24 Април, 2013 08:03 3 502 0

Жена писала sms-ите от похитителите на Лара

Преглед на печата

Жена писала sms-ите от похитителите на Лара, предполага в. „24 часа“

Добре образована жена може да е член на бандата похитители, която отвлече и взе откуп за 10-годишната Лара Банева. Това предположение на разследващите се основава на съдържанието на първите няколко есемеса, изпратени от похитителите до майката на детето Моника Добринова. Съобщенията били написани много правилно стилистично в сравнение с други случаи, при които чрез подобни кратки текстове е бил искан откуп за пленници. Подборът на думите и дължината на есемесите говорели, че е по-вероятно те да са писани от жена, разкриха пред медията запознати с разследването. Още преди да бъде похитено детето, вероятно вече е бил измислен текстът на първите есемеси до майката Моника.

Забраниха въпроси за Миро Найденов по бТВ, алармира в. „Дума“

Въпросът "Как върви разследването срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов" стана причина за поредния скандал в медийния свят. В предаването "Лице в лице" водещият Димитър Цонев пита зам.-главния прокурор Борислав Сарафов за развитието по случая. Крясък на редакторката в слушалката на водещия обаче подсказва за негласна цензура в предаването. "Лично те помолих това да не го питаш", улавя микрофонът на Цонев. Липсата на реакция от водещия след забележката довежда до гневното "Митко", а след секунди и многозначителното "Ти нормален ли си?". Скандалното видео разбуни духовете, след като бе излъчено от "Господари на ефира". Коментарите за цензура и забранени въпроси заваляха отвсякъде.
 

БГ храната може да е мощен магнит за чужди туристи, смята в. „Труд“

Малките хотелчета да предлагат храна от собствени стопанства, вместо да сервират на гостите си изкуствени турски домати и месо от другия край на света. Такава ниша за родния туризъм и магнит за повече чужденци предлага Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. За целта обаче туризмът и земеделието трябва да си подадат ръка. Примери в тази посока вече не липсват. Курортният комплекс Албена обработва към 3-4 хил. дка земя и има стопанство, благодарение на което предлага на гостите си собствено производство зеленчуци. Във Велинград хотел "Рич" също има свое стопанство и с продукцията си изхранват туристите си, отбелязва Рагин.

Разпродават „Нилана“, информира в. „Стандарт“

Разпродават активите на "Нилана", която беше един от големите производители на хляб. Срещу компанията се води дело за несъстоятелност, а хлебозаводът в Княжево се продава от частен съдебен изпълнител. В петък, 26 април, ще бъдат отворени офертите за хлебозавода на "Хлебни изделия - Княжево", гласи обява на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители. Дружеството е част от групата на "Нилана". Началната цена за производствените мощности, магазин и складова база, разположени на площ от почти 14 декара, е 4,71 млн. лв. Имотът е ипотекиран в банка. За края на "Нилана" се заговори още през лятото на 2012 г., когато започнаха проблемите с другия завод на фирмата - в Подуяне.
 

Има ВИП затворници, коментира в. „Преса“

Бургаският затвор е с най-сериозни проблеми. Материалните условия в институцията водят до унижение и страдание, алармира експертът от БХК Станимир Петров. Комитетът проведе в Бургас тридневен обучителен семинар, свързан с международните стандарти за третиране на лишените от свобода. Затворите действително са индикатор за състоянието на нашето общество, твърди експертът и добавя, че в Бургас ситуацията е показателна. "Има легла на три етажа: този, който лежи отгоре е на половин метър от тавана. Квадратурата в килиите е недостатъчна, тя е много често под един квадратен метър на лишен от свобода, което е в разрез със всякакви европейски изисквания. Храната е на санитарния минимум.
 

Учим японци да строят стъклен дом, отбелязва в. „Новинар“

Къща от дигитално стъкло и „умни” тухли, специални пасти, обновяващи 100-годишни мебели, и богат избор от обзавеждане. Това са част от предложенията на пролетното изложение „Светът на мебелите”, което се провежда до 27 април в Интер Експо център. Голям интерес предизвика проектът на сдружението от архитекти и дизайнери Creaton за интелигентен дом на бъдещето. Предвижда се той да се изпълни в Япония през 2050 г., обясниха експертите. Идеята за иновативната сграда е тя да се изгради от дигитално стъкло и „умни” тухли. Въпреки че проектът е концептуален, всички използвани технологии са съществуващи и няма технически пречки той да бъде реализиран, изтъкнаха архитектите.

Българите стават все по-пестеливи и предпазливи, констатира в. „Сега“

Въпреки наложения данък върху депозитите, те остават най-сигурният начин за спестяване и за домакинствата, и за фирмите. Статистическите данни на БНБ сочат, че за година депозитите са се увеличили със 7.9%, или 3.85 млрд. лв. В края на март миналата година банковите депозити са били 49.31 млрд. лв., а в края на март тази година са достигнали до 53.16 млрд. лв. Големият ръст идва от депозитите на домакинствата, които са нараснали с 11.6%. Сега те възлизат на 35.295 млрд. лв., а година по-рано са били с 3.67 млрд. лв. по-малко. Депозитите на фирмите в края на март са 14.29 млрд. лв., като се увеличават с 3.9% на годишна база. Спад на депозитите има само при финансовите предприятия.

Трета възраст спасители на плажа, пише в. „Телеграф“

Спасителите, които ще пазят родните черноморски плажове, няма да са първа младост и за поредна година няма да са достатъчно. По данни на БЧК най-възрастният спасител, който се е записал към момента за сезона, е на 64 години. Младите кадри пък вече не ходят на гурбет през летния сезон, но предпочитат да работят по басейните, където заплащането е по-високо. Около 4000 спасители са нужни за цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове