Last news in Fakti

15 Януари, 2022 06:13 7 522 36

Валерия Велева: Голям гаф ще е, ако Симеон Дянков оглави БНБ

  • валерия велева-
  • светлин-
  • тачев-
  • кирил петков-
  • бойко борисов-
  • симеон дянков

Бойко Борисов продължава да завладява и да не се отказва от своето лидерско положение като опозиционер и като лидер на ПП ГЕРБ, смята журналистът

Валерия Велева: Голям гаф ще е, ако Симеон Дянков оглави БНБ - 1
Снимка: БГНЕС

Необходимо е Кирил Петков да стане премиер на действието и да поема отговорност за решенията си.

Това заяви пред NOVA журналистът Валерия Велева.

По думите ѝ един месец управление се оказва недостатъчно за новата власт.

"Бойко Борисов продължава да завладява и да не се отказва от своето лидерско положение като опозиционер и като лидер на ПП ГЕРБ. Важно е Петков да си извоюва лидерството, да направи постъпки, с които да го докаже. да покаже, че страната има истински лидер, който е решил даден проблем. Лидер, на който му пука за хората. Борисов беше лидер на действията, Петков също трябва да стане такъв", обясни тя.

Сходно мнение изрази и социологът от "Гапъл интернешънъл" Светлин Тачев. Той уточни, че новата власт започна управлението си в безпрецедентна криза.

"ГЕРБ едва ли биха целяли да свалят кабинета и да търсят начини за влизане отново във властта. Позицията, в която се намират в момента, им е удобна", каза още той.

Тачев обърна внимание и на протестите, организирани от ПП "Възраждане". По думите му общественото недоволство е възможно да се разшири в следващите седмици.

"Важно е да се обърне внимание на това, че протестът беше политически, а не обществен. Възможно е да се разширят протестите, с оглед на това, че и ресторантьорите планират изразяване на своето недоволство. Нямаше обаче масовост на този протест, най-вече защото хората са уморени от серията избори. Притесняват се, че е възможно, ако бъде свалено правителството, това да доведе до връщане на ГЕРБ на власт", коментира още той.

Във връзка с проведената среща между премиера Кирил Петков и представители на ПП "Възраждане" Валерия Велева допълни, че подходът на министър-председателя в тази ситуация е правилен.

"Дори това да е печелене на време, напрежението трябва да се свали и то чрез диалог. Не може да се върви само с противоречие. Това, което Петков прави е добро, възможно е да е печелене на време, но дори така носи позитиви, защото сваля напрежението", каза още тя.

Светлин Тачев добави, че ходът на премиера е печелене на време.

"Цялата ситуация във зелените сертификати, които бяха въведени от служебното правителство, бяха за да печелят време. Така здравните власти си измиха ръцете", каза още той.

Във връзка с множеството нови назначения на важни държавни позиции и евентуалното предлагане на Симеон Дянков за шеф на БНБ Валерия Велева коментира така:

"Всяка структура и всяка формация ще си държи на своите хора. Очевидно е, че има търкания между "Дондуков 1" и Дондуков 2". Не мога да допусна, че Дянков би заел поста. Ако наистина това е кандидатура на Прокопиев, това не би било добър атестат за новото управление. Кадър на ГЕРБ да стане шеф на БНБ ще бъде голям гаф за управляващата коалиция", каза още журналистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    35 6 Отговор
    Готов ли е бюрека за Догането,ма🇹🇷

    Коментиран от #16

  • 2 Доволен от вота

    44 8 Отговор
    А, да бе. Те Киро и Радев теб ще слушат. Айде стига на всяка манджа мерудия.
  • 3 Иббк

    36 20 Отговор
    Айде показаха си, че няма нови стари всички са там да служат на интереси, а не на народа. За 1 месец нищо не са свършили смислено.
  • 4 Зззз

    43 17 Отговор
    Не вярвам въобще, че постната пица ще оглави БНБ!По вероятно името да е подхвърлено, за да отблъсне обществото допълнително от управляващите.И Мадам В да се въздържа от внушения,че Толупа завладява и продължава да има лидерска позиция ,да задържи тези размисли за нея си.
  • 5 Едно е

    38 9 Отговор
    Ясно от тая празнодумица, Доган продължава да я държи на поилката тая хубосница. Симеон Дянков няма нищо общо с ГЕРБ, единственото общо е, че Методиев Борисов го взе, но после разбра колко е “сбъркал” с него. Защото Дянков не припяваше в хора му!
  • 6 оня с коня

    21 4 Отговор
    Тука непрекъснато ЕХТЯТ Провиквания че "ГЕРБ умре".Да,обаче Велева изобщо не е на това мнение и не на шега се тревожи че ББ "продължава да завладява" нови места и няма никакво намерение да се отказва от ЛИДЕРСКАТА СИ ПОЗИЦИЯ както в Партията,така и в цялата Опозиция.По нататък Велева заключава че Борисов бил Лидер на Действията,затова и Петков трябвало да стане такъв...което автоматично подсказва,че Велева си мисли че от Всяко дърво става Свирка.Накрая Велева се кахъри съвсем сериозно,че ако Дянков стане Шеф на БНБ,то ще е голям Гаф за Управляващите,щото е Бивш кадър на ГЕРБ.Така и не осъзнава Велева,че ВИНАГИ Лошото за едни е Добро за други.И ходеше на времето често-често Велева при Доган "за разни работи",ама явно тъй и нищо не е научила от Него!
  • 7 Обесен Язовец

    19 13 Отговор
    Мафията продължава с подмяната. Защо да е гаф?
  • 8 Доган

    30 3 Отговор
    Излиза Данчо Ментата, от първите слуги на Доган, и казва, че Симеон Дянков щял да става шеф на БНБ. После от ДПС пращат в телевизията на ДПС Нова по-ниска категория слуга Валерия с парцаливия депесарски сайт, за да казва, че ако това е вярно, ще е голям гаф и ще настане голяма криза. ДПС си пуска слуха и си го коментира.
  • 9 господин ром

    16 1 Отговор
    къде си ? Валерийка съм със златната флейта, искам пак концертчета да ти правя, щедри ромосултанчо мой.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 КРА

    26 3 Отговор
    Гафове да искаш. Гроздан Караджов по време на протестите 2020 г. наричаше учасниците в тях, цитирам " това са изроди, които трябва да бъдат унищожени" а сега е министър .
  • 12 Анонимен

    13 6 Отговор
    Тая няма право на мнение защото е подлога
  • 13 Върнаха ни пак в мизерията

    14 24 Отговор
    Само Бойко може да измъкне страната от блатотж и хаоса, той може да отиде в Европа и да устои на натиска за СМ

    Коментиран от #19

  • 14 Axxx

    14 2 Отговор
    Мадам В да ходи да врачува в сарая.
  • 15 народа е казал

    8 5 Отговор
    бели пари за черни дни ! та за да има бели спестени пари трябва да се яде...постна пица както предложи дянков...особено когато държавата не е богата. всеки според чергата да се простира.....та за мен дянков беше добър министър особено когато ОТКАЗА под натиска на зърнарите да им плати субсидиите януари а не април както си е по закон !

    Коментиран от #34

  • 16 сила

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    охааааа,и по пантофи джанъм.....
  • 17 Аре нема нужда

    20 4 Отговор
    Какъв Прокопиев ви гони ? Това е предложение на Цветелина Бориславова.В държавата на дебилите,хиените си безчинстват безнаказано.
  • 18 Гертруд

    13 3 Отговор
    Всички Кристалинкови разбират от финанси- до един са кучета- медалисти....и послушници!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бай Ламби

    9 10 Отговор
    След като другарката Нинова оглави министерството на икономиката нищо не може да ме учуди вече.Очаквам на другаря Гечев да му дадат надзора над банките и валутните курсове,на другаря Овчаров да поверят надзора на енергетиката а Жанчо Виденов да извикат като главен консултант на правителството по държавните фалити.
  • 21 CCR

    17 2 Отговор
    Г-жо Велева, моляте спри се с твоите анализи. Времето ти отмина. Гледай си старините, има по млади,образовани и наперени журналистки.

    Коментиран от #27

  • 22 Behemoth

    8 4 Отговор
    Тая па... ХАХАХА ТИКВАТА бил лидер ...къф лидер е тая мишка ,ма ...като сгафи се покриваше ...и гърмеше бушони като фоерверки...женски орган като масовият българин затова и са разбираха с другите клитори..
  • 23 Павел пенев

    7 3 Отговор
    Симеон Дянков отърва осъдителната присъда при Боковите съдии. Сета ни го връщат като чист и примерен шеф на БНБ вместо да работи в пицария за постни пици.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ххх

    3 0 Отговор
    Когато Доган ти клатеше бакенбардите не реав!
  • 26 stan40

    9 0 Отговор
    Как от нищото се пръкна НДСВ и спечели изборите. Как след това Същото се случи и ГЕРБ управлява? Как случи с ИТН? Как сега за четвърти път нещата се повтарят с Пп. Слави искаше Николай Василев за премиер. Сега тези искат Дянков за шеф на БНБ. Всичко това показва, че нещата в България са се случвали и продължават да се случват по един и същ сценарии. Родословието на политическите играчи ни подсказва кои са сценаристите. Какво да се прави те толкова се могат, но лошото е, че българите ги търпят и жи оставят да си показват некадърността на сцената.
  • 27 stan4o

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "CCR":

    Защо кукловодите не си гледат старините, за да не бъркат бъдещето на българите, като налагат в управлението некадърници от тяхната порода?
  • 28 Цуца

    6 1 Отговор
    Дано поста за Дянков е фалшива новина! Видяхме постната пица и некадърността му!!!
  • 29 Gen Gurko

    7 2 Отговор
    Усещам че и тези, новите юпита, скоро ще изхвърчат, както са я подкарали.
  • 30 Леле майкооо

    3 1 Отговор
    Само не и този кратуна че пицата все ще е постна.....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тръмб

    0 4 Отговор
    Само служител на ДПС може да управлява. Ниокога шеф на банката няма да стане някой соросид, още всички помним гаврийски. Трябва ни някой народен човек, като Искров или друг лично посочен от ДПС!
    Всички други са слуги на ротшилд и много има да страдатае!
  • 33 Гост

    2 0 Отговор
    Мадам, по-голям гаф от това да се наричаш “журналистка” - няма
  • 34 И аз да кажа

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "народа е казал":

    И аз имам добри спомена от Дянков- той направи фирмените плащания към м банките да стават с един превод ( преди това за фирма с един нает се пишеха и плащаха 7(седем!) превода. Също така се опита да спре излишните разходи по Президентството ( такава институция не е предвидена в Конституцията, а се разраства непрекъснато с все нови и нови службаши). И поддържаше финансова дисциплина, което е белег за една политика. Сигурно затова го сготвиха ченгетата и Боко не го потърси за второто си правителство. Та Велева по дефолт е срещу такава фигура.

    Коментиран от #35

  • 35 И аз да кажа

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "И аз да кажа":

    Да се чете: за дясна политика
  • 36 LOSHIA

    0 0 Отговор
    Самото твое появяване е много голям гаф
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове