Last news in Fakti

17 Декември, 2021 09:55 18 600 64

Нинова радостна от решение на кабинета

  • корнелия нинова-
  • правителство-
  • решение-
  • детски градини

Правителството финансира изграждането на детски градини и ясли, и отпусна средства за нови защитени училища и детски градини

Нинова радостна от решение на кабинета - 1

Правителството финансира изграждането на детски градини и ясли, и отпусна средства за нови защитени училища и детски градини. Това написа вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията, и лидер на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Радвам се, че едно от първите решения на правителството е социално и е с грижа за децата и младите семейства. С 3 280 976 лв. се финансира изграждането на нови детски градини и ясли и се ремонтират стари в 14 общини. Не по-малко важно е и решението да се отпуснат допълнително 96 168 лв. за нови защитени училища и детски градини в 13 града и села. Те се намират в отдалечени и планински райони, където няма достатъчно деца. Ако няма държавна грижа за тях, трябва да бъдат закрити и младите семейства ще напуснат населените места. Това ще доведе до още по-голямо обезлюдяване и демографска криза. Днешните решения напълно съответстват на социалните ни ангажименти и обещанието да бъдем социалният вектор в това правителство“, посочи Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 81 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бочо Нактарината

    49 46 Отговор
    Много си нагла.Окраде много много .Името ти не е българско на сина ти също има някаква смесица в теб .

    Коментиран от #7

  • 2 Много кеш

    47 37 Отговор
    Нинова има дедо Господ той ще реши кражбите ти.
  • 3 Борко

    42 33 Отговор
    3 280 976лв. няма да стигнат да боядисате старите...Има нужда от стотици нови градини...Подмяната е факт.

    Коментиран от #15

  • 4 Пич

    68 27 Отговор
    Нинова...!!! Народа отдавна не е толкова прост , за колкото го мислете...!!! Хората искат повишаване на жизнения стандарт и доходите , сега и веднага...!!! А вие повишавате цените сега , и веднага...!!! С димките за няколко детски градини , няма как да се изкарате социална партия... Вижте си първо съпартийци , с интереси във енергийният бизнес , кои грабят с пълни шепи от високите цени на тока и парното , а не ни баламосвайте колко обичате децата...!!! Те и Хитлер и Сталин такива ги говореха...!!!

    Коментиран от #16, #17

  • 5 Уф Нинова дрън-дрън

    33 19 Отговор
    Стани говорител да ни обясняваш.
  • 6 Две дини под една мишница

    25 8 Отговор
    Министър и председател .
  • 7 Колю Теслата

    51 19 Отговор

    До коментар #1 от "Бочо Нактарината":

    ...Ами смесица от крушовенска копанарка и ломска влаинка...нещо , като СДС-арка и БСП-арка ...милионерка загрижена за съдбата на бедните и тези ,на ,който гръб е забогатяла .
  • 8 Няма да стане

    43 18 Отговор
    Готвиш Рафаилчо за Парламента ,но младите няма да допуснат.Ще има шутове шутове в гъзоооо
  • 9 Социалист

    39 10 Отговор
    Та не разбрах толкоз време , какво направи за бедните?

    Коментиран от #13

  • 10 Защо няма

    33 12 Отговор
    Задържане под стража?Нима е честна?Не крадлива ?
  • 11 5577

    34 11 Отговор
    Каква е тая мисирска статия. 3 милиона за построяване на детски градини ? Та вие не сте си основали още вашите фирми. Ще ги дадете на чегъртаните ли. Пък 3 млн. за предпроектни проучвания ли. Те и за това няма да стигнат. Марче Марче, това е изфъщяла лимонада.
  • 12 Пенсионер

    45 14 Отговор
    А, каква е "радостната" новина за пенсионерите? Че от януари месец спирате добавката от 120 лева давана към пенсиите. Браво на вас.Това ви беше промяната.
  • 13 Пенсионер

    24 5 Отговор

    До коментар #9 от "Социалист":

    Нищо!
  • 14 Крадла -

    38 8 Отговор
    министър. Луд народ !
  • 15 2345

    13 25 Отговор

    До коментар #3 от "Борко":

    Грешиш , сега не се краде затова е толкова ефтино Борко ,абе ти да не си кучето на Буци ? То се казваше май така

    Коментиран от #19, #30

  • 16 мдаа

    52 5 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    През 2010 г. г-жа КАДИЕВА съпруга на социалиста Георги Кадиев, декларира 250 000 лева, спестени от заплата и дивиденти. Добри пари за една домакиня – спестява четвърт милион? Макар и без квалификация, тя се оказва солиден търговец на електрически ток от АЕЦ „Козлодуй” и други централи произвеждащи евтина електроенергия....Ceбecтoйнocттa нa тoкa в AEЦ e 50лв/МВтч, или 55лв/МВтч c 10% пeчaлбa и тo въпрeки гoлeмитe зaплaти нa пeрcoнaлa и ocoбeнo шeфoвeтe. Cтрoeнa e c изцялo бългaрcки държaвни пaри бeз никaкви зaeми. Ето, другарят Румен Овчаров къде на времето уреди заслужиллата другарка - госпожа КАДИЕВА. В кацата с мед! Сега токът на Народа бил скъп. Ами скъп ще е....От такива другари и другарки ,няма как да е иначе.
  • 17 Енгелс

    29 7 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    При капитализма е така. Експлоатация на масите и ЛАЙФ на капиталистическата каста.

    Коментиран от #29, #34

  • 18 Изненада

    46 1 Отговор
    На народа евтин ток от държавния АЕЦ.Другият да си го продават където и на когото искат.ТОВА Е РЕШЕНИЕТО.
  • 19 Борко

    12 9 Отговор

    До коментар #15 от "2345":

    До сега, явно, си боядисвал само ноктите на краката си...Ще бъде добър ден за нацията ни когато успееш да си варосаш поне външната тоалетна! Кучето на Буци и Шиши е горе на снимката и в портрета над спалнята ти.
  • 20 Максимилиан Робеспиер

    27 1 Отговор
    През 2010 г. г-жа КАДИЕВА съпруга на социалиста Георги Кадиев, декларира 250 000 лева, спестени от заплата и дивиденти. Добри пари за една домакиня – спестява четвърт милион? Макар и без квалификация, тя се оказва солиден търговец на електрически ток от АЕЦ „Козлодуй” и други централи произвеждащи евтина електроенергия. Ceбecтoйнocттa нa тoкa в AEЦ e 50лв/МВтч, или 55лв/МВтч c 10% пeчaлбa и тo въпрeки гoлeмитe зaплaти нa пeрcoнaлa и ocoбeннo на шeфoвeтe. Cтрoeнa e c изцялo бългaрcки държaвни пaри бeз никaкви зaeми и зaтoвa вcичкaтa eл.eнeргия зa битa трябвa дa e тaкaвa нa eдрo. Ocтaнaлaтa трябвa дa ce прoдaвa нa бизнeca, чрeз дългoтрaйни дoгoвoри и чaк тoгaвa дa ce изнacя. Eтo тoвa трябвa дa ce нaпрaви и тo нe caмo тaм, a и в ТEЦ2, ВEЦ, ПAВEЦ. Аз предлагам мораториум върху енергията от Козлодуй. Евтиният ток за вътрешният пазар, големите хитреци да купуват от Американските Марици, или от ВЕИ и нека да печелят. Пожелавам им успех! Да, ама НЕ, нали? Тарикатлъците на пишман капиталистите са за сметка на НАРОДА!

    Коментиран от #25

  • 21 селтак

    37 6 Отговор
    Абе,не бръзай бе Корнело, много па си радостна в последно време!!!??? А изчакай поне до на пролет па тогава се израдвай че,се не знае знае ли се! Гледам и Р.Овч. изпълзе от сенките,Р.Геч.и той???!! Май сме свидетели буквално на тройната коалиция,само дето цара липсва за есенция!

    Коментиран от #22

  • 22 Кибик

    34 3 Отговор

    До коментар #21 от "селтак":

    Споко и той ще изпълзи?! Хиените усетят ли голяма плячка се събират вкупом и тежко на набелязаната ЖЕРТВА???

    Коментиран от #24

  • 23 Валя

    37 8 Отговор
    Корнелия е най вредния човек в държавата, тя подчини лявото на олигархията
  • 24 селтак

    30 5 Отговор

    До коментар #22 от "Кибик":

    Не знам Корнела как и с какво успе да успи Кирчо,ма знам едно със сигурност,Кирчо ше опере пешкира!
  • 25 селтак

    29 0 Отговор

    До коментар #20 от "Максимилиан Робеспиер":

    Точно така! АЕЦ Козлодуй е строена от парите на нашите бащи и майки,а дали още не я изплащаме не знам,нищо чудно!

    Коментиран от #36

  • 26 Георги

    20 5 Отговор
    Така е....В Америка са казвали най добрият индианец е мъртвият индианец,в Бг трябва да важи това за всички комунисти като нея.Айде пак с правителство с леви идеи ,което иска да върви надясно/Европейски съю/На много хора в Бг явно им харесва и отърва така ,ама не става да вървиш у лево ,пък да отидеш в десно.Ама то кое ли е нормално при нас ,че и това да е.То са вижда ,че сме най дбърканата държава .А доколкото за Корнито Нинова беше увесила нос и пръхтеше като наи...а магарица ,а сега ухилена,сияеща пак във власта ,в ролята на вицепремиер и министър на икономиката .БСП загубиха изборите ,нищо нали тази хитра мазна лисица ще води за носа Кирчо и другия за носа ,оооо толкова години вече у парламента има опит и ще отстоява заветите н социализмът.Знам че бяхме тръгнали нанякъде уж към Европа ,не знам само ка к Европата ще гледа на нас с ляво правителство .Няма страшно ,тя ни знае кирливите ризи ,и сини и червени с комунистически кражби окрилени.Дано пък това ляво да е по различно от лявото на БСП и дясното на бат Бойко.Дано няма вече дразги вече в новото правителство Не преставам да мисля обаче ,че правителствата в Бг са като хамелеон ,сменят си цвета според настроенията на народа ,който и той като хамелеон си сменя цвета .И ми се струва ,че и правителството и народ не знае какво иска.Лутаме се от консервативно дясно ,до социално ляво .и все не можем да намерим пътя за направо .Явно сме мноооого сбъркани всички ,щом хората успяха що годе да дръпнат ,а ние

    Коментиран от #41

  • 27 Чума червена

    25 2 Отговор
    Другари, това е чудо сравнимо с делото на Исус Христос, който нахранил 5000 човека с 5 хляба и две риби. С пари колкото за една детска градина, ще построи няколко и ще ремонтира други в общо 14 общини. Да се свети името и! Пресвета Корнела градиносторителка!
  • 28 Nnnnn

    18 2 Отговор
    Населението намалява. Кой ще ходи в новите детски градини. В София да,но в малките градове и села ? Да не стане както при Герб ,футболен стадион или спортна зала в село със 100 човека.

    Коментиран от #33

  • 29 Лея13

    14 3 Отговор

    До коментар #17 от "Енгелс":

    Що,при цоциализма как беше?!Може би всички бяхме равни и нямаше експлоатация на масите и ЛЙФ на богоизбраните? Ми аз съм хванала доста голям период от този цоциализъм.Явно нещо съм пропуснала.А,нищо няма и да кажа даже за зверския репресивен апарат на партията- майка.Я стига се опитва да промиваш мозъците на хората.Те вече са достатъчно умни и виждат всичко.

    Коментиран от #45

  • 30 Лея13

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "2345":

    Май трябва да тръгнеш от първи клас...Правописа да научиш, преди да опитваш да тролиш.Ако всички любители на новите управляващи са като теб,ще пада голям смях, значи.Като сме бедни и гладни, поне цирк да има:)

    Коментиран от #46, #47

  • 31 Тоти

    2 7 Отговор
    Браво Нинова.децата на България,са N:1,

    Коментиран от #35

  • 32 Строителен инвеститор

    8 2 Отговор
    "С 3 280 976 лв. се финансира изграждането на нови детски градини и ясли и се ремонтират стари в 14 общини" Ало Нинова, с тези 3,3 млн. лева, които се хвалиш, че сте заделили правителството на ЧЕТВОРНАТА КОАЛИЦИЯ. В София, Пловдив, Варна ... няма да може да се купи само 2-4 декара земя. Колкото трябват за една детска градина/ясла. И още 4-6 млн. лева ще трябват за строително разрешително, проектиране, строителство, въвеждане в експлоатация ... Само за една детска градина/ясла трябват 4-6 млн. лева. Ало Нинова, да не окаже, че тези 3,3 млн. няма успеете дори да боядисате 3-те нови детски градини, които построиха Тиквара+Фъндъкова в София за 14 години.
  • 33 Георги

    11 0 Отговор

    До коментар #28 от "Nnnnn":

    Как кой ще ходи на детска градина ,нали братята роми се плодят неимуверно.Сещаш се кой !,безплатни градини .Преди време по соца дойде един ром като си тръгвах от работа и ме пита .,,Тука ранат ли бате ,викам ранат, ранат т.е.(дали хранят) и сега пак социалистите ,тях ще хранят ,Ами как не ,старите хора лека полека измират ,трябват избиратели ,хем ние на тях ,хем по късно те на нас.Ех ако със социални политики ще вдигаме стандарта ,значи ни е спукана работата.То и на запад има социална политика ,ама да не забравяме с колко здрави икономики са там .Сега ще даваме от хазната ,пък после на изборите доволна ,ще ни се отблагодари раята.
  • 34 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Енгелс":

    "При капитализма е така. Експлоатация на масите и ЛАЙФ на капиталистическата каста." Явно си: или млад и наивен под 30-35 годишен и нямаш спомени от онова време, или си от семействата на милиционери и комунистическа върхушка, които живееха добре и пазаруваха на Запад. От ЛИЧЕН ОПИТ ти го казвам, И ПРИ КОМУНИЗМА Е ТАКА: "Експлоатация на масите и ЛАЙФ на комунистическата каста и лакеите им: милиционери, готвачи, шофьори, пжртиери ... " Ето ти още доказателства, аз син на обикновен инженер и служителка. Успях да завърша БГ университет и да стана инженер. Цял живот работя "консултант"(преведено на прост език означава продавач). 85% от състудентите/ките ми работат подобни неща консултанти(продавачи), бармани, сервитьори, купиери(пощальони), месари, техници по монтаж и подръжка на машини ... има и няколко IT специалисти, в момента "поддържат" компютри на държавни чиновници. Преди поддържаха компютри в частния АУТСОРСИНГ СЕКТОР. Но се оказа, че там работата е повече, а заплатите са по-ниски. Отколкото в калинко-гербаджийският чиновнически сектор. Станаха членове на партията на герберастите и ги преместиха от частният сектор в държавния. Освен, че заплатите им станаха по-високи, работата е 2-3 по-малко.
  • 35 Георги

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тоти":

    Да съгласен съм ,но повечето като завършат образованието си ,стават номер 2,защото хващат терминал 2,за съжаление .
  • 36 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 4 Отговор

    До коментар #25 от "селтак":

    "Точно така! АЕЦ Козлодуй е строена от парите на нашите бащи и майки,а дали още не я изплащаме не знам,нищо чудно!" Точно така, 1989-1990г. България беше една КАТАСТРОФИРАЛА ДЪРЖАВА затънала във външни дългови, която едвам креташе. Нещо много подобно на днешните Венецуела и Северна Корея, много по-зле от Гърция, Италия, Португалия и Испания/така наречените PIGS/ от 2010 г. БСП - разбирай БКП успяха някакси да я добутат България до 1996 г. и тогава я КАТАСТРОФИРАХА отново много тежко и я направиха ТОТАЛНА ЩЕТА. ВЪНШНИ ДЪРЖАВНИ ДЪЛГОВЕ, с които ТОДОР ЖИВКОВ е плащал заплатите. И е купувал храна от чужбина на нашите родители строителни работници на АЕЦ Козлодуй, "Червена Могила" - Радомир ... Още ги изплащаме, още изплащаме ТОДОРЖИВКОВИЯТ ВЪНШЕН ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ, който беше рефинансиране веднъж при фин. мин. Милен Велчев. Втори път при фин. мин. Симеон Дянков. Трети път ... Който ВЪНШЕН ТОДОРЖИВКОВ ДЪЛГ още не сме изплатили. И който ще изплащат и внуците и правнуците на нашите родители строители на АЕЦ Козлодуй....

    Коментиран от #38, #39

  • 37 незнайко

    6 1 Отговор
    фИНАНСИРАТ ИЗГРАЖДАНЕ НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ А НЕ СИ ПРАВЯТ СМЕТКА, ЧЕ СЛЕД - 5 - ГОДИНИ РАЖДАЕМОСТТА ЩЕ СЕ СРИНЕ !!! Тогава ще се види резултата от ваксините !!!
  • 38 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Прочетах Ви безумието за външния дълг от времето преди 1989 година и се чудя защо не се интересувате от история а пишете това което са Ви казали ??? След разпадането на берлинската стена започна и нашето падение !!! Колко от построените тогава заводи рабатят сега ??? ЧЕРНОГЛЕДСТВОТО НЯМА ГРАНИЦИ !!!

    Коментиран от #48, #52, #63

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Комунист

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "Комунист":

    Апропо другарят Гроздан Караджов, който сега се кипри министър в Правителството на промяната, по време кражбата на телекома беше ГЛАВЕН СЕКРЕТАР, който е в течение на този грабителски за държавата процес.Ама си трайка сега нали? Направил гуша човекът и ся доволен капиталист. Пфуууу...
  • 41 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Георги":

    "лявото на БСП и дясното на бат Бойко" За твое сведение ЕВРОПА е "ЛЯВА" имам предвид Швейцария, Нидерландия, Германия, Франция, Норвегия, Дания, Швеция, Финландия. В Ервопа "десните" партии са социалдемократите, християндемократическите, а "левите" са фанатични националисти и популисти като нашите ВМРО, "АТАКА", "Възраждане". Най-вече в Северна Европа държавите, но и високопланинска Швейцария са истински леви(социални) държави. С държавни пенсии, образование, здравеопазвоне, социални помощи ... Европа просперират именно защото са леви=социални държави. Където имат прогресивни семейни данъци, социални и здравни системи, БАЛАНСИРАНИ ДЪРЖАВНИ БЮДЖЕТИ. С изключение на Франция, в Европа имат разумен държавен дълг. Европа е истински ЛЯВА, там разликата между минималната държавна пенсия на "незаслужилите" пенсионери и максималната на "заслужилите" пенсионери е само от 30% в Нидерландия до 2-3 пъти. А не 5 пъти каквото е разликата между минималната и максималната пенсия в БГ. И това е една от "червените линии" на менте лявата Нинова, да се бори да запази огромната разлика между мин. и макс. пенсия в БГ. Защото така пази привилегиите на гласуващите за БСП пенсионери с големите пенсии. В Европа лявото не е московско-комунистически ляво, каквото е БСП=БКП. В Европа разликата в доходите на 10% най-богати и 10% най-бедни в обществото е 7-8 пъти. В България тази разлика е 17-20 пъти. И ще продължава да е така, докато българите не спрем да вярваме, че ниско квалифицир

    Коментиран от #42

  • 42 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    В Европа лявото не е московско-комунистически ляво, каквото е БСП=БКП. В Европа разликата в доходите на 10% най-богати и 10% най-бедни в обществото е 7-8 пъти. В България тази разлика е 17-20 пъти. И ще продължава да е така, докато българите не спрем да вярваме, че ниско квалифицираната чистачката или санитарката заслужава заплата над 100 пъти по-ниска от заплатата на "високо квалифицирания" шеф на болница. Аз смятам, че трябва да има разлика, но тази разлика трябва да е 7-10 пъти, а не 100 пъти като в момента.

    Коментиран от #43

  • 43 Комунист

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    БСП не е равна на БКП. Зле си със политиката. БКП приключи 1989-1990 година.Днес БСП е ляволиберална капиталистическа Партия. Тя дори не е и социалистическа за каквато се пише. Ми погледни ръководният и състав.Все богаташи разни капиталисти и прочие бизнесмени. ГЕОРГИ КАДИЕВ какъв е? Едър капиталист.Жена му бизнесменка изнася ел.енергия от АЕЦ Козлодуй в чужбина за милиони лева. Румен Овчаров на времето ги уреди в кацата с мед! Какви социалисти, какви 5 лева.
  • 44 Ами да

    6 0 Отговор
    Ще се скъса Нинова да се хвали за чужда сметка, само да се задържи във властта. Дали в правителството или в БСП, няма значение! А какво става с опустелите градини и училища в напуснатите селища, няма значение!
  • 45 El Comandante

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Лея13":

    При социалистическата държава с комунистически модел на развитие - българите достигат 9 милиона! Но всички средства за производство са изкл. Държавна собственост!Редовна армия 120-150 х,щика, 12370 заводи,фабрики и комбинати? 148 АПК( агро пром.комплекс),над 860 селски стопанства,2,4 млн дка капково напояване, безплатно здравеопазване и образование. Трето дете - безпл,детска градина,а майката се пенсионира на 50, независимо от стажа! Задължително 3 стаен апартамент от Общината! Капитализма като строй работи само за капиталистите, експлоататорите на Народа. Комунистическото учение на Маркс-Енгелс-Ленин е също мъртво. Кратко просъществувалият социализъм 89-та год., беше ликвидиран от алчната номенклатура подкрепена от ЗАПАДА. Идва нов строй, никога до сега не съществувал. Строй справедлив за всички! Преходът към този нов политически-икономически-социален строй ще дойде след тежки природни бедствия! Див капиталистически строй. Това е.

    Коментиран от #51

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 El Comandante

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Лея13":

    При социализма до 89-та печен слънчоглед във фунийка беше 10 стотинки за 100 гр сега е 1лев и 50стотинки. Билетчето в градският транспорт беше 2 ст., по-късно стана 6 ст. Типовия хляб беше 15 ст., Добруджа - 26 ст., Стара Загора - 32 ст. и бяха по 1 кг.! Бозата - 6 ст., а кифлата - 10 ст. Заплатите бяха 120-160 лв., по-късно станаха около 200 лв. Сега с минимална пенсия и заплата, колко от тези продукти могат да се купят?
  • 48 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "незнайко":

    "Колко от построените тогава заводи рабатят сега ???" Наистина ли вярваш, че построени преди 40-60 години заводи все още работят? Най-много сградите да са останали и тук-там някоя и друга машина музеен експонат. За да се издържи на съвременната конкуренция в производството и качество, трябват съвременни машини. От комунизма са останали някои язовири и ВЕЦ, дори някои язовири и ВЕЦ са отпреди комунистите. Комунистическите заводи "работят" точно толкова, колкото работят "комунистическите" трамваи на София, автобусите Икарус и тролей от 1980-те и 1990-те години. От комунизма в София е останало само някое и друго автобусно депо, но е било преасфалтиране няколко пъти след 1990 г. А трамвайното депо в София дори е отпреди комунизма. Аз лично знам за едно единствено съоръжение в България, което е ползвано 120 години почти непроменено така както е пуснато при откриването му. Това е ВЕЦ Панчарево, пуснато е през 1900 г. за да захранва с електричество софийските трамваи и двореца на царя. За съжаление е приватизирано, но май от кмета Софиянски, а не за всичко виновния Иван Костов. Друго съоръжение е АЕЦ Козлодуй, от който работят само 5 и 6 блок пуснати през 1987 и 1991 г.. Но от комунизма са останали само 2-та им съветски реактора. Доколкото знам всичко друго автоматика, турбини, генератори ... са сменени с по-съвременни френско производство след 1990 г. дори след 2000 г., вече не са руски(съветски). За ваше сведение пътната и ЖП мрежа на днешна България е отпре

    Коментиран от #49

  • 49 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    В по-голямото си част пътната и ЖП мрежа на България са ПОСТРОЕНИ от Стефан Стамболов през неговото 7 годишно управление. Комунистите само са асфалтирани построеното от Стефан Стамболов. Ако по времето на Стамболов беше измислен асфалта и това нямаше да направят комунистите.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "El Comandante":

    "При социалистическата държава с комунистически модел на развитие - българите достигат 9 милиона!" Стига сте лъгали младите хора. Демографските проблеми на България започват още при комунизма в края на 1980-те години. В края на комунизма започнаха да стават масови семействата с по 1-2 деца, също и разводите. Единствено ромите и тогава и сега раждаха по много деца. Всеки един специалист по демография знае, че за да се запази броя на населението една жена(семейство) трябва са ражда 2,2 - 3 деца. А за да има прираст на населението една жена трябва да ражда 3-4 деца. Както вече написах, през 1980-те години, в края на комунизма масово семействата бяха с по 1-2 деца. С изключенио на ромите.

    Коментиран от #53

  • 52 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "незнайко":

    "незнайко" Всичко, за което пиша не съм го прочел в "историята", а съм го преживял. 1990 г. бях студент 1- ви курс, така че не се опитвайте да ми обяснявате за комунизма "колко хубаво е било". Имам лично впечатления. До 1990 г. хората се страхуваха и говореха лъжи официално пред властите колко хубаво живеят и колко са доволни. Неофициално само сред най-близките негодуваха и се присмиваха на Тодор Живков. Дори много повече отколкото сега се присмиват на наследника му Бойко Борисов. При всяка власт колкото и лоша, крадлива, корумпирана и некадърна да е тя. Има ЛАКЕИ, които живеят добре. Пример са 20% процента гласуващи за ГЕРБ=Бойко Борисов, които реално като се отчетат негласуващите са 10% от народа. Та ако попитате кой и да е от тези 10% гербаджии кога ка живели най-добре. Те ще ви отговорят при Бойко Борисов. Ако попита 6% бесепари кога са живели най-добре то те ще ви отговорят при Тодор Живков и Сергей Станишев. Но 60% от българският народ ще ви отговорят, че при никоя власт не са живели добре.

    Коментиран от #54, #55

  • 53 El Comandante

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Да, демографските проблеми наистина са започнали,но общо населението на НРБ към дата на ПРЕВРАТА 10.11.89-та година е наброявало 9 милиона души. Сега колко са? Периода 1989-та -2000 година около 2 милиона българи емигрираха в чужбина.

    Коментиран от #62

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Комунист":

    новобогаташите-капиталисти = бивши КОМУНИСТИ, като приватизаторите Георги Гергов, Корнелия Нинова ...

    Коментиран от #58

  • 58 Комунист

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Правилно, но не са само те, а всички забогатяли индивиди след 10.11.89-та година. Абсолютно всички, от всички Партии и НПО-та без изключение. Честно забогатяли НЯМА. Произхождат от НОМЕНКЛАТУРАТА врътнала преврата 89-та година.

    Коментиран от #61

  • 59 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Би ли показал ЕДИН документ в които да пише че СССР е продавал на България евтино нефт и газ. Приятелю СССР ни продава нефта над пазарната цена, вярно изкупуваше некачествената ни продукция но под себестойност (както се полага на колония каквато е България от 1944-89 година)
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "Комунист":

    Приятелю номенклатурата са водачите на комунизма всички до един са комунисти всички забогатяват за сметка на държавата. Просто довчерашния комунист една сутрин се събужда с няколко милиона по - богат. Получил е куфарче с милиони държавни пари. Това е планът на ЦК на БКП (всъщност планът е спуснат от Москва) да се задържи управлението на държавата след краха на социализма. Определени другари стават капиталисти и продължават да управляват държавата (трябва да признаем че за разлика от другите страни планът в България е успешен и днес партията на милионерите е БСП)
  • 62 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "El Comandante":

    Ми приятелю до 89 година границите бяха затворени срещу всеки опитващ се да напусне "рая" се стреляше на месо. Ако някой по някаква причина напуснеше държавата (примерно да работи робски договор в пустините на Либия) трябваше да остави за заложници децата си (да не би случайно да избяга). След 89 вече можеше да се емигрира и много хора избягаха, след влизането ни в ЕС емиграцията стана още по - лесна и още повече хора отидоха да си търсят щастието.
  • 63 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "незнайко":

    Приятелю когато един завод работи на загуба той фалира веднага след като спре наливането на пари в него.ВСИЧКИ затворени заводи работеха на загуба. До 89-та беше лесно държавата ще налее пари в губещите заводи и те ще продължат да произвеждат никому ненужна продукция която ще продават за жълти стотинки под себестойност. Но след 89-та държавата спря да дотира губещите заводи и логично те фалираха (още повече че се управляваха от необразовани некадърници)

    Коментиран от #64

  • 64 селтак

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Роко":

    Ммммм да,но не е баш така! Че имаше некадърници така е! Назначени по партийна линия така е ама че и държавата прибираше 70% от печалбата на малкото заводи които наистина работеха и произвеждаха качествена продукция и не им оставяше средства за научна и развойна дейност и това е истина!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове