виновни за тези проблеми принудиха Българите да имегрират и да раждат в други държави а в България как да се раждат деца при положение хората едвам връзват двата края а държавата с нищо не подпомага за доходи да не говорим
  • 174 Mitaka

    2 0 Отговор
    Истината е че наще полититици са виновни за тези проблеми принудиха Българите да имегрират и да раждат в други държави а в България как да се раждат деца при положение хората едвам връзват двата края а държавата с нищо не подпомага за доходи да не говорим
  • 175 гшишишу

    1 2 Отговор
    добри новини за българите докато е капитализъм нема да има
  • 176 шиг иеш

    1 0 Отговор
    аллана ела живей в хубавата страна с минимален доход под наем
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Лесно

    3 0 Отговор
    Ограничаване на помощите за цигани,затваряне да границите за д не е игрират младите навънка и връщане на ергенския данък!
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Армандо

    2 1 Отговор
    Аз самият работя в чужбина от 20 години семейството ми живее в България и имам деца всичко което спечеля го пращам в родината и какво ми те управниците са много доволни това си като кръвопреливане и дори с парите от чужбина не живеем в някакав лукс защото с две ръце не печелиш милиони но да ви кажа виждам и много роми който напускат България и остават само най неграмотните от тях .Българина винаги е ходил в чужбина преди беше Либия Съюза така че нищо ново .Тя Държавата мисли само за собствените си печалби и ние се спасяваме поединично това е но е много доволна като пратим парите тука затова и ни оставя да заминем но не мисля че ще изчезнем макар лошата прогноза има спадове и възходи ще видим след 30 години ако сме живи.
  • 182 НОВ СВЕТОВЕН РЕД

    3 0 Отговор
    НИСКИ ЗАПЛАТИ ЛОШИ ХРАНИ НЕСИГУРНОСТ за бъдещето за децата ни постоянен стрес от телевизиите постоянно покачване на цените нагоре ЕТО ВИ ЕДНИ ОТ ПРИЧИНИТЕ ДАМИ И ГОСПОДА
  • 183 Асен

    0 0 Отговор
    Имаме нужда само от любящо, отговорно правителство мислещо за нас, не за това как да ни прецака, окраде и разболее. Извинявам се,че го казвам ,но понеже става дума за Българската общност ще го спомена ---не желаем имигранти и бежанци;това не е грижа за народа, това е поредната подмяна на реалния въпрос и отново е злонамерена към нас. Това което ни е нужно е стабилна национална сигурност, стабилни доходи, здравеопазване и нормална инфраструктура. Не искаме много - това са най-необходимите човешки неща.
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Асен

    1 0 Отговор
    Моля ви спрете с глупостите, как е възможно чужденци да решават националните ни въпроси? Освен това вие говорите да ни наблъскате с Мигранти (наричани от вас бежанци). Това е национално доубиваме, а не подпомагане. Искам референдум за напускане на ЕС! Само това ще попречи на тези изчадия да ни се ровят в живота заличавайки ми от лицето на земята. Правейки ни бедни те ни докараха до тук, а сега искат да ни набутат и мигранти уж да поправели демографската криза всъщност създадена от самите тях. Лицемерието, двуличието, подлостта и наглостта им са безгранични!! Нямам думи за тази измет! Това не са хора , това са изчадия. Ще наводнят милата ни родина и народ с паразитиращи мургавелници от арабски и африкански тип. Докато сме в този прокълната съюз вратите на България са отворени за тази ООН, САЩ и ЕС административна пумия и ние дефакто сме отворени за доубиваме.
  • 187 Веселинъ 7112136860

    2 0 Отговор
    Турци,цuranu,евреи,арменци,noмацu,гърци,руснаци,украинци , араби и американци които са окупирали Святата ни земя.В такива случаи се подканват да си вървят в техните земи и да ни оставят на мира. Ако не го сторят,то това ще да е защото със зла умисъл са в Родината ни. Следователно сме длъжни да ги изхвърлим насила. Няма друг начин. Държавата ни е Държавата България и тя е Държавата на Българите. Другите могат да бъдат приятели са о ако са в техните си държави.Война срещу окупаторите!

    Коментиран от #188

  • 188 Асен

    0 0 Отговор

    До коментар #187 от "Веселинъ 7112136860":

    Аз съм ЗА. Въпросът е на живот и смърт. Те ни убиват, ние мълчим. Как да се случи да ги изритаме. Аз м)у д-р наистина бих изселил циганите и еврейте, а за гърците и сащ-овцкте тотално ограничение на пребиваването им тук. Ма как да стане като "правителствата"ни , включително и последното, работят за външни интереси. Иначе ние реално можем да се спасим много лесно и бързо. Едно родолюбиво, народно правителство и само няколко стриктни мерки и за няколко години популацията ни ще започне да разте. Защото в момента ние не получаваме защитни мерки, точно ибратното---доубиват ни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове