14 Декември, 2021 13:22 3 256 33

Сергей Станишев: Участието на Нинова в кабинета е политическа грешка за БСП

  • сергей станишев-
  • участие-
  • нинова-
  • кабинета-
  • политическа грешка-
  • бсп

"Притеснително е, че няма механизъм за функциониране на коалицията", каза още лидерът на ПЕС

Сергей Станишев: Участието на Нинова в кабинета е политическа грешка за БСП - 1
Снимка: БГНЕС

В България започва промяна след близо 12-годишно почти постоянно управление на ГЕРБ и това е позитивно, защото това състояние запушваше страната дълго време. Четворната коалиция трябва да осъзнае, че търпението на хората е на изчерпване. Има толкова много кризи, които трябва да се решават". Това каза пред БНР евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей Станишев, премиер на България в периода 2005 - 2009 година. По думите му има много подводни камъни в една такава четирипартийна коалиция:

"Притеснително е, че няма механизъм за функциониране на коалицията. Участието на председателя на БСП в правителството е политическа грешка за БСП. Много червени линии на БСП бяха замъглени и се съмнявам, че ще се реализират. Въпросът е не с какво БСП влиза, а с какво излиза от това управление".

В предаването "12+3" Станишев допълни:

"Почти всички ресурсни сектори са концентрирани само в една партия - това е "Продължаваме промяната", което не е добре за баланса в коалицията. За една коалиция има важни неща - начин на изглаждане на противоречията, диалог вътре, отношенията между лидерите на политическите сили и ролята на премиера. Премиерът трябва да показва на всички, че е нещо като баща на едно голямо семейство, понякога то ще бъде свадливо".

Той подчерта, че много сме закъснели с Националния план за възстановяване и устойчивост и че "правителството трябва незабавно да влезе в диалог с Европейската комисия".

Според него темата за Република Северна Македония трябва да е на ниво политици. За да бъде България в икономическото, а и в политическото ядро на Европейския съюз, новите управляващи не трябва да се отказват от стремежа към влизане в еврозоната.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🐭🐭🐭🐭

    20 3 Отговор
    Хаххахахаха
  • 2 Грешка грешка голяма а грешка

    15 11 Отговор
    Аулл.Под 8% ще падне Бесепе..
  • 3 Мазният

    40 4 Отговор
    червен плъшок и той се обади , цял живот го хрантути народа ни , сега омразните му и фамилно " капиталисти" ! Е тоя нежния !
  • 4 Хохо

    18 23 Отговор
    Самото съществуване на БСП е грешка.Обаче бавно, но сигурно вървим към поправянето на тази грешка.
  • 5 цддр

    17 24 Отговор
    Нинова в коалицията е грешка, но Кирил и Асен я приеха, макар предварително да издигаха лозунги за почтеност. Нинова с години крепи статуквото, а те я направиха министър.
  • 6 наблюдател

    30 7 Отговор
    не, политичаска грешка е, че гусжата не изрита от бсп теб и подобни. поохранили се и прегърнали едни... ценности.
  • 7 Още една коалиция ще

    11 5 Отговор
    Изпрати Бесепе на много ниско ниво.Сега те ооравляват.Айде сега колко сте социални
  • 8 корумпирани

    29 4 Отговор
    На мама предателчето, истиснки социалист стана, по роствена линия. Плоския данък?

    Коментиран от #18

  • 9 Хе хе

    30 2 Отговор
    сус бре мекере. кой докара корупцията у нас, кой се сортачи с дпс, кой беше боксовата круша на борисов, кого водеха да носа в коалицията ти, бе брюкселски лемур. ояден и нагъл колаборационист.
  • 10 гадно

    34 3 Отговор
    По-голяма грешка от съсела едвали има да докараш като председател патията си колапс и да духнеш в европарламента ха-ха.
  • 11 Павел пенев

    35 3 Отговор
    Ти самият си най голямата грешка и недоразумение на ЕС. Но все пак трябва да отчитаме че този съюз е пълен с идиоти,дебили, психопати, хомосексуалисти,лесбийки и травестити.
  • 12 Серж

    17 4 Отговор
    Корни е министър на икономиката и в личен план това за нея е супер. Смяташ,че и пука дали това е и за БСП!?

    Коментиран от #19

  • 13 ген Столти

    19 2 Отговор
    Станишка и ти ли изпълзя от брюкселския зайчарника, Къш бе, Къш.
  • 14 АМОН

    5 10 Отговор
    Серж, . Правилно си разбрал, че БСП се е преварнала в част от един проект изготвян от ОТВОРЕНОТО ОБЩЕСТВО на Саша Безуханова. . Проекта се нарича "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ" и в него участват юпитата на Безуханова. .Корни качи БСП на обреченият да потъне кораб. . Сорос и хората му са специалисти по разфасоване на държавици от латиноамерикански тип като нашата. .БСП вече е в този филм.
  • 15 Чук и Гек

    11 6 Отговор
    Много добре си е Нинова там! Тъкмо ще ви остави партията да покажете още веднъж как се справяте! Освен всичко друго, тези младежи имат нужда от наставник и кой друг, ако не Нинова и момчетата от ДСБ! Заедно срещу мафията! Вчера новият председател на НС бе отличен и спокоен с Митева и вигенин до себе си. Приятен тембър и дикция! Бъдещият президент, след Румен Радев!!!
  • 16 ха ха

    20 3 Отговор
    Ха, и Сатаниш изпълзя на припек. БСП ще падне и под 4 % с този паркетен плъх.
  • 17 Абе

    20 3 Отговор
    Серго управляваше заедно с Боко и не смееше дума да му каже!
  • 18 цддр

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "корумпирани":

    Защо не променихте плоския данък? Имахте 13 год. на разположение. Сегашните защо не променят плоския данък?
    Факти, в БГ език има правила за оформяне на текст при писане на ръка. При машинна обработка на информацията също има правила за оформяне на текст. Едно от важните правила е, че нова мисъл започва на нов ред, та и по- навътре в полето. Даже има клавиш- табулатор, за целта. Но вие като много оригинални с новия дизайн, освен натрапването на снимки в голям мащаб, освен позиционирането само по вертикала, потъпкахте и правилото "нова мисъл- нов ред". Вследствие постовете са една каша.

    Дано сега да не се получи пак каша!
  • 19 АМОН

    7 6 Отговор

    До коментар #12 от "Серж":

    КАКВО БСП БЕ?!!! . ВАЖНОТО ЗА ЕДНА ЖЕНА СИНЪТ Й ДА Е ДОБРЕ. - А Рафаил Рафаелов се поминува добре в Калифорвния. КАКВА БСП , КАКВИ ПЕТ ЛЕВА СЪНУВА СЕРЖ. . Като натовари кораба кака Корни ще отпътува при синчето си.
  • 20 Пенсионер

    20 3 Отговор
    Грешка беше твоето издигане във всички ръководни постове години наред. Ти си фурнаджийска лопата и с Елена Йовчева сте най отмъстителните, злобни и неблагодарни хора. Плазмодии и лицемери. Съжалявам че години наред гласувах за теб.
  • 21 ШиШиШиШи

    14 2 Отговор
    Премиерът на заменките заслужава да бъде подсъдим с приятелите си Гергов, Буци, Сокола ....
  • 22 Сърп и чук

    12 1 Отговор
    Боже-ееееее! Що народ изпълзя от година насам да брани амбразурата на номенклатурна партия Герб! Уж, техни противници в парламента,на избори и по студиа, а ето...! За този - да, за Райчев - да, Първанов - да, Буруджиева - да! Но, щом и Велеслава Дърева нападна Нинова, Кирил и Асен, работата е ясна - лъснаха топтан! Дърева, откакто на 9 септември 1944 г. съветският Альоша от Кабардино - Балхария се е промъкнал в спалнята и, мъж не е виждала...!
  • 23 Браво на Станишев

    3 13 Отговор
    Винаги съм го уважавал.
    Цоциалист от класа, един от най-великите.
  • 24 ЛИЛИ

    12 2 Отговор
    От този тип-Станишев изпитваме погнуса безпартиините, спомняйки си целувката му с Местан, недоумявам как членовете на БСП се примиряват да ги представя в ЕС, този дето с повод и без такъв , непрекъснато се занимава с Корнелия Нинова, този дето работеше по време на изборите срещу Партията, дето беше в услуга на мутрата ББ, сега злорадства , че БСП най-сетне ще има възможност да прокара част от визията си в услуга на децата, младите хора, бизнеса и пенсионерите.Нац.радио не пропусна да покани този ренегат, но времето мина на продажните журналисти и лъжливите и крадливи политици !!!!!!
  • 25 гьонсурат

    8 1 Отговор
    Ако трябва да степенуваме грешките като такива изобщо, то за челното място с успех се бори грешката да те въдворят за председател на партия - това е грешка начална, после да те въдворят за министър председател - грешща последваща. а може би най голямата грешка е на семето дето ти е дало началото - грешка изначална.
  • 26 chi

    11 3 Отговор
    Станишев, от теб по-голяма политическа грешка няма!
  • 27 вие го писахте

    9 2 Отговор
    Един от признаците, че колега ви завижда - омаловажава успехите ви.
  • 28 СВД

    10 3 Отговор
    Когато този беше премиер, също и по времето на Орешарски, Йончева се възползваше като журналист от близостта си с властта, не по зле от гербераска мисирка! Отиде в европарламента и забрави защо и кой я постави начело на листатта и какво бе обещала!
  • 29 Анон

    3 0 Отговор
    Единствено нинова я мразят безпартийните за това че е била човек на Костов. Много млади по на 30 г с мални деца бяха безпартийни български граждани на улицата. Дори не зная от коя година е на чело на бсп. Но преди може би 13,14 г отидох да попитам, имаше свободно место в една банка. И дирвктора на младини ходеше с една колежка, а и от Квартала... Не мога, той от бкп, но бяха на власт герб, добре си спомням. Защо да не можеш, а той всичко отгоре, и кмета ми води човека. Не мога. Вече е пенсионер и двете му деца завършиха БСУ, икономика и право и той е на работа сладка от нинова или герб или от дпс. Нямам на идея, завърлул е парцаленото, икономика, и работи, роденият 1949 бкп.объркахме се и ние, тракиец е, сачанлия е от х град е. Но нейси. Бг само връзки, без гръб забрави. Не съжаляваме, понякофа когато искат да ти изкарат очите ти изписват веждите. Надеждата ни е за вече подрастващите. Дано никога не преживеят...
  • 30 БСП на Бунището

    9 1 Отговор
    Тва само в България може да се случи - Нинова е завършила Право,обаче беше зАм.министър на Икономиката в злощастното правителство на Станишев - БСП и ДПС....Сега обаче апетита идва с яденето и става направо Министър на Икономиката и Индустрията без да е Икономист....Със същия успех можеше да е и Хирург в Пирогов,локомотивен машинист или Летец на Изтребител F-16.....Николай Банев така Приватизира химическата промишленост в България,завършил Българска Филология в Пловдив и написа ЕСЕ на тема - Невинен съм,че всичко замина за Скраб...Що така бе Кирчо,направи с България ,с Българската Икономика и Индустрия.... Станишев много добре знае какви ги вършиха в Индустрията Румен Овчаров вече осъден и Корнелия Нинова като негов заместник.....
  • 31 Гост

    6 3 Отговор
    3 ключови министерства в ръцете на БСП, от това по голяма грешка едва ли има, ПП вече може да да се нарече Продуктово Позициониране и то на старите муцуни от БСП.
  • 32 big

    6 0 Отговор
    Най-голямата грешка на БСП си ти и твоето правителство преди, а сега организираната от теб вътрешна опозиция и сриването на партията. По принцип ти не си никакъв социалист, ако се съобразяваме със "социалистическата" идея, ти си просто един объркан либерал, но злопаметен и невероятно птмъстителен!
  • 33 ВАЙвай

    1 0 Отговор
    Не трябва да се слуша какво говори Станишев.Той е ретроградна за социалистите в България личност.А И ПОСЛЪГВА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол