Last news in Fakti

8 Декември, 2021 17:34 29 588 93

Дърева: Трябва да изключат Нинова от партията

  • велислава дърева-
  • изключат нинова-
  • партията

Ако преди 5 години някой ми беше казал, че един случаен човек, натресен на БСП, може да съсипе 130-годишна партия, аз нямаше да повярвам, казва  политическият наблюдател на в."Дума"

Дърева: Трябва да изключат Нинова от партията - 1
Снимка: БГНЕС

Докато тези дни всички следим напрегнато конфликта между държавата, в лицето на МК, и шефа на частния вестник „Труд” Петьо Блъсков, който в унес рецитира „Няма да платим, няма да платим...”, една медия призната за „ковачница на професионализма” като „Дума”, наистина е застрашена от диктат и репресия. Тревожен сигнал за случващото се във вестника, създаден от Стефан Продев, пратиха журналистите до СБЖ, в който твърдят, че редакцията им е покосена от „саблен удар” и за началник там силом им е пратена журналистка, без да бъде одобрена от НС, каквито са правилата, установени в БСП и „Дума”. Какво се случва във флагмана на соцпартия „Дума”, и в „Труд”? От Novini.bg потърсиха за коментар един от моралните стожери на журналистиката у нас, десидентката, обичаната от всичките си колеги Велислава Дърева. Тя едва ли се нуждае от представяне, но все пак да припомним - Велислава е публицист, кинодокументалист, един от ревностните изследователи е на делото на Васил Левски. В момента тя е политически наблюдател на в. ”Дума”.

Това не е първото посегателство върху вестник „Дума” през последните 5 години. Преди 3 г. беше доведено от Британските предели едно лице за гл. редактор, само защото във вестника бе публикувана снимка, на която се разпозна виден кадър на партията – Кирил Добрев. Тогава съвсем случайно разкрихме, че БСП изпраща млади социалисти на обучение в незаконния частен институт на проф. Антоанета Христова. И главната редакторка Таня Генева беше наритана. В резултат за 6 месеца тиражът на вестника се срина наполовина.
Но да се върнем към сегашната ситуация. Едно изречение, в един коментар на зам.-главния редактор Георги Георгиев, предизвика едва ли не истински „земетръс” на „Позитано” 20 - че не може да се бяга до безкрайност от присъствено заседание на НС. Вяра Емилова и Атанас Зафиров доведоха в редакцията Нора Стоичкова за наш зам.-главен редактор. Прочее, Нора Стоичкова е работила в „Демокрация”, в телевизията на „Атака”, в „Уикенд”, била е ПР на дирекция на полицията, на КЗК, на Агенцията по приватизацията, а през 2010 е сред учредителите на „Института за радикален капитализъм” ведно с Калин Манолов и Антон Тодоров. Сега води предаване в БСТВ.

През юли-август в точка „разни” Националният съвет свали главния редактор Ивелин Николов и на негово място постави Боян Ангелов, който и до момента не е назначен. Досега нямаме главен редактор, но имаме 3-ма заместници! И изведнъж ни инсталират още един зам.-главен, титулуван като първи. Обясниха, че „така повече не може”. Какво точно не може?! Казаха, че щяло било да има оптимизация във вестника. На въпроса какво разбират под оптимизация, отговориха ехидно „Ще видите!”.
Някои хора не могат да проумеят, защото не е в техните интелектуални възможности, че „Дума” не е партиен стенлист, не се занимава с дитирамбене на съответния партиен вожд или вождеса.

Това е вестник на лявата идея, която е много по-голяма от всички леви партии, взети заедно. Виждали сме какво ли не, но такова безобразно, неграмотно отношение към вестника, досега не бяхме виждали. Истината е, че на нас ни се изпраща един гаулайтер, надзирател, който да следи, дебне и души зад всеки ред да няма врагове с партийни билети, които да критикуват вождесата. Това, разбира се, предизвиква и смях, и гняв в редакцията. В „Дума” никога не е имало цензура. И всякакъв опит за диктат няма да бъде допуснат.

Неграмотността не ходи по гората, а по хората и особено по партийните централи. Та затова ще трябва да им обясняваме на неграмотните какво е вестник „Дума”.
Отношението към нашия вестник е като огледало, отразяващо състоянието на БСП. Вече 5 години партията се води от един чужд за нея и за лявата идея човек.

БСП бе доведена до пълен разпад. Ще припомня, че в 44-то НС имахме 80 депутати, за които гласуваха близо 980 000 българи. Днес имаме 26 депутати и минус 700 000 гласа. И този крах не може да бъде компенсиран с диктат върху вестник „Дума”. Няма как да стане. Корнелия Нинова носи отговорност за всичко това.

Ако преди 5 години някой ми беше казал, че един случаен човек, натресен на БСП, може да съсипе 130-годишна партия, аз нямаше да повярвам. Авторитарното управление на Нинова и нейните подопечни подмени БСП като идеи, идеология, същност, принципи и практика. В БСП властват деидеологизация и деинтелектуализация. Бяха разбити множество общински организации. Всеки социалист с критична мисъл е обявен за враг с партиен билет. Никога идейните движения не са били наричани „вътрешна опозиция”. На всичкото отгоре Нинова открито саботира преизбирането на Румен Радев и Илиана Йотова! Всеки, който дойде след Нинова, ще се изправи пред руините на БСП. Целокупната българска десница може само да мечтае за такъв резултат.

Нинова е царкиня на фалшивите разделителни линии. Тя прокара безброй такива линии в самата партия и я разпарчетоса на малки парченца, на трохички, и ги противопостави. Сега, при съставянето на правителство, пак действа така, като вкарва Истанбулска конвенция, Македония и т.н.. По въпроса за РСМ има ясен и пълен обществен консенсус. За Истанбулската конвенция има решение на КС. Какво разделение?!

Има истински „червени линии” в тези преговори – социална политика, данъчна политика и др. Но Нинова ги прекрачи, докато загалавичква обществото с фалшиви разделения.

Затова ние от идейното обединение „Социализъм 21 век” настояваме да има присъствено заседание на НС, за да обсъдим въпросите:

Какво става с коалиционното споразумение, какво точно пише в него и с каква политика се ангажира БСП? Защото Нинова търгува с името на партията за своето собствено и на нейните приближени устрояване във властта. Това не е политика на БСП. Едва ли не цялата държава се занимава какъв пост да получи Нинова, че да миряса.

Дефакто от 16 ноември, когато Нинова подаде оставка, БСП няма председател. В какво качество тя води преговори? Насроченият пленум беше отменен с есемес от деловодството. Нинова бяга панически от изричното изискване по Устав да бъде избран вр.и.д. Тя не е кралица, за да посочва кой да я наследи! Освен това аз съм категоричен противник на т.нар. „пряк избор”, който е измамно демократичен, защото поставя председателя над цялата партия и му дава безконтролна власт. В Устава на БСП, наложен от Нинова има правен и политически абсурд – Конгресът няма право да избере председател, но има право да разпусне партията! Впрочем, докато не се свика НС, БСП не може да излъчи и свои министри, ще се забави съставянето на кабинет, а всичко това е чутовно безотговорно. Така Нинова рекетира и другите три партии в коалицията, и президента.

За бруталния диктат над вестника „Дума”, който трябва незабавно да бъде пресечен. Ние сме хора, верни на идеята и работим срещу нищожни пари. Наричаме се „думаджии”, ама Нинова не знае какво е това. Нито пък са ѝ ясни понятия като „свобода на словото”.

В този контекст е добре да се знае, че театрото с „Труд” няма нищо общо нито с професионализма, нито със свобода на словото. По времето на ГЕРБ, редакцията им е настанена в помещения, които са държавна собственост срещу символичния наем от 5 лв. на кв.м. Въпреки предупрежденията от страна на МК, те отказват да плащат и се опитват да извиват ръце. Блъсков спекулира по грозен и отвратителен начин с висша ценност - свободното слово, докато всъщност се възползва от т.нар. ”змийски фондове”, известни още от времето на Бисмарк и Стамболов.

Това зрелище, което „Труд” и ГЕРБ устройват, е трагикомично.

Точно като поведението на Нинова – един партиен председател в оставка, на когото цялата държава едва ли не му търси място под слънцето! Ту иска да е председател на НС, ама с 26 депутати, е невъзможно. Ту настоява да е силов вицепремиер, само и само да не е Бойко Рашков и т.н. Държавата не е длъжна да ѝ търси пост във властта. Прочее, времето за оставки мина. Аз не ѝ искам оставката, а да бъде изключена от БСП за цялостен „принос” в съсипията на партията. И отново ще я призова: Корнелия, затвори вратата на „Позитано” 20 от външната страна!


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 231 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    146 152 Отговор
    Дърева,най добре е да се застреляш

    Коментиран от #37

  • 2 дървева

    226 36 Отговор
    Трябваше да изключат твоя любимец Станишев от партията.
  • 3 Нане

    103 35 Отговор
    а добро утро!
  • 4 Дърлева

    111 51 Отговор
    Те Нинова превзе БСП, ся очаквам да назначи Ванче Костовски за зам министър на държавните предприятия щото по голям експерт няма. Наздрауе
  • 5 Пич

    119 71 Отговор
    Знаете ли , какво е филикощерица...??? Мелез , между скопен дявол , и ялова вещица... Който мисли , че послъгвам , да погледне хубаво снимката...
  • 6 Умрела риба сте

    100 46 Отговор
    С Нинова,със Сланинова или с който и да е..
  • 7 proi4o

    105 89 Отговор
    Дърева, Трябва да млъкнеш.

    Коментиран от #38

  • 8 WWESmackDown

    114 100 Отговор
    дърдърева ще отлюспва Нинова, ама Нинова е 3 категории над нея

    Коментиран от #24, #28

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 !!!?

    93 71 Отговор
    Дърева - не комунист, а железо...за скраб !!!?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 деко

    202 18 Отговор
    СЪСИПНИКА на БСП е Станишев , целувач на ДПС и главен джендър .
  • 14 бъгарина

    87 25 Отговор
    ако една фирма си загуби 70 пр от кинетите за 2 г какво и ще с е сучи с шефа?????

    Коментиран от #25

  • 15 на дървева

    28 21 Отговор
    vs. сла нинова
  • 16 Не съм от БСП

    142 69 Отговор
    Не съм от БСП, но дърева е абсолютно права за Нинова! Само не знам, кой я вкара в БСП?

    Коментиран от #57, #61, #82

  • 17 Дедо

    84 54 Отговор
    Като се появи нещо в ефир като този политически динозавър и започват тръпки да ме побиват!
  • 18 хоу хоу хоу

    58 31 Отговор
    Червен фосил.
  • 19 Оффф, ма ти пък

    48 16 Отговор
    Си комерсиална, обслужват ли, обслужваш
  • 20 Госあ

    102 38 Отговор
    Точно така Дърева. Затова лицемерната БСП съвсем ще се стопи след този парламент.
  • 21 asd

    99 57 Отговор
    80% от социалистите избраха Нинова за лидер, но очевидно Древа се има за по-важна от тях.
  • 22 Тая е първия ДЖЕНДЪР

    62 16 Отговор
    В БСП, затова е за внук-кацамунски
  • 23 Лили

    77 51 Отговор
    Дърева, ти си за изключване!!!
  • 24 Госあ

    39 26 Отговор

    До коментар #8 от "WWESmackDown":

    имаш предвид живо тегло. сланинова само в това може да се мери.
  • 25 хе хе

    73 8 Отговор

    До коментар #14 от "бъгарина":

    Тук не става дума за клиенти, а за членове и симпатизанти, и Нинова ще си тръгне с тях!
  • 26 Мендоса

    31 5 Отговор
    Дисидент, ма Деси е от Дулово!
  • 27 Правилно , точно и вярно!

    47 28 Отговор
    Казано!
  • 28 Навалний

    23 19 Отговор

    До коментар #8 от "WWESmackDown":

    Три категории на килограм или ако Дърева е 50, Нинова е по не сто! Малко преувеличаваш!
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 10 Отговор
    щоТРИИШ бе,тиЕБАмаматта , щоТРИИШ? ПИДЕPАCT !!!!!
  • 30 Нов

    52 22 Отговор
    Грозно,Просто и ПродажноДжендърче.
  • 31 Думаджия?

    94 18 Отговор
    Добре де, щом Нинова не става за лявата идея, кой става? Добрев ли, Станишев ли, Йончева ли? Паргов ли? Гечев ли? Овчаров ли? Гергов ли? Лечева ли? Май никой не става, а? Само Дърева. Но ако разчитаме на нея, БСП хептем няма да оцелее. Времената се смениха, другари...
  • 32 Браво

    73 64 Отговор
    Една жена намери смелост да каже,че царят е гол.
    Адмирации Велислава и поклон.

    Коментиран от #78

  • 33 big

    83 18 Отговор
    Честно казано, никога не съм вярвал, че човек като нея може да преживее такава метаморфоза! И като журналист и като човек, преди години много я уважавах, но сега дали от старческо слабоумие или някой и промива мозъка, говори и пише много неистини! Дали я харесва или не, дали някой я е натресъл или не, не мога да знам, не съм в кухнята, но от години следя политиката и действията на така наречения политически елит в България. Това, което видях е, че тя има по-големи "топки" от: Станишев, Миков, Добрев и техните оръженосци, тя беше отначало до края против ГЕРБ и колаборация с тях! Тя не се съгласи със съглашателската политика на милионерите в БСП за близки отношения с тях в името на бизнеса и парите, не се съгласи и с противоприродната Истанбулска конвенция, което и донесе допълнително омразата на либералите, не социалистите в БСП. Реално тези хора предадоха БСП, за съжаление и тя с нейните писания спомага. Няма как партия раздирана от вътрешни противоречия заради "низки" интереси да спечели, особено когато борбата се води чрез доказано близки на ГЕРБ медии от знакови лица в БСП.
  • 34 Боги такежиев

    48 21 Отговор
    Абе тази Дърева още ли шава... Това,, чудо,, мъж ли е жена лие или нещо по средата... Не, не тя е комунист дете на активни борци прорив капитализма. Ужас...

    Коментиран от #36

  • 35 Хан Тервел

    56 35 Отговор
    Дърева, Нинова има време и семейство да върти, и парти да ръководи и да прилича на добре поддържана жена. А ти си свободна от всичко това! Какво друго ти остава, освен да злобееш и да дърдориш. Дърдърева, Дърдърева, горбатого могила исправит!
  • 36 Дерт деревисточешач

    34 17 Отговор

    До коментар #34 от "Боги такежиев":

    ... Освен, че е жива, и злобно пърди... Миризливо и злобно...
  • 37 Нинова

    36 15 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    Вай вай!! Откъде изпълзя пък тая изкукала мумия??? Вай вай!!
  • 38 Дърева

    29 16 Отговор

    До коментар #7 от "proi4o":

    Сакън!! Единствено аз ставам за лидер на БСП!! Схващате ли бе тикви??
  • 39 Артилерист

    46 39 Отговор
    В. Дърева е от малкото, които се осмелиха да критикуват режима на Т. Живков. Малко късно, но все пак. Вярно, тя не е първа красавица, но всичко написано от нея не само е красиво, но и вярно! Тези, които я обиждат или са Иванкостовчета, или Борисовчета, или Ниновчета, или са завършили вишо по параграф "Ж"(всички по този параграф са влизали в избрани специалности, включително и с двойки-в такива случаи се искало препоръка от районния комитет на БКП. Смирете се пред един достоен, смел и много умен човек! Да сте жива и здрава другарко Дърева.

    Коментиран от #60

  • 40 Нинова

    26 17 Отговор
    Вай вай!! Откъде изпълзя пък тая изкукала мумия??? Вай вай!!
  • 41 Боли ме хикса

    18 11 Отговор
    за партията. Ама такива алкоинтелекуалци, като тебе обладаха и осааха идеята. Далеко, дълбоко и нищо.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 петко проинов

    14 16 Отговор
    дърев,боклук смотан.Гръмни се.
  • 45 Артилерист

    29 11 Отговор
    П.п. Към обиждащите Дърева съм пропуснал функционално неграмотните (очевидно могат да четат, щом се опитват да пишат във форума, но не разбират написаното). Мен може да ме отрицавате. За мен правдата е по-важна. Аз се уча и от Апостола. В писмо до воеводата Филип Тотю, например, той казва, че не се е борил за постове и облаги, а "...мен може да ме назначат и патки да паса. Какво ми трябва повече, като виждам Отечеството да ми е свободно." Простете и помен нямам да се сравнявам. Само се уча и го споменавам, за да го припомня и на други.

    Коментиран от #55

  • 46 Ти пък

    43 17 Отговор
    Какво си направила, постигнала за партията. Пред очите ми е как се гушеше около Луканов, Добрев ...Не може да критикува човек, който има консервативни и застинали представи за живота. Дръж се за сто и петдесет годишна идеология и си стой там . Не всявай раздор и дрязги, където не ти е мястото. Какъв вестник ,,Дума" , какви пет лева . Кой ви го чете вестника, какво ново казвате на хората. Я се спрете и не пречете да се позиционира партията ви сред съвременните носители на нови идеи , които имат социална насоченост. Некой така с пушки и патрони , не става. Не стига че се намери една смела и интелигентна жена да ви застане отпред , ами вие , старите и изперкали муцуни, не я оставихте на мира. Вие провокирате негатувни настроения и нагласи у хората да идентифицират партията ви със старите ви изцепки. Вие съдействате за срива на електората ви и вините Нинова. Мен ме е срам да ви слушам . Народът е казал ..Кел файда , че си била много умна и начетена, щом нямаш грам позитивизъм към новото . Имаш ли кураж да се явил пред хората да те избират за нещо. Стой си там на сянка в застоя и не се пенкяви .
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 петко проинов

    22 12 Отговор
    БСПартиси,удавете се вкупом,след като позволихте ХУБАВИЦАТА на мавъра да ви яхне.
  • 52 Другарю Дърев

    29 17 Отговор
    Зад Нинова стои мнозинството от партийните членове.А ,какво искаш ти е без значение.

    Коментиран от #56

  • 53 крас

    15 23 Отговор
    За Нинова е верно. Да ни освободи на минутата от присъствието си. Натюр.. картина - Ябълката с червей.
  • 54 САТЪРА НА ХАНА

    20 10 Отговор
    КОГАТО НА ЖУРНАЛИСТКАТА ОТ ДУМА ДУПКОВА И ПОДАДОХ СИГНАЛ СРЕЩУ БОЙКО БОРИСОВ ПРЕДИ 12 ГОДИНИ , ТЯ КАЗА ЧЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ТАКИВА НЕЩА ......
    .......
    МРЪСНО ЛЕКЕ НА ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ
  • 55 САТЪРА НА ХАНА

    24 7 Отговор

    До коментар #45 от "Артилерист":

    НЕ ЗНАМ ОТ КОЙ СЕ УЧИШ, ОБАЧЕ ГМИСЛИШ КАТО ДРОГАР ОТ ГЕЙДРУЖИНКАТА НА СЕРГО ЕВРРЕВИЧ :))
  • 56 Много правилн

    10 7 Отговор

    До коментар #52 от "Другарю Дърев":

    Зад нея Стоят партийните Членове👃👃👃👃👃👃

    Коментиран от #65

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ех Дърева ...

    20 12 Отговор
    ...,ех Дъртева...!Време е вече за пенсия и да не си мъчиш акъла с партийни проблеми...!Остави ги на младите,а ти си пий кафенцето пред тв и фейса...
  • 59 Надървева

    14 2 Отговор
    Големият нито е голям нито е корав.И виновна за това е Нинова.
  • 60 Запознат

    25 5 Отговор

    До коментар #39 от "Артилерист":

    Корнелия Нинова е завършила Националната гимназия за древни езици и култури, а после - право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" - а не АОНСУ, Симеоново и прочие комунистически вузчета.
  • 61 Бойко

    13 5 Отговор

    До коментар #16 от "Не съм от БСП":

    Кой друг освен човека с партиен билет на БКП
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Мухлясал

    22 2 Отговор
    Вестник Дума е един отдавна изкуфял и мухлясял вестник и се чудя кой ли го чете,освен Дърева и гейчета като Станишко.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Грую

    8 1 Отговор

    До коментар #56 от "Много правилн":

    Точно.И само те могат да я уволнят.
  • 66 Социалист

    20 10 Отговор
    Как ще я изключат?
    Кой ще я изключи?
    Кога ще я изключат?
    Не виждате ли че БСП е приватизирана и става само това, което иска приватизаторът?
    Не виждате ли, че бившите ръководители в партията (голяма част от които доведоха Нинова на власт и сега са в опозиция) до такава степен степен са омръзнали, че даже и да казват истини няма кой да ги чуе?
    Не видяхте ли, че БСП и лявото в България са в тотална криза (идейна, кадрова, организационна, финансова и т.н.) и времето на Станишев беше последния момент, в който можеше да се направи нещо? Вместо това той лансираше Нинова- за зам. министър, член на ИБ, депутат и т.н.
    Не виждате ли, че избора на Нинова е естествения резултат от всички тези натрупвания, нерешени въпроси и състоянието на Партията. Тя и преди не беше по- различна от сега. Това май не го виждахте. Не видяхте гредата в собствените си очи.
    А иначе БСП приключи. На следващите избори ще се бори да прескочи 4% бариера и председател ще бъде отново Нинова.
    Тя може да падне само ако се откаже сама, но БСП отдавна вече не може да се възроди. В момента наблюдаваме затихващи те й инерционни процеси.
    Що се отнася до лявото там ще се появи нещо ново- с нови идеи и нови лица
    Аз вярвам в това!

    Коментиран от #80, #83

  • 67 Сърп и чук

    14 9 Отговор
    Никой вече не се интересува от БСП! Хората се пренасочиха към Възраждане, които ще печелят все повече симпатии и гласове. Вижте как вчера забиха един по здрав в муцуната на Десеслава Артилерията, когато се опита да им постави маски - Референдум!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Дърева, вземи се среши, че на тази

    13 2 Отговор
    Снимка все едно току що си Летяла!!
  • 70 Артилерист

    10 12 Отговор
    До коментар 60 "Запознат"
    Уважаеми колега, благодаря за мнението Ви за моя пост. Не съм коментирал Нинова. Ако го направя ще започна с това, че тя е непочтена, защото: зае председателското място с интрига; под нейното председателство БСП само губи избори, но тя няма доблестта да поеме отговорност и да се оттегли; веднъж подаде оставка, но бързо си я оттегли; сега пак уж подава оставка, но погазва Устава като не назначава ВРИД, а се пазари за уреждането си в изпълнителната власт. И т.н.
    Един друг колега също се е опитал да ме коментира, но за разлика от Вас, той очевидно попада в групата на моя послепис и затова няма да го затруднявам с обяснения, а ще го оставя да се наслаждава на мъдростта си. Всичко добро.
  • 71 Твърде зле

    18 8 Отговор
    Много злъч и лична омраза лъха от "любимата на всички свои колеги десидентка" В. Дърева. Първо, тя какво точно направи за да разпространява лявата идея, да я обяснява и убеждава обществото, че тази идея е наистина по-човешката? Всички такива като Дърева, Станишев, Йончева освен да хвърлят всички грехове срещу Нинова, с какво точно накараха обществото да вярва в левите идеи???? Аз гласувам за БСП, защото е единствената лява партия у нас, а до лявата идея узрях гледайки на какво се превърнаха хората за 30 години. Целта е обаче да не се използва лявата идея за параван на олигарси. Никога един човек сам не е виновен, нито ще направи чудеса. Къде са останалите членове на БСП в съсипването на партията, както твърди Дърева. И ако тя е наистина интелигентна, нямаше да прави такива ниско-качествено исказванив.
  • 72 Перо

    9 5 Отговор
    БСП отдавна се ръководи от прости,алчни и нагаждащи се хора и сега не може да се разбере каква партия е! Най-близо е до крайните неолиберали,които надделяват над К.Нинова и това ще я погуби тотално! Повечето активисти там гледат да се намърдат на сигурни и добре платени постове и да уредят на такива отрочетата си,като напълно се отделиха и дистанцираха от обикновените хора и симпатизанти. Всички най-лоши и реакционни, международни договори бяха подписани точно от БСП, така че идва края на тази партия,чиято членска маса ще се прелее в другите неолиберални и националистически партии!
  • 73 Перо

    12 4 Отговор
    Каква “лява” партия е БСП,която създаде и утвърди най-десния закон за 10-процентен плосък данък!
  • 74 НИНОВА ТРЯБВА ДА ИЗКЛЮЧИ

    10 1 Отговор
    ВСИЧКИ ПОМИЯРИ ОТ ПАРТИЯТА - СТАНИШЕВ ПИРИНСКИ ДОБРЕВ И ТН И ТН !
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 КОЛКО КОНСТРУКТИВНО ОТ СТРАНА НА ДЪРЕВА

    9 2 Отговор
    А ДОСЕГА МЪЛЧА ПОДЛОГАТА ДЪРЕВА !
  • 77 НИКОЙ НЕ ПИТА КОЛКО ПАРИ ИМА ДЪРЕВА

    11 0 Отговор
    ТЯ ДАЛИ ИМА ПАРИ ЗА ХЛЯБ ГОРКАТА , ИМА ЛИ ПАРИ ЗА ДЪРВА ТОК ВОДА И ТН !?
  • 78 Само питам

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "Браво":

    Това жена ли е?
  • 79 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 6 Отговор
    "един случаен човек, натресен на БСП, може да съсипе 130-годишна партия, аз нямаше да повярвам" ПРОБЛЕМИТЕ на БСП са МНОГО, ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ, е не само Нинова, а цялата БСПарска върхушка. Ако Нинова нямаше голяма подръжка от бесепари съмишленици, нямаше да е начело толкова дълго, а отдавна щеше да е ИЗХВЪРЛЕНА. Другият проблем на БСП е сбърканата ви МОСКОВСКО-СЪВЕТСКА ИДЕОЛОГИЯ. СОЦИАЛИЗМА Е БЪСЕЩЕТО на света, но не в СЪВЕТСКИЯ МУ ВАРИАНТ, а по-скоро нещо подобно на НИДЕРЛАНДСКИЯ, ШВЕЙЦАРСКИЯ, ГЕРМАНСКЯ, СКАНДИНАВСКИЯ или ФИНЛАНДСКИЯ модел на СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА. Смятам, че модела на френската социална държава също е сбъркан. Също и държавните модели на Русия и САЩ са сбъркани и водят към катастрофа тези 2 държави. Пример за държава, чиито държавен модел катастрофира е Япония, тя бавно и мъчително залязва. Но природата не търпи вакуум. Мястото на Япония отпреди 30 години, днес се заема от Южна Корея и Китай. Смятам, че еднакво голям проблем за България са както нинова така и СерГей Станишев, Кирил Добрев, Илияна Йотъва ...
  • 80 Така е

    6 3 Отговор

    До коментар #66 от "Социалист":

    БСП приключва, няма друга свястна лява партия, а мястото на БСП се заема от крайно десните. Сега са Възраждане с 4%, след 4 години ще са те и кой знае коя друга фашистка партия с новите ви интересни лица. Жалко и грозно.
  • 81 Стефан

    7 3 Отговор
    Ретроградно и диктаторско мислене на тази особа е направо смайващо, ако не беше Нинова сега тази партия нямаше да я има, бяхте клика по интереси и капитали, щеше да се целунете и с дявола само и само да сте на власт, Нинова е избрана ПРЯКО от членовете на партията ви, а не на задкулисни договорки , ако толкова си пряма след изборите през 2009 год. имахте 40 депутати, а те бяха че се целувахте с ДПС и НДСВ срещу които бяхте в опозиция, защо тогава на поискахте оставката на Станишев, след него Нинова направи около 90 депутати, но хората които изгони, за съжаление късно не ги интересуваше нито партията ви, нито народа, те крадяха като за последно, кой Гергов ли социалист, преди това беше седесар, той е като рибата лепило, лепи се за властимащите и смуче народна пара, не знаеш само как исках той да оглави сбирщината ви та да изчезнете завинаги руски подлизурковци и родоотстъпници, но и това ще стане, Нинова е човека с топки, тя мъжко момиче за разлика от оная дантела или доносника Гоце, а пък онова нещо Кирил Добрев е там защото е син на партиен функционер, две овце няма да му дам да гледа, но ти по интересна , никога не са те избирали на длъжност за да преценим колко струваш, но като плюващ си добра.
  • 82 :))

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Не съм от БСП":

    Ми ДС,кой друг!?СЛУЧАЙНО от някъде да си разбрал,че ДС продължават да властват,м!?
  • 83 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    4 3 Отговор

    До коментар #66 от "Социалист":

    България има нужда от истинска социалдемократическа партия, подобна на тези в Германия, Холандия, Швейцария, Швеция ... БСП са менте социалисти, България има нужда от истинска СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА партия. В която да няма никакви останки от БСП като грешките на природата както Мая Манолова, Татяна Дончева, Гоце, Румен Петков, 67 годишния пенсионер Александър Томов/Лупи/ ... или техните деца и внуци. България има нужда от прекъсване на политическите династични фамилии Станишеви, Добреви, Вигенини, Заркови ...
  • 84 Българин

    6 2 Отговор
    В. Дърева е права. От своя, и от гледна точка на партията си . Но явно не може да разбере ситуацията : Нинова се представи като острие срещу режима Гешев-Борисов. И тъй като този проблем не е решен, Нинова има още голяма подръжка сред социалистите.
    А иначе В. Дърева си е много високо ниво.
  • 85 възмутен

    6 1 Отговор
    Дърева, твоя приятел, свинаря от Маноле очаква Пловдивския панаир като коледен подарък. Вие от неговата клика сигурно чакате също подаръче от свинаря. Корнелия Ви плаши, че като стане вицеу и министър на икономиката, свинаря ще види панаира през крив макарон. СТРАХ ВИ Е ОТ НИНОВА, ДА ИМА ЗАЩО! ХАЙДЕ МАРШ!!
  • 86 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    От вътрешнопартийни ежби и уйдурми нямам понятие и не ме интересуват. Но погледнато извънпартийно, дядо ми твърдеше, че много е важно,всеки бостан да си има плашило !!
    Задръжте г.жа К.Нинова - има доста причини да отврати някого от БСП. Изборните рпеизултати са показателни , но друго си е личното присъствие и очарование !!
  • 87 ЕВРО НЮЗ

    3 0 Отговор
    Всички вестници трябва да бъдат закрити.. Журналистите назначени в горските стопанства на работа.. До края на живота си да почистват горите от сухи клони и създават нови насаждения... Заради техните парцали се изсичат милиони дървета

    Коментиран от #88

  • 88 100%

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "ЕВРО НЮЗ":

    Чакаме некрологЪт на Дърефа
  • 89 Европа

    0 1 Отговор
    Добра дисекция на К. Н.... и какво от това. Партиите са вреднии и безполезни смукачи на средствата на държавата. Депутатите да се избират мажоритарно и да са без имунитет. Огговорността да се носи персонално а,, политическата отговорност,, е термин без съдържание....
  • 90 пепа

    2 0 Отговор
    Ало дърта Дърева, погледни се , застани до Нинова после се скри , ако смяташ, че ти ще спечелиш сърцата на младите хора много се лъжеш. Аман от бабички , престъпни типове, стари муцуни от тази партия да всяват смут и радост в противниците - мутрите.Такива като тебе са решили да закрият 130 годишна пртия, но номера Ви няма да мине, има честни, достойни членове и симпатизанти на Нинова, които трябва да воюват за нея!!!!
  • 91 о.р.Богът на войната

    0 0 Отговор
    Поклон пред стоиизма и принципноста Ви госпожо Велислава Дърева.Възхищавам Ви се.
  • 92 Служител на МВР

    0 0 Отговор
    Мястото на Велислава Дърева е на полето да копае царевица, защото от нея нищо не става. Една маймуна - стара мома, какво може да се очаква. Да се скрие в некое село и да неси показва мужуната навън.
  • 93 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КРАВАТА СТРЪВНИЦА -"КОРНИ" - Е НА ВЛАСТ В ПП БеСиПи --- ТОЧНО ЗАРАДИ ТАКИВА--- КАТО ТАЗИ НАДИРНИКОВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол