Last news in Fakti

6 Януари, 2022 23:20 2 026 15

Диана Русинова: АПИ се е превърнала в символ на корупцията

  • диана русинова-
  • апи-
  • финансиране

Проблемът не е в това как строят строителите, а в това как се контролират тези строежи, заяви експертът

Диана Русинова: АПИ се е превърнала в символ на корупцията - 1
Кадър бТВ

В България трябва спешно да се направи анализ и оценка на риска в транспорта по отношение на пътната и железопътната инфраструктура. Това каза в ефира на bTV Radio Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Тя коментира обявената от правителството инфраструктурна програма, в която ще бъдат вложени 12 милиарда лева.

„Така по-правилно ще могат да се поставят нашите приоритети и да подредим самото финансиране, защото парите никога не стигнат“, обясни тя.

По думите ѝ пътната безопасност е един от секторите, в които България най-много страда и изостава. От Европейския център за транспортни политики са поискали и среща по темата с новия министър-председател Кирил Петков.

„Агенция „Пътна инфраструктура“ и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ са с изключително сринат авторитет. Специално АПИ е превърната в символ на корупцията и усещането на обществото е, че това е меката на корупцията. Трябва да работим заедно на принципа на прозрачността и честността, за да се върне доверието в тези институции. Някой трябва да направи така, че те никога повече да не могат да работят по начин, по който да ощетяват всички нас“, каза още Русинова.

Според нея пътната безопасност може да бъде постигната само с общи усилия на правителствения и неправителствения сектор.

„Единственият начин да гарантираме, че парите няма да потънат някъде е когато създадем добри и сериозно контролиращи органи. Държавата трябва да спре да се прикрива и да допусне независими експерти да контролират целия процес и да следят за качественото изпълнение на инфраструктура“, допълни тя.

По думите на Русинова основният проблем с качеството на пътищата идва от липсата на контрол.

„Проблемът не е в това как строят строителите, а в това как се контролират тези строежи. Ако има контрол, който просто не приема обекта на строителя, то той никога няма да строи некачествено, защото просто няма да си получи парите“, обясни тя.

Русинова обърна внимание, че е крайно належащо да се довърши АМ „Хемус“, както и пътят Русе-Бяла.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    11 8 Отговор
    Аз направих 500 млн км магистрали до Марс.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 7 Отговор
    АПИ ПРОКУРАТУРА КЕВР ГЕШЕВ БОРИСОВ ГЕРБ
    корумпирани
    престъпници
  • 3 Гротеската пряма

    18 1 Отговор
    Жената мъж ги разбира нещата нейното смахнато НПО ще оправи нещата!
  • 4 ...

    16 2 Отговор
    Тая сбърканата, от това живее. Постоянно да плюе по държавата.
  • 5 Иво

    13 0 Отговор
    Тази жена?по какво е експерт та ще иска среща с премиера???Непрекъснато лае та дано някой я вземе в администрацията!Фирмата и с гръмкото наименонание е регистрирана по търговският закон за покупки и продажби и консултаций!!!Кандидат за КАЛИНКА!!!
  • 6 5577

    5 1 Отговор
    Хайде бе. Корупция и кражби... Дайте един и да не го осъдите, поне мотиви за арест да има. Така само обслужвате мутрите от другата кръчма.
  • 7 КРОКОДИЛА

    6 2 Отговор
    АБЕ РУСИ - НЕМА ЛИ МЕСТО У ПАРАЛАМЕНТО И ЗА ТЕБЕ ДА СЛОЖАТ ЕДИН СТОЛ ..........................................................................................ТОЛКОВА СЕ ТРУДИШ ПО ТИЯ МАГИСТРАЛИ - ЧЕ ВСИЧКО ОПРАВИ И МАРКИРОВКИ И ТАБЕЛИ И ТУНЕЛИ - Я СЯДАЙ НА СТОЛА ЗА СИ ПЕЧЕЛИШ 15000 -- 20000 НА МЕСЕЦ И ГОТОВО ........................................................ПА КАКВОТО СТАНЕ -ХОРАТА ВИЖ КОЛКО СА ДОВОЛНИ И ТЪРПЕЛИВИ ..................................................................
  • 8 339т8

    7 2 Отговор
    Няма 2 знака един до друг да са както трябва, ако изобщо има знаци. Толкова за тази агенция, закривай.
  • 9 TRD

    1 4 Отговор
    Мутрата в затвора за престъпленията си!
  • 10 Ама

    2 1 Отговор
    Ти си много наясно пък защо не се погледнеш какъв джигит си по пътищата. Със твоето шофиране на секундата трябва да ти се отнемат правата. Ти си един голям джигит.
  • 11 Учуден

    8 0 Отговор
    Трудно ми е да определя пола на това същество.
  • 12 Абе

    5 2 Отговор
    Истинския символ на корупцията е Радев, като се започне с историите за назначеният на любовницата му, доказани документално и се стигне до пликовете под масата и зверското насъсква е на Рашков. Дамаджаната е оръжието на зеления цървул за личното му отмъщение към Борисов, на който той не може да се хване и на малкия му пръст. Та хайде преди да говорим за АПИ, да си поговорим за документ и измами, лобиране за грипени, 19 имота и някои други работи.
  • 13 Жената-мъж

    2 0 Отговор
    Някой знае ли, жената-мъж защо така се е вкопчила в "безопастността", цепи всеки сантиметър, милиметър боя? Накъде семцели тази/този? Нейният предстааител днес за катастрофата до Нова Загора стана смешен: има си много добра осова линия, при челен удар поради непреценено от шофьор изпреварване страничните линии били виновни, пропаднало платно (такова няма)! Тази някакви програми за много лапачка ли иска??
  • 14 Пътен знак

    2 0 Отговор
    Ако Сачева позволи..може ли Алибегович и тази да оправя, че е страшна работа!
  • 15 Диана Русинова? Отново излезаха кадрите

    0 0 Отговор
    От КАТ да дават Акъл и да ни казват, кое какво е!! Това корумпирано съсловие, говори за Корупция?? Нагли и смешни!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове