Last news in Fakti

6 Януари, 2022 14:54 2 967 67

ГЕРБ упрекна властта за побоя над ученик в София (ДЕКЛАРАЦИЯ)

  • герб-
  • упреква-
  • властта-
  • побой-
  • ученик-
  • софия

Защо в последните месеци отговорността на министъра на вътрешните работи в осигуряване на сигурността на нашите деца се неглижира, питат от партията 

ГЕРБ упрекна властта за побоя над ученик в София (ДЕКЛАРАЦИЯ) - 1
Снимка: БГНЕС

От ПП ГЕРБ изпратиха писмена декларация със становището си по повод побоя над ученик в София. Тя беше прочетена от парламентарната трибуна от народния представител Деница Николова, съобщават от Dariknews.bg.

Ето и какво се казва в декларацията:

"Снощи по медиите излезе информация за агресията на банда младежи над едно невинно дете. Бяха около десетина срещу един. И още сигурно толкова, които гледат отстрани и снимат. Ей така безразлично, сякаш цялото нещо е режисирано за показност.

И тези десетина удряха и ритаха това дете. А по-страшното е, че в този побой и тази агресия, се включи и едно момиче. И с юмруци изкара агресията си върху един най-вероятно неин съученик. Десетина срещу един. Наобиколили го и го ритат, и блъскат.

И някак си замръзнах. Защото агресията беше умишлена, и целенасочена, и сигурно, ако имаха още малко време и нямаха свидетели, можеше да се стигне до най-лошото.

След като проучих, се оказа, че в последно време е станало „модерно“ тийнейджърите да се включват в групи тип „банди“. Да се събират на групи по двайсетина, да слагат качулките и да обикалят местния квартал, за да правят „пакости“. Само че това не е пакост. Това е умишлено посегателство над едно беззащитно дете. Десет срещу един.

И тук е мястото да попитам - защо в последните месеци отговорността на министъра на вътрешните работи в осигуряване на сигурността на нашите деца се неглижира? Или може би, увлечен от фантастичните сериали за кражби, грабежи, изчегъртване и внушения за подслушвания, всяване на страх и психоза, министърът оставя встрани така важните теми, свързани с намаляване на насилието - ролята на подопечната институция да опази нашите деца - от това да бъдат бити и насилвани, от агресията, от безцелно изразяване на безцеремонна арогантност към държавността, към спазването на законите на страната, към човешките отношения между хората.

ПГ на ГЕРБ-СДС осъжда насилието на деца срещу деца, осъжда проявата на агресия, която може да коства невинни човешки животи.

И тук ние ще питаме - и министъра на вътрешните работи, и министъра на образованието, и Държавна агенция за закрила на детето - защо се допусна да се случи това, какви действия бяха предприети, защо тези случаи, вместо да бъдат предотвратявани, зачестиха дотолкова, че започна да става ежедневие да виждаме насилие, а понякога и фатален край в училищата? Защото в последните месеци ежедневно статистиката се допълва от поредната жертва - на дете, жена или член на семейство. Според данни от проучване на УНИЦЕФ всяко второ дете в България е преживяло форма на насилие (47%). Освен това, в рамките на 2021г. повече от 20 жени загубиха живота си поради убийство от страна на своя съпруг или партньор. След случилото се, се замислям, че може би, внасяйки харвардския опит, сме привнесли и привкус от Бронкс - щом бандите станаха „модерната промяна“ какво ли още ни чака?

Уважаеми дами и господа,
днес ние само питаме. И ще предложим решение, но преди това ще очакваме мигновени отговори - от отговорните управляващи на „променяща“ се България".

Припомняме, че случаят се разигра в дните между Коледа и Нова година в столичния квартал „Лагера”. Тийнейджъри пребиха ученик, като заснеха побоя с телефони и го качиха в интернет.

На видеото се вижда как група момичета и момчета нанасят жесток побой на друго момче в междублоково пространство на квартала. По непотвърдена информация в основата на побоя е любовна причина и момиче. Замесените в случая са деца между 14 и 15 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    104 26 Отговор
    Чудя се гербавите пълни иди.ти ли са или полуиди.ти.

    Коментиран от #31

  • 2 юри

    87 27 Отговор
    Нагли крадливи герберасти
  • 3 Анализатор

    106 23 Отговор
    И това се случва в столицата, където последните 15 години кмета е винаги от ГЕРБ, първо беше мутрата, сега е мутресата...
  • 4 ТЕЗИ ПАРАЗИТИ

    69 19 Отговор
    СЕ ЧУДЯТ ЩО ДА ИЗМИСЛЯТ. ОНИЯ НА ВРЕМЕТО ГЪРМЯХА С ГРАНАТО МЕТ. ПО КЪЩА. СЕГА С ИЛИ СА ДЕЦА. ТОВА СТАВА ЗАЩОТО 12 ГОДИНИ НА ТОВА СТЕ ГИ УЧИЛИ.
    НА НИЩО.

    Коментиран от #62

  • 5 Тя злобата

    49 19 Отговор
    по хора ходи ! Отчаяни опити за нещо - нищо, просто някакво махленско хапане , което не заслужава внимание !

    Коментиран от #65

  • 6 Пълен

    46 19 Отговор
    резил и потресаваща тъпота !
  • 7 вярно ли е

    56 20 Отговор
    ГЕРБ е организирана престъпна група, бандитска групировка?
  • 8 qwerty

    59 13 Отговор
    Причините са липса на възпитание и келешлък. Дисциплината в училищата трябва да се затегне със закон!
  • 9 JEFF

    68 19 Отговор
    Вашата власт преби протестиращи студенти . Направиха го ваши полицейски служители, а не банда хулигани. Сега имате огромната наглост да обвинявате. Аз лично допускам , че е умишлено направено и платено от вас. Никога ГЕРБ !

    Коментиран от #33

  • 10 Няма друг път

    21 28 Отговор
    ГЕРБ са новите комунисти, искат цялата власт и всичко в държавата. "Новите" пък са чуждо прокси и за нищо не стават. Старите комунисти са водени от амбициозна леля, без идеи и се набутаха в клозета до ушите. Трябва спешно да метем всички тях! Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ!
  • 11 proi4o

    35 13 Отговор
    "...лед като проучих, се оказа, че в последно време е станало „модерно“ тийнейджърите да се включват в групи тип „банди“. .."....тип "ипон" !!?
  • 12 Б.Борисов

    40 18 Отговор
    Еми гледат от полицайте зад колоните.ГЕРБ бе на власт.
  • 13 Б.Борисов

    24 16 Отговор
    Еми гледат от полицайте зад колоните.ГЕРБ бе на власт.
  • 14 Сс3мпа

    33 18 Отговор
    Опаа и се окаже, че са синове и дъщери на Гербаджийчета......
  • 15 Пипи Чорапчето

    45 15 Отговор
    Въх! Тези гербавите да не са всичките с деменция или Алцхаймер?!
    Сега, видите ли, видната герберица Деница се впечатлила от бруталното насилие между деца?!
    А преди, по ваше време, нямаше такива неща, да?;)
    Да изброявам ли имената на битите и затритите деца или ще си видиш материалите сама?!
  • 16 Дани

    28 16 Отговор
    Тези гробара мафиоти са пълни идиоти мутресата фандъчка къде е но тя няма вина 12 години се лензи а сега се кокори ама на гербавите мафиоти все друг им е виновен
  • 17 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    37 15 Отговор
    Е ТОВА Е ВЕЧЕ ПЪЛНА ШИЗОФРЕНИЯ!!! ПЪРВО ПРАЩАТ ПОЛИЦАИ ДА БИЯТ ДЕЦА ПОД КОЛОНИТЕ И ДА ГИ КАРАТ ДА СИ ВДИГАТ БЛУЗКИТЕ И ДА ГИ СНИМАШ, ПОСЛЕ СЕ ОПЛАКВАШ ЧЕ ИМАЛО ПОБОЙ НАД ДЕЦА!!!
  • 18 Ако имаше

    34 14 Отговор
    Читав народ сега всички щяхте да висите по дърветата!
  • 19 журналинио

    20 13 Отговор
    Въшлив да те пощи.
    Друго си е да те бият полицаи. А? Нормално е при умни деца а не при ............ полицаи.
  • 20 Мирослав

    29 15 Отговор
    Питат "защо?". Отговорът е прост - защото много огдинипоред ни управляваха мутри. От ГЕРП. И защото все още постоянно плещат глупости по телевизиите, вместо да са вече в затвора. Задълго. Но това предстои. След управлението на мутрите ще трябва много време и усилия за да се превърнем в нормална държава. Но това превръщане започва точно с пращането на мутрите в затвора - там където им е мястото.

    Коментиран от #67

  • 21 Ипонг

    23 14 Отговор
    Ми те и Боко и Цвъки бяха в една банда някога, когато бяха невинни дечица.
  • 22 питам !!

    18 14 Отговор
    А берб какво ще каже за десетките изтезавани и убити старци по времето на тяхното дерибействане ,от младият шведски електорат който ги подкрепя ,а те не ги пипват !!!
  • 23 истина е

    29 14 Отговор
    ГНУСАЦИ ДОЛНИ ,АМА ПО ВАШЕТО ВРЕМЕ ДЕСЕТКИ ХОРА СЕ САМОЗАПАЛИХА И ИЗГОРЯХА КАТО ФАКЛИ ,ЗАЩО НИ НАПРАВИХТЕ ЖИВОТА АД !!!!!!!!
  • 24 Toi 0104

    24 14 Отговор
    Благодарим ти, партийо любима о славен ГЕРБ... 6 520 000 души е населението на страната към 7 септември 2021 г.Намаление между 2011 г. и 2021 г. е най-голямото регистрирано от всички досега. С 844 000 души е намаляла страната.
  • 25 МиДа

    14 11 Отговор
    Ми Гешеф що не е там, да ходи да ги дърпа за ушите?
  • 26 Еми

    19 14 Отговор
    Днес в Люлин седем камион на общината паркирал на пешаходната пътека да правят ремонти. Нали гепипачки вилнеят в София вече 15 години. Всичкото това е тяхното наследство
  • 27 Българка

    23 15 Отговор
    ГЕРБ са нагли и правят всякакви опити да унижават, опюват, дискредитират и отклоняват от разследването на техните престъпления Бойко Рашков. Имам чувство, че ако някой от тях получи разстройство, ще е виновен пак Бойко Рашков и управляващите.
    Извън популизма на ГЕРБ- да трябват спешни мерки от родите, учители, приятели , социални работници и управляващи, за да растат децата ни спокойно и станат добри хора. Но нали не очакваме Рашков да е виновен за пребитото дете?!

    Коментиран от #30

  • 28 Пък

    19 14 Отговор
    Насилнила де рита зад колоните вързани деца сега е в общината на Фандуна
  • 29 ЖОРО

    24 15 Отговор
    При ГЕРБ децата умираха от ток по тротоари.. При ГЕРБ имаше повече побоища в училища, паркове и улици..ХОРА НИМА ЗАБРАВИХТЕ КАКВО БЕШЕ ПРИ ГЕРБ...
  • 30 Анализатор

    8 16 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Мислим еднакво...
  • 31 Кръчмар

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    Пълния идиот го знаем и реагираме адекватно спрямо него. Най- много да ви е страх от хора ПОЛУ! Полу интелигент, полувишист, полуидиот, полу мъж, полупиян, и др. полу.......
  • 32 сектант

    11 13 Отговор
    аз искам първо да нанеса побой над герб и да ги упрекна след това
  • 33 Ку-ку

    15 20 Отговор

    До коментар #9 от "JEFF":

    Абе я тези "протестиращи" студенти, които изядоха шамарите да бяха протестирали така например във Франция, а.... Как ли щяха ги "погалят" френските полицаи... И тези случаи са несравними... Едно е да се събират на банди и да се правят на "мъже", а друго е да нападат полицаи....

    Коментиран от #52

  • 34 Факт

    16 13 Отговор
    Когато герберската полиция пребиваше децата на България се радваха!

    Коментиран от #66

  • 35 Исторически парк

    22 13 Отговор
    Ми то тия дето бият са от вашия електорат бе! Вие си ги отгледахте за 12 години тия чудовища!
  • 36 Четете

    8 14 Отговор
    Борисов поръчва убийства на Пернишки мафиоти чрез микро вълни срещу неудобни! От ДАНС не следят нищо в ефира! Симбиоза между килари и Държавна институция!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 шт штш

    10 11 Отговор
    буци буци -ти си гуци
  • 39 Гроб

    11 12 Отговор
    От партията Гроб се обадиха. Да кажат че Иванчо го набиха. Иванчо ни се обади, за да каже че си иска всчки откраднати пари от шепа крадливи селяни наречени партия Гроб!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ГЕРБ

    12 12 Отговор
    Защо министър Рашков не е сложил полицай до вясяко софийско гаменче?
  • 42 Гни.ди герб

    11 11 Отговор
    Кои са тези ГЕРБ?
  • 43 Комуниста

    12 14 Отговор
    Цялата ПП група ГЕРБ са за кауша!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Wwwwwww

    10 11 Отговор
    Напомняме на ГЕРБ, че полицията точно пред входа на министерски съвет пребива протестиращи.
  • 46 ГЕРБ №1

    13 12 Отговор
    Да живее ГЕРБ!

    Коментиран от #54

  • 47 Гроб= ОПГ

    12 11 Отговор
    Измамници крадци и убийци, това сте вие.

    Коментиран от #48

  • 48 С лидер автофжамбазин

    9 11 Отговор

    До коментар #47 от "Гроб= ОПГ":

    И слуга на олигархията
  • 49 Бамбука

    5 3 Отговор
    Днешната младеж бие, а вчерашната ..... Искаме си боса !
  • 50 Комон сенс

    8 13 Отговор
    Kултурата като цяло и възпитанието в частност са продължителни процеси. Ако ГЕРБ виждат вина у властите и политиците, то трябва да си посипят главите с пепел и да поискат прошка на колене от обществото.
  • 51 Комон сенс

    5 13 Отговор
    И какво съвпадение сампо - децата-биячи са точно на толкова години, колккото ГЕРБ управлява. те друго не са виждали горките, освен Буци, мутри и кютек...
  • 52 ПиПе

    13 14 Отговор

    До коментар #33 от "Ку-ку":

    ГРОБарче, шахче играеш ли? Цугцванг знаеш ли що е? Това е липсата на полезен ход. Каквото и да напишеш в защита на ша...йката - все срещу тях/вас ще се обърне. Загрижени били наглеците за побоя, но къде бяха, когато банди от професионални техни/ваши избиратели биеха, крадяха, грабеха, убиваха бабички и дядовци по селата десет и кусур години? Защо тогава бяха/бяхте слепи, глухи и неми?...
  • 53 ТИТИ

    11 13 Отговор
    РАЗБИХА БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ СРЕЩУ ВСЕКИ ТОВА СЪТВОРИХА ГЕРБ
  • 54 Е, да живее, но -

    8 11 Отговор

    До коментар #46 от "ГЕРБ №1":

    в панделата;-)...
  • 55 Киро

    11 13 Отговор
    С такъв алкохолик за министър, какво друго да очакваме.За Дамаджанов е важно днес да си вземе дозата.И ако може да открадне някой лев .Че 12 кенефа му се виждат малко.
  • 56 мишо

    8 10 Отговор
    А КОЙ ПРЕБИ НАШИТЕ ДЕЦА ЗАД КОЛОНИТЕ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ
  • 57 ComfortablyNumb

    10 0 Отговор
    Да не се учудваме , Костов си отиде заради одеалцето на Пепи ... и простатата глава на Ганчо ... Да му е честито на Кирчо новия пост - мениджър на антиваксърски резерват!
  • 58 Тиквена работа

    7 10 Отговор
    По времето на десет+годишния герберски мандат се образоваха учениците да са това което са
  • 59 тези са

    8 8 Отговор
    бетери-гробарски !?От тях нищо добро да чякаме....Лаладжии...
  • 60 Пфуй!

    10 10 Отговор
    Ооо ГЕРБ излезли с декларация от парламентарната трибуна, моля ви се!? А по тяхното управление биеха младежите зад колоните на сградата на МС, само и само един Тиквеник да не изтърве властта си и укриваха видеоматериали, за да не се знае. от обществото. Това е просто ужасно лицемерие от страна на ГЕРБ!
  • 61 Какво друго

    10 4 Отговор
    Може да бъде ,като главата на МВР е алкохолик!?

    Коментиран от #63

  • 62 ИЗВИНЕТЕ

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "ТЕЗИ ПАРАЗИТИ":

    вие от ГЕРБ, но като гледам възрастта на участниците в "събитието" - ами те са възпитани по ваше време, по вашите закони, по вашето управление на системата ... Какво би казала например вашата шефка на Регионалния инспекторат на образованието Ванчето Кастрева, нали там има отговорник по възпитателната работа?
  • 63 Май само това

    2 4 Отговор

    До коментар #61 от "Какво друго":

    ви остана - да си измисляте обидни квалификации? Стара истина - като свършат доводите, започват обидите...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Лея13

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тя злобата":

    А КОЕ заслужава внимание!? Само питам. В тая смешна държава май нищо не заслужава внимание, според твоето изказване.
  • 66 Лея13

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Факт":

    Я стига глупости!Какви деца бълнуваш!? Студенти по на 22-25 години с провокативни действия срещу полицаи ? Така не става!Манипулирате яко, ама само селяндурски мозъци могат да ви се хващат на празните приказки!
  • 67 Лея13

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Мирослав":

    И кога точно бяхме нормална държава,бе,Мирославе!?Преди 30 години... преди 70 години... никога??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол