Last news in Fakti

2 Декември, 2021 18:25 4 045 30

Проф. Стоян Денчев: В кабинета ще бъдат поканени и външни хора

  • стоян денчев-
  • проф. стоян денчев-
  • правителство

Не ми харесва думата "изчегъртване"

Проф. Стоян Денчев: В кабинета ще бъдат поканени и външни хора - 1
Снимка: БНР

"Очаквам да се подпише коалиционно споразумение. България се нуждае от правителство и независимо от търканията такова ще бъде сформирано".

Това каза пред БНР проф. Стоян Денчев, бивш депутат от ДПС, бивш посланик, работил е в правителствата на Филип Димитров, Димитър Попов и Любен Беров, дългогодишен ректор на Университета за библиотекознание и информационни технологии.

Според него няма да се стигне до формално разпределение на местата:

"Очаквам да бъдат поканени и външни хора за участие в правителството - и на първия, и на втория ешелон - зам.-министри, областни управители, ръководители на агенции... Човекът, който има решаващо значение в разговорите, е министърът на образованието".

В предаването "12+3" проф. Денчев посочи, че политика не се прави 100% публично.

"Не ми харесва думата "изчегъртване". Такава лексика не трябва да се употребява... Има разумни хора и в ДПС, и в ГЕРБ и те биха подкрепили начинания на правителството, които биха довели до благоденствие на целия български народ. Не биха били опозиция на всяка цена заради това, че не са в правителството".

Той посочи, че кабинетът ще тръгне с помощта на президента, но ще се еманципира.

"Очаквам това правителство да продължи своята дейност до местните избори. Тогава започва нова политическа борба. Местната власт е много важна характеристика в управлението на една държава, особено в България".

По думите му "днес никой не раздава порции във властта", защото "ситуацията в държавата е такава, че всичко се следи".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами ...

    14 30 Отговор
    Ако има кабинет. Обещаха, че няма да пипат данъците, но започнаха с повишение на данъците. Да си ходят и тези. Не стават.
  • 2 Отегчен

    60 3 Отговор
    Стигнах само до политическата му биография и спрях , жената ме пита защо псувам .

    Коментиран от #20, #25

  • 3 верваи ми

    40 1 Отговор
    Във всяка партия има свестни хора. Ти му казваш да открадне един милион а той краде два и ти носи три.
  • 4 Внимание

    47 2 Отговор
    Отново нагаждачите пълзят към властта!
    т.н. професор Стоян Денчев е еталон за конформизъм.
    ВНИМАНИЕ!
  • 5 Пако

    52 3 Отговор
    ЕНИЧАР,ДОГАНОВА ПОДЛОГА.
  • 6 фбр

    38 8 Отговор
    Това , че имало разумни хора в ДПС и ГЕРБ е абсолютен мит ! Пълна забрана за депесари и гербаджии да заемат каквито и да е държавни , общински длъжностти в следващите 50 години! Нагли крадци !

    Коментиран от #28

  • 7 вярно е

    28 2 Отговор
    но умишлено е пропуснат един етап от биографията му

    Коментиран от #9

  • 8 БОРУНА ЛОМ

    17 1 Отговор
    ИСКАМ ДИПЛОМА ОТ УНИБИТ, СКОРОПОСТИЖНО!
  • 9 Лост

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "вярно е":

    Имаш предвид Вицепрезидент на Мултигруп ли?
  • 10 Опазил Бог

    21 2 Отговор
    Библиотекарския цар.
  • 11 Лизач

    22 3 Отговор
    Това е човек, от който бъдещата власт трябва много да се пази. Кой го е пуснал по радиото да прави провокации. Ченгесарски номера.
    И как е научил, че точно Денков има решаваща роля в разговорите за бъдещо правителство? уффффф, аман от плужаци. Прави се, че много знае как вървят преговорите и ги следи от първия ред и се мъчи да даде индулгенции на ДПС и ГЕРБ - имало "разумни" хора. Какво разбира под "разумни"? Видях, че Лъчо "тъпото" е депутат от ГЕРБ. Може би той е "разумен"...Може да го пробваме за Минисър на здравеопазването.
  • 12 Навалний

    26 4 Отговор
    Тоя мръсник е ректора на тъй наречения библиотекарски институт откъдето идват всички беди на България!
  • 13 Един друг

    18 3 Отговор
    Май едни и същи шайка бандити ви лъжат на избори и после ви грабят 4 години.Дават ви колкото да не умрете щото сте и тъпи и бъзливи да протестирате . Това е най- ниското ниво.Едновременно с това ви карат да се мразите един друг щото не знаете на кой свят сте.

    Коментиран от #29

  • 14 Въх

    16 3 Отговор
    дпс и герб няма разумни, има алчни и схемаджийски настроени умуве, които някои бъркат с разумните, ама няма да е за първи път разни тарикати да наричат черното бяло.
  • 15 Антигербер

    18 4 Отговор
    "Нe ми хaрecвa думaтa "изчeгъртвaнe". Тaкaвa лeкcикa нe трябвa дa ce упoтрeбявa... Имa рaзумни хoрa и в ДПC, и в ГEРБ и тe бихa пoдкрeпили нaчинaния нa прaвитeлcтвoтo, кoитo бихa дoвeли дo блaгoдeнcтвиe нa цeлия бългaрcки нaрoд."
    Как няма да ти харесва като си един от задкулисието, тръгнал акъл да дава.
  • 16 NikNay

    14 4 Отговор
    Стига сте ни навирали постоянно професпри в очите - те отдавна не са авторитет и еталон за интелект и знания , те са само една куха титла зад която се крие посредственост .....
  • 17 Ха ха ха🤣

    17 3 Отговор
    Метнаха на амбразурата и един от "мозъците" на безмозъчния тръст на задкулисието. Поср.ли са се от страх. Май най-накрая са осъзнали, че са вън от политическия и икономическия живот на България... Американското икономическо разузнаване още не ги е погнало за сметките и имотите (и на децата им) в чужбина (включително в ОАЕ, Катар и други дестинации, в които се самозаблуждават, че са недосегаеми...). Скоро ще им представят сметката. Adiós! Няма да ни липсвате.
  • 18 Антимилиционер

    22 2 Отговор
    Този е един от кукловодите в държавата.
  • 19 Тиква Стайл

    19 2 Отговор
    Само да се знае кой кой е в мутрокомунистическа България - тоя е един от основните задкулисни уроди, ДС-ар, еничар, ит.н.
  • 20 TROY

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Отегчен":

    И моята пита, ама съм бил по пристанищни кръчми. Даже папагалиа ми във кафета предпочита да мълчи.

    Коментиран от #21

  • 21 TROY

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "TROY":

    Папкагала във кафеза. Не си интересно Чарли.
  • 22 ама

    12 2 Отговор
    Бивши агенти, депутати от дъпъсъ и политически мет-реси няма. всите са настоящи.

    Мога ли мда попитам този като мкакъв смята да се явява следващите 4 годинки?
  • 23 Да бе да

    9 2 Отговор
    Какво значи имало добри хора в ОПГ герб/ дпс ? Първо , ако наистина са " добри" защо още са в тези организации? Второ , ако някой от" добрите " влезе във властта, ще спре ли да изпълнява заповедите на боко и сопола ? Професора сигурно е забравил че те издигнаха за депутат 3-дневния шеф на ДАНС ! За тези ракови образования , само хирургия и то радикална ....
  • 24 Кумчо вълчо

    1 2 Отговор
    Ти ли ти ли , Сандански.....
  • 25 БСП на Бунището

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Отегчен":

    Това е Диригента - самия Стоян Денчев се появи.Този човек Дирижира и 26 те кадрови офицера на ДС зад Кауна- Президент...И агентите на ДС в БСП.....И агентите на ДС в ДПС....И агентите на ДС в ДБ....и агентите на ДС в ИТН.....Библиотекарите...
  • 26 Стоян - Сали-Денооглу

    5 1 Отговор
    Мина ви времето,12 години ви стигат,гербераст-дъпъсари! нИ съ УблизваЙ, домузче!
  • 27 Герб - извън закона

    9 1 Отговор
    Мафията търси всякакъв начин да оцелее и запази окраденото... Имало и почтен хора между крадците, моля ви се, затова дайте да не ги вкараме в затворите където им е мястото, ами даже да ги на значим и в правителството да му помагали... КаквиИзроди живеят на тая територия-не е истина...
  • 28 дъра бъра

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "фбр":

    Абсолютен мит е също, че в ПППП са почтени!
  • 29 Ал Бунди

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Един друг":

    Най-верния коментар...ама като си ни е прост народеца, едва ли някой ще те разбере.
  • 30 019и843и8

    1 0 Отговор
    Пропуснали са Мултигруп във визитката, защо ли? Разбрахте ли "промяната", щом този /пенсионер от години/ изплува с помощта на "сайта"? Библиотекарите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове