Last news in Fakti

14 Декември, 2021 10:56 1 941 22

Проф. Кирил Топалов: Балканският интерес диктува всички да бъдем в ЕС

  • кирил топалов-
  • северна македония-
  • ес-
  • българия

Комисията в Скопие работи под политически диктат

Проф. Кирил Топалов: Балканският интерес диктува всички да бъдем в ЕС - 1
Снимка: Архив

„Българо-македонската комисия по въпросите на общата история имаше една дълга пауза в работата заради избори в Република Северна Македония. Тогава те заявиха, че има прекъсване заради изборите. Това беше ясна индикация, че тази комисия работи под политически диктат и управление“, коментира в „Тази сутрин“ проф. Кирил Топалов, член на комисията.

По думите му това доказва, че от страна на Скопие работят в синхрон с политическата ситуация.

„Ние сме учени и експерти, задачата на тази комисия не е само историческа, а е предимно по образователни въпроси – трябва да решим как да се променят учебниците, защото в това обществото учат децата от малки на омраза към България, както и да уточним онези дати, които е възможно да бъдат чествани съвместно“, обясни проф. Топалов.

„Балканският интерес диктува всички да бъдем в ЕС и да бъдем едно семейство, но когато едно общество изгражда своята идентичност въз основа на омразата, ние имаме право да реагираме“, коментира той по повод решението на България да гласува „против“ начало на преговори на Северна Македония с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    12 10 Отговор
    Тези новите ще ви донесат ВСИЧКО ,КОЕТО ЩЕ УБИЕ РОДИНАТА И НАРОДА...
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    19 2 Отговор
    Да не се бърка "Балканският интерес" с " Интереса към Балканите" от страна на САЩ ‼️
  • 3 Николов

    30 1 Отговор
    А българският национален интерес изисква да обичаш България с цялото си сърце, да не предаваш труда на предишните поколения и да не ПРОДАВАШ като Юда нейната хилядолетна история!
  • 4 яяяяяя

    18 6 Отговор
    А българският интерес диктува, колкото се може по бързо да се измъкнем от содомитските съюзи- НАТО и ЕС !
  • 5 От къде

    12 9 Отговор
    ИЗВАДИХТЕ ТОЯ НАФТАЛИН.КОЛКО ПРОФЕСОР КОЛКО НЕЩО В БГ ЗА ДВА ЛЕВА ПРИДАВА И ПРАБАБА СИ НЯМА ДА НИ БЪДЕ АЛООУ
  • 6 Пич

    11 5 Отговор
    Аха...!!! Риторика , в стил - и да свалите гащите , то е хубаво бе...!!! То , ясно , че тоя " професор " , е свалил гащите пред Козяк , ама за нас все още геьосването не е задължително... Ама може да стане - като ваксините...
  • 7 Чичо

    12 0 Отговор
    Хубау ама да откажем зелената сделка, кога влизахме никой нищо не каза по въпроса
  • 8 Пак казвам

    17 3 Отговор
    Много проблеми ще се решат, ако Русия стане член на ЕС и НАТО. Но на някои това не им е изгодно. Що се отнася до така наречената Северна Македония - не бива да отстъпваме нито крачка назад. Ограбиха ни историята, тероризираха българите, преиначават фактите. Кой печели от всичко това?
  • 9 Мая

    16 1 Отговор
    Историята трябва да се пази като зеницата на очите си.Ако някой германец например каже,че Наполеон не и французин отношенията между двете страни ще се опънат до неознаваемост.Един народ в две държави.Това е.Всичко останало ще си дойде от само себе си.
  • 10 С нетърпение

    15 0 Отговор
    Чакам разпада на гей клуба и да рупат зелени сделки другарите от брюкселското политбюро.
  • 11 Перо

    14 0 Отговор
    Много е прав проф.Топалов,въпреки завоалирания,дипломатичен изказ! В северномакедонската академия на науките и научните титли в университетите се дават само по политически заслуги и повечето “академични” работници са съпричастни с бившата УДБа. Ако там се отворят досиетата ще стане нещо страшно! Как може някой “професор”, станал такъв с трудовете на местните комунистически величия и Коминтерна, умишлено тровил съзнанието на студентите с националистически доктрини и измислена история,култура и наука, да признае,че всичко е било фалшиво, което води и до титлата и дипломите. Поради това, че никога не може да се докаже недоказуемото, от “учените” в РСМ се ползва смешното “оправдание”: “Немам доказ, али тврдам!” Това ме кара да мисля,че няма излизане от омагьосания кръг,в който са попаднали “учените” в РСМ и пълната им зависимост от местните политици! Когато очакват някакъв чужд натиск върху БГ, политици и “професори”, координирано спират дебатите и се отмятат от постигнатото,в очакване господ да им помогне, да влезнат в ЕС с македонизма! Единственият изход при създадената ситуация е Вето!!! Всичко зависи от тях!!!
  • 12 Бегай бегай

    3 3 Отговор
    За 14 г. заплати 600 700 лв.Пенсии 400 лв.Абе бегай бегай .Десенце не всеки има като теб едни 5 бона .Младите ще бягат няма да стоят за 700 лв.

    Коментиран от #15

  • 13 черния

    11 0 Отговор
    А македонският инетерс е да са српска провинция и да бъдат васали на Белград. Така че, те ще станат членове на ЕС, само като част от сърбия. Всеки друг вариант за тях е недопустим, защото ги отдалечава от мечтата за Тито и Югославия. За това и си измислят все повече и все по безумни претенции, само и само да съботират приемането в ЕС и раздялата с Белград.
  • 14 Неиксперт

    4 4 Отговор
    От такива иксперти сме на този хал.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 хгпгт

    3 3 Отговор
    Какво го интересуват българина балканските интереси. Него го интересува да може да каже люхите македонци са по-калпави и от нас. Това е нивото.
  • 18 Otoplitel

    4 1 Отговор
    Модетаторът премахва коментари които не са изгодн на кпиката ЕС срещу РБ.Отказвам повече да публикувам своето експертно становище в сайта,който е явно завосим от някакви загадачни сили
  • 19 Райнхард от SS

    7 2 Отговор
    Първо,никой никого не натиска.Меркел преди 6 месеца каза на Заев,че Македония трябва да се разбере с България за членство в ЕС.То така и трябва да стане,ако македонците искат да влязат в ЕС.Македонистите подхванаха този мит,че някой си бил натискал България,а слугите на Русия в България подхванаха тази въдица и умело я изпозлват в своя полза.Ако имаше някакъв натиск,щяха да ни бъдат наложени санкции,ембарго или поне Байдън например щеше да спомене публично думата Македония,ама няма нищо подобно.Янев и Байдън като се срещнаха преди време,усмихнати и прегърнати си направиха селфи и говориха за проекта Три морета.Второ,българската политика спрямо Македония е шизофренична.Раздават се бг паспорти на македонци на калпак,за 30 години не бе сключен нито един договор за отказ от македонска страна на териториални и малцинствени претенции към България и никакъв напредък с признаването на историческата истина от тяхна страна.Украина и Русия имат такъв договор и сега почти целият свят е на украинска страна,защото Русия наруши този договор.Най-малкото такъв договор е нужен с цел вбъдеще да спечелим международна подкрепа.Вместо това се дрънкат глупости като договор за приятелство(не знам как може да накараш чужда държава да те обича чрез договор) и обща история (каквато всъщност имаме с редица държави като Иран,Турция,Гърция,Сърбия и т.н.).От своя страна пък в България нищо не се казва в учебниците за това,че БКП не просто подкрепя македонизма,но насила в пиринският край
  • 20 професореса Клеопатра

    8 3 Отговор
    В думите на Кирил Топалов има назидателен тон и опекунско отношение към Северна Македония. Цитирам от по-горе: "...трябва да решим как да се променят учебниците (в Северна Македония!!!), защото в това обществото учат децата от малки на омраза към България, както и да уточним онези дати, които е възможно да бъдат чествани съвместно“ Хората ни мразят, не искат да ни гледат, ние сме тръгнали да им променяме учебниците. Кирил Топалов щял да им казва, кои празници да празнуваме заедно, моля ви се. Те не ни щат, разбираш, ли дядо Киро? Дори и да си променят учебниците про форма, те ще продължават в клас да говорят така, както смятат за правилно. Няма да си променят учебниците и няма да празнуваме с тях общи празници. Нашият тон е назидателен и това е отблъскващо. В отговор на нашето твърдение, че са произлезли от българите, северомакедонците вече отговориха: "Да, вярно е. Всички хора са произлезли от маймуните, а ние сме произлезли от българите."
    Дядо Киро стой си вкъщи при бабата. Няма ли за тебе почивка, бе дядка!? Махай се, изчезни! Нека с тези въроси се занимават по-млади българи, които имат подготовка и носят духа на младото време. Аман, от този Кирил Топалов!
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Кон до коня, мила моя майно льо, юнак до юнака,
    мила моя майно льо, ПРОФЕСОР до ПРОФЕСОР...
  • 22 А ЗАРАДИ БАЛКАНСКИЯ ИНТЕРЕС ЛИ СМЕ

    1 0 Отговор
    ПОДЛОГА НА ВСИЧКИ КОМШИИ И НА САЩ ЕС И НАТО - БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЕТО СМЕ И НАЙ БЕДНАТА И СЪСИПАНА ИКОНОМИКА В СВЕТА ? Я ЧИБА С ТОЯ ИНТЕРЕС , ПРЕДАТЕЛ СКАПАН !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове