Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 10:43 1 901 33

Радка Аргирова: Всички заедно посъветвахме премиера за отпадането на мерките

  • радка аргирова-
  • мерки-
  • зелен сертификат

Тя допълни, че вече е започнала важна комуникационна стратегия сред личните лекари, която цели да премахне дезинформацията и фалшивите новини за ваксините

Радка Аргирова: Всички заедно посъветвахме премиера за отпадането на мерките - 1

Отпадането на мерките срещу COVID-19 ще зависи от действието на всяка една от тях, каза съветникът на премиера Радка Аргирова в предаването „Тази сутрин“.

„Всички заедно посъветвахме премиера Кирил Петков за плана за отпадане на мерките след много сериозно наблюдение и анализ на всички данни. Тенденцията за намаляване на броя на заразените е на лице. Всяка следваща стъпка ще се взима тогава, когато предната е дала резултат“, каза Аргирова.

На въпрос как протича работата на работната група за мерките срещу COVID-19 Аргирова коментира, че първата среща и била провалена, а на втората са присъствали едва двама от 7 души, представители на партия „Възраждане“.

„Те искат отмяна на зеления сертификат, но това са хора, които никога не са виждали болен. Те са в кабинети, не са виждали какво става със здравната система в тези месеци“, каза Аргирова.

По думите ѝ няма политически натиск за отпадане на мерките. „Когато завърши заседанието ни, представителите на „Възраждане“ казаха, че все пак трябва да организираме ваксинационната кампания, след като им показахме данните за ваксините. Знаем какви са исканията им, но видяхме добре, че при тези цифри и тенденции не можем веднага да махнем зеления сертификат и затова се решихме на този многостъпков модел с изричното утвърждаване, че трябва да се прави анализ на всяка стъпка“, каза Аргирова.

Тя допълни, че вече е започнала важна комуникационна стратегия сред личните лекари, която цели да премахне дезинформацията и фалшивите новини за ваксините.

„Трябва още поне 10% от хората да се ваксинират и да се продължи намаляването на заетостта на интензивните легла“, каза Аргирова.

Относно приравняването на антигенния тест към PCR тестването за получаване на зелен сертификат в ЕС, Аргирова коментира, че приравняването на двата метода у нас е станало още преди година. „Ние бяхме третата страна в света, която направи това“, припомни тя.

„Чакаме крайните цифри и решения от СЗО, от които ще разберем дали на територията на ЕС ще се признават сертификатите за антитела“, каза още Аргирова.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 /////

    80 2 Отговор
    Още малко и ковидмракобесниците ще се изкарат, че е съмнало заради тях.
  • 2 Баба Радка

    7 31 Отговор
    ще оправи нещата
  • 3 ДОЛУ МРЪСНИТЕ РЪЦЕ ОТ

    9 55 Отговор
    ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ☝
  • 4 дидо

    77 2 Отговор
    никой не ви вярва слуги на сатаната .....само козирувате .....сега сатаните се уплашиха че се надигнаха хората и леко ще отслабят.....и есента пак ще натиснат
  • 5 ДП1

    79 0 Отговор
    Аргирова, добре се наяде от пЛандемията на стари години.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Hoho Boho

    75 1 Отговор
    Tая затвор я чака...

    И лъже:
    „Те искат отмяна на зеления сертификат, но това са хора, които никога не са виждали болен. Те са в кабинети, не са виждали какво става със здравната система в тези месеци“

    Зеленият сертификат беше въведен за да бъдат принудени хората да се ваксинират, а не да бъдат предпазени от заболяване.

    Е, не можахте да ни принудите да се ваксинираме и следователно сертификатът е напълно безмислен

    Коментиран от #26

  • 9 КАКВОТО И ДА

    71 3 Отговор
    НАПРАВИШ БАБО РАДКЕ, ЩЕ СИ ОСТАНЕШ В КЮПА ЗАЕДНО С У.Б.И.Й.Ц.И.Т.Е НА БЪЛГАРИ БОРИСОВ, МУТРАФЧИЙСКИ И ЦЕЛИЯ НОЩ!!! ЗАЩОТО ВАКСИНИТЕ УБИВАТ...ТИ СИ ЗНАЕШ...!!!!!!!!!
  • 10 една

    62 1 Отговор
    да бе,вярвам ти бабо радке,ако зависише от теб никога няма да отпаднат и ще се въведе задължителна ваксинация, продажничка, време ти е за пенсия
  • 11 Гост

    54 1 Отговор
    „Те искат отмяна на зеления сертификат, но това са хора, които никога не са виждали болен. Те са в кабинети, не са виждали какво става със здравната система в тези месеци“, каза Аргирова."
    А бабата кога е виждала болен, камо да е лекувала.... в кабинета си?! Жива платена калинка - нито болни лекува, нито вируса на микроскоп е виждала!
  • 12 SH BG

    52 3 Отговор
    Оставка и в пенсия бабо радке...!!!

    А Кирчо и Кокорчо ще паднат още преди 20 март, и то не само заради зеления парцал и фашистките мерки, а заради цялостното им "творчество"...!!!

    Гаранция...!!!
  • 13 Некой си

    40 3 Отговор
    Посъветвали грънци!
    Слушат какво ще им спуснат сутрин от Дондуков и почват да крякат.
    Понеже отпада мораториумът върху цените на битовия ток и се очаква увеличение с поне 30%, затова гледат да замажат колкото могат.
  • 14 некой си

    27 1 Отговор
    ТЕБ ЛИЧНО ИСКАМ ДА ТЕ СЪВЕТВАМ
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    38 1 Отговор
    хахахаха........по Този случай за да се оправдаят почнаха бързо да свалят бройките НОВИ Случаи на 100 хиляди....Вече са 950/100000...И смъртноста почнаха да бутат надолу...тази женица.......Що ли си мисли,че ям грозде с вилица???.За мен важни са Сертификата и да Бъде съден за Въвеждането му Кацаров и Янев,както и да бъдат подведени под наказателна отговорност вси ,които лъгаха и крадоха от Биологичното оръжие ""НЕЩОТО""създадено за англосаксонските хиеноВи кучета.Понеже това официално няма да го видя.......Не виждам смисъл от митинги и тем подобни!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 цензурата

    21 1 Отговор
    Глупави сте и ви личи ... Гнус ме е от вас!
  • 18 Спрете

    41 0 Отговор
    Бабо Радке, за 2 години видяхме, че света се управлява от едно и също място и че всички правят онова, което им се каже от онуй място! Защо да се лъжем, че сте правили анализи, наблюдения и какво ли не друго, какво точно виждахте и с къде го виждахте - може би на кристална топка, защото друг работещ начин няма. Заповядаха ви да премахнете мерките, дадоха ви графици, в коя страна кога и как, и думичките ви сложиха в устата, само трябва като папагали да ги повтаряте, като мантри и заклинания. И за бавно развиващите се е очеизвадно. Някой си играе със съдбите и животите на хората и се е взел за великия комбинатор, а вие сте машите в ръцете му, не вярвам да е безплатно. Вие сте умни, а ние сме тъпи и няма да стоплим, как ни готвите на бавен огин, нали така си го мислите бабо Радке? Нещата отдавна са прозрачно ясни - спести си мантрите и заклинанията!

    Коментиран от #20, #21, #24

  • 19 Пипи Чорапчето

    31 0 Отговор
    ОМГ;)
    Странно, но "ноу хау"- то на наша Радка по отношение на стъпките за отпадане на ЗС странно съвпада с плана на Германия - даже и датите съвпадат;)
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    2 20 Отговор

    До коментар #18 от "Спрете":

    А на теб една жена на пазара ли ти каза тези глупости
  • 22 Няма да се

    22 0 Отговор
    ваксинираме бабче така че оди да си гледаш внуците ако си имала туй нещастие да се размножиш
  • 23 Ей бабиер

    27 0 Отговор
    всички познаваме лекари и говорим с тях. Знаем какво се случва. Кого лъжеш? Ти ли ще напътстваш лекарите? Скрий се.
  • 24 122

    24 0 Отговор

    До коментар #18 от "Спрете":

    Написано точно и право в целта.Това,че доста голяма част,не са с м527едицинско образование,не означава ,че са тъпи.Голямата измама всеки ,който има глава на раменете и може да мисли я разбра.Сега,каквото и да казвате и пишете е само, за да да се слеете с голямата маса,която не се поддаде на манипулации.Това,което се случи в света,обикновенния човек няма вина,и няма как да носи отговорност,но ще носи последствия! Вярвам в Бог и зная,че ще има възмездие!Молете се,искайте прошка,за това,че се подведохте и не защитихте хората,а само ги карахте да се ваксинират.Знаейки какво е ваксина и дали тези са това,за което ги представяхте.
  • 25 Механик

    27 0 Отговор
    Бобо костенурке, ми що оня ден се изцепи, че мерките работели и било рано да отпадат?
    По-скоро сте усетили, че ще гризнете дървото на края, и дадохте заден ход.
  • 26 Като я глледам

    19 0 Отговор

    До коментар #8 от "Hoho Boho":

    баба Радка, може и да не дочака този съд, но Ония, Истинския, няма как да Го избегне.
  • 27 Ха ха

    9 0 Отговор
    Всички, които твърдят, че няма конспирация да сравнят снимката на нашата Радка с изображението на Омикрона и ще им стане ясно кой е послужил за прототип! Ми те са едно към едно, бе!
  • 28 радка пиратка

    6 0 Отговор
    глей да не се отметнеш и спри да се появяваш по медиите че гледат и малки деца
  • 29 Продълж@в@ме подмян@т@

    8 0 Отговор
    Стига ни облъчвахте с тия ваксини😂не само сме виждали болни от ковид ми и ние самоте по няколко пъти го минахме като лек грип със еитамини🤔да може да е коварна болеста но за тези с нарушен имунитет и много придружаващи болести, другите го караме безсимптомно общо взето😉ако ваксината пази от заразяване и предаване ще си сложа до тогава тива за мене не е ваксина😉
  • 30 Баце

    6 0 Отговор
    Таа нали подкокоросваше Киро да боде сичко на ред че,сме щели да станем ковид гето!!!??? Не сме те забрайли бабо Радке пиратке!
  • 31 Кокорчо

    4 0 Отговор
    Тази лъже яко! Обърнете внимание, какво казва.Ние искаме премахване на сертификатите а тя чакала решение от СЗО,дали да издават сертификати и за антитела!!!!!
  • 32 Гошо

    1 0 Отговор
    Очаква се и на протест до Копейкин ,против сертификатите да цъфнеш , продажна сган
  • 33 бай ШИЛИ

    0 0 Отговор
    ДОБРЕ БАБУШКЕРОИНА,.. вие всички го посъветвахте, но отговорността остава негова. После всички него ще нападат а вие съветниците ще потривате ръчички...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове