Last news in Fakti

21 Януари, 2022 09:42 5 951 112

Стефан Янев: Ние ще решим какви войски да бъдат разположени у нас

  • стефан янев-
  • нато-
  • русия-
  • българия

България заявила пред НАТО, че няма пряко да се намесва в конфликт с Русия

Стефан Янев: Ние ще решим какви войски да бъдат разположени у нас - 1
Снимка: БГНЕС

България като пълноправен член на НАТО е заявила своята позиция, че няма пряко да се намесва в конфликта между Русия и Украйна, Въпреки позицията, че Русия не ни застрашава, може да има други последствия от конфликт, близо до границата ни.

Това обяви тази вечер военният министър Стефан Янев в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS.

И допълни: "Ние трябва да заявим на българските граждани, че решенията за това какъв тип войски ще бъдат разположени на наша територия е национално наше решение. Моята цел като министър на отбраната е да се чувстваме българофили“.

"Има основания за тревога от ситуацията в Украйна. Чувайки думата „война“ търсим онези последствия, от които хората страдат. Никой не я иска, но тя се случва. Нашата отговорност в такава ситуация е да вземем адекватни мерки и да бъдем подготвени за всички последици", каза министърът на отбраната и бивш служебен премиер.

„Българската армия е призвана да подготвя свои сили и прави планове, за да осигури суверенитета и териториалната цялост на страната. Българските военни сили се подготвят за всички възможни сценарии, дори ако военните действия са близо до нашата граница“, подчерта военният министър.

„България като пълноправен член на НАТО е заявила своята позиция, че няма пряко да се намесва в един такъв конфликт. Въпреки позицията, че Русия не ни застрашава, може да има други последствия от конфликт, близо до границата ни. НАТО има своя политика и държи да бъде подготвен за всякаква ситуация, в това число и България, като негов член“, обясни министър Янев.

„Ние трябва да сме наясно и да заявим на българските граждани, че решенията за това какъв тип войски ще бъдат разположени на наша територия е национално наше решение. Моята цел като министър на отбраната е да се чувстваме българофили“, изтъкна той.

Янев отрече да има конфликт между него и премиера Петков по отношение на разполагането на сили на НАТО на наша територия.

„В разговор с него в Министерски съвет съм аргументирал решението си. До срещата на министрите на отбраната през февруари ние трябва да имаме позиция по отношение на кризата в Украйна. Разглеждаме три сценария“, разясни още Стефан Янев.

"В момента дали и какво решение предстои, ще се разбере в следващите няколко седмици. В календара на НАТО предстои среща на министрите на отбраната през февруари. Дотогава трябва да имаме национална позиция, която аз трябва да защитя на срещата. Когато се вземе решението за позицията ни от Министерски съвет, ще бъде комуникирана", заяви Стефан Янев.

Водим разговори за закупуване на две подводници, съобщи министърът на отбраната.

"Подводници нямаме, всеки флот е хубаво да има такава способност. Водят се разговори с определена държава за определен тип подводници, но всичко в момента е на ниво преговори. Има начин средства за подводница да бъдат предвидени в бюджета или в актуализацията му. Не говорим за нови подводници, но са в добро техническо състояние", добави Янев.

В разговора също така стана ясно също, че ще купуваме още 8 изтребители от САЩ, но засега не се знае кога.

Относно развитието на военната инфраструктура, Стефан Янев заяви, че всеки мост може да се използва за военни цели, а инвестициите в инфрасткруктура е добра идея, но трябва да се има предвид нивото на модернизация на българската армия.

"Недофинансирането на способностите на армията е значително през последните години, така че трудно може да се мисли в момента за създаването на нова военна инфраструктура", добави той.

Според него президентът Радев и в момента е добър лобист за въоръжените сили и тяхното развитие.

"Ние трябва да инвестираме в преворъжаването и превръщането на армията ни в адекватна на нивото на нашите партньори. 2% от БВП за отбрана е планирано да се стигне до 2024 година. Търсим баланс между спешната нужда и възможностите на държавата. Продължаваме разговори за бюджета и търсим допълнителни средства за модернизацията на сухопътните войски - те са гръбнанака на Българската армия", смятат военният министър.

Той заяви, че не може да се каже, че тази година ще купуваме бронирани бойни машини, защото още няма договор.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 66 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото са червени

    63 97 Отговор
    Тебе те знаем какво ще решиш. Каквото ти нареди Радев.

    Коментиран от #8, #18, #20, #73

  • 2 долу ЕС

    116 22 Отговор
    КП да извика всички посланици от НАТО и да ги пита, вие молба по чл 5 получихте ли? Който не е да стане и кротко да се прибере откъдето е изпълзял.
  • 3 НАТОВЕЦ И ИЗМЕННИК

    111 49 Отговор
    ДЪРЖАВЕН ИЗМЕННИК СКРИЙ СЕ БЕ САМО ЗАТВОР ЗА ВАС НАТОВЦИТЕ!
  • 4 шегичка

    90 10 Отговор
    Язе викам да обявиме война на Китай та белким ни намерят на карта и да довтасат. Видя се е , че иначе оправия нЕма.
  • 5 Последния Софиянец

    107 16 Отговор
    То добре,ама му намериха цаката.Уж за участие в учение през лятото вече нахлуха американски танкове в България.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ннннннннн

    67 11 Отговор
    Стефан Янев: Ние ще решим ,какви войски да бъдат разположени у нас. Медицински,които смело да се борят с короната. Много медицински сестри и лекарки с пагони от цяла Европа.
  • 8 ЧЕРВЕНИТЕ

    81 27 Отговор

    До коментар #1 от "Защото са червени":

    ДА АМА НИТО РАДЕФФ НИТО ТОЗ СА ЧЕРВЕНИ ИЛИ ПРОРУСКИ,ЗАЩОТО СА НАТОВЦИ И ДАЖЕ И НЕ СЕ КРИЯТ А ГО ПОКАЗВАТ РАБОТЯТ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И СА ДИВИ КАПИТАЛИСТИ-ГЛОБАЛИСТИ РАЗИГРАВАТ ЛЪЖАТА КОРОНА.
  • 9 Българин

    37 51 Отговор
    Ей това е мъж на място!!! Той трябваше да ни е президент

    Коментиран от #25

  • 10 родоотстъпник

    122 21 Отговор
    Не вие, а народа с референдум трябва да реши чужди ботуши ще газят ли
    земята на майка България. Само тя ни остана. Продажни и корумпирани политици,
    послушни наведени генерали и васални атлантици, вървете на май...а си. Ботев и
    Левски в гроба се обръщат.

    Коментиран от #30

  • 11 Дамаджони уокър

    68 10 Отговор
    Всички ние знаем кой ще подкрепиш , ама за американските войски кой ни пита нас с гайдите????
  • 12 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    23 53 Отговор
    КОЙ ТЕ ПИТА ТЕБЕ

    Коментиран от #66

  • 13 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    19 55 Отговор
    БСП КОМУНЯГИТЕ В ШОК......НИКОЙ НЕ ГИ БРЪСНЕ ЗА НАТО
  • 14 референдум за НАТО

    100 19 Отговор
    Така става когато ни вкараха в НАТО без да питат никого. Ние нямаме нужда от НАТО те имат нужда от нас. Веднага референдум за НАТО!
  • 15 Германия

    56 3 Отговор
    Както нацисткият фелдмаршал Херман Гьоринг отбеляза по време на Нюрнбергския процес:

    Винаги е лесно да влачите хората, независимо дали е демокрация, или фашистка диктатура, или парламент, или комунистическа диктатура. Глас или без глас, хората винаги могат да бъдат привлечени към наддаването на лидерите. Това е лесно. Всичко, което трябва да направите, е да им кажете, че са атакувани, и да осъдите пацифистите за липса на патриотизъм и излагане на страната на опасност. Работи еднакво във всяка страна.

    Действително работи по същия начин във всяка страна.

    Време е да се събудим и да спрем да се заблуждаваме от правителствената пропаганда
  • 16 Германия

    25 4 Отговор
    Както нацисткият фелдмаршал Херман Гьоринг отбеляза по време на Нюрнбергския процес:

    Винаги е лесно да влачите хората, независимо дали е демокрация, или фашистка диктатура, или парламент, или комунистическа диктатура. Глас или без глас, хората винаги могат да бъдат привлечени към наддаването на лидерите. Това е лесно. Всичко, което трябва да направите, е да им кажете, че са атакувани, и да осъдите пацифистите за липса на патриотизъм и излагане на страната на опасност. Работи еднакво във всяка страна.

    Действително работи по същия начин във всяка страна.

    Време е да се събудим и да спрем да се заблуждаваме от правителствената пропаганда
  • 17 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    36 12 Отговор
    АМИ НИНОВА И БСП ДА ПРЕДЛОЖАТ В ПАРЛАМЕНТА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И...ЕС.....АМА НЕЩО НЕ ИМ СТИСКА....ЩО ТАКА БЕ ДРУГАРИ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 кнаус 485

    72 11 Отговор

    До коментар #1 от "Защото са червени":

    Не Радев нарежда,нарежда посолството на САЩ,...това е истината....натовците са взели решение да разполагат войски в България ,въпреки ,че ние не сме застрашени от евентуален конфликт,но ще сложат чужди войски у нас,които ще бъде невъзможно да изгоним след време....американските пази не носят сигурност,а обратно,щото са прицел на руските ракети,пример радара и ракетните установки в Девеселу в Румъния намиращи се само на 45 км въздушно от България...та не ми хвалете нато...

    Коментиран от #55, #56

  • 21 ПатрЕотът

    16 42 Отговор
    нашата армия е далеч от Модерна и Боеспособна, всяка външна помощ ще ни е от полза!! Обаче Според Шапкарите най добре да поканим Руска войска в Бг-то .................
  • 22 НИМРОД

    68 7 Отговор
    То и по време на Втората световна наши войски не участваха в бойните действия, но немците бяха на наша земя.

    РАЗПОЛАГАНЕТО НА ЧУЖДИ ВОЙСКИ НА ТЕРИТОРИЯТА НИ САМО ПО СЕБЕ СИ ОЗНАЧАВА УЧАСТИЕ В БОЙНИТЕ ДЕЙСТВИЯ, КОИТО ВЕЧЕ ЩЕ СА С РАКЕТИ , А НЕ С ПРАШКИ И СТРЕЛИ.

    Добре дошли в ада г-н генерал.
    Тази война вече е и наша.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    14 53 Отговор
    ВСИЧКИ БЕЛИ И ЦИВИЛИЗОВАНИ ДЪРЖАВИ ИСКАТ В НАТО...САМО БСП КОМУНЯГИТЕ СЕ ОПИНЯТ КАТО МАГАРЕ НА МОСТ....ЩО ТАКА БЕ ДРУГАРИ

    Коментиран от #52, #71

  • 25 Политанализатор

    40 13 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Най -добре е да разположим руски войски!! Ще ни защитават от всички възможни противници,пък и ще ни излезе евтино!! Схващате ли бе тикви??

    Коментиран от #100

  • 26 Кире Папуро

    20 4 Отговор
    Янев, а не си проветрявай устата без разрешение, че ще те пратя у ареста! Ние ще разположим у нас само Македонски войски, тъй като те са НАТОВСКИ!
  • 27 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    30 12 Отговор
    РАДЕВ И ЯНЕВ ДА ПРЕДЛОЖАТ НА ПАРЛАМЕНТА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ...НАТО...АМА НЕЩО ГИ Е ШУБЕ.....ЩО ТАКА БЕ БСП КОМУНЯГИ

    Коментиран от #46, #72

  • 28 ЖГТНВ

    56 4 Отговор
    А защо трябва в България да се разполагат чужди войски?Тези чужди войски няма ли да предизвикат съответен отговор от Русия при нужда? Плацдарм ли ще ставаме? и ще се надяваме да не ни се случи случка?
  • 29 жжжжжж

    13 25 Отговор
    тоя иска само руски войски у нас. нали участва оня ден в антинатовски протест!????. решетките станаха много и се виждат ясно.
  • 30 един от многото

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "родоотстъпник":

    Нищо не ти е останало , всичко е продадено!
  • 31 Сивата чапла

    51 5 Отговор
    Когато мечката заиграе у съседа, ще дойде и у нас.

    Сирия Ви е майтап, Либия и Ирак, майтап.
    От майтам на на майтап, та на голо ......

    Нещата са изключително сериозни.

    Един бисквитен преврат в Украйна, една игра там със сина на Байдън,
    Порошенко и той е карал някакви курсове в Америка, после Зеленски изкукал комик,
    та майтапи, а!

    Никакви войски у нас, никаква страна няма да се взема.
    Срам и позор, къде е Радев?
  • 32 ттт

    40 10 Отговор
    България заявила пред НАТО, че няма пряко да се намесва в конфликт с Русия

    А бе може и да се намеси, ама на страната на Русия.

    Коментиран от #78

  • 33 Олга

    25 5 Отговор
    Заслужава уважение за доблест да бъде независим, но и предизвика удивление: как се осмели да бъде Българин, а не проамериканец.В последствието едва ли му ще се размине.

    Коментиран от #74

  • 34 CCCPE

    14 45 Отговор
    Cамо комунистите не искат американски военни във България а целия свят ги търсят!!!
  • 35 Онзи

    39 6 Отговор
    Чуждите войски ще ни окупират. Сами ще пуснем вълка в кошарата.
  • 36 МАРА

    45 7 Отговор
    никакви войски в бг,.ТАМ КАДЕТО Е ВЛЕЗНАЛИ НАТО И САЩ ИЗЛИЗАНЕ НЯМА/ НЕИСКАМЕ ДА СТАВАМЕ МИШЕНА ЗАРАДИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ
  • 37 Херо Мустафа

    23 1 Отговор
    Кой пък тъ пита тебе Стефане ?
  • 38 Съюзническата мотика

    36 6 Отговор
    Колко пъти настъпихме съюзническата мотика, та да ни удари нейната дръжка по главите?

    Една и съща мотика настъпваме, но дръжката й ни удря всичките по главите - не само Янев, простОКиро или неговия ментор Радев.

    Първо настъпихне съюзническата мотика по време на Първата световна война, когато през есента на 1915 г. верният слуга на Австроунгария и на Германия на българския престол - Фердинанд - вероломно наруши обявения неутралитет и влезе в ПСВ в съюз с 500 годишния поробител на българския народ - Османската империя, съюз срещу тези, които ни освободиха от турско робство и ни създадоха държава - Сан-Стефанска България. Лицемерът, вероломният цар Фердинанд също се е правил на българофил. Чърчил ни нарече "грешен народ". През 1919 г. "гершният народ", по вина на уж българофила цар Фердинанд и на уж българофилите, които не му попречиха да извърши национално предателство и да въвлече България в касапницата на ПСВ, получи своето наказание от Франция и от Великобритания - Ньойският мирен договор.

    През ВСВ настъпихме същата мотика в съюз с Хитлер. Само анти-фашистката съпротива на ОФ, участието на българска войска в Съветската армия, в заключителния етап на воната срещу Хитлер и защитата на България от Сталин и Молотов, предотвратиха нова национална катастрофа и свиване на България в границите на Княжество България...
  • 39 Гробар

    36 5 Отговор
    България не желае да бъде окупирана. Никакви чуждестранни войски на наша територия.
  • 40 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    20 7 Отговор
    РАДЕВ ДА ИЗЛЕЗЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И ДА ИСКА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ...ЕС. АМА НЕЩО СЕ ОСЛУШВА, СПОТАЙВА СЕ, МЪЛЧИ КАТО КОМУНИСТ НА РАЗПИТ

    Коментиран от #69

  • 41 плевен

    39 1 Отговор
    На времето България позволила на германските войски да минат по нейна територия и да нападнат Гърция. После сме получили бомбандировки, а след края на войната и репарации.
    Времето е разделно. Или си с едните, или с другите. Кой ще е виновен ако над страната поникнат ядрени гъби?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 мислещ

    12 1 Отговор
    А примитивите във фейса кълват яко на фалшиви новини и правят цели групи в негова защита, живеейки си в някакъв техен измислен свят.
  • 44 и как точно ще решим

    21 1 Отговор
    Решихме де - американски , е ние го решихме все пак , никой не ни го е налагал. Викам никакви чужди войски нямат работа в Родината ми .

    Коментиран от #48

  • 45 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 18 Отговор
    ЗА СЕГА ДРУГАРЯ ЯНЕВ НИЩО НЕ ЗНАЕ...... РАЗБИРАМЕ ЧЕ Е БЪЛГАРОФИЛ НО ПОВЕЧЕ РУСОФИЛ......
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Некой си

    22 4 Отговор
    Янев, не се надувай много, че кюрдката ще ти тропне с краче и после ще скимтиш как Русия е ужасна заплаха за каспичанската селищна система и трябва шест комплекса Пейтриът с две дивизии морски тюлени да настаним.
  • 48 мислещ

    17 3 Отговор

    До коментар #44 от "и как точно ще решим":

    Да, това им е тактика на гадовете, 100% подчинение на глобалистите, докато през това време пускат по някой кух лаф и най-вече фалшиви новини за лафове, дето даже не са казвали наистина, та да да си осигурят подкрепата на по-лековерните антинатовци.
  • 49 Факт

    19 2 Отговор
    Може и десет години да е учението на американците у нас!

    Коментиран от #57

  • 50 УСА боклук

    31 6 Отговор
    ВЪН НАТО от България!!!!!
  • 51 Бръмбари в главата

    22 2 Отговор
    То флот няма, козирката подводници щял да купува. Кои ще са сарделите да служат в тази консерва? Пак изпълняват чужди поръчки.

    Коментиран от #80

  • 52 до трола

    11 3 Отговор

    До коментар #24 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Мълчи бе башинозук !
  • 53 Диана

    13 3 Отговор
    Ще решите вие, тъ.па.на.ри...Ние нямаме нужда от чужди войски у нас, но вие явно не сте на това мнение, БСП! Току-виж този път ви подгонили хората с бухалки и черешови топчета, та са ви нужни истински чужди войски да ви пазят - като тяхни агенти и кукли на конци..Не ви е срам, БСП! Време ви е да си ходите от политиката, вместо да съсипвате страната за свои изгоди...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
  • 54 колко

    21 1 Отговор
    смешни и жалки са тия, те решавали какви войски, кавото ви свират това играете...
  • 55 100

    9 33 Отговор

    До коментар #20 от "кнаус 485":

    Румъния и Полша като пускат натовски войски да не са по-балами от нас. Ние сме част от НАТО и трябва да сме лоялни, още повече, че руската политика носи заплаха и за нас.

    Коментиран от #58, #63, #65, #67

  • 56 много

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "кнаус 485":

    си прав, а президенчето е в стойка г-е, или по просто казано се е хванал за палците на краката...
  • 57 и аз така

    6 3 Отговор

    До коментар #49 от "Факт":

    Не ,учението ще е до тогава докато в страната хората с "натовски" паспорти поставят местните аборигени под чехъл . Или иначе казано в стойка костенурка , покаже главата и бой с черпака !!!
  • 58 я обясни

    12 1 Отговор

    До коментар #55 от "100":

    каква точно заплаха са ?
  • 59 Сатана

    17 5 Отговор
    абе,Янев,ще изпратиш ли двете си деца на фронта в Украйна или ще ги скриеш в бункера под Президенството когато ударят Руските ракети?
  • 60 Реалист

    28 3 Отговор
    Този съюз НАТО е една тъпа измишльотина на уж много загрижените за сигурността на други държави американци.Съюз създаден срещу една голяма държава, която не е нападала никого и едва ли би го направила ,освен ако не и се наложи да се защитава.Чудя се как им се вържат толкова, че да искат да се присъединяват към тях.Крайно време е това уродливо формирование да се разтури и да се направи общ военен съюз за борба с глобалния тероризъм,в който да участва и Русия,защото реално той е заплахата за всички държави.Референдум и вън от тази престъпна терористична организация.
  • 61 Българин

    24 3 Отговор
    "решенията за това какъв тип войски ще бъдат разположени на наша територия е национално наше решение"

    Че е ваше решение е вярно но не е национално - национално ще е ако има референдум дали изобщо да има чужди войски на наша територия а не какъв тип да са. Ще е национално ако има референдум дали изобщо искаме да сме в НАТО и дали да не излезем от НЕГО и да обявим неутралитет - има такива държави в ЕС и са по-добре от нас.

    Но това думата "референдум" е много мръсна дума за новите ни господари и са забранили споменаването им.
  • 62 Хонорик

    9 8 Отговор
    Много разумно изказване!Браво на Янев!
  • 63 Диана

    11 7 Отговор

    До коментар #55 от "100":

    Янев отдавна мечтае за тези войски да дойдат у нас - все сънуват бунтове и въстания, та искат да ни сплашат с много войски, значи...Как няма да сънуват, то кой ще търпи такива политици като тях?! Само ние с нашия тренинг от турско робство / с ятаганът над главите ни/, само ние имаме такова търпилче, но всичко свършва един ден, а БСП явно се окопават за век и веков вместо да се оттеглят почтено от политиката и да си ходят при американците, ама и те не ги искат, явно...
  • 64 ИВАН ВАЗОВ

    9 2 Отговор
    ,,Съюзници -разбойници,,
  • 65 под чехъл

    17 2 Отговор

    До коментар #55 от "100":

    Ако смяташ Румъния и Полша за капацитети ясно ми е що за човек си !!!!Ако беше споменал и Украйна и направо смятай че си убил слон с прашка!!!
  • 66 видяхме им защитата

    18 3 Отговор

    До коментар #12 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    НАТО брани СМакедония , а не България. Да си разполага войските край Скопие . Нямаме нужда от тяхната закрила , с която ни заплашват историята .
  • 67 Антитрол

    27 4 Отговор

    До коментар #55 от "100":

    Би ли ми обяснил защо трябва да сме лоялни на НАТО а не на българските интереси и каква точно заплаха за нас носи руската политика.

    До кога ще обслужвате чужди интереси а не българските.
  • 68 ПО РОМАНИТЕ НА ВАЗОЯ

    7 7 Отговор
    МАРИЙКЕ👩 КАЖИ КОЙ ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ ДЯДО ИВАН МАРИЯ:ОТ„ ДЯДО ИВАН” ЩЕ НИ ОСВОБОДИ „ЧИЧО САМ”🗽
  • 69 ттт

    18 0 Отговор

    До коментар #40 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Би излязал. Ама три-четири хиляди платени соросоида ще блокират улиците, медиите ще ги пишат, че са 100 000, един посланик ще ходи да мъти главите на студентите, а ти ще си стоиш в къщи и кротуваш! Както свалиха законно избрания премиер Орешарски и ти си кротува. Та и Радев о Янев биха предизвикали така необходимият референдум, ама им трябва подкрепа от хората!
  • 70 TROY

    19 1 Отговор
    По времето на комунделите, единствената чужда армия, бяха двама автоматични пред посолството на СССР. Без патрони във пълнителите. Имахме обаче наша.
  • 71 Черна котка

    16 5 Отговор

    До коментар #24 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Ес ние го храним с евтина работна ръка и всичко, с което уж са ни "подпомогнали" не е даром. Нато защитава интересите на производителите на оръжие и банките, за тях мотото е " the war is business "
  • 72 Черна котка

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Доста си к соглед ...ясно е от луната защо. Защото са агенти на САЩ (Радка е била в Америка във военно обучена),каквото им кажат това правят. Останалото е театър
  • 73 командор

    5 16 Отговор

    До коментар #1 от "Защото са червени":

    Вие не можете да решавате нито какви войски ще се разполагат, нито как ще се намесим, защото сте РУСКИ ПОДЛОГИ! Затова ако се наложи ЕС ще ви спре паричките и огладнелите българи ще ви ПРЕГРИЗАТ ГЪРЛАТА! НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ, КАКТО НА ЖАН!!!
  • 74 Черна котка

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Олга":

    Разиграва театър пред гоята, както е наредено
  • 75 Пилот

    17 3 Отговор
    "Водим разговори за закупуване на две подводници....ще купуваме още 8 изтребители от САЩ"

    Само да попитам новите подводници и изтребители и те ли ще са само на хартия защото платихме едни които не се знае кога и дали ще пристигнат а сега за нови чертежи пак трябва да плащаме - явно много са огладнели новите ни господари.

    Друго да попитам чертежите на подводниците и те ли ще са модел отпреди 50 години.

    Коментиран от #76

  • 76 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    4 16 Отговор

    До коментар #75 от "Пилот":

    ЩО БЕ...ТИЯ СЪВЕТСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ ДЕТО ГИ ИМАМЕ СА ОТ 40 ГОДИНИ СМЕ СМЕШНИЦИТЕ В НАТО........КУПУВАМЕ МАЙ НОВОТО И НАЙ ДОБРОТО, ПО НАТОВСКИТЕ СТАНДАРТИ

    Коментиран от #82

  • 77 ХХХ

    15 3 Отговор
    Кои ние? Българския народ със сигурност не решава. Българските политици, решават, но само формално. Истината е, че какви войски да бъдат разположени се решава някъде извън България. Това, че сме член на НАТО е само извинение. Украйна не е член на НАТО и ние нямаме задължение, нито можем да я защитаваме. Реално НАТО е не отбранителна организация, както се декларира.
  • 78 Тра-ла-ла

    18 3 Отговор

    До коментар #32 от "ттт":

    Както ,,не се намесихме" във войната в Сърбия! Само услужливо си предоставихме територията и въздушното пространство. И сега пак така ,няма да се намесваме" Само че, Русия не е Сърбия.
  • 79 Янев..Янев...

    7 20 Отговор
    Ние ще решим...кои ние????, кои сте вие???, Радев и ти ли???, България е член на Алианса, колкото войски, бази и воена техника е нужна, толкова ще бъде разположена, България трябва да бъде защитена от агресивният путински режим, и не вие с Радев ще решавате, а ще изпълнявате това което е добро за страната ни, а именно усилване на отбранителната ни мощ със силите на Алианса. Опитите ви да гледате към Москва е предателство.

    Коментиран от #84, #87

  • 80 Тра-ла-ла

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Бръмбари в главата":

    Кокура, ще е първа пушка! Той със старата консерва се пънеше, че щял да излезе срещу три атомни подводници! 😂😂😂
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ттт

    10 2 Отговор

    До коментар #76 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Ф16 също е поне на 40 години. Ама нашите били тунинговани. Е па аз си тунинговах москвича до ес класа. Вярвате ми нали, това е по-възможно отколкото да получа температура минус 1000 градуса.
  • 83 Диамантената ръка

    12 0 Отговор
    Настане епидемия, лекарите реват, че много работата, дойде война, министъра-генерал и войската се крият и викат а, без нас...
  • 84 Дсса

    12 3 Отговор

    До коментар #79 от "Янев..Янев...":

    Когато официално ме попиташ, дали сме в НАТО и аз кажа ДА. Засега не сме. Там са само една клика избрани по дефектен закон за управници на България.

    Коментиран от #97

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Stoev

    22 4 Отговор
    НАТО вън от България, който не е разбрал, че НАТО иска да вкара България във война с Русия в локална война, да го разбере вече. Протести срещу окупацията на България от чужди войски и против вкарването на България във война срещу Русия!
  • 87 Во Нгуен Зияп

    2 0 Отговор

    До коментар #79 от "Янев..Янев...":

    За всеки случай тренирай държане за крилото на самолета! Ще ми бъдеш благодарен за съвета.

    Коментиран от #92

  • 88 Комунетата

    6 11 Отговор
    Са в истерия.Червени чугуни гнусни и тъпи.
  • 89 НИМРОД

    8 2 Отговор
    ЯНЕВ,
    ЧУЙ КАКВИ ВЧЕРА ГИ ГОВОРИ ЧИЧКО БАЙДЪН:
    "Ако става дума за ограничено навлизане е едно, но ако те наистина направят това, което са в състояние да направят с всички военни части, които са струпани на границата, това ще се превърне в катастрофа за Русия", заяви американският президент.

    ЧИЧКО БАЙДЪН ДОПУСКА ОГРАНИЧЕНО НАВЛИЗАНЕ НА РУСКИ ЧАСТИ В ТЕРИТОРИИ НАСЕЛЕНИ С ЕТНИЧЕСКИ РУСНАЦИ.

    УЛТИМАТУМЪТ НА ПУТИН ИЗТИЧА В НЕДЕЛЯ.
    ДЕЙСТВИЯТА ЗАПОЧВАТ В НЯКОЙ ОТ ДНИТЕ В СЛЕДВАЩАТА НЕДЕЛЯ.

    Едва ли на руснаците са им нужни градове като Лвов , Иванофранковск където е пълно с католици!!
    Където са православните руски градове ще бъде извършена ОРАНЖЕВА РЕВОЛЮЦИЯ подобна на тази в Казахстан.

    КАКВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ?!!
    Или тя вече не е православна???

    Коментиран от #96

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Коректив

    11 1 Отговор
    Алоууу, сватя! Я внимавайте малко, ей! Аз няма да воювам с Русия, заради вашите комисионни от САЩ и техните интереси!
  • 92 😂😂😂😂..

    3 4 Отговор

    До коментар #87 от "Во Нгуен Зияп":

    Напълни една кофа със студена вода, излейя върху главата си..за да се събудиш, ако няма ефект, удряй кратуната в стената и целуни портрета на Путин, десет пъти😂😂, ако получиш видение че червената армия е на Дунав мост, и ти целуваш Шойгу, значи си на 4ти километър..и всичко ти е наред, и можеш да се запишеш доброволец в руската армия, записването става при дядя Костя....УРАААА...ПАБЕДА...😂
  • 93 Смърдящ болшевик

    2 0 Отговор
    Ами,то расло по време на нормализацията,кого искате да защити-естествено интереса на работодателя си!🖕🐀🐀
  • 94 НЦВ

    5 2 Отговор
    Чета коментарите и се убеждавам , че простотията в народа ни е МАСОВО явление ! Затова и мизерията , в която живеем е напълно заслужена!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Боцко

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "НИМРОД":

    Според мен ще се изчака да свърши олимпиадата (и параолимпийската). И те тогава ....... Ще се наложи да ни освобождават и нас от мекеретата на Сорос и Ротшилд.
  • 97 Никой няма да те пита..

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Дсса":

    Нито официално, нито неофициално, и НЕ да кажеш..все тая.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Стефан Янев Похвално поведение!!

    12 0 Отговор
    Българите преди всичко да бъдем Българофили! Няма да ставаме Пушечно месо на Запада и НАТО, Предатели от Рода на Паси, Шаламанов Елена, винаги е имало, те от това живеят, да са Предатели!! Средства повече за Здравеопазване и Образование,!! Не намеса на Българска войска във Военни конфликти!! 32 години Преход, (Крадене) на този народ саму предостатъчно като Изпитание!!!
  • 100 Дедо

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Политанализатор":

    Браво на политанализатора!! Ако бъдат разположени руски войски,самолети,ракети и танкове,никой няма да посмее да ни пипне!! Пък и нашият военен бюджет ще бъде насочен за повишаване на пенсиите и обезщетенията за безработните и инвалидите!!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Защо така

    6 1 Отговор
    Българската армия е призвана да охранява и пази с цената на живота си
    всички безплатни Българсли военни Американски бази у нас
    и ще унищожи всичките си оръжия за да ги продаде за скрап
    за изграждането на НОВ завод в САЩ за Изтребители.
    След това ще се качим на ШИПКА и ще се провикнем: Янки вървете си в къщи!
    Верни на световно известния поздрав към жителите на единствената страна в този свят
    използвала атомно оръжие срещу мирни градове!
    Да си спомним кап. Списаревски...
  • 103 Стефан коцев

    2 1 Отговор
    Маи щеса руски натам вървиат нещата
  • 104 трънчо

    9 0 Отговор
    Защо са ни чужди войски у нас? Нас техните караници не ни засягат -и сме неутрални ! Война на никой не е изгодна -защото последиците ще са унищожителни за човечеството! Защото НАТО ще се окаже против съюз Русия,Китай,Иран и може би Индия! Така че умната ,с инат не става и щатите вече нямат шанс да са първа сила!
  • 105 Бай Шиле

    4 0 Отговор
    Много ме кефи това с подводниците.За съжаление ми напомня за идиотската сделка с Ф 16.
  • 106 ние ще решим

    3 0 Отговор
    да се разбира, каквото ни кажат/заповядат/, това ще решим. Някой да си мисли нещо друго...?
  • 107 някой помни ли

    5 0 Отговор
    когато Ив,Кос. и Надето внесоха в Народното събрание искане за разрешение за прелитане над България на амерските самолети, които бомбардираха Сърбия? Ами че те вече си летяха без да питат (и други неща сториха, ама кой ще върже кусур за това). Тогава още не бяхме в НАТО. Е, и...? Колкото да има мерак да го считат за "съюзник", слугата си е слуга и нищо повече. Трябва да си знае мястото. Звучи кофти, нали?
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Олга

    3 0 Отговор
    Янев несъмнено знае, защо Русия по въпроса за безопасност се обърна не към РБ, а към САЩ, които обнуляват суверенитета на зависими от тях държави, тъй като цинично го подчиняват на свои задачи.
    Терористите за своя защита пускат пред себе си жени и деца.Същия безмитния прием - победа с чужди ръце използват и САЩ, които, използвайки географското си положение, “пускат” пред себе си европейски сателити, които не им е жалко при евентуалната война, за която те, а не Русия говорят неспирно. Надяват се, както винаги, че ще останат безнаказани за сметка на пролятата кръв на европейски войник и сранатата им икономика ще премахнат конкурента си. И пак ще се обогатят както в предишните войни.
    Но времената са други и има едно НО… Русия предупреди, ако САЩ посегнат на Русия с военни средства и чужди ръце, отговорът на Русия ще бъде по командните центрове на САЩ и по щабовете където и да са те.Няма да останат безнаказани. Затова те са сега обезпокоени и не знаят как да се измъкнат от новата за тях ситуация.

    Коментиран от #110

  • 110 Олга

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "Олга":

    Грешка: безмилостния прийом а не "безмитния"-
  • 111 Ото

    0 0 Отговор
    Как Какви войски? Само швейцарски войски, плащат си присъствието, включително базите.
    НАТО да уреди въпроса България-Швейцария.
    България става Швейцария на Балканите и спираме дрънчене на оръжие от Световни сили.
  • 112 Джони

    1 0 Отговор
    На зомбираните българи заразени с вируса Русия бих казал, че Натовска България е член на Ес и Нато и е редно като такъв член да си изпълнява съюзническите задължения, а не както беше при варшавския договор руснаците само ни ползваха територията за безплатна военна база или отиването и на България с руските войски в Чехословакия през 1986г. Когато бяха изправени срещу мирните граждани руски танкове и тн. никой за нищо не ни питаше, а само ни нареждаха от Кремъл, а ние послушно изпълнявахме и гузно мълчахме. А сега е съвсем друго положението всичко става съгласувано и колективно, а членството ни ратифицирано в парламента. Членството в Нато ни гарантира националната сигурност и защита на европейските ни интереси. Ненапразно всички европейски държави се натискат за членство в Ес и Нато. Лошото е че има руски бизнесмени регистрирали фирми в България които манипулират и настройват българите срещу членството ни в Ес и Нато. По високите и възлови постове на държавните институции се назначават лица като министър Стефан Янев на които мястото му е на резервната пейка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове