7 Декември, 2021 12:00 8 448 67

МК: Блъсков ни дължи 236 хиляди лева и има решение на съда

  • петьо блъсков-
  • вестник труд-
  • наем

Днес собственикът на в. "Труд" пристигна с камион и хамали, които да натоварят вещите от редакцията. Блъсков се оплака, че няма достъп до редакцията и не го пускат на бариерата

МК: Блъсков ни дължи 236 хиляди лева и има решение на съда - 1
Снимка: БГНЕС

Административен съд - София-град намира, че нито едно от твърденията, с които се иска спиране на предварителното производство, не е подкрепено с доказателства и с две определения отхвърля искането на ,,Южен кръст" ЕООД за спиране на предварителното изпълнение, съобщиха от Министерство на културата и уточняват, че неустойките и невъзстановените консумативи от страна на дружеството "Южен кръст" ЕООД - фирма на издателя на в. "Труд" Петьо Блъсков, са в размер на 235 794,05 лева към настоящия момент.

Вчера полиция влезе в редакцията заради неплатените сметки към Министерството на културата, собственик на помещенията. Главният редактор на всекидневника Петьо Блъсков и журналисти обявиха гражданско неподчинение. Официалната причина е прекратен договор за наем, а неофициалната, според Петьо Блъсков, е политически натиск.

В тази връзка от МК съобщават днес пълната хронология по казуса с дължимите неустойки от страна на "Южен кръст" ЕООД към държавата като посочват, че разрешаването му започва още през юли тази година, а задълженията на фирмата се трупат от 2012 г.

Ето и хронологията по казуса, представена от МК, без редакторска намеса:

"На 12.07.2021 г. Министерството на културата е изпратило до ,,Южен кръст" ЕООД едномесечно предизвестие за прекратяване на два договора за наем, поради неплащане на двумесечни наемни вноски и/или консумативи. Предизвестието е получено с обратна разписка на 14.07.2021 г.

Друго нарушение на договора е преотдаване на помещенията, при положение, че има изрична забрана за това. Помещенията са необходими за настаняване на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), тъй като сградата е построена изрично за тях.

С писмо от 11.08.2021 г. МК информира ,,Южен кръст" ЕООД, че на 16.08.2021 г. предстои предаване и приемане на помещенията.

На 14.10.2021 г. ,,Южен кръст" ЕООД са уведомени от МК, че на 22.10.2021 г. ще се извърши ново предаване и приемане на помещенията. На последната дата служители на МК съставят Констативен протокол, с който удостоверяват отказа на фирмата да освободи помещенията.

На 27.10.2021 г. МК отправя искане до областния управител за откриване на административно производство по реда на Закона за държавната собственост. На тази база на 12.11.2021 г. областният управител издава заповед за изземване на недвижими имоти, в която е определен срок за доброволно освобождаване до 17 ч. на 26.11.2021 г. В случай, че имотът не бъде освободен доброволно, се насрочва предварително изпълнение по административен ред на 06.12.2021 г. от 10 ч., което да се извърши от комисия от служители на областна управа.

Заповедта на областния управител е обжалвана пред Административен съд - София-град, като в нея е инкорпорирано искане за спиране на предварителното изпълнение на оспорената заповед, по което съдът дължи незабавно произнасяне.

Съдът намира, че нито едно от твърденията, с които се иска спиране на предварителното производство, не е подкрепено с доказателства и с две определения отхвърля искането на ,,Южен кръст" за спиране на предварителното изпълнение.

Дружеството "Южен кръст" ЕООД дължи неустойки за неплатени в срок наемни вноски, както следва:

I. По договор № РД11-00-14/12.03.2012 г. - 45 784, 87 лв.

II. По договор № РД11-00-216/09.10.2015 г. - 49 757, 14 лв.

Общата дължима неустойка по двата договора е в размер на 95 542, 01 лв.

Дружеството има неплатени консумативи в размер на 133 108, 81 лв., натрупани през периода октомври 2015 г. - ноември 2018 г., които и до момента не са платени.

Консумативи за септември и октомври 2021 г. по фактури 4171/29.10.2021 г. и 4178/30.11.2021 г., съответно - 2046, 53 лв. и 5096,70 лв.

Към настоящия момент неустойките и невъзстановени консумативи от страна на дружеството "Южен кръст" ЕООД са в размер на 235 794,05 лева.

Министърът на културата и екипът му смятат, че независимите частни и свободни медии би трябвало да зависят от своите читатели, зрители, слушатели, а не системно да ощетяват държавата", пише в обяснение по казуса Министерство на културата.

Блъсков пристигна камиони и хамали пред редакцията

Междувременно днес собственикът на в. "Труд" Петьо Блъсков пристигна с камион и хамали, които да натоварят вещите от редакцията. Блъсков се оплака, че няма достъп до редакцията и не го пускат на бариерата, чака хора от Областната администрация. Все още няма и достъп до сайта на вестник "Труд" след снощната хакерска атака.

АЕЖ застана зад решението на МК

Ненамесата на държавата в свободата на словото се изразява и в нетолерирането и неосигуряването на привилегировано отношение на едни медии за сметка на други, коментира Иван Радев от Асоциацията на европейските журналисти по повод казуса с труд.

Според Радев в последните години сме били свидетели именно на такава ситуация - на толериране на медии с проправителствена ориентация: "Когато това отношение се прекрати, тези медии се опитват да представят това като атака спрямо свободата на словото, което не е така."

Иван Радев смята, че случилото се вчера е дало възможност на медията да се постави в ролята на жертва.

"Никоя медия няма право да ползва държавна собственост на нисък наем", категоричен е Радев.

В този дух е и официалната позиция на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) по казуса с Блъсков и в. "Труд".

"Свободата на словото не предполага привилегии за определени медии, които да се ползват с преференциално третиране, от достъп до пресконференции, интервюта, до ползване на държавни имоти срещу символичен наем, реклами, фондове и.т.н.", сочи позицията на АЕЖ, заявена днес след проучване на казуса.

"За съжаление, през последните години виждаме, че близки до властта медии са получавали подобно привилегировано отношение, а когато то бъде прекратено, обикновено се прави опит това да се представи като репресия и да се представи като заплаха за свободата на словото. Само че, ако дадена медия е получавала по-благоприятни условия от държавата или от дадена община, това е точно обратното на мечтаната ненамеса на държавата в медиите. Затова и прекратяването на тези условия не може да се разглежда като заплаха за свободата на словото, а напротив, това е условие за справедливо третиране на медийния сектор. Както другите медии си плащат наемите и консумативите, това трябва да важи за всички. В същото време всяко действие на властта, което засяга медии, трябва да е добре преценено, да е съразмерно и да не дава основания за съмнение, че се атакува свободата на словото", посочват още от Асоциацията на европейските журналистити.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Томислав Русев-Кавявио

    164 3 Отговор
    Дължи и се прави на ощипана мома.
  • 2 Софиянеца

    166 5 Отговор
    Плащай Петьо или се изпарявай от помещенията
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    186 6 Отговор
    Днес ТРУД от помещенията , утре ГЕРБ от НДК ‼️

    Коментиран от #30

  • 4 Съдията Дред

    159 5 Отговор
    Гювеча свърши за гебераските иб.рици
  • 5 гражданин

    168 5 Отговор
    Какъв е този Блъсков? Хайде по-бързо да бъде изведен, ако трябва и с белезници. Аз като данъкоплатец не съм съгласен да плащам наема на парцала Труд.
  • 6 Дългият

    128 3 Отговор
    Изчегъртай мутрите и техните лакей. Тозиняма ничо обзо със свободата на словото. Продължаваме промяната.
  • 7 Вестникар

    116 2 Отговор
    Продавам вестници от 98-ма, а Труд в последните години изобщо не се купува. Взимаме по няколко бройки "от кумова срама", да не се изложим ако случайно някой го потърси, ама почти винаги ги връщаме на доставчика така, както сме ги получили.
  • 8 Перо

    134 2 Отговор
    Производствени предприятия фалират от плащане на държавни такси и консумативи,на тоя престъпник главната мутра му е опростил всичко да пише хвалебствия за него! Престъпно сборище! Мачкай Рашков!!!
  • 9 6969

    121 2 Отговор
    Вярно ли е, че Тиквата наредил да бъдат изкупени всички броеве на Труд днес? И герберчетата от тъмно са по будките и взимат всички бройки. Колко жалка акцийка.

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кака

    114 3 Отговор
    Блъсков съсипа в. Труд, който имаше авторитет на обективен и социален. Отдавна е гербаджийска завеса.
  • 12 СЪДИЯТА

    94 2 Отговор
    АМИ ПЛАЩАИ СИ БЕ БЛЪСКОВ И НЯМА ДА ИМАШ ПРОБЛЕМИ
  • 13 Пешо

    90 2 Отговор
    Авантата свърши, плащай на пазарни цени да видим кой чете подметките ви. Ако ще е партиен вестник чекмеджан да плаща от шкафа
  • 14 Сандокан

    78 2 Отговор
    "Смешен плач"... пълно изчегъртване трябва..!
  • 15 Блъсков до Борисов...!

    95 2 Отговор
    Помагай Приятелю...бръкни в чекмеджето и ми хвърли една пачка,да си платя наема...!Цели 12 години се опитвам да промивам мозъците на българите с Герберска пропаганда и агитация...!Задължен си ми...🙄😔😯☹️😤🤐😖!!!

    Коментиран от #47, #52

  • 16 Блъскай

    65 3 Отговор
    Вестник ТРУД? Най-добре да го преименуват на ГЕРБ.
  • 17 Чук и Гек

    71 1 Отговор
    Хе! 30 години бе много надменен и арогантен! Какво се е променило бе, джанам, че така врещи! Гешев каза, че в Австрия само за това, че е проверяван от покурора, канцллерът си е заминал, а тук ги проверявал, а те ставали канцлери! Но, не каза за какво проверяваха Курц в Австрия - за неправомерно според обвинението купуване /финансиране/ на медии! по този параграф, кой толуп трябваше да бъде проверяван тук, бе, Гешефтурник! С европейски и пари от бюджета купуваше мисирките и повечето още изпълняват договора и хленчат за него. Някой прави ли раллика между Коларова и Антонела Христова?
  • 18 ЦИРК

    54 3 Отговор

    До коментар #9 от "6969":

    Вярно е.

    Сутринта Ива Николова изнудваше един клет старец, продавач на вестници, понеже имал само 5 бройки, а тя искала да вземе "поне 10"
  • 19 Иванов

    56 4 Отговор
    Свикнал е от 80-те години да не плаща нищо. А стига вече. Закона трябва да важи за всички, щом не плащаш наем, ток и т.н., освобождаваш помещенията.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 А колко по-лесно щеше да е, Деса Простак

    67 3 Отговор
    А колко по-лесно щеше да е, Деса Простакеса и Б. Б. да извадят 150 бона от черната каса и да платят наема... Ама нали са свикнали само да лапат...
  • 22 черния

    6 47 Отговор
    ДПС ще върбе боцата на чело още февруари и ще се оправят работите!
    На всички от сега им писна от палячовци и мравояди, а след месец ще има и общонацинални бунтове.

    Коментиран от #62

  • 23 Даниела

    52 2 Отговор
    Вие сте свикнали нищо да неплащате, затова идва видьов ден и всичко се връща.
  • 24 Гост

    40 4 Отговор
    Мисирите на безкнижника си искат комунизЪмЪ, както едно малцинство и един отбор от Подуяне, не им е познато упражнението "изваждане"! Безценна гледка е протеста на мисирките, подкрепени от депутати на безкнижника...
  • 25 Непожарникар

    40 2 Отговор
    Мисирке, Блъков, Честито Ма!
  • 26 ПСЕВДА

    19 1 Отговор
    "Факти",оправете си десктоп версията де .... ,смешна работа!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Айде

    38 2 Отговор
    стига с тоя Блъсков. Някои хора така и немогат да разберат, че времената се менят. Сега този мурук може да ходи да ду ха в Банкя само на частно ! ТРУД е ЖЪЛТ ПАРЦАЛ, а наемите СЕ ПЛАЩАТ !
  • 29 Пипи Чорапчето

    46 2 Отговор
    Ти да видиш - 236 бона и Блъсков обявява гражданско неподчинение, рев, сълзи и т.н.;)
    И аз да бях, и аз бих ревала, че ме репресират и ми посягат на свободния избор да не платя;)
  • 30 Ами

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    крайно време е !4487
  • 31 СД ДС

    28 1 Отговор
    Не смейте да посягате на почетния и дългогодишен доносник Блъсков!
    Той пак ще изплува с новата мръсна вълна и ще отмъсти жестоко на всички посегнали на хранилката му!
  • 32 Верно ли

    32 1 Отговор
    Гробарската наглост няма граници! Репресирани били! Хайде сега и НАП да ги подгони тези хрантутници да плащат!!!
  • 33 Голям Слон

    33 1 Отговор
    Имаме си една приказка: "Га ядИ баницата нИ рИва, сИга рИвеш". Така те научи БМБ - да не плащаш, но да слугуваш. Е, дойде време да си платиш сметката, но отказваш. След като отказваш - вън! Глупавото ти слугинско вестниче вече не го чета. Последното есента на морето го попрехвърлих и като ти видях драсканиците - в коша! А каква медия бяхте някога.
  • 34 Филип Георгиев

    29 1 Отговор
    ПРЕКРАТЕН Е ДОГОВОРА ЗА НАЕМ. КВО ТОЛКОВА. ИНАЧЕ НА КЛАКЬОРА НА TИKBATA, ПУTЮ БЛЪCKOB TОВА Е НАЙ МАЛКОТО КОЕТО МОЖЕ ДА МУ СЕ СЛУЧИ
  • 35 Ггггг

    25 1 Отговор
    Плащай Блъсков плащай!
  • 36 Четвърт

    24 1 Отговор
    милион борч и курназ ?
  • 37 НИЯ

    28 1 Отговор
    СТИГА С ТАЯ НАДМЕННОСТ БЕ БЛЪСКОВ. ЦЯЛ ЖИВОТ СИ ЛАКЕЙ Н НЯКОЙ, ЦЯЛ ЖИВОТ ЛИЖЕШ НЯКОЙ. СВЪРШИ ВЕЧЕ, НЯМА КОЙ. ТИ СИ ЕДИН БОКЛУК ЗА ПАНДЕЛАТА. ХАЙДЕ ТРЪГВАЙ НАТАМ.
  • 38 Пешо

    19 1 Отговор
    Ма и язе сакам 5 лв квадратен метър у центъра ма те и у Люлин са вече над 10
  • 39 Бамбука

    25 1 Отговор
    Толкова усилено се трудил и не му останало време да си плати. От утре ше разполага с цялото време на света, но дали ще си плати борчовете ?
  • 40 мнение🤔

    35 1 Отговор
    Собственикът на в. Труд дължи 235 794,05 лева ❕❕❕ и има наглостта да лъже, че му нарушавали правата. Егати наглеца! А ГЕРБ имат наглостта да го защитават и да занимават президента с глупости вчера, вместо да се занимават с развитието на България!
  • 41 някой ЧЕТЕ ли

    31 1 Отговор
    изобщо вестник ТРУД?

    Коментиран от #45

  • 42 Палячото Сидеров

    16 2 Отговор
    Се вайка.Загиваме,вика.
  • 43 мдааа

    25 1 Отговор
    Такива като Блъсков са за затвор за неплащате на задължения към държавата в големи размери.
  • 44 Тиква

    32 1 Отговор
    Да му запорират всички сметки и имоти до девето коляно и да види зор! На нас обикновените хора за 100 лева ни дават през ЧСИ и колектори след това. И става едно мазало от Хиени алпни за пари. Пълен тормоз!
  • 45 мдааа

    27 1 Отговор

    До коментар #41 от "някой ЧЕТЕ ли":

    Ми герберите си го четат вероятно. В. Труд е пълен с клевети към опонентите на герберите, с изопачаване на истината и с гнусни лъжи. Накой явно им плаща, за да ги тиражират и да облъчват неорентираните хора, които не знаят, че не всичко което се пише отговаря да истината.
  • 46 браво на Рашков

    26 2 Отговор
    бъскай блъскоф у глъвъта прозта герберазка :)))

    Коментиран от #60

  • 47 Борисов до Блъскоф!

    23 1 Отговор

    До коментар #15 от "Блъсков до Борисов...!":

    БлъсКоф...,блъскай си сега кофата в стената...!Не бе достатъчно прилежен в агитацията и пропагандата за мен и ГЕРБ ..!Загубихме властта...!Затова сега няма да бръкна в чекмеджето си....!Оправяй се сам,вече не си ми нужен...!!!
  • 48 ТОЗИ ЛАПА НЕ ДАВА ПАРИ

    26 3 Отговор
    КОЛКО ЧОВЕШКИ СЪДБИ РАЗБИХА С ТЕХНИТЕ ДОНОСИ И ПОРЪЧКОВИ СТАТИИ !!!

    Коментиран от #54

  • 49 Петолъчка

    6 14 Отговор
    СТРАННО,...БСП(БКП- ИЗЧУШКАЛА...ФАТМАКА И ЦЯЛАТА ЧЕРВЕНА ДС-МАФИЯ) ДЪЛЖИ...МИЛИОНИ НЕПЛАТЕНИ НАЕМИ ЗА ПОЗИТАНО,.....НО ЗА ТЯХ НЕ СЕ СПОМЕНАВА ...НИЩО?!?!?
    ВЪН ФАТМАШКАТА МАФИЯ ОТ ПОЗИТАНО,...ВЪН
  • 50 С Труд и без Труд, този вестник не съм

    15 1 Отговор
    Го отварял най малко 20год!да си плати!!
  • 51 Рей

    24 1 Отговор
    Блъсков не плащал наеми в размер на четвърт милион, уредил се по времето на герберското управление с десеторно по-нисък наем чрез измама, тъй като в договора за наем пише да не се преотдава. Помещенията са нужни за настаняване на Националния институт за недвижимо културно наследство, за което са построени, обаче герберския парцал се намърдал там и реве и се тръшка, че ще изтърве келипира на ниския данък. Такава просташка наглост и лъжи вчера по медиите този Блъсков много се изложи.
  • 52 Баце до Петьо далаверата

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Блъсков до Борисов...!":

    Не моа, братиньо, на мен повече ще ми трябват - някое друго кюлче - за оранжеви презервативи, няколко кофи с вазелинче,парфюмче, сапунчета с връвчица, че под душа при бай Ставри е опасно хлъзгаво, за пухена възглавничка, за торта Сахер, за червени рози на ПКП, дариткова, сачева, атанасова,Мата Хари, барцелонската муци,за мой портрет докато прерязвам лентата, за хонорара на геша, за ортаците от дъпъсъ,за делта вируса... Ъъъ делата гарТ, за безработните ни калинки....... Пари няма, баце, действай, Пепи...
  • 53 Иванов

    10 2 Отговор
    ИЗБОРИТЕ

    Вече 33 години в България не се извършиха никакви
    СЪЩЕСТВЕНИ реформи!

    Въпреки демократичната Конституция,
    България продължава да бъде
    олигархична и партократична,
    а не демократична държава!

    Най-важната реформа!

    Реформиране на изборното законодателство!
    В съответствие с чл.1ал.3, чл.6.ал.2, и чл.67.ал.1. и ал.2. на Конституцията на РБ!
    -с активна регистрация, без фалшиви мъртви души в избирателните списъци!
    -с дистанционно гласуване, включително и гласуване по пощата!
    -С премахване на прагът на преференциите и избираемите места!
    -При избори, гласът на неотбелязалият преференция да се счита за невалиден!
    А не да се приписва на водачът на партийната листа, като се предрешава изборът му!

    Властта във всяка държава се решава на изборите!
    Дали властта ще принадлежи на народа или на партокрацията и олигархията,
    се решава от изборното законодателство!

    То правеше разликата между ГДР и ГФР!

    Спешно реформиране на изборното законодателство!
    В противен случай,
    България, макар и в НАТО,
    ще си остане партократична и олигархична държава!
    На дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Бацко

    6 1 Отговор
    Така е в живота... при нас отчитат ке6 милиярди, а коко6ки като Блъсков се блъскат за жълти стинки! Ех, живот! Само да се върнем на бел кон и всичко ще е както през послединте 12 години...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хаджи Генчо

    10 1 Отговор
    Лъсков лъскаше в зайчарника при лъскавите кюлчета!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Това е

    11 1 Отговор
    като ги настъпиш и виждаш колко долни са.
  • 60 Ами

    11 1 Отговор

    До коментар #46 от "браво на Рашков":

    Не Той лижеше на всички които са на власт.
  • 61 Кой е Блъсков

    12 1 Отговор
    една долна дребна душица отъркваща се около всяка власт, нищо повече.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Един друг

    3 0 Отговор
    Леле, колко дребни души и. Колко злоба и жлъч за жълти стотинки. Утре ще се смени властта и пак тук тия ще пишат против падналите голяма низост. Ама като не стават за нищо, освен да блужат задници те на всяка нова власт!
  • 66 Конник

    3 1 Отговор
    Труд, стара комунистическа руина. На гърба на народа трантува. Някой се труди а те пълнят търбуха си.
  • 67 БашМайстора

    2 6 Отговор
    Кви смешни писания драскат слугите на Рашков и РадеФ фатмашки.хахаха.
    Кеф ли ви е другари като отидете на бензиностанцията,2.56 лв литър нафта,а в магазина кеф ли ви е.да ви ............... м@кят@
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове