Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 15:31 2 108 35

Икономическият министър за скандала в ДКК: Старият екип защитава непрозрачния модел

  • икономически министър-
  • скандал-
  • дкк-
  • стар екип-
  • непрозрачен модел-
  • защитава

Ваня Караганева предложила нова структура на дружеството, останалите от Съвета на директорите трябва да хвърлят оставки, категорична е Даниела Везиева

Икономическият министър за скандала в ДКК: Старият екип защитава непрозрачния модел - 1
Снимка: БГНЕС

Уволнението на Ваня Караганева като изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания е „последна битка“ на стария екип на мегаструктурата в опит да се защити досегашния непрозрачен модел на управление и затова ще бъде поискана оставката на тримата членове на Съвета на директорите. Това заяви в интервю за bTV икономическият министър Даниела Везиева.

Вчера вечерта на сайта на ДКК беше оповестено, че Караганева, назначена по време на служебното правителство, е уволнена заради огромен брой допуснати от нея нарушения. „Няма нищо заявено като незаконосъобразен акт на изпълнителен директор. Комуникира се рамково споразумение, което следва да се промени с друго дружество без такъв договор да е сключен, без какво и да е материални последици да са настъпили“, отбеляза на свой ред Везиева. Тя допълни, че през последните месеци е имала множество срещи със Съвета на директорите, но „по никакъв начин“ не са били повдигани всички проблеми, за които се говори във вчерашното съобщение.

Министърът посочи, че според експертите в министерството решението за уволнението е незаконосъобразно: „Свикват тримата представители на Съвета на директорите съвет без да уведомят останалите, което е нарушение на всички правила, на Устава и на законовите положение за начина, по който се свиква Съвет на директорите. Няма обявен дневен ред, няма обявено място“. Уволнената също е научила от сайта на ДКК за решението.
По думите на Везиева атаката срещу Караганева е била „подготвена“ предварително. „Г-жа Караганева е споделяла какво вижда, внесла е на предния Съвет на директорите предложение за промяна на административната структура на ДКК. Според мен това е отговорът на това предложение“, коментира Даниела Везиева.

Тя подчерта, че и по време на двете служебни правителства през тази година е имало опити за диалог с членовете на Съвета на директорите на ДКК, но „от другата страна сме срещали само съпротива и нежелание да се работи“.

Затова и сега е разпоредена проверка за това дали написаното от вчера отговаря на истината. След нея Везиева ще поиска оставките на членовете на Съвета на директорите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съветник

    41 22 Отговор
    Газ до дупка, мачкай гербавата сган !

    Коментиран от #5, #24

  • 2 Гост

    25 7 Отговор
    Везиева на амбразурата,но не експертите на МИ,а в прокуратурата се решава дали има данни за престъпление или не,но то е ясно,скандала гръмна.
  • 3 гадно

    32 21 Отговор
    Чегърта до корен пълно е с гербави калинки.
  • 4 Аааа

    21 9 Отговор
    Сига ривети, а. А га крадохте не ривяхти, а.
  • 5 ГЕРБ

    14 20 Отговор

    До коментар #1 от "Съветник":

    Ела и ме смачкай,ще е интересно и ще го помниш доживот.

    Коментиран от #9, #10

  • 6 адаша

    19 1 Отговор
    Може ли някой да ми обясни какво е това ДКК, с какво се занимава и каква админстация има-колко човека работят там и какво точно работят?
  • 7 Уточнение

    23 19 Отговор
    Щом има гербав рев, значи нещата вървят по правлния път.

    Коментиран от #29

  • 8 fen

    22 5 Отговор
    Ма тез, новите, кой от кой по - почтен бе!
  • 9 А бе

    19 15 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБ":

    ти явно си олицетворение на цялата гербава сган, а?
  • 10 Съветник

    9 10 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБ":

    Ами то се вижда, че съм допринесъл доста за този рев.

    Коментиран от #25

  • 11 Дух

    20 15 Отговор
    Гербавите калинки водят окопна война са всяко бюро и чекмедже, за всеки кабинет и етаж на властта.

    Коментиран от #15

  • 12 вижда се

    15 17 Отговор
    Тази жена има топки ,за разлика от боко ,защото той има само кожички !!!!

    Коментиран от #17

  • 13 четете добре

    18 8 Отговор
    Има много по - пълна статия във вестник сега. Между другото Ваня Караганева е назначена от Кирил Петков, и е сключила спорни договори за милиони
  • 14 сигурно

    15 11 Отговор
    По всякакъв метод герберистката сган се стреми да запази дойните си крави !!

    Коментиран от #18

  • 15 Опасявам се

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "Дух":

    че вече е твърде късно. Мандалото клопна. всяко бюро и чекмедже.
  • 16 gost

    13 0 Отговор
    Абе, калинки смотани- какво го увъртате- ако лицето- т.е. г-жата никога не е подписвала писмен трудов договор с търговско дружество, то това веднага може да се установи в едно съдебно заседание чрез назначена графологична/ почеркова/ съдебна експертиза, чиято задача може да бъде да се установи дали подписа, положен под ТД номер еди кой си, е подписа на г-жата или не е. Какви атаки и съпротиви ви се привиждат- дори и да е имало атака, то никой не може да припише другиму такова нещо- едновременно наличие и на ТД с друго търговско дружество, защото това нещо подлежи на доказване в съдебно производство, един ТД обичайно е писмен документ, а не е просто казал- рекъл и съдът може да задължи насрещната страна да го представи...
  • 17 Уточнение

    8 9 Отговор

    До коментар #12 от "вижда се":

    Топките са му в симитли.
  • 18 Ееее

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "сигурно":

    Агония.
  • 19 ПЕНКО

    7 3 Отговор
    И ПОГЛЕДЪТ И Е ГАДЕН И ПОДЪЛ ---ПОРЕДНАТА "УБИТА " -ХЛЕБАРКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 20 емигрант

    16 0 Отговор
    "Шеф на "Кинтекс" влиза в управата на ДКК.","Кирил Петков вади нови разкрития за ДКК.", Караганева е уволнена от трима шефове на ДКК, назначени в последният момент на своето управление от ГЕРБ ! От тази статия нищо не разбрах, добре, че в "Сега" подробно и ясно за разбиране е написано всичко ! Абе "Факти" не е важно да сте първи "писачи" на новини, важно е да имате грамотни журналисти които кратко и ясно да описват даденият случай, само с цензурист-модератор журналистика не се прави ! В тази ваша статия не стана ясно кой е грешника и кой правия, кой иска да краде още ГЕРБ или Служебните ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 почтен

    16 3 Отговор
    Мивнистърката Везиева е от партията на Меглена Кунева заради, която ние загубихме 4 ядрени реактора в Козлодуй, докато беше прлговаряща за ЕС, после заради това навеждане на Франция, която строеше в тоя момент конкурентна румънска АЕЦ на Дунава, нашата Кунева получи внаграда да стане Еврокомисар, а после да влезе в Управителния съвет на френската банка "Париба", която финансираше румънската АЕЦ! ВИЖДАТЕ КАК НЯКОИ ХОРА ПРАВЯТ КАРИЕРА, КАТО ПРОДАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА РОДИНАТА, А СЕГА ПЪК ГИ НАГРАЖДАВАТ С МИНИСТРЕСКИ МЕСТА!
  • 23 политнекоректен

    19 7 Отговор
    Изгонената от ДКК Караганева е нарушила не по-малко закони от принципала си Кирчо Папура, който я назначи и е извършила толкова финансови нарушения че трябва да "лежи доста на курорт" в Сливен! Но няма как да изискваме морал и достойнство от партиите на Протеста, тъй като Куневата партия ДБГ е част от ИБГНИ на Мая Галева-Костинбродска ПредложиПеевска!

    Коментиран от #35

  • 24 Така е

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Съветник":

    Защо пречат да се краде
  • 25 ГЕРБ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Съветник":

    Аз не рева,чакам ви.
  • 26 не че нещо

    6 3 Отговор
    Караганева е назначена от Кирчо
  • 27 Ангелина

    3 2 Отговор
    Те - лакеите на ГЕРБ навсякъде са "перфектни" по организирането на всякакви дирижирани мероприятия с престъпен характер.Единствено ,което са научили през годините на тяхното управление са използването на всякакви варварски методи за саморазправа.При управлението на ГЕРБ , а и сега те продължават да управляват ,защото техните лакей са навсякъде ,единственото нещо ,което могат е да организиран целенасочени "мръсни поръчки" от всякакъв характер ,с това компенсират липсата на качества да организират управлението на държавата!Докато не се извърши "прочистване" навсякъде от тези"кадри" ,които са склонни да изпълняват поръчки от такъв характер,ще е много трудно да започне промяната в държавата,защото всичко ще бъде "саботирано"!
  • 28 ivan

    4 1 Отговор
    хаахх какъв стар екип,като Кирил Петков ли4но я е назна4ил,много 4итави хора,това ли е промяната,тази е бив6а адвокатка на Асен Василев

    Коментиран от #34

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 АЗ ПОДМЯНАТА

    2 1 Отговор
    ТАЗИ ГОСПОЖА Е НАЗНАЧЕНА ОТ ЧЕСТНИЦИТЕ И БЪРЗАТ ДА НАЛИВАТ МИЛИОНИ ОТКРИТО Е НОВИТЕ ОПРАВАЧИ СА БЪРЗИ НАЛИ ИМА ШАРАНИ КОИТО ГИ ИЗБРАХА
  • 31 РТВФДГ

    4 1 Отговор
    Толкова безочлива корупция не ви ли е срам,министър ли си,марионетка ли си,каква си?Защо ще хвърлят оставки,а парцалана отишла поръчково да съсипва дружества,да я " връщат" тъй ли?Това което се е случило е позор и подсъдно.Всички други са назначени с конкурс и професионалисти ,а вашата парашутиска спусната и еднолично решава как умишлено да ликвидира,тя е за прокуратурата веднага.Знаем за апетитите на Киро Ментата за ДКК,да ограби държавна собственост!

    Коментиран от #33

  • 32 Драйфус

    1 0 Отговор
    И слепия ще види това,което споделя Везиева!
  • 33 Киркор

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "РТВФДГ":

    А къщата в Барселона за прокуратурата ли е,не разбрах?
  • 34 Незнаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "ivan":

    Не е ли редно първо да се научим да пишем,после да даваме мнение?Само питам!
  • 35 Десо

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "политнекоректен":

    Да не си Тома Биков под този ник?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол