Last news in Fakti

23 Януари, 2022 20:45 1 735 36

Заведенията искат от премиера бизнесът им да не бъде затварян при нови COVID мерки

  • зелен сертификат-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • кирил петков

От бранша бяха сред първите, които настояха зеленият сертификат да бъде въведен и за администрацията, като Народното събрания, Министерския съвет и някои министерства вече го направиха

Заведенията искат от премиера бизнесът им да не бъде затварян при нови COVID мерки - 1
Снимка: БГНЕС

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изпратиха писмо до премиера Кирил Петков с искане бизнесът им да не бъде затварян при нови ограничителни мерки в борбата с коронавируса. От бранша подчертават, че 80 процента от персонала е ваксиниран и това е предпоставка да не бъде оставян без работа.

"Да задължиш работещите в даден сектор да се ваксинират, след това да им кажеш, че не е имало смисъл и да ги затвориш, ограничиш и оставиш без препитание, за нас, за нашите клиенти и за обществото е абсолютно грешно, вредно, нелогично и дори антиваксърско", пишат в писмото си собствениците на заведения.

От бранша бяха сред първите, които настояха Covid сертификатът да бъде въведен и за администрацията, като Народното събрания, Министерския съвет и някои министерства вече го направиха.

Сега те пишат до премиера, че "предстои те отново да бъдат ограничени в правото си на труд за сметка на множество сфери, в които "зелен сертификат" не се изисква и респективно много малко хора се ваксинират".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Орангутан

    31 10 Отговор
    Некъпаният орангутан Алибабеков.
  • 3 Премиера Петков

    8 10 Отговор
    Няма искате не искате ще ви надупча всички с по 2-3 дози и сертификати за всеки ще има!
  • 4 Миризлив пор

    31 10 Отговор
    Със тези цени никой не влиза и сами затваряте. Защо се оправдавате със сертификати?

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Hoho Boho

    9 8 Отговор
    Хи хи хи. :))
    Евала за плаката на снимката!
    :))

    Коментиран от #32

  • 8 Комон сенс

    25 5 Отговор
    На хората им е ясно, че няма как да е свободно всеки да се нтъпче като сардина в градския транспоирт, пък да не може да седне през 2 маси в едно заведение да си изпие кафето.
    Нека биснеса си работи и да спазва хигиенните изисквания, идстанция и прочее. Вечерния час също не е разбираем. Един вид, вируса върлува само нощем като вампир ли?
  • 9 Мръсни отрепки

    24 10 Отговор
    значи да си бацаме децата за да са отворени миризливите ви кръчми? Всички да ви затворят за постоянно дано. Не стъпвам и няма да стъпвам в долнопробните ви дупки. Пърен бойкот на предателите.
  • 10 sales

    15 11 Отговор

    До коментар #1 от "Мии":

    кирч0 и кокрчо обещаваха кинти и благоденствие , ама не казаха че било само за тях и жената на лорер
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кики

    33 6 Отговор
    Тези мизерници и техните мутренски заведения пак агитират за ваксинация и зелен сертификат, бойкот на кафета и ресторанти, аз вече от години не посещавам такива места
  • 13 Да бе

    26 5 Отговор
    Алибегов не стачуваше при герб, докато Боко беше затворил всичко и мааше с джипката далеч от народната любов по помашките села. Е?
  • 14 Али-бегов(беят)

    26 6 Отговор
    "Браншът" да фалира и толкоз! И без това последните години се бяхте самозабравили - всеки ден по 10-20 бона чиста печалба на заведенията в София, една порция с реална стойност 5 лева я слагате на масата за 18. Айде фалирайте и се хващайте да работите свестна работа.

    Българското "икономическо чудо" - състоящо се от сервитьорки, казина, бармани, ИТ-та и кардливи гербери беше дотук. Ясно беше, че така икономика не се прави.
  • 15 Навлеци

    28 5 Отговор
    Още ли ви обезщетяват на 60/40 ? Каква стана тя ?! Нали бехте върли капиталисти, частници, независими от държавата ?? Уж вие щяхте да храните и да давате заплати, а сега цоцате от държавната ясла като малки прасенца!
  • 16 Викат ми бонт, вагабонт

    15 0 Отговор
    С тая фотография Факти фактически се гъбарка с нас. До края на седмицата няма да ги чета!
  • 17 Кики

    17 7 Отговор
    Онзи ден се опитвам да вляза в мол Парадайс и един гавазин ми иска зелен сертификат и аз му казвам че нямам зелен сертификат и го питам може ли със кафяв сертификат и той ми казва че може и му викам но тоя , чакай малко да ида до тоалетна и се връщам

    Коментиран от #19

  • 18 Комон сенс

    18 6 Отговор
    Наболи си персонала насила със заплахата, че ще го оставят без препитание и сега искат медал?
    Мутрафоснка измишльотина.
    И силно се съмнявам точно тези на снимката да са изразители на интересите на частния сектор.
    По-скоро са изразители на мутренския сектор.
  • 19 АААААААААа

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кики":

    И донесе ли ти кафявия сертификат ... от тоалетната?????????????????????
  • 20 ТаУмВзе

    3 11 Отговор
    Какво му е на АлибадКата? Или по точно, как Канадчето няма да справи със системата на Герберастията? КОЕ НЕ Е ЯСНО? Робе овца.
  • 21 Алибегов

    16 5 Отговор
    ги подведе и бадева се жигосаха...сега да търсят под вола теле.
  • 22 Мамул

    14 1 Отговор
    Кръчмари! Има информация в нета, четете за какво ви затварят. Нали сте бизнесмени, инициативни...отворени! Това няма да свърши, няма да умре яловият вирус и пак дунги-данги. Или всички на барикадата или всички в цифровия лагер. Да излезе някой на пангала да го отнесе той, пък ние отзад. Няма да стане този път. Този път линията е правителствата срещу целият народ. И кръчмарите сте в кюпа!
  • 23 Побеснел

    13 4 Отговор
    Абе я да го...!Простите кръчмари на тиквата слугите ,да си оправят първо бардаците и да предлагат качествена храна,а не боклуци на безбожни цени.Аз работя в казино в София и тия сертификати са символични,както и в кръчмите.
    Нямате клиенти щото сте алчни измекяри.
  • 24 емигрант

    13 6 Отговор
    Барове,ресторанти,механи, капанчета са най-опасните места за разпространение на заразата, всеки се "плюнчи" върху чаша, паница, вилица, лъжица и всеки знае как хигиената не е на ниво навсякъде в България, на ниво са само цените "по европейски" които никога не отговарят на изискванията за качествено обслужване и НЕхимическа намеса в алкохол и храна ! Г-да "химици", частният бизнес какъвто и да е има и фалити и никоя държава не е длъжна да ви спасява от това, нима за зеленчукопроизводителите не е същата ситуация, а те ви поддържат "живи" кухните например,те защо не поставят условия и да просят някакви облаги или да плашат като вас държавата ? Фалирайте или затваряйте до появата на добри времена и си намерете подходяща работа докато чакате, но да ревете и заплашвате е гейско, да не сте само вие на този свят засегнати ?
  • 25 Бойкот

    13 3 Отговор
    На фашисткия унизителния дискриминационен зелен сертификат. И на всички места и институции, които го изискват.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Госあ

    12 2 Отговор
    Махайте ограниченията за тия лумпени и започвайте да събирате данъци от тях със зверски мерки за укриване. И без това абсолютно никъде не спазват никакви правила.
  • 30 емигрант

    3 9 Отговор

    До коментар #28 от "мечо":

    Мечок, знаеш ли, че в Испания всички ходят с маски на улицата, не можеш да видиш човек без маска, а те не са задължителни защото са ваксинирани 87 % от населението, тук става въпрос за съзнание, морал и отговорности, които убягват на българинът, но се чуди защо е беден, ами ето защо, защото вместо да се бори против корумпетата той се бори против маските които колкото и малко да е все пак пазят здравето му, въпрос на умнотия нали ? Слушайте там някакъв си идиот Копейкин и му пригласяйте и чакайте 30 февруари да се оправите !
  • 31 Побеснел

    12 3 Отговор
    Да,наистина трябва да премахнат ЗС,и без това никъде не се спазва.Тогава ще ги видим тия айдуци кръчмарчетата.
    След като завърших училище работих в кръчма-ресторант и 2 години нямах осигуровки и всичките пари на ръка.За тия мошеници никакви помощи,а яки проверки и глоби.
  • 32 СЕГА ТИЯ ОТ СНИМКАТА

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Hoho Boho":

    КАТО ИМ СЛОЖАТ 🔐🔐🔐ЩЕ ИМ ОСТАНЕ САМО ВЗАИМНАТА ЛЮБОВ ПО КРЪЧМАРСКИ
  • 33 ПЪЛНА

    2 3 Отговор
    ДЕРАТИЗАЦИИЯ И ДЕЗИНФЕКТАЦИЯ НА КРЪЧМАРСКИЯ „БИЗНЕС”💉💉💉
  • 34 Г060

    5 1 Отговор
    Киро аварията отиде при баба урсула да му врътне една бибитка и започна терора над населението със зелените сертификати и медицинския трроризъм
  • 35 XXL

    0 0 Отговор
    Да пишат направо до Козяк.
  • 36 Тази снимка на Кръчмари на Протест от

    1 0 Отговор
    кога е?? По къси ръкови и зелени дървета, а този с плаката и Статистите са от "младежи ГЕРБ!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове