Last news in Fakti

26 Януари, 2022 14:49 1 201 34

Илхан Кючюк разговаря с вицепремиера на Украйна и подкрепи суверенитета на страната

  • олга стефанишина-
  • илхан кючюк-
  • украйна-
  • русия-
  • българия

Евродепутатът е категоричен, че дипломацията е най-доброто решение за справяне със ситуацията

Илхан Кючюк разговаря с вицепремиера на Украйна и подкрепи суверенитета на страната - 1
Снимка: БГНЕС

„Украйна е независима държава и ние сме длъжни да се противопоставим на всеки опит за посегателство срещу нейните суверенитет и териториална цялост.“, това каза евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк в телефонен разговор с вицепремиера по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина. Двамата обсъдиха ситуацията в региона.

Кючюк е категоричен, че европейските партньори ще подкрепят Украйна по пътя ѝ към ЕС и НАТО.

„Демокрацията, свободата и равенството са цивилизационен избор и ако Украйна иска да стане член на НАТО и ЕС, ние трябва да подкрепим нейните усилия. Дипломацията е най-доброто решение за справяне със ситуацията, затова всички трябва да работим за деескалация на напрежението.“, категоричен е Кючюк.

Вицепремиерът Олга Стефанишина изрази своите притеснения от струпването на войски по границата. По думите ѝ Украйна очаква от НАТО и ЕС да окажат подкрепата си.

„Разчитам на вашата подкрепа в този труден период за Украйна.“, изрази надежда Стефанишина.

Кючюк увери вицепремиера, че партньорите в рамките на НАТО и ЕС ще работят единно за деескалация на напрежението.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    32 4 Отговор
    Киро, изпревариха те бре. Има по прилежен слугинаж долен!
  • 2 сноу

    28 1 Отговор
    Е..аферим ,ашколсун,имамбаялдъ...щом кючека е ухилен, значи напрежението спада и тревоги йок..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Алекс

    25 1 Отговор
    Този мaнGал Илхан Кючюк що не се изкаже по адрес на Турция да влязат в ЕС??
  • 6 НКВД

    27 3 Отговор
    Мазният Турскоезичен Български депутат утре ще подкрепи и Родопски Помакистан или ДНР -Делиорманска Народна Република
  • 7 Тоя

    22 2 Отговор
    придружаваше Кара еди кой си на посещението в Турция , когато той гордо заяви на Ердоган , че Турция му е родината , а българската земя е негова ( имайки предвид времето на Османското владичество).
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 3.14К

    19 1 Отговор
    ВчераCNN излъчи репортаж с надпис HARKOV- RUSSIA, на който показват придвижване на танкова колона и коментар от водещите, че руснаците придвижват танкове към границата с Украйна. Тотална неграмотност и 100% фалшива новина.

    Коментиран от #14, #26

  • 10 Кики

    21 1 Отговор
    Сус бе кьопек
  • 11 Българин

    29 3 Отговор
    "ако Украйна иска да стане член на НАТО и ЕС, ние трябва да подкрепим нейните усилия."

    Кои сте това ВИЕ бе мекере такова които сте щели да подкрепите Украйна. От името на кого говориш и кой те е упълномощил да говориш от името на някой.

    Коментиран от #22, #23, #24

  • 12 гнус

    19 1 Отговор
    Тоя депесар къде се тика ? Кой го упълномощи да приказва от наше име ? Или целта му е точно това , да налива масло в огъня .
  • 13 мнение

    11 0 Отговор
    "всички трябва да работим за деескалация на напрежението.“ Ами работи по деескалацията тогава. Само с плямпане и "папане" няма да стане. И с повтаряне на едно и също стотици пъти, наложено изотзад. Предложете нещо, направете нещо по въпроса. Слушането само на едни и същи заплахи само ни зомбира и озлобява. Мръднете се малкодепутатчета европейски.
  • 14 Читател

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "3.14К":

    Е от къде краварите ще знаят къде е Харков - звучи им руски значи е в Русия. Толкова са тъпи горките че и гугъла не могат да проверят - ама това не е важно а по важното е пропагандата да върви - с толкова много пропаганда заливат обикновените американци че нямат време да я проверят и да не стават за смях.
  • 15 Павел пенев

    14 1 Отговор
    Този противен читак,подкрепя Ердоган а двамата заедно искат посредничество за уреждане на кризата в Украйна,въпреки че продават оръжия на Украйна. Каква наглост и нахалство.
  • 16 ХАН КРУМ

    15 1 Отговор
    престъпната партия заема позиция . ти феско от кое име говориш?защото българия още не е изразила официална позиция.вашто алде –малде въобще не ни интересува фесчо.
  • 17 Комуниста

    12 1 Отговор
    А тучина какво ще каже за Сирия какво правят там неговите сънародници?
  • 18 оффф

    12 1 Отговор
    Тоя папагал кой му дава право да говори простотии
  • 19 Васил Левски

    11 1 Отговор
    Български колабороциониъм не знае граници и морал да публикуваш мнението на някакъв тучин представящ се от името на България!
  • 20 естествено

    8 0 Отговор
    турция има интерес да подклажда война между Рисия и Нато. Докато воюват, Турция ще навлезе в България под предлог за сигурността на Нато и следват още 500 години присъствие. А ДПС и петата колона на Турция у нас и прокарва нейната политика.
  • 21 КЮЧЮК ЕВРОПЕЕЦА

    13 0 Отговор
    Аре връщай се в родното село и си гледай добитъка, а не да се правиш на дипломат с държавни пари
  • 22 Един

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Говори от името на нормалните български граждани.
  • 23 Незнаещ

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Само да те питам:ти къде беше на изборите за европарламент 26.05, 2019г ?Или като повечето бъггари-за гъби,на почивка,гости,навсякъде,но не и на избори.А ДПС си отидоха и гласуваха и си вкараха депутати,на база добрия им резултат.Така,че на тази тема,остави клавиатурата!
  • 24 Шин Фейн

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    От името на Анкара говори. Боко ги направи милиардери с парите от българските данъци турците от ДПС.
  • 25 Сандо

    6 0 Отговор
    Помощта на НАТО,ЕС и САЩ се оказа решаваща,за да може Украйна да стане по-бедна държава дори от Молдова!
  • 26 Не може да бъде

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "3.14К":

    Значи Русия си прави ученията в Харков, така ли? Значи, това там са руски войски, руски танкове, руски самолети? Значи наистина Русия е нападнала и превзела Харковска област от Украйна? Е, все си мислех, че ме лъжат, когато ми казват че Русия е агресор, но щом СНН казва така, значи е така. СНН никога не лъже. Вервайте ми. Даже войските на нато не са ни окупирали. Не. Те ни охраняват. Както СИК едно време си избираше едни заведения и ги охраняваше. Е, срещу едни такси, които прибираше принудително. Е, понякога свободната конкуренция нападаше тия добри момчета с ножове, пищови и автомати, та от охраняваните обекти оставаше само скелетът, но какво толкова -рискове на занаята.
    Само лично впечатление -нато, за днешния свят е един ВИС2 за нашите години около 1990г.
    А защо не пиша нато с главни букви? А трябва ли?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Доган

    5 0 Отговор
    Този като блещи глупости, питал ли е Юнал Лютви, щото бай Лютви ще му обясни, че ДПС е създадена от братска Москва. нещо не е в час слугинчето, което явно не чете и тезисите на д-р Доган. Не е чувал за балансите на д-р Доган.
  • 29 мама

    5 0 Отговор
    Кючюк, ти си специалист по джендърската тематика. Гледай си копанката и се уреждай индивидуално. когато атовете се ритат, ти си стой при мишките.
  • 30 В.В.П.

    6 0 Отговор
    Кой си ти ??.Свински бут..Укрите да си налягат парцала.и да бъдат любезни с комшиите.,и да не мислят ,ко да взривават.!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 кабел

    2 0 Отговор
    Ако е за Турция да влиза в ЕС,ще гласувам с двете ръце,Илжан Кючек не ни е необходим. Кючеци слушаме по фолк-телевизията. Турски филми и сериали си имаме. Само с лична карта ще ходим на пазар в Одрин. Ще нарастне рейсовия транспорт, може и влак "просто Киро" да пусне директно до там. По ефтино ще е от самальота до Скопието.
  • 33 Олга Стефанишина

    2 0 Отговор
    била притеснена от струпването на р. войски на границата. Ми кАжи на сащисаните да си бегат дома, ма бульо. Инак ще оперете пешкира за всичко - бити, е..ни и ще си платите за мурафетя. Нещо като "диш хакъ" на времето ще стане "ярак хакъ" сега(ярак - оръжие тур.).
  • 34 Лицемери

    1 0 Отговор
    И Сърбия беше суверенна територия ама се излюпи Косово и ти не подкрепи Сърбия а Косово.Лицемери и майкопродавци сте вие
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове